Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INFORMATII GENERALE

In jos 
+45
bubu
rizelgeorgel2004
Petre_IFTE
riciu
razvan - trenuri
ldh80
didinul
cardinal
cfr500
AndreiCFRbv
Norbi
ets2oltromânia
get.
lifetec
Maddox
cristi CFR
bobi
alinx3330
TVlad
@ndrey
billy752-istu
Capsuneanu
mielutu zburator
AeroX
ciprian71
Cipri Andrei Neculai
IonutCFR2009
cristi ar
Katalyn
CristyanC
cristy79
Adirmvl
Vitosa
alex.barac.5
dan tm
Dr2005
marius664
LanceR
alex1987
Nesebar
Costin.B
alliens
Adrian78
Luna
aris86
49 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 47  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeVin 12 Mar 2021, 18:10

Tăierile Guvernului Cîţu sunt doar de la categoriile oricum defavorizate: studenţi (direct), elevi (indirect, prin menţinerea alocaţiei la nivelul de anul trecut) şi pensionari (prin neaplicarea majorării pensiilor). Asta e austeritatea PNL-istă, adică o răzbunare pe votanţii tradiţionali ai PSD-ului (pensionari şi oameni săraci) şi o anulare a facilităţilor pentru studenţi din simplul fapt că a dat-o PSD-ul. Atât şi nimic mai mult. Restul sunt doar vobe în vânt, inclusiv cu pensiile speciale (simplul vor în comisii nu înseamnă că un proiect devine lege). Acelaşi guvern care vorbeşte de cheltuieli mari, deocamdată e preocupat doar să îşi crească numărul de secretari de stat, fiecare cu 10 sau mai mulţi consilieri personali. E preocupat să îşi numească oamenii partidului în funcţiile bănoase din societăţile de stat, inclusiv în cele care aparţin primăriilor pe care le-a câştigat PNL (vezi şi numirea dezastrului Adrian Criţ la STB, care când a mai fost director în 2011 a reuşit să reducă parcul de autobuze cu 40% de pe o zi pe alta, că brusc s-a gândit el că nu mai sunt necesare vreo 200 de autobuze Rocar de Simon şi Daf).

Păi nu era mai bine să dea banii ăştia la studenţi, elevi şi pensionari?

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeVin 12 Mar 2021, 19:51

Totusi de ce sint studentii o categorie defavorizata?

dimpotriva fiind studenti se prezuma ca sint mai destepti decit restul si au capacitatea intelectuala de a nu fi in categoriile defavorizate.

Cum vine asta , studentii sa fie defavorizati?
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14505
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeVin 12 Mar 2021, 20:55

Nea Dane nicăieri în lumea asta studenții nu au privilegiul ce le-a fost oferit alor noștri de către partidul social democrat. În scop electoral bineînțeles. Dada am zis bine privilegiu nu un drept cum mulți l-au perceput.
Nicăieri în lumea asta studenții nu s-au plimbat ca ai noștri pe banii Statului în fiecare zi la orice oră și oriunde a dorit mușchiul lor. Păi ei erau în sesiune dar se plimbau de la Călărași la Zalău că au agățat nush ce p.z.ă pe net și se duceau la giugiuleală. Era suficient de la domiciliu la unitatea de învățământ, nu haimaneala și abuzul de care au dat dovadă. Alții nu mai prindeau de ei loc în tren.
Care intelectuali nea Dane când ei habar n-au să citească un bilet și să facă distincția pe vagon dintre clasă și numărul vagonului ? Fără supărare, o parte dintre ei sunt proști dar mândri de ei că au o diplomă.
Și își spun că sunt ingineri și ei habar n-au să citească o schemă electrică.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeVin 12 Mar 2021, 22:38

Vitosa nenicule, eu sint de acord cu tine, intrebarea era pentru doctor care a scris ,,Tăierile Guvernului Cîţu sunt doar de la categoriile oricum defavorizate: studenţi (direct)"

deci in acceptiunea lui studentii sint defavorizati direct.

de ce sint defavorizati?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24336
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeSam 13 Mar 2021, 00:04

Haideti bre sa crestem pensiile si salariile la un nivel decent si sa plateasca toata lumea la fel nu sa baga o mie de subventii si reduceri pe care tot noi le platim indirect
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22396
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeSam 13 Mar 2021, 01:08

Dr2005 a scris:

Păi nu era mai bine să dea banii ăştia la studenţi, elevi şi pensionari?

Nu nu e bine sa se dea la studenti ca nu suntem fabrica de studenti. Cine vrea sa invete o face ca vrea sa faca ceva pentru el nu tinut in scoala pana la adanci batraneti ca niste putori. Sunt tineri, sa puna osul la munca nu tinuti in pat pana la 12 pe cheltuiala statului. Scoala obligatorie pana la 12 clase, apoi la munca daca nu te duce capul, nu la intins mana pe spinarea prostilor care muncesc.
Ca se aplica sau nu din 15 ramane de vazut, circulara este data si in prezent tot cfr-ul este instruit ca din 15 nu mai elibereaza bilet mocangist. Doar cu 50% si verificarea daca are pana in 26 de ani, esti bosorog dar ti s-a facut de scoala, platesti bilet intreg! Nu e tara obligata sa tina in spate oameni tineri buni de munca, esti tinar si in putere mergi la munca, daca te duce capul si vrei sa faci mai mult pentru tine te duci la facultate dar nu mai trebuie sa se continue cum a fost pana acum toti prostii cu diploma, doar cei capabili sa faca facultati!

Numarul mesajelor : 412
Varsta : 45
Reputatie : 3653
Data de inscriere : 13/01/2016

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeSam 13 Mar 2021, 09:11

Problematizarea mea este urmatoarea: se stie foarte bine ca sunt foarte multe facultati care au program incarcat. Sunt zile in care studentii incep la 8h00 si termina seara. Teoretic, studentul respectiv nu ar avea timp de plimbari prin tara, cel putin in timpul saptamanii. Adaugam si faptul ca ar mai trebui sa isi faca timp si de biblioteca, si de proiecte, etc.

Teoretic, studentii ar trebui sa fie suparati ca nu mai au gratuitate pentru week-end si pentru vacante. Pentru restul timpului nu prea vad de ce isi revendica acest drept. Mai toate facultatile sunt la zi, se cer prezente, etc.

Si eu cred ca 50% nu e un capat de tara. Au in fata 3 sau 4 ani pe care ar trebui sa ii dedice studiului, nu mersului cu trenul "cand ai chef".
Poate ca era binevenit un numar limitat de calatorii gratuite pe langa cele cu 50%. Dar sa ai nelimitat e o masura nejustificata dpdv al filozofiei inscrierii la o facultate!
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6666
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeSam 13 Mar 2021, 13:51

Eu am prins cu 50% reducere. Dar locuind in Bucuresti, nu m-am plimbat cu trenul in studentie prea mult. Si da, vara ma duceam 1-2 ori la mare si de 2-3 ori la bunici pe an, dar nu aveam nici bani si nici timp sa ma duc week-end de week-end cu trenul. Iar in facultate a fost de asa maniera incat nu puteam sa-mi iau si job si sa mai si invat. Pur si simplu nu merge. Abia in ultimul an cand al doilea semetru era aproape exclusiv pentru practica si foarte putin pentru cursuri, abia atunci m-am angajat. Dar vara a trebuit sa renunt la job, pentru licenta din toamna.

In plus ai mei mi-au transmis un mesaj foarte important: te tin pe banii mei la facultate pentru tu trebuie sa inveti acolo, nu sa faci bani; pe urma o sa ai toata viata la dispozitie sa muncesti si sa fii pe picioarele tale.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeSam 13 Mar 2021, 15:51

De pe facebook

Că tot se termină gratuitatea studenților, fac un scurt bilanț din 2017 încoace.
Din februarie 2017 și până în octombrie 2019 apoi din ocotmbrie 2020 până-n prezent am făcut 48709 km cu trenul, gratuit. (spre disperarea și frustrarea unora de pe aici).
Din 48709 km, 23016 i-am făcut pe Suceava-Iași și retur (cam 84 de drumuri dus-întors). Diferența, adică 25693 km m-am plimbat aproape prin toată țara. Chiar am profitat de gratuitatea asta, cât am avut posibilitatea și timp. Fiecare student a profitat cum a putut de această gratuitate. Sunt mulți care lucrează part-time, full-time, fac și voluntariat, au proiecte, diverse activități și se mai plimbă cu trenul, vizitând țara.
În ultima vreme au fost diverse postări cu diverse păreri. În majoritatea au predominat furie, frustrare, batjocură la studenți, că au gratuitate și alții nu au avut. Unii crapă de invidie că ei nu au gratuitate și alții nu. Consider că unii dintre voi prea mult vă bateți capu' cu viata studenților și ce fac aceștia.
Nu băgați studenții in aceeași oală. Fiecare suntem diferiți. Bucurați-vă de viață și nu mai fiți așa răi, frustrați și plini de ură.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeSam 13 Mar 2021, 17:22

Vitosa a scris:
Nea Dane nicăieri în lumea asta studenții nu au privilegiul ce le-a fost oferit alor noștri de către partidul social democrat.
Vezi că s-ar putea să se supere preşedintele Slovaciei sau mare duce de Luxembourg că tocmai ai zis că ţările lor sunt ,,nicăieri în lumea asta".

Studenţii sunt o categorie defavorizată pentru că statul nu prea face nimic pentru ei. Chiar şi dacă eşti la buget, dacă nu au părinţii bani să te susţină, nu faci nimic dacă nu locuieşti într-un oraş cu universitate. Iar de condiţiile de studiu nici nu mai vorbesc... păi la noi iarna erau zero grade afară şi în săli era mai frig, în catedra de MRCF aveam o sală de curs la etaj cu geamuri pe 3 laturi, degaba băgam hârtie în geamuri, că tot şuira Crivăţul prin ele. Iar vara erau 50 grade înăuntru. Aveam o sală mare cu un boghiu de LDE şi unul de metrou, dar nu le puteam mişca că ,,dacă dăm drumul la podul rulant, pică clădirea". La parter unde era buda, era o fisură în perete de puteai să bagi mâna prin ea.
Singurul echipament modern din clădire era standul de frâne, şi ăla făcut prin eforturile regratului prof. Cătălin Cruceanu.
Şi asta era situaţia prin toată Politehnica.
Dar aveam orarul făcut după cel al profesorilor. În anul II, aveam ore luni 8 - 10 (seminar), 2 ore pauză şi apoi 12 - 20, marţi 10-16, miercurea de la 8 la 21 (da, de la opt la douăzeci şi unu), iar joi de la 8 la 10 laborator şi iar pauză până la 16, când aveam alt laborator. Dacă miercurea la curs mai puteai să mai fentezi orele (nici eu nu mă duceam mereu de la 8... ceea ce mi-a adus o restanţă pe toamnă la materia respectivă - Matematici speciale), seminariile şi laboratoarele nu aveai cum să le fentezi. Tot înanul II m-am angajat prima dată, deci vreo 6 luni n-am avut sâmbete şi duminici, că atunci munceam. Călătorii cu trenul? Una singură... şi aia cu preţ întreg, că nu primisem viza pe legitimaţia de student încă (cursurile au început la 1 octombrie, ştampila a venit pe la 15 decembrie). Prin urmare, am tot dreptul să îmi doresc o viaţă bună pentru studenţii de azi.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeDum 14 Mar 2021, 09:27

