Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+75
vlad237
CristianSM
bobi
laurentzu
apmatei
TER200
TVlad
kristi kkk
ravers75
florrinel
Capsuneanu
NicuS
florin29sv
bubu
cristy79
vatmanul
billy752-istu
Cipri Andrei Neculai
CRT
AndiCFR
AeroX
florin94
costy_92
huiu_goe
cfr500
aris86
IonutChircu
IonutCFR2009
Andrey_tm
Codrut1985
seby1998
qew00
get.
sorinache96
Rarau
Ciprian
LanceR
rich1974
@ndrey
ldh80
cristi ar
Vale_ntin
sp59
didinul
alex.barac.5
dan tm
marius_catalin84
Elful
AlexCFRB
marius664
Norbi
cardinal
riciu
mielutu zburator
DUAL
CristyanC
Vitosa
lapsanszkitamas
johnsmoke
92Dragos
Jhonyla
ciprian71
ets2oltromânia
Katalyn
Luna
Warrington
Adirmvl
alliens
alex.alexus.tm
Adrian78
Sabik
alex1987
neluadi
Dr2005
Nesebar
79 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 33 ... 63, 64, 65, 66, 67  Urmatorul
AutorMesaj
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4079
Data de inscriere : 15/06/2016

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeVin 01 Feb 2019, 22:54

Dacă fac dovada că sunt înmatriculat la ASE cu legitimația de transport și cea a facultății ar trebui să primesc acel abonament valabil în București și în Ilfov?
Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6913
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeVin 01 Feb 2019, 23:10

Luna a scris:
Asa e si acum din pacate, nu conteaza unde ai domniciliu, conteaza sa ai facultatea in Bucuresti ca sa poti lua abonament ratb redus. La metrou insa poti lua oricum.
Cum adica din pacate? Cum ai vrea sa fie? Si cum poti lua oricum la metrou? Nu trebuie sa fii student , sau?
@stefan; daca esti sudent la zi poti lua abonament cu reducere chiar daca n-ai domiciliu in Bucuresti
Sus In jos
ets2oltromânia

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeVin 01 Feb 2019, 23:46

Mulțumesc. Am întrebat la Tineretului prin toamnă de abonament pe liniile din Ilfov și București si tanti de la ghișeu a zis ca nu poate sa îmi dea ca nu am domiciliul în Ilfov. Ma duc mâine să vad ca trebuie să îmi iau si abonament la metrou.
PS. Atunci cand am intrebat aveam legitimațiile eliberate
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8302
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeSam 02 Feb 2019, 11:11

marius664 a scris:

Cum adica din pacate? Cum ai vrea sa fie? Si cum poti lua oricum la metrou? Nu trebuie sa fii student , sau?
@stefan; daca esti sudent la zi poti lua abonament cu reducere chiar daca n-ai domiciliu in Bucuresti
Cum as vrea sa fie? Sa se poata lua abonament redus la ratb chiar daca esti student in provincie.
La metrou toti studentii in Romania care au legitimatie de transport pot lua abonament redus, nu se tine cont de domniciliu sau orasul in care esti student.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6765
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeSam 02 Feb 2019, 15:10

Ah, deci la Metrorex poti sa iei abonament chiar daca esti student la o facultate din Ploiesti? Asta chiar nu stiam. Noroc cu tine, expertul in reduceri si gratuitati.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
ets2oltromânia

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeSam 02 Feb 2019, 15:48

offtopic Acum 3 ani am vrut să fac abonament redus la metrou, DAR am fost refuzat pe motiv că nu învăț în București și nu am domiciliul în București.
PS. Întreb luni legat de metrou daca ai reducere daca ești dun alt judet altul decât București/Ilfov. Revin cu răspuns pentru STB în scurt timp
Sus In jos
ets2oltromânia

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeSam 02 Feb 2019, 16:39

Scuze pentru dublul post. Puteam sa iau abonament pentru Ilfov și București dar nu e rentabil pentru că l-aș fi folosit doar pe o linie regională
Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6913
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeSam 02 Feb 2019, 17:15

Luna a scris:
marius664 a scris:

Cum as vrea sa fie? Sa se poata lua abonament redus la ratb chiar daca esti student in provincie.
La metrou toti studentii in Romania care au legitimatie de transport pot lua abonament redus, nu se tine cont de domniciliu sau orasul in care esti student.
Pai si care-i logica? Daca studiez in Cluj ce naiba sa caut in Bucuresti.Ori invat ori ma plimb.La Metrorex daca e asa cum zici tu, e din cauza ca Metrorex si STB au patroni diferiti, dar repet de ce ar da un student din Timisoara bani la metrou in Bucuresti(chiar si redus) doar pentru cateva calatorii...ca se presupune ca el invata la Timisoara...
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14504
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeSam 02 Feb 2019, 17:30

Faza e că sunt varză la învățătură și ies analfabeți cu diplomă ! Și pe lângă că le place să se plimbe în fiecare zi și la orice oră mai sunt și monofobi (dependenți de telefon și internet), și atunci când mai au timp de învățătură?
Mai nou nu le mai place nici la vagon salon ci plătesc diferența pentru vagon cușetă sau dormitor. Deci ar face bine CFR Călători să mărească și numărul acestor vagoane !
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4751
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeSam 02 Feb 2019, 18:28

Pe site-urile circulatiei trenurilor din Europa sunt introduse si trenurile REGIOJET de ex. Praga - Bratislava. Intrebare, se poate folosi tichetul interail si la aceste trenuri? Daca nu, am siguranta ca pot lua bilet direct din gara cu o ora inainte, nu cunosc gradul de ocupare al acestor trenuri.
Sus In jos
ciprian71

MesajSubiect: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeSam 02 Feb 2019, 19:50

Poate cunoaste cineva IC.44 Kosice - Viena rezervarea este obligatorie?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeSam 02 Feb 2019, 23:47

ciprian71 a scris:
Pe site-urile circulatiei trenurilor din Europa sunt  introduse si trenurile REGIOJET de ex. Praga - Bratislava. Intrebare, se poate folosi tichetul interail si la aceste trenuri? Daca nu, am siguranta ca pot lua bilet direct din gara cu o ora inainte, nu cunosc gradul de ocupare al acestor trenuri.
Nu, RegioJet nu este membru InterRail. Cu excepţia Elveţiei şi Regatului Unit, operatorii privaţi nu sunt parte a InterRail.
Pe Praga - Bratislava sunt o groază de trenuri CD/ZSSK (pe care e valabil InterRail), mă îndoiesc ca cei de la RegioJet să aibă atâţia clienţi cât să nu mai găseşti bilete.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8302
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeDum 03 Feb 2019, 00:09

AeroX a scris:
Ah, deci la Metrorex poti sa iei abonament chiar daca esti student la o facultate din Ploiesti? Asta chiar nu stiam. Noroc cu tine, expertul in reduceri si gratuitati.
Exact. Mersi de titulatura Very Happy

marius664 a scris:

Pai si care-i logica? Daca studiez in Cluj ce naiba sa caut in Bucuresti.Ori invat ori ma plimb.La Metrorex daca e asa cum zici tu, e din cauza ca Metrorex si STB au patroni diferiti, dar repet de ce ar da un student din Timisoara bani la metrou in Bucuresti(chiar si redus) doar pentru cateva calatorii...ca se presupune ca el invata la Timisoara...
Pai poate ai bunicii/alte rude in Bucuresti si mergi la ei in vizita cateva zile odata la 6 luni sau poate ai vreun simpozion/alt eveniment studentesc in Bucuresti. Masura e utila ca spre deosebire de ratb la metrou in Bucuresti studentii au reducere si la alte variante de calatorie nu doar abonament de o luna. Spre exemplu daca mergi intr-un city-break in Bucuresti sau la un simpozion si stai 3-4 zile merita sa iti iei abonamentul de o saptamana daca calatoresti mult si costa 12,5 lei sau 10 calatorii 10 lei daca vi des prin capitala dar faci calatorii putine (daca tranzitezi Bucurestiul, esti student in alt oras vi cu un tren pana la Gara de Nord, Basarab sau Obor de unde iei metroul pana la Republica de unde continui calatoria cu trenul catre Oltenita.

ets2oltromânia a scris:
offtopic Acum 3 ani am vrut să fac abonament redus la metrou, DAR am fost refuzat pe motiv că nu învăț în București și nu am domiciliul în București.
PS. Întreb luni legat de metrou daca ai reducere daca ești dun alt judet altul decât București/Ilfov. Revin cu răspuns pentru STB în scurt timp
Acum 3 ani asa era, dar intre timp lucrurile s-au schimbat de la 1 februarie 2017.
Sus In jos
ciprian71

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeDum 03 Feb 2019, 08:30

Dr2005 a scris:
ciprian71 a scris:
Pe site-urile circulatiei trenurilor din Europa sunt  introduse si trenurile REGIOJET de ex. Praga - Bratislava. Intrebare, se poate folosi tichetul interail si la aceste trenuri? Daca nu, am siguranta ca pot lua bilet direct din gara cu o ora inainte, nu cunosc gradul de ocupare al acestor trenuri.
Nu, RegioJet nu este membru InterRail. Cu excepţia Elveţiei şi Regatului Unit, operatorii privaţi nu sunt parte a InterRail.
Pe Praga - Bratislava sunt o groază de trenuri CD/ZSSK (pe care e valabil InterRail), mă îndoiesc ca cei de la RegioJet să aibă atâţia clienţi cât să nu mai găseşti bilete.
Multumesc.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13105
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitimeDum 03 Feb 2019, 09:45

Ciprian, nu stiu sa-ti spun de trenul ala, da' am fost de la Bratislava la Praga cu un EC, iar la intors am fost cu Metropulul. Si nu, nu a fost nevoie de rezervare, insa ne-am cumparat locuri pentru intors preventiv. Si bine am facut, ca era plin trenul.

Pomenesc cele doua drumuri pentru ca am cumparat biletele de la ZSSK, poate ca si tu tot de acolo vrei cumpara.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 64 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 64 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 33 ... 63, 64, 65, 66, 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: