| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+75vlad237 CristianSM bobi laurentzu apmatei TER200 TVlad kristi kkk ravers75 florrinel Capsuneanu NicuS florin29sv bubu cristy79 vatmanul billy752-istu Cipri Andrei Neculai CRT AndiCFR AeroX florin94 costy_92 huiu_goe cfr500 aris86 IonutChircu IonutCFR2009 Andrey_tm Codrut1985 seby1998 qew00 get. sorinache96 Rarau Ciprian LanceR rich1974 @ndrey ldh80 cristi ar Vale_ntin sp59 didinul alex.barac.5 dan tm marius_catalin84 Elful AlexCFRB marius664 Norbi cardinal riciu mielutu zburator DUAL CristyanC Vitosa lapsanszkitamas johnsmoke 92Dragos Jhonyla ciprian71 ets2oltromânia Katalyn Luna Warrington Adirmvl alliens alex.alexus.tm Adrian78 Sabik alex1987 neluadi Dr2005 Nesebar 79 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4079 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 01 Feb 2019, 22:54 | |
| Dacă fac dovada că sunt înmatriculat la ASE cu legitimația de transport și cea a facultății ar trebui să primesc acel abonament valabil în București și în Ilfov? |
|
| |
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6913 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 01 Feb 2019, 23:10 | |
| - Luna a scris:
- Asa e si acum din pacate, nu conteaza unde ai domniciliu, conteaza sa ai facultatea in Bucuresti ca sa poti lua abonament ratb redus. La metrou insa poti lua oricum.
Cum adica din pacate? Cum ai vrea sa fie? Si cum poti lua oricum la metrou? Nu trebuie sa fii student , sau? @stefan; daca esti sudent la zi poti lua abonament cu reducere chiar daca n-ai domiciliu in Bucuresti |
|
| |
ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4079 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 01 Feb 2019, 23:46 | |
| Mulțumesc. Am întrebat la Tineretului prin toamnă de abonament pe liniile din Ilfov și București si tanti de la ghișeu a zis ca nu poate sa îmi dea ca nu am domiciliul în Ilfov. Ma duc mâine să vad ca trebuie să îmi iau si abonament la metrou. PS. Atunci cand am intrebat aveam legitimațiile eliberate |
|
| |
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8302 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 02 Feb 2019, 11:11 | |
| - marius664 a scris:
Cum adica din pacate? Cum ai vrea sa fie? Si cum poti lua oricum la metrou? Nu trebuie sa fii student , sau? @stefan; daca esti sudent la zi poti lua abonament cu reducere chiar daca n-ai domiciliu in Bucuresti Cum as vrea sa fie? Sa se poata lua abonament redus la ratb chiar daca esti student in provincie. La metrou toti studentii in Romania care au legitimatie de transport pot lua abonament redus, nu se tine cont de domniciliu sau orasul in care esti student. |
|
| |
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6765 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 02 Feb 2019, 15:10 | |
| Ah, deci la Metrorex poti sa iei abonament chiar daca esti student la o facultate din Ploiesti? Asta chiar nu stiam. Noroc cu tine, expertul in reduceri si gratuitati. |
|
| |
ets2oltromânia
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 02 Feb 2019, 15:48 | |
| Acum 3 ani am vrut să fac abonament redus la metrou, DAR am fost refuzat pe motiv că nu învăț în București și nu am domiciliul în București. PS. Întreb luni legat de metrou daca ai reducere daca ești dun alt judet altul decât București/Ilfov. Revin cu răspuns pentru STB în scurt timp |
|
| |
ets2oltromânia
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 02 Feb 2019, 16:39 | |
| Scuze pentru dublul post. Puteam sa iau abonament pentru Ilfov și București dar nu e rentabil pentru că l-aș fi folosit doar pe o linie regională |
|
| |
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6913 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 02 Feb 2019, 17:15 | |
| - Luna a scris:
- marius664 a scris:
Cum adica din pacate? Cum ai vrea sa fie? Si cum poti lua oricum la metrou? Nu trebuie sa fii student , sau? @stefan; daca esti sudent la zi poti lua abonament cu reducere chiar daca n-ai domiciliu in Bucuresti Cum as vrea sa fie? Sa se poata lua abonament redus la ratb chiar daca esti student in provincie. La metrou toti studentii in Romania care au legitimatie de transport pot lua abonament redus, nu se tine cont de domniciliu sau orasul in care esti student. Pai si care-i logica? Daca studiez in Cluj ce naiba sa caut in Bucuresti.Ori invat ori ma plimb.La Metrorex daca e asa cum zici tu, e din cauza ca Metrorex si STB au patroni diferiti, dar repet de ce ar da un student din Timisoara bani la metrou in Bucuresti(chiar si redus) doar pentru cateva calatorii...ca se presupune ca el invata la Timisoara... |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14504 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 02 Feb 2019, 17:30 | |
| Faza e că sunt varză la învățătură și ies analfabeți cu diplomă ! Și pe lângă că le place să se plimbe în fiecare zi și la orice oră mai sunt și monofobi (dependenți de telefon și internet), și atunci când mai au timp de învățătură? Mai nou nu le mai place nici la vagon salon ci plătesc diferența pentru vagon cușetă sau dormitor. Deci ar face bine CFR Călători să mărească și numărul acestor vagoane ! |
|
| |
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4751 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Întrebări şi răspunsuri Sam 02 Feb 2019, 18:28 | |
| Pe site-urile circulatiei trenurilor din Europa sunt introduse si trenurile REGIOJET de ex. Praga - Bratislava. Intrebare, se poate folosi tichetul interail si la aceste trenuri? Daca nu, am siguranta ca pot lua bilet direct din gara cu o ora inainte, nu cunosc gradul de ocupare al acestor trenuri. |
|
| |
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4751 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Întrebări şi răspunsuri Sam 02 Feb 2019, 19:50 | |
| Poate cunoaste cineva IC.44 Kosice - Viena rezervarea este obligatorie? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 02 Feb 2019, 23:47 | |
| - ciprian71 a scris:
- Pe site-urile circulatiei trenurilor din Europa sunt introduse si trenurile REGIOJET de ex. Praga - Bratislava. Intrebare, se poate folosi tichetul interail si la aceste trenuri? Daca nu, am siguranta ca pot lua bilet direct din gara cu o ora inainte, nu cunosc gradul de ocupare al acestor trenuri.
Nu, RegioJet nu este membru InterRail. Cu excepţia Elveţiei şi Regatului Unit, operatorii privaţi nu sunt parte a InterRail. Pe Praga - Bratislava sunt o groază de trenuri CD/ZSSK (pe care e valabil InterRail), mă îndoiesc ca cei de la RegioJet să aibă atâţia clienţi cât să nu mai găseşti bilete. _________________ :TTT:
|
|
| |
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8302 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 03 Feb 2019, 00:09 | |
| - AeroX a scris:
- Ah, deci la Metrorex poti sa iei abonament chiar daca esti student la o facultate din Ploiesti? Asta chiar nu stiam. Noroc cu tine, expertul in reduceri si gratuitati.
Exact. Mersi de titulatura - marius664 a scris:
Pai si care-i logica? Daca studiez in Cluj ce naiba sa caut in Bucuresti.Ori invat ori ma plimb.La Metrorex daca e asa cum zici tu, e din cauza ca Metrorex si STB au patroni diferiti, dar repet de ce ar da un student din Timisoara bani la metrou in Bucuresti(chiar si redus) doar pentru cateva calatorii...ca se presupune ca el invata la Timisoara... Pai poate ai bunicii/alte rude in Bucuresti si mergi la ei in vizita cateva zile odata la 6 luni sau poate ai vreun simpozion/alt eveniment studentesc in Bucuresti. Masura e utila ca spre deosebire de ratb la metrou in Bucuresti studentii au reducere si la alte variante de calatorie nu doar abonament de o luna. Spre exemplu daca mergi intr-un city-break in Bucuresti sau la un simpozion si stai 3-4 zile merita sa iti iei abonamentul de o saptamana daca calatoresti mult si costa 12,5 lei sau 10 calatorii 10 lei daca vi des prin capitala dar faci calatorii putine (daca tranzitezi Bucurestiul, esti student in alt oras vi cu un tren pana la Gara de Nord, Basarab sau Obor de unde iei metroul pana la Republica de unde continui calatoria cu trenul catre Oltenita. - ets2oltromânia a scris:
- Acum 3 ani am vrut să fac abonament redus la metrou, DAR am fost refuzat pe motiv că nu învăț în București și nu am domiciliul în București.
PS. Întreb luni legat de metrou daca ai reducere daca ești dun alt judet altul decât București/Ilfov. Revin cu răspuns pentru STB în scurt timp Acum 3 ani asa era, dar intre timp lucrurile s-au schimbat de la 1 februarie 2017. |
|
| |
ciprian71
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 03 Feb 2019, 08:30 | |
| - Dr2005 a scris:
- ciprian71 a scris:
- Pe site-urile circulatiei trenurilor din Europa sunt introduse si trenurile REGIOJET de ex. Praga - Bratislava. Intrebare, se poate folosi tichetul interail si la aceste trenuri? Daca nu, am siguranta ca pot lua bilet direct din gara cu o ora inainte, nu cunosc gradul de ocupare al acestor trenuri.
Nu, RegioJet nu este membru InterRail. Cu excepţia Elveţiei şi Regatului Unit, operatorii privaţi nu sunt parte a InterRail. Pe Praga - Bratislava sunt o groază de trenuri CD/ZSSK (pe care e valabil InterRail), mă îndoiesc ca cei de la RegioJet să aibă atâţia clienţi cât să nu mai găseşti bilete. Multumesc. |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 03 Feb 2019, 09:45 | |
| Ciprian, nu stiu sa-ti spun de trenul ala, da' am fost de la Bratislava la Praga cu un EC, iar la intors am fost cu Metropulul. Si nu, nu a fost nevoie de rezervare, insa ne-am cumparat locuri pentru intors preventiv. Si bine am facut, ca era plin trenul.
Pomenesc cele doua drumuri pentru ca am cumparat biletele de la ZSSK, poate ca si tu tot de acolo vrei cumpara. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
|
| |
| Întrebări şi răspunsuri | |
|