Cat toata subventia anuala pentru studenti

Cotidianul Gândul scrie că Sorin Grindeanu, președinte ANCOM, câștigă 528.221 de lei anual, echivalentul a 44.000 de lei net pe lună.
„Marţea viitoare revine la vot bugetul ANCOM. L-am avut şi săptămâna aceasta pe ordinea de zi, dar după ce am analizat ȋn detaliu fiecare capitol bugetar şi din cauză că lipseau foarte multe note de fundamentare pentru creşterile de buget solicitate, am decis ȋmpreună cu colegii mei din Comisia de Tehnologia Informaţiei să amânăm votul pentru o săptămână.
Ceea ce am primit era un buget care arată că cei care l-au construit sunt total deconectaţi de realităţile socio-economice din România, astăzi.
De exemplu, creşterea cheltuielilor de personal de la 145 de milioane de lei în 2020 la 176 de milioane de lei în 2021.
Ca să vă faceţi o idee, în 2016 cheltuielile de personal ale ANCOM au fost de 93 de milioane de lei. De atunci, cheltuielile s-au umflat an de an după principiul ”cine împarte, parte-și face”.
Bugetele ameţitoare propuse de Sorin Grindeanu, cât timp s-a aflat l-a conducerea ANCOM, au fost votate ani la rând de Parlamentul dominat de PSD. Acelaşi Parlament dominat de PSD a votat ca leafa președintelui ANCOM să fie stabilită la nivelul a 5 salarii medii la nivelul instituţiei. Acum înțelegeți motivaţia de a creşte constant salariul mediu ȋn instituţie?
Acum salariul mediu brut la ANCOM este undeva ȋn jurul sumei de 17.000 lei.
Așa a ajuns Sorin Grindeanu să câștige 528.221 de lei anual, din poziţia de președinte al ANCOM, echivalentul a 44.000 de lei net pe lună (cine nu crede poate consulta declarația sa de avere).
În 2018 instituția avea un total de 624 de angajați, în 2019 numărul angajaților a urcat la 705. Acum, ni se cere să avizăm o schemă cu 730 de angajați.
Revin la capitolul cu cheltuielile de personal. M-a surprins neplăcut Bugetul pentru premii (prime) ȋn cuantum de 12.062.000 de lei și banii pentru vouchere de vacanţă în valoare de 1.055.000 de lei.
[...] Bugetul solicitat pentru cheltuielile de publicitate şi reclame este 2.929.000 de lei, de 6 ori mai mare față de cel solicitat anul trecut.
Bugetul solicitat pentru cheltuielile de protocol este de 1.357.000 de lei, adică de 5 ori mai mare față de cel solicitat anul trecut. Să nu credeţi că am primit vreo justificare scrisă."
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2162
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6767
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeDum 14 Mar 2021, 10:13

Adrian78 a scris:
De pe facebook

Că tot se termină gratuitatea studenților, fac un scurt bilanț din 2017 încoace.
Din februarie 2017 și până în octombrie 2019 apoi din ocotmbrie 2020 până-n prezent am făcut 48709 km cu trenul, gratuit. (spre disperarea și frustrarea unora de pe aici).
Din 48709 km, 23016 i-am făcut pe Suceava-Iași și retur (cam 84 de drumuri dus-întors). Diferența, adică 25693 km m-am plimbat aproape prin toată țara. Chiar am profitat de gratuitatea asta, cât am avut posibilitatea și timp. Fiecare student a profitat cum a putut de această gratuitate. Sunt mulți care lucrează part-time, full-time, fac și voluntariat, au proiecte, diverse activități și se mai plimbă cu trenul, vizitând țara.
În ultima vreme au fost diverse postări cu diverse păreri. În majoritatea au predominat furie, frustrare, batjocură la studenți, că au gratuitate și alții nu au avut. Unii crapă de invidie că ei nu au gratuitate și alții nu. Consider că unii dintre voi prea mult vă bateți capu' cu viata studenților și ce fac aceștia.
Nu băgați studenții in aceeași oală. Fiecare suntem diferiți. Bucurați-vă de viață și nu mai fiți așa răi, frustrați și plini de ură.

Aia e o etalare de nesimtire si frustrare (fix din partea lui). Tipul se lauda ca face bani din fotografie/videografie, deci are bani, dar e ofticat de moare ca nu se mai plimba aiurea-n tramvai, desi are bani pentru a plati bilete reduse 50%.
A postat pe acel grup doar ca sa ne sfideze. Isi permite si tot felul de aparate/gadget-uri scumpe, inclusiv drone. Sa ne mai lase! Ca nu tine placa asta la nimeni cu studentii care au activitati de voluntariat si recreere si alte prostii. Fix el e ala care crapa din mai multe motive. Daca doar o mocangeala la tren il facea pe el sa se simta student sau sa se simta cineva in viata...e prea trist unde s-a ajuns cu aceste generatii pline de misecuvinism!
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeDum 14 Mar 2021, 12:36

Sunt foarte multi ba chiar majoritatea mor de ciuda ca nu mai au mocangeala, cum am mai spus aveau niste aere de vezi doamne ei sunt niste rahati cu ochi cu drepturi si restul sunt niste prosti, ei au dreptul la orice, cine mai e ca ei si ei de fapt sunt niste c... cu ochi. Radeau in nas la oamenii care munceau si plateau bilet dar stateau in picioare ca jos stateau putorile nesimtite pe mocangeala. Asta era studentul, un caracter jegos si imputit, un trantor, un nimic.
Acum au inceput sa se laude ca au facut mii de km, cand spuneam ca se plimba aiurea si cu aceasta mocangeala faceau plimbari inutile, urla unu pe aici ca domne nu e adevarat, pai doar eu cunosc cativa care sunt la facultate special sa aibe gratuit si se plimba in toata tara saptamanal, la cursuri nici nu prea da, are lipsuri si restante ca nu se duce la scoala, daca zi de zi el fiind din Bucuresti il gasesti azi la Oradea maine la Suceava poimaine la Craiova si raspoimanie la Sighet, e logic ca scoala pentru el inseamna doar plimbare pe mocangeala. Si nu e singurul, are o gasca si se plimba teleleu asa, sunt mai multi care abuzeaza de aceasta mocangeala. Ala cu 48709 km pe mocangeala cred ca e mic pe langa ce face asta de il cunosc, cred ca a ajuns la 100000 de km sigur pe mocangeala, daca omu a vazut cam toate sectiile secundare pe care inca se circula, deci toate, nu mai are sectie pe care sa circule trenurile si sa nu fi fost cel putin o data, ma refer la astea secundare infundate, ca pe magistrale gen 200-300-400 etc merge saptamanal.
Deci clar si categoric trebuie sa se termine cu aceasta mocangeala si bataie de joc fata de restul populatiei.

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeDum 14 Mar 2021, 13:01

AeroX a scris:
Adrian78 a scris:
De pe facebook

Aia e o etalare de nesimtire si frustrare (fix din partea lui). Tipul se lauda ca face bani din fotografie/videografie, deci are bani, dar e ofticat de moare ca nu se mai plimba aiurea-n tramvai, desi are bani pentru a plati bilete reduse 50%.
A postat pe acel grup doar ca sa ne sfideze. Isi permite si tot felul de aparate/gadget-uri scumpe, inclusiv drone. Sa ne mai lase! Ca nu tine placa asta la nimeni cu studentii care au activitati de voluntariat si recreere si alte prostii. Fix el e ala care crapa din mai multe motive. Daca doar o mocangeala la tren il facea pe el sa se simta student sau sa se simta cineva in viata...e prea trist unde s-a ajuns cu aceste generatii pline de misecuvinism!
Omul e din Suceava şi e student la Iaşi, jumătate din km ăia i-a făcut doar pe naveta Suceava - Iaşi, ca să nu mai plătească chirie sau cămin la Iaşi. Întrebarea care se pune e: dacă ar fi aruncat banii ăştia în dosul CFR Călători, mai avea bani de facultate? Mai avea bani de drona cu care să-şi câştige pâinea? Probabil că nu.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitimeDum 14 Mar 2021, 13:46

Nu avea bani, se ducea la munca, e nevoie de oameni pe santiere, la constructii, sa castige bani nu la plimbat pe carca statului mii si mii de km aiurea!
Nu ne intereseaza pe noi ca are sau nu bani de mofturi pentru drone, pana acum 2-3 ani a trait lumea si fara drone si fara telefoane scumpe si fara multe, si uite ca nu a disparut rasa umana, la ce sa ne intereseze pe noi mofturile lui Gigel?
Vrei mofturi si toate cacaturile te duci si muncesti nu astepti pomana de la stat. Te urci in tren, platesti, asa trebuie, ce consumi sa platesti, nu te urci pe mocangeala si iti expui pletele in vant! Mad
Nu ai bani mergi la munca, punct! Iti arde de trandavit pe spinarea parintilor(de parca parintii aia sunt obligati sa mearga la munca pana la adanci batraneti sa tina progenitura trantora in scoala) e fix problema familiei tale, nu a statului, nu suport eu si altu si alta care muncim plimbarile putorilor!

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 41 Icon_minitime

Sus In jos

INFORMATII GENERALE
Sus 
Pagina 41 din 47Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 47  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Inchirierea unor sectii de circulatie neinteroperabile
» Discutii generale despre transport III
» INFORMATII GENERALE
» Informaţii generale
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: