Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

In jos 
+34
Adrian78
Nesebar
DAS 2011
TVlad
Peter Fodor
DUAL
bubu
jabels
ALEXCFR
Dr2005
riciu
Nicolae
TER200
AndreiCFRbv
get.
cristi ar
Cipri Andrei Neculai
ciprian71
bobi
cristy79
alex.alexus.tm
IonutCFR2009
Andrey_tm
Luna
alex1987
CA 205
AeroX
Adirmvl
Katalyn
Vitosa
marius664
Rarau
marius_catalin84
mielutu zburator
38 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 35 ... 66, 67, 68, 69  Urmatorul
AutorMesaj
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13008
Data de inscriere : 16/07/2014

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeLun 01 Aug 2022, 22:12

Hai ca n-ai dreptate aici. Are dreptate doctoru, asta e.
Am pierdut trenul in Italia de citeva ori din diverse motive(bariera defecta nustiuce restrictie) dar n-am intrat in sevraj pentru ca aveam altul la o ora sau nin functie de distanta la o oara jumate .
Cele pe distante mai scurte la 30 de minute.

la noi daca vin de la Mangalia cu 1984 si am legatura la 78 cit e intre ele ? 18 minute dar azi au fost 3 minute cu 1984 sosit la linia 10 si 78 la linia 1.

asta e diferenta ca daca nu-l prind CFR ma pune sa astept pina la dimineata si eu am bilet la WLA.

pentru asta asteapta pe trei cascati cum le spui tu. Nu ei sint cascati ci CFR-urile.

Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18751
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24329
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeLun 01 Aug 2022, 22:23

Ar trebui trenuri la 2-3 ore pe magistrale
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeLun 01 Aug 2022, 23:18

Macar intre anumite orase daca nu pe toata magistrala.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeLun 01 Aug 2022, 23:50

Spre Brașov și apoi Buzău Galați Iași Suceava și Craiova s-ar putea face cadențare
Spre Pitești văd este ceva
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6765
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeMar 02 Aug 2022, 11:56

Nu se preteaza bine trenuri cadentate pe distante lungi (gen Iasi, Suceava). Acolo ar trebui o cadentare mai limitata la 150-200 km in jurul oraselor mari de pe respectiva magistrala.
Iar lucrul asta se va rezolva probabil cand vor veni ramele electrice prin ARF.

Spre Pitesti este ceva.  
E mai aproape de capitala, e fireasca cadentarea ceva mai buna. Cu automotoare, logic.
Numai ca la modul prezent ai niste trenuri de ai sanse mari sa iti ajunga ala care pleaca peste o ora inaintea aluia in care te-ai urcat tu. Laughing
Macar daca mergeau tipla.
Mai sunt 2 perechi IR cu vagoane in care majoritatea oamenilor se uita foarte sceptici, asa cum spunea zicea un coleg inainte la acest topic, avand mintea formata de televiziune.
Aoleu, nu e sageata, e personal, face mai mult! M-a pacalit aia de la casa de bilete ca nu e accelerat.
Ce sa zici, oameni fara notiuni de baza despre trenuri, abia nimerind vagonul 2 ca scrie clasa 2 (!)
Ca au asemenea garnituri clima mai zdravana decat in Desiro, prize, confort mai bun, locuri mai multe de unde poti alege sa te asezi...asta se trece cu vederea.
Apoi gasesc ei motiv de cacealma ca a intarziat 15-20 minute...si au pierdut fix nimic la destinatie.
De parca in Desiro au avut numai drumuri de poveste.
Dar da, in general pasagerii in transport public sunt si destul de habarnisti cum sunt si aia din avion sau autocar, dar sunt doar clienti pana la urma. Trebuie sa fie multumiti cumva, apoi vor reveni. Din clanta pot da cat poftesc, ca e in transport public, in restaurant, etc.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 40
Reputatie : 4067
Data de inscriere : 24/08/2017

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeDum 21 Aug 2022, 15:03

Cum face regionala Iasi curatenie in vagoane: in imagine, un 20-68 de pe IR12832 Ilva Mica-Galati:
Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 T5QSDZR
Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 GuAlbKD
Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 FkO9HJD
Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 NgwvnZh
Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 25ForCM
Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 HidlFnE
Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 KuRIB3Z

In cazul de fata, vagonul respectiv nu cred ca a fost spalat cu buretele vreodata de cand a fost receptionat. Nu, nu e vina calatorilor ca e jegul ala acolo. O fi si a lor, dar un vagon salubrizat si acum o saptamana nu are voie sa arate asa.
Am vrut sa fac reclamatie la OPC, dar, well, traim in Romania, reclamatiile online se depun doar in timpul programului de lucru...
Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 WNpxXBo
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeSam 27 Aug 2022, 18:47

Cred că la vagoanele VD și VC ar trebui sa se vând bilete nominale doar cu buletinul că să poți să la trimiți la idioți o amendă de vreo 2000-3000 d elei acasă pentru așa ceva

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Fb_im510
Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Fb_im511
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeLun 29 Aug 2022, 02:24

Asta nu e nimic, am vazut mult mai rau, asta e gradul de civilizatie romanesc, lumea civilizata a plecat din tara asta, au ramas toti gigeii cum de altfel si prin conducere au aparut gigeii care baga opriri la Buftea la IC, astia au mai ramas in tara asta! Mad

V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Reputatie : 8415
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeLun 29 Aug 2022, 14:25

Aia civilizati care nu au plecat inca din tara, nu (mai) merg cu trenul Smile
Sus In jos
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeMar 06 Sept 2022, 10:28

Intrebare: daca am bilet la cuseta la vagonul 6 pe trenul Satu Mare-Mangalia, ma trezesc la 5:20 deoarece trebuie sa cobor la Medgidia, ma imbrac, etc, dupa care parasesc compartimentul (ca sa nu mai fac zgomot) si gasesc un compartiment de cuseta gol la vagonul 8 (vagonul 7 e de dormit) ca sa stau jos asteptand sa ajung la destinatie in loc sa stau in picioare pe culoar (trenul intarziat vreo 30 de minute), e normal sa fiu luat la perpulis de catre insotitorul de vagon ca ce dracu' caut acolo si ca "sa ma car dracu' de acolo", "eu nu-ti deschid usa aici"? Bineinteles ca i-am aratat biletul de pe telefon in care se vedea locul.

In regulamentul din MT n-am gasit nici o referire in acest sens si as vrea sa stiu daca sa-i fac o reclamatie respectivului insotitor de vagon pentru comportament necivilizat.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeMar 06 Sept 2022, 11:33

La cuşetă/VD nu poţi sta decât pe locul de pe bilet (cu excepţia cazului în cate te redistribuie naşul pe alt loc). Inventarul vagonului e pe gestiunea însoţitorului, adică dacă tu pleci cu o pernă, i se scade lui din salariu, de aia se şi încuie vagoanele... chit că asta e o tâmpenie, în caz de accident sau, mai rău, incendiu, călătorii mor ca şobolanii dacă nu reuşeşte însoţitorul să descuie uşile (în afară nu se încuie vagoanele, chiar şi cele româneşti când trec în Ungaria se descuie).
Desigur, ăsta nu era motiv să te ia la ce ai zis tu.

Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeMar 06 Sept 2022, 11:43

Si nici n-am voie sa ma deplasez dintr-un vagon intr-altul?
Ca in rest era incuiat, nu puteam sa ma deplasez in perimetrul altor vagoane de zi, de exemplu.

Referitor la o perna, cred ca puteam sa o bag intr-o valiza (daca aveam) si fara sa ma deplasez in alt vagon.

Lenjeria de pat am predat-o, evident.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeJoi 15 Sept 2022, 13:54

Daca iti arde de hoinarit te duci frumos la clasa, nu iti iei la cuseta sau dormit sa te foiesti prin tot trenu, vagoanele astea au regim special, se incuie si nu sta nimeni dupa x si y ca i se nazare lui sa coboare sau sa fumeze sau mai stiu eu ce, nu deranjezi nici pe cei ce vor sa doarma nici pe insotitor ca nu e obligat nimeni sa stea sa deschida sa inchida usile dupa fiecare cum are chef.
In concluzie ai loc la asa ceva acolo stai, si alta treaba idioata, se gaseste cate un "destept" sa ia el la cuseta si sa coboare pe la 2-3 noaptea sau sa urce, o mare tampenie, intre 23 si 4 NU trebuia sa se lase urcarea si coborarea in aceste vagoane sa deranjezi toata lumea ca vine Gigel la 2 noaptea cu sarsanalele si le loveste de toate usile sa se trezeasca tot vagonu pentru ca urca/coboara Gigel Frone Mad Mad Mad

Laurentiu Ciobanu

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeVin 16 Sept 2022, 08:48

Si de ce nu sunt scrise nicaieri chestiile astea? Sa stie si Gigel?

Trebuie eu sa suport mitocaniile unui insotitor de tren cu 4 clase pentru ca nu e scris nicaieri asta?
Sau era mai bine sa raman in compartiment sa-i deranjez pe ceilalti? Sau sa stau pe hol sa astept o ora pentru ca trenul are intarziere 25 de minute iar eu habar n-am daca nu verific pe infofer?

Romulania, tara in care esti vinovat dar nu stii de ce.

Ah, si eram doar cu un rucsac mic, n-aveam cu ce trollere sa ma frec de pereti si usi.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitimeVin 16 Sept 2022, 10:40

Tu nu ai remarcat ca majoritatea însotitorilor de la vagoanele cu paturi aproape că sînt boschetari dar se cred zei? își ascund incultura, prostia și îngîmfarea în diverse regulamente rămase din vremea aburului și în spatele unor cuvinte al căror sens nu-l cunosc?  
N-au nici o treaba cu calea ferata, cu trenurile, cu circulația. Vorbesc în doru lelii dar cînd le întorci vorba cu niste chestiuni feroviare te suspectează imediat de spionită și de presă sau mai stiu eu ce.
Se poarta de parca îți fac un favor că esti acolo la dormitor, nu că ai plătit pentru două persoane uneori peste 100 de euro ca să nu ai climă și altele ,,nu este aer condiționat dar o să fie aer dacă deschideți geamul cînd pleacă trenul” păi ce răspuns la misto e ăsta?  
Am întîlnit și cîteva excepții, oameni cu care am putut discuta dimineata înainte de sosirea la destinație, din păcate au fost doar excepțiile care întăresc regula.

Nu e bine ca oamenii sa se trambaleze cu sarsanale prin vagoanele unde se doarme, dar uneori aceste vagoane sînt în corpul trenului nu la capete.
Vara de exemplu sezonierele au grupe de vagoane, peroanele sînt lungi, neiluminate, trenurile întîrzie, lumea nu stie numerotarea vagoanelor si pînă la urmă urca unde apuca si trebuie sa ajunga la vagonul unde are locul, sau care merge unde trebuie sa ajunga, sa nu ramîna în alta grupă.
Cum sa faca daca nu trece prin vagoanele cu paturi?

chiar si trenurile care nu sînt sezoniere pot avea compuneri ciudate pentru călătorul de rînd, gen trenul 78 are vagonul de dormit vag. 1dar este în corpul trenului vagonul 4.
Acuma ce face un calator din Videle care are vagonul 3? asteapta spre capul trenului si logic urca în vagoanul 434 dar trebuie sa treaca prin WLAB si cuseta sa ajunga la locul lui.

Acuma că oamenii nu sînt civilizați e alta treaba.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 67 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
Sus 
Pagina 67 din 69Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 35 ... 66, 67, 68, 69  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (2)
» Lucruri negative la TFG si TFC
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: