|
| INFORMATII GENERALE | |
|
+45bubu rizelgeorgel2004 Petre_IFTE riciu razvan - trenuri ldh80 didinul cardinal cfr500 AndreiCFRbv Norbi ets2oltromânia get. lifetec Maddox cristi CFR bobi alinx3330 TVlad @ndrey billy752-istu Capsuneanu mielutu zburator AeroX ciprian71 Cipri Andrei Neculai IonutCFR2009 cristi ar Katalyn CristyanC cristy79 Adirmvl Vitosa alex.barac.5 dan tm Dr2005 marius664 LanceR alex1987 Nesebar Costin.B alliens Adrian78 Luna aris86 49 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Dum 14 Mar 2021, 14:05 | |
| Urmează și placa cu ăștia ne vor plăti nouă pensiile ! Poftim ? Tu te auzi ce vorbești ? Am impresia că ești în lumea directorilor. Nu vezi lucrurile decât ca precum calul doar înainte. Cunosc leat cu mine, are 3 facultăți făcute. Trăiește din ajutoare sociale, că nu i-a plăcut munca nici măcar de birocrat. Bine și situația financiară a părinților lui e una bună. Zic pentru ce le-ai mai făcut facultățile, și trei la număr. Păi mi-a plăcut viața de student, gagici, curvăsăreală. Cam la atât se rezumă viața de student din ziua de azi. Evident că mai sunt și excepții. Dar foarte puțini dintre ei care se realizează în viață.
Ultima editare efectuata de catre Vitosa in Dum 14 Mar 2021, 14:30, editata de 1 ori |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Dum 14 Mar 2021, 14:30 | |
| - Nesebar a scris:
- Nu avea bani, se ducea la munca, e nevoie de oameni pe santiere, la constructii, sa castige bani nu la plimbat pe carca statului mii si mii de km aiurea!
Fals, ţara are nevoie de oameni calificaţi, nu de săpători de şanţuri şi muncitori în construcţii! Mai ales că mai toate muncile necalificate sunt uşor înlocuite cu utilaje proiectate de ăia care au reuşit să înveţe ceva. Iar la cât de bine e plătit sectorul construcţiilor la noi, cei care chiar ştiu să lucreze în construcţii îşi vând forţa de muncă scump prin Europa de Vest, în România rămând numai doreii. E bătaie mare pe ingineri, pe arhitecţi, pe medici... n-o să găseşti vreun absolvent şomer în domeniile astea. - Nesebar a scris:
- Iti arde de trandavit pe spinarea parintilor(de parca parintii aia sunt obligati sa mearga la munca pana la adanci batraneti sa tina progenitura trantora in scoala) e fix problema familiei tale, nu a statului, nu suport eu si altu si alta care muncim plimbarile putorilor!
Pe părinţii şi bunicii noştrii, inclusiv ai tăi, fix staul i-a scos de la coada vacii, când a făcut obligatoriu liceul şi când le-a oferit locuri în universităţi. După aia acelaşi stat le-a dat loc de muncă (uneori în colţul opus al ţării, dar le-a dat), casă şi 14 zile la munte/mare/băi în fiecare an să se refacă. Banii ăia de unde crezi că veneau? O parte din furtul (că asta a fost naţionalizarea din '48, un furt) de la alţi cetăţeni, altă parte din munca celor ce munceau. Deci ţie ţi-a fost bine (bănuiesc, nu ştiu ce vârstă ai şi cât ai prins din perioada ante '89), alor tăi le-a fost bine, dar acum te stresează grija că ar putea să le fie bine celor de acum. Atunci, ca să fii fair-play, ia apucă-te mătăluţă şi varsă în contul statului echivalentul cheltuielilor pe care le-a făcut cu tine: maternitate, asistenţă medicală, şcoală, liceu, facultate (dacă ai făcut), toate reducerile de care ai beneficiat la transport, cinema, teatru, bibliotecă ca copil/elev/student - toate actualizate cu rata inflaţiei, că nu suntem noi obligaţi să suportăm slăbiciunile şi plimbările putorilor! Că doar eşti major şi vaccinat, acum ai bani, statul te-a împrumutat destul. Pune-ne şi nouă copia de pe extrasul de cont după ce transferi banii ăştia. @Vitosa: câţi crezi tu că sunt ca ăla din exemplul tău? Nici 1%... _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Dum 14 Mar 2021, 15:25 | |
| Sa am o progenitura de genul latos pana la genunchi si sa treaca de 18 ani, sa termine liceul si sa umble aiurea, brambura fara sa aibe loc de munca, sa o arda cu facultate si dormit pana la 12, pai ii pun perna pe fata, nu exista asa ceva, ai terminat 12 clase, te duci la munca, vrei facultate , te priveste personal, nu stai pe carca parintilor ca nu e parintele obligat sa suporte figurile tale de putoare, dupa liceu imediat munca, platesti tot ce consumi, daca ai timp de facultate te duci, te priveste, dar in primul rand munca sa platesti ce consumi, nu te tine nimeni de cand esti major.
-astia sunt oameni calificati in mintea ta? care se plimba zilnic si pozeaza trenuri, umple fb cu poze de om nebun, locomotiva x nu e spalata si trenul y a intarziat 5 minute, vai ce tragedie, ca nu stiu ce locomotiva de la nu stiu ce depou acum e murdara si cand apartinea de depoul y era curata, astea sunt discutiile oamenilor din facultati care se plimba zilnic aiurea in tramvai. Si astia o sa aibe o diploma dar se cearta pe fb ca nu e locomotiva curata sau filmeaza trenul si ii vezi ca ei baga comentariu, "mecanic de treaba" baaa esti dobitoc, tu altceva nu ai de facut in viata ta? Pe aceste specimene ii plimba statul degeaba, sa faca ei poze si filmari cu "mecanic de treaba" sau ii vezi ca intreaba pe fb toate balariile si tampeniile, astia vor fi viitorul? Vai si amar! |
| | | TER200
Numarul mesajelor : 412 Varsta : 45 Reputatie : 3653 Data de inscriere : 13/01/2016
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Dum 14 Mar 2021, 15:28 | |
| Doctore, te cam contrazici. Si cam jignesti pe aici pe forum! Nu cred ca trebuie sa iti dea tie socoteala userul Nesebar sau Vitosa care a fost parcursul lor pana la varsta pe care o au acum. Iar despre studenti, pare-se ca nu esti intru totul bine informat. Sunt lector universitar, ca atare predau in Universitate si stiu indeaproape ce inseamna acum conditiile pe care le au studentii. Sa stii ca s-au schimbat destul de multe chestii. |
| | | TER200
Numarul mesajelor : 412 Varsta : 45 Reputatie : 3653 Data de inscriere : 13/01/2016
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Dum 14 Mar 2021, 15:39 | |
| Cred ca fiecare are dreptul la un punct de vedere pe acest forum. Nu stiu cum iti permiti un mesaj de genul celui anterior, adresat userului Nesebar! Din punctul meu de vedere este un atac grosolan la persoana si cred ca ar cam trebui sa iei o mica pauza (a se vedea rubrica "Sanctiuni" unde tu insuti ai acordat sanctiuni pentru abateri mai putin grave decat afirmatiile tale). Nu ai tu de unde sa stii de ce a beneficiat sau nu a beneficiat acest user in perioada comunista si nici nu iti poti permite afirmatii de genul : "statul i-a scos pe bunicii nostri de la coada vacii". |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Dum 14 Mar 2021, 16:16 | |
| Parintii mei sunt nascuti in Bucuresti, o parte din bunici la fel sunt nascuti in Bucuresti iar cealalta parte au venit dintr-un mare oras din Ardeal, deci nu sunt chiar asa de la coada vacii, un bunic a fost administratorul cladirii muzeului Antipa si chiar la cunoscut pe Antipa, cu care a lucrat multi ani, celalalt bunic a fost colonel, iar bunicele au avut si ele posturi frumoase. In fine nu cred ca are rost sa spun aici tot arborele, cert e ca nu suntem asa oricine si cum crede unu si altu care chiar ei sunt veniti de prin cine stie ce fundatura la capitala chipurile sa faca facultate si s-au certat cu frizerul de au latele pana la genunchi.
In alta ordine de idei, cum am mai spus, facultatea e pentru oameni capabili, pentru cei ce au cap si judeca, pentru cei ce vor sa realizeze ceva in viata si pentru cei ce se zbat sa evolueze. Facultatea nu este pentru oricine, si se vede clar ce specimene au iesit in ultimi ani cu diplome, prosti cu diplome, era o vorba adevarata in anii 80 "prost cu diploma" au venit vremurile astea, ca orice pacalici sa faca o facultate ca asa e la moda dar degeaba o face ca pe el nu il duce capul, cat ai incerca cu x si cu y nu reusesti ca nu toata lumea e capabila de o facultate si asa se ajunge la prosti cu diploma care cand se trezesc cu diploma nu stiu ce sa faca si tot la Mega, Kaufland, Carrefour, Metro ajung, ca atat e capacitatea lor.
Deci nu pomparea de pomeni in c**** lor e solutia, asta a fost o masura de a ii cumpara, va dam plimbare moca nelimitat dar votati, si pacalicii nu au votat PSD asa ca acum pierd gratuitatea, si-au cam facut-o cu mana lor, adica de fapt normalitatea iese la suprafata. |
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Dum 14 Mar 2021, 18:18 | |
| - TER200 a scris:
- Iar despre studenti, pare-se ca nu esti intru totul bine informat. Sunt lector universitar, ca atare predau in Universitate si stiu indeaproape ce inseamna acum conditiile pe care le au studentii. Sa stii ca s-au schimbat destul de multe chestii.
Aşa mult s-a schimbat mediul universitar în 2013 de când am terminat eu şi până acum? Acum 100 de ani, sub 20% din populaţia României locuia la oraş. Şi procentul ăsta a apărut ca urmare a unirii Vechiului Regat cu Transilvania. Şi părinţii mei sunt născuţi în Bucureşti. Dar părinţii lor nu; au ajuns în Bucureşti după ce şi-au terminat studiile, dacă nu ar fi studiat nimic, nu ajungeau aici. În ăia 80% care locuiau la sat intră străbunicii şi o parte din bunicii majorităţii de aici, nu ar trebui să ne fie ruşine de trecut. Pentru cultura generală a lui Karpaty, m-am angajat prima dată la 19 ani. Legal, cu taxe şi impozite la zi. Aşa că nu am avut nici timp, nici bani să mă plimb prin ţară. Nici cupoanele alea de accelerat nu le-am consumat în vreun an. _________________ :TTT:
|
| | | TER200
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Dum 14 Mar 2021, 21:08 | |
| Da. Sunt 8 ani, aproape. A crescut foarte mult mobilitatea internationala, conditiile din camine nu se compara cu ce era, sa zicem, in 2010, accesul la resurse educative (cel putin pe umanioare, unde sunt eu) este oarecum nelimitat (a se vedea parteneriate cu biblioteci la care nici nu visam eu cand am terminat doc in 2012. Adica doar visam, pentru ca accesul era foarte scump in bazele de date ale anumitor biblioteci). De aceea, cred ca mediul universitar este unul de care ar trebui profitat in timpul facultatii. Nu ai cum sa strabati tara in lung si in lat daca esti pasionat de ceea ce studiezi. Iti ajung week-endurile, eventual zilele de vineri si cam atat. Cine face zeci de mii de km in timpul facultatii si apoi striga ca e privat de un drept fundamental inseamna ca se gaseste intr-o confuzie grava. |
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Lun 15 Mar 2021, 00:07 | |
| Gata, a venit ziua cand s-a terminat cu pomanageala, studentul plateste! A fost modificat si site-ul, toata lumea a fost instruita ca de azi de la ora 0 studentul scoate banul din buzunar pentru plimbare, nu mai platim noi pentru trantori. |
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Lun 15 Mar 2021, 01:27 | |
| - TER200 a scris:
- Da. Sunt 8 ani, aproape. A crescut foarte mult mobilitatea internationala, conditiile din camine nu se compara cu ce era, sa zicem, in 2010, accesul la resurse educative (cel putin pe umanioare, unde sunt eu) este oarecum nelimitat (a se vedea parteneriate cu biblioteci la care nici nu visam eu cand am terminat doc in 2012.
Mă bucur. Când am terminat eu, nu era chiar aşa, iar ca să pui mâna pe o documentaţie mai nouă, Dumnezeu cu mila, la noi se învăţa - şi cred că se mai învaţă şi acum - EA-ul clasic, robinetul KD, boghiul MD şi boghiul Y32R (minune mare cu Y32R, nu ştiu cum reuşiseră). Altfel, da, dinamica e tot aia, frânele pneumatice au acelaşi principiu, motoarele diesel tot acelaşi principiu de funcţionare au şi la DA şi la Herkules... da' parcă ai vrea să şi vezi toată teoria asta în practică. Prin anii I şi II am trecut prin nişte laboratoare de chimie, fizică, electrotehnică, maşini electrice, organe de maşini ş.a. unde erau probabil aceleaşi echipamente pe care studiase tata în '78. Filmul ăsta ar fi putut fi filmat bine mersi în Politehnica anului 2010 şi nu s-ar fi văzut nicio diferenţă. Mă rog, doar Daciile 1310 din curte ar fi lipsit. - TER200 a scris:
- Cine face zeci de mii de km in timpul facultatii si apoi striga ca e privat de un drept fundamental inseamna ca se gaseste intr-o confuzie grava.
Dacă un student vine la Bucureşti din Suceava, să zicem şi face un drum dus-întors pe săptămână, dintr-un foc face 1000 km săptămânal. Dacă face treaba asta de 35 de ori pe an, deja a făcut 35.000 km. Nu mai zic dacă altul face naveta zilnică, să zicem un Bucureşti - Ploieşti, 120 km pe zi în total, bagă şi el vreo 20.000 km pe an lejer. Asta e, se vor umple iar căminele din Bucureşti cu studenţi din Ploieşti, Titu, Urziceni, Roşiori, care nu-şi vor mai permite naveta zilnică. Că virusul ăsta n-o să ţină la nesfârşit, probabil din toamnă toate universităţile vor reveni la modul clasic de lucru. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Lun 15 Mar 2021, 01:38 | |
| Dar nu trebuie sa faca studentul naveta ca trenul nu e pentru studenti sa nu ai loc de ei, sa stea la scoala, unde vor dar nu in tren zilnic. Se muta in camine, merg la scoala, la munca nu in tren zi de zi sa nu aibe lumea loc de ei. Ma urc in tren, nu am loc de studenti, sa stea potoliti sa poata lumea merge linistit nu inghesuiti de studenti. Sa stea in camine si sa astepte pachete de la mama si de la tata ca munca e grea. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6767 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Lun 15 Mar 2021, 09:32 | |
| E foarte bine ca au 50% NELIMITAT. Inainte erau acele cupoane de nu stiai cum sa le pastrezi pentru drumuri mai bune. Sa fi beneficiat eu cand eram student de 50% nelimitat eram mult prea multumit, iar asta tot pentru drumurile de naveta, nu pentru plimbari anapoda, nici n-aveam atata timp. Culmea, o alta minciuna sfruntata promovata de unii: sa se plimbe acum cat sunt tineri, apoi nu vor mai putea. Nimic mai fals, atat timp cat iti place trenul nu se va schimba nimic. Dupa ce am terminat facultatea si m-am angajat m-am plimbat mult mai mult decat as fi facut-o cand eram elev sau student. Pe banii tai, fara sa te mai chestioneze parintii ce faci si unde te duci. Chiar e viata mult mai relaxata apoi. DAR asta pentru cine ramane fan tren si nu-si ia masina sau o prefera mai putin! Stiti cum e, unii sunt pasionati de tren in mod diferit. Unora le place doar sa le pozeze/filmeze pentru „mecanic de treaba”, vorba lui Nesebar, dar nu se stie cand apuca sa se si urce in tren o data pe an sau nici atat. Sunt destui trainspotteri care merg special cu masina doar ca sa filmeze/pozeze trenuri in anumite locuri. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Lun 15 Mar 2021, 10:16 | |
| https://mobilitate.eu/simulare-giurgiu-ruse/ |
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Lun 15 Mar 2021, 11:41 | |
| - AeroX a scris:
- Dupa ce am terminat facultatea si m-am angajat m-am plimbat mult mai mult decat as fi facut-o cand eram elev sau student. Pe banii tai, fara sa te mai chestioneze parintii ce faci si unde te duci. Chiar e viata mult mai relaxata apoi. DAR asta pentru cine ramane fan tren si nu-si ia masina sau o prefera mai putin!
E viaţa mai relaxată, da' în limita celor 21 de zile de concediu de odihnă, care nu e mereu când îl vrei tu, ci când vrea şeful sau patronul. Ai bani, dar nu mai ai timp. Dacă te mai bagi şi în rate pentru casă, mai apare şi copilul... o să te uiţi de 7 ori la portofel înainte să dai 50 lei pe un bilet de IR. - Citat :
- Stiti cum e, unii sunt pasionati de tren in mod diferit. Unora le place doar sa le pozeze/filmeze pentru „mecanic de treaba”, vorba lui Nesebar, dar nu se stie cand apuca sa se si urce in tren o data pe an sau nici atat. Sunt destui trainspotteri care merg special cu masina doar ca sa filmeze/pozeze trenuri in anumite locuri.
Ăia care filmează doar mecanici, de regulă o fac la ei în oraş sau la mică distanţă, unde pot merge fie cu transportul local, fie cu un tren R. Nu cred că vreunul din Bucureşti s-ar duce să pozeze trenuri pe la Vişeu, de ex. Ăia care merg cu maşina după trenuri (sau chiar merg pe jos pe munţi să găsească locul ăla perfect de foto) deja sunt altă categorie, aia deja e artă fotografică, e mult peste ,,copiii gării". Dar şi ei sunt mult limitaţi de timpul liber. Măcar nu s-au reintrodus aberaţiile alea de cupoane. - Adrian78 a scris:
- https://mobilitate.eu/simulare-giurgiu-ruse/
Large Infrastructure Projects e un SRL din Bulgaria. Nu aş pune prea mare bază că se va realiza aşa ceva. _________________ :TTT:
|
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8416 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Lun 15 Mar 2021, 11:42 | |
| "A aparut prima simulare a noului pod auto și feroviar dintre Giurgiu și Ruse
Autoritățile din Bulgaria au decis în anul 2019 lansarea procedurilor pentru construcția unui nou pod peste Dunăre, care să fie în paralel cu podul existent, pentru creșterea eficienței traversării dunarii la granița dintre cele două țări. Podul va fi construit de Eonmetall Group Berhad, o companie din Malayezia, valoarea acestuia fiind de peste 1 miliard de euro. Podul existent auto și feroviar, inaugurat în 1954, nu mai oferă o capacitate optimă de transport, necesitând și reparații capitale care ar pune problema unei perturbari a traficului între cele două țări.
O simulare grafică a proiectului a fost publicată de Large Infrastructure Projects, iar proiectul face parte dintr-o integrare mai amplă în viitoarea autostradă Dunăre – Marea Egee."
Citeva observatii: pe podul nou e prevazut un singur fir deci presupun ca si podul vechi va ramine in uz cu firul celalalt. Se prevede in viitor pesemne, dublarea liniei intre Giurgiu si Videle. Asta daca nu se face mai intii electrificarea, operatiune mai simpla si mult mai necesara. Inteleg ca tronsonul Giurgiu - Videle e singura bucata ramasa neelectrificata intre Istanbul si vestul Europei.
De asemenea, podul Prieteniei are o sectiune centrala ce se poate ridica pentru a permite trecerea navelor cu inaltime mai mare. Cel nou e proiectat la acceasi cota fata de nivelul apei insa pare a fi fix. Nu mai e nevoie de optiunea asta? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE | |
| |
| | | | INFORMATII GENERALE | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |