|
| Revista presei | |
|
+58florin94 Vale_ntin Norbi mishu88 CristyanC Balto Jhonyla Amiralul IonutChircu @ndrey Warrington bobi DAS 2011 ldh80 AndreiCFRbv AndiCFR CristianSM 92Dragos bubu neluadi alex.alexus.tm IonutCFR2009 ets2oltromânia Sabik johnsmoke LanceR cristi CFR cristy79 M.I.C.I. apmatei COSTACHE MIHAIL crystynyca riciu Vitosa lifetec cristi ar dan tm 19jimmy84 Rarau Adirmvl alliens aris86 razvan - trenuri TVlad cfr500 saint marius664 Luna Katalyn mielutu zburator AeroX cardinal ciprian71 kristi kkk Nesebar laurentzu Dr2005 Adrian78 62 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Revista presei Vin Feb 17, 2017 3:22 pm | |
| Daca intr-adevar subventia asta ajuta CFR ul eu propun o afacere.Indemn toti studentii cel putin de pe acest forum sa cumpere cat mai ulte bilete de tren.Nu stiu... multe, 100/zi, rute lungi fara sa si calatoreasca. Atunci STATUL va subventiona din PLIN si CFR va fi fericit si cu bani suficienti sa cumpere vagoane. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Vin Feb 17, 2017 3:26 pm | |
| - ciprian71 a scris:
- Daca intr-adevar subventia asta ajuta CFR ul eu propun o afacere.Indemn toti studentii cel putin de pe acest forum sa cumpere cat mai ulte bilete de tren.Nu stiu... multe, 100/zi, rute lungi fara sa si calatoreasca.
Atunci STATUL va subventiona din PLIN si CFR va fi fericit si cu bani suficienti sa cumpere vagoane. Greșit statul nu va plati integral toată subvenția și până la urmă banii aia tot de la noi toți se vor strange de ia dintr-o parte adică investiții și de dau pe pomeni |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Revista presei Vin Feb 17, 2017 3:27 pm | |
| Am un vecin student cu plete că așa sunt rokeri mai înapoiați și fără minte multă, mă întreba acum 2 săptămâni ce să-i zic în legătură cu gratuitatea că el nu vrea să ia amendă, i-am explicat de 5 ori tot nu îi venea să creadă iar acum nu mai merge cu Regiotrans 14036 duminica și R 3005 vinerea, se duce băiatul cu 347 și vinerea se întoarce cu 346. Iar la vară de va duce cu băieți de la bloc la mare de cel puțin 4 ori, băieți de la bloc au fost din 1 mai până în 31 august de 7 ori la mare cu IR-ul plătind bilete el o să meargă gratis fiind singurul student de la bloc. Vrea să se mai ducă la Cluj la nu știu ce concert de pletoși și să viziteze Sibiu și Sighișoara, dacă nu era cu gratuitatea probabil că mai treceau ceva ani să vadă și altceva in afară de Capitală, Ploiești și munte. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Revista presei Vin Feb 17, 2017 3:34 pm | |
| - Adrian78 a scris:
- ciprian71 a scris:
- Daca intr-adevar subventia asta ajuta CFR ul eu propun o afacere.Indemn toti studentii cel putin de pe acest forum sa cumpere cat mai ulte bilete de tren.Nu stiu... multe, 100/zi, rute lungi fara sa si calatoreasca.
Atunci STATUL va subventiona din PLIN si CFR va fi fericit si cu bani suficienti sa cumpere vagoane. Greșit statul nu va plati integral toată subvenția și până la urmă banii aia tot de la noi toți se vor strange de ia dintr-o parte adică investiții și de dau pe pomeni Exact banii ăia tot se vor lua din altă parte, în plus nu se știe câți bani vor primi și când sunt zvonuri că nu va fi deloc roz pentru nimeni, iar cipiran71 crezi că e corect sa faci așa ceva ? Dacă tu fără gratuitate ai nevoie să ajungi în cutare loc ce faci dacă nu mai sunt locuri ? Te bucuri că o să câștigi 4 lei cât e locul la IR dar să stai în picioare că 10 idioți au cumpărat bilete crezând că în felul ăsta ajută CFR-ul ? Plus că e o manevră care doar la românii văd că prinde, hai sa ajutăm CFR-ul ca să vină bănuțul și să cumpere vagoane, hai sa din serioși indiferent câți bani ar ajunge la CFR se vor lua vagoane tot câte vor vrea mafioți, suntem în 2017 nu putem gândi ca în 1990. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Revista presei Vin Feb 17, 2017 3:47 pm | |
| Aveti dreptate, nu este corect sa aplicam varianta sa se cumpere fara numar bilete fara sa si calatoreasca, chiar daca in definitiv trenul are locurile ocupate insa raman goale.Poate doar sa le comunice goale la urmatoarea statie si sa le revanda. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Revista presei Vin Feb 17, 2017 3:54 pm | |
| - Dr2005 a scris:
- Din câte ştiu eu, PSD este un partid de stânga. Ideologia de stânga presupune egalitate între cetăţeni. De ce ar trebui ca unii studenţi să fie mai egali decât alţii? E esenţial ca toţi studenţii să fie trataţi la fel. Pentru cei cu venituri mici se pot asigura, suplimentar, alte facilităţi, precum cazare gratuită la cămin sau bonuri de masă.
Tocmai, partidele de stinga sustin inegalitatea. Sint favorizati cei mai saraci (sau presupusi saraci) in schimbul unor voturi care permit atit perpetuarea partidului la putere cit si a saraciei acelor votanti. |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Revista presei Vin Feb 17, 2017 4:01 pm | |
| Nu există așa ceva. Mai devreme sau mai târziu acest scandal cu gratuitate nelimitat se va stinge printr-o modificare sfatul meu până atunci e să "cumpere" bilete doar la trenurile cu care călătoresc și să profite de asta cât mai au timp.
La vară o să fie foarte frumos pe București-Constanta-Mangalia unde CFR va trebuie să bage câte 1-2 vagoane speciale pentru studenți bine ar fi să le pună etajate dar de unde vagoane că vara in ultimii ani a fost dezastru pe sezoniere când se plătea 50% acum cu gratuit și nelimitat cum o să scoată cămașa ? |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Revista presei Vin Feb 17, 2017 4:16 pm | |
| - cfr500 a scris:
- Nu sunt deacord cu gratuitatea din localitatea de domiciliu la cea la care inveti. Cel care locuieste si invata in Bucuresti nu are drept de gratuitate, dar cel de la Satu Mare si invata in Bucuresti are dreptul sa vada formele de relief gratis. E discriminare.
Ori ramane trenul moca sau 50% reducere, dar pentru toata lumea. Corect, asta e discriminare. Sa nu mai zic ca distantele pana la facultati nu sunt egale, sau de faptul ca oricum acei studenti in alt oras daca vor tot cam pot taia tara in lung si in lat si asa, dar nu stiu cati o sa o faca. Exemplu: din Ploiesti student la Bucuresti, poate sa ia bilet si pe ruta Ploiesti - Brasov - Deva - Craiova - Bucuresti. Sa vezi aici subventie platita inutil daca studentul oricum dorea sa ajunga doar pana la Brasov sau Deva dar numai asa poate lua bilet gratuit. Sau fara artificii de genul asta, student din Satul Mare la Bucuresti poate sa isi ia in fiecare week-end bilet pe ruta asta, dar el sa coboare/urce de pe Valea Prahovei, alte deconturi inutile. - Katalyn a scris:
- Clar lucrurile nu vor rămâne așa, ceva tot se va schimba în această gratuitate nelimitată bine ar fi sa se schimbe cât mai repede. Eu mă gândesc și la studenți dar și la companiile feroviare care vor primi bani de la stat cu întârziere mare și între timp de vor descurca care cum vor putea.
În plus de asta sunt studenți care chiar nu au bani de bilete la IR dar și studenți care la vară vor face naveta la munte și la mare săptămânal, am avut studente la capitală de bani gata cu părinți în Spania și mai aveau și propria afacere de le ieșea 100 lei pentru 3 ore companie și tot cu personalul se duceau la facultate duminica iar vinerea înapoi. In modul asta ajuti companiile feroviare, nu le incurci. Si daca primesc bani cu intarziere de la stat, ii primesc altfel ar sta locurile goale si nu ar primii nimic, nici macar cu intarziere. - ciprian71 a scris:
Atunci STATUL va subventiona din PLIN si CFR va fi fericit si cu bani suficienti sa cumpere vagoane. Crezi ca de prosti cer si cnp-ul pe legitimatii si bilete? Cine face astfel de abuzuri si se vede clar ca nu a si calatorit crezi ca nu va fi pus si la plata? - Katalyn a scris:
Exact banii ăia tot se vor lua din altă parte, în plus nu se știe câți bani vor primi și când sunt zvonuri că nu va fi deloc roz pentru nimeni, iar cipiran71 crezi că e corect sa faci așa ceva ? Dacă tu fără gratuitate ai nevoie să ajungi în cutare loc ce faci dacă nu mai sunt locuri ? Te bucuri că o să câștigi 4 lei cât e locul la IR dar să stai în picioare că 10 idioți au cumpărat bilete crezând că în felul ăsta ajută CFR-ul ?
Plus că e o manevră care doar la românii văd că prinde, hai sa ajutăm CFR-ul ca să vină bănuțul și să cumpere vagoane, hai sa din serioși indiferent câți bani ar ajunge la CFR se vor lua vagoane tot câte vor vrea mafioți, suntem în 2017 nu putem gândi ca în 1990.
Erau oricum destui pe aici carora nu le convenea ca de ce nu se pot lua bilete fara loc, ca nu se poate asa ceva e bataie de joc sa platesti locul 4 lei. Eu sigur nu sunt de acord, daca ar fi dupa mine nu as da bilete fara loc nici la regio. Insa in cazul dat de tine ai merge si sta pe locurile lor, e drept insa ca poate nu ai mai merge cu trenu cand vezi ca nu sunt locuri sau ai sta cu grija ca poate urca cineva la prima statie cu loc acolo. - marius664 a scris:
Ca platesti un abonament nu inseamna ca este gratuit... Iar cei care considera mersul cu trenul sub demnitatea lor, asa vor face si de acum inainte...Nu cred ca un student care plateste mii de euro taxe si cazare, nu-si poate permite 120 lei un drum dus-intors la mare.Urmatorul pas ar fi sa aibe si cazare gratuita ca sa vada marea si muntele. Asa cum am zis cand a aparut ordonanta , gratuit ar trebui sa fie intre localitatea de domicilui/cea ma apropiata gara pana la universitate, si acum ca citesc randurile astea din ultimele zile, ar trebui introdusa o limita de venit, in sensul ca doar cei care provin din familii cu venit mic sa beneficieze de aceasta facilitate, restul ca si pana acum cu 50% reducere
Ok, pai atunci sa fie si la noi cu abonament de maxim 300 lei valabil pe orice tren din Romania, oricat si oricand timp de un an. Nu ar mai fi gratuit. Sau sa coste orice bilet un leu, esti multumit asa? Poftim si cazare gratuita la munte pentru toata lumea, nu doar pentru studenti, nu e discriminare. Probleme? - Luna a scris:
- Esti student si ai merge la munte/esti consumator de turism rural? Iata cea mai tare oferta, cazare si transport 100% gratis! Fara legaturi cu politica, fara obligatii de nici un fel, doar rugamintea de a folosii aceste facilitati in mod civilizat!
Detalii: http://www.forumtrenuri.com/t1998p930-diverse Cei care considera mersul cu trenu sub demnitatea lor poate vor merge totusi daca colegi lor vor merge cu trenu, sti spiritul de turma? Sau faptul ca fiecare prefera sa mearga cu prietenii nu singur. Limita de venit a parintilor e alta discriminare si uneori fara legatura cu situatia financiara a studentului.
Ultima editare efectuata de catre Luna in Vin Feb 17, 2017 4:22 pm, editata de 1 ori |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Revista presei Vin Feb 17, 2017 4:20 pm | |
| Să nu înţelegeţi că eu susţin gratuitate 100%! Nu e normal, ar trebui doar pentru deplasare la cursuri și deplasari la unele activităţi. Stiu sigur că cei de la geografie merg în diverse expediţii pentru a studia la faţa locului. Eu mergeam ca student la diferite instituţii muzicale(filarmonici sau teatre dramatice) ca instrumentist, trebuia să acumulez un anumit număr de spectacole, am avut un prof de corn extrem de rigid care îmi găsea câte o orchestră și mă obliga, indirect, să merg la practică. Sau aveam concerte ca și corepetitor pianist/organist cu colegi solisti, am făcut aproape toate bisericile săsești vara când acestia organizau diverse evenimente muzicale. Bineînţeles că deplasarea era pe banii mei, reducere doar la biletul de personal, cupoane am primit târziu. Da, azi sunt destui studenţi pentru care această ordonanţă nu face nici cât o ceapă degerată, au fonduri de la părinţi iar facultatea e un moft. Insă ar fi discriminatoriu să aplici efectele ordonanţei doar unor studenţi. Chiar este nevoie de corectarea ordonanţei, efectul ar trebui extins și la transportul auto iar adresabilitatea coborâtă cel puţin la liceu, sunt și copii de gimnaziu care fac naveta la școli de oraș deoarece la ei în sat sunt copii puţini și se merge pe învăţământ simultan sau calitatea procesului educativ local lasă de dorit. Trebuie analiză a oamenilor cu expertiză și corectate eventualele măsuri care fac risipă! |
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| | | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Vin Feb 17, 2017 4:30 pm | |
| - Luna a scris:
- Erau oricum destui pe aici carora nu le convenea ca de ce nu se pot lua bilete fara loc, ca nu se poate asa ceva e bataie de joc sa platesti locul 4 lei. Eu sigur nu sunt de acord, daca ar fi dupa mine nu as da bilete fara loc nici la regio. Insa in cazul dat de tine ai merge si sta pe locurile lor, e drept insa ca poate nu ai mai merge cu trenu cand vezi ca nu sunt locuri sau ai sta cu grija ca poate urca cineva la prima statie cu loc acolo.
Suntem ultima ţară din UE cu rezervare obligatorie a locului la trenuri. Prin afară e rezervare obligatorie doar la internaţionale, cuşetă/VD şi mare viteză, eventual la unele IC mai răsărite. Şi nu se plânge nimeni de asta. La bulgari am văzut că se urcă lumea în tren şi se aşează unde nimereşte, la unguri, elveţieni, belgieni, olandezi, austrieci la fel. La polul opus, la ruşi trebuie să arăţi şi buletinul când iei bilet cu loc rezervat. _________________ :TTT:
|
| | | Luna
| Subiect: Re: Revista presei Vin Feb 17, 2017 4:32 pm | |
| Da, dar nu prea e normal asa. Sau daca ar fi asa sa se limiteze vanzarea biletelor la nr de locuri existente. - kristi kkk a scris:
- efectul ar trebui extins și la transportul auto iar adresabilitatea coborâtă cel puţin la liceu, sunt și copii de gimnaziu care fac naveta la școli de oraș deoarece la ei în sat sunt copii puţini și se merge pe învăţământ simultan sau calitatea procesului educativ local lasă de dorit. Trebuie analiză a oamenilor cu expertiză și corectate eventualele măsuri care fac risipă!
Ba nu ar trebui extins si la transportul auto, trebuie incurajat transportul feroviar nu cel auto. Sau ok, poate ar merge extins si la auto, dar doar acolo unde nu exista cale ferata. De acord cu extinderea beneficiilor si la liceu.
Ultima editare efectuata de catre Luna in Vin Feb 17, 2017 4:35 pm, editata de 2 ori |
| Subiect: Re: Revista presei Vin Feb 17, 2017 4:34 pm | |
| Si dacă nu exustă tren? Sau e ca pe Rosiori-Turnu Măgurele, 2 trenuri pe zi? |
| | | ciprian71
| Subiect: Re: Revista presei Vin Feb 17, 2017 4:36 pm | |
| - Luna a scris:
- kristi kkk a scris:
- efectul ar trebui extins și la transportul auto iar adresabilitatea coborâtă cel puţin la liceu, sunt și copii de gimnaziu care fac naveta la școli de oraș deoarece la ei în sat sunt copii puţini și se merge pe învăţământ simultan sau calitatea procesului educativ local lasă de dorit. Trebuie analiză a oamenilor cu expertiză și corectate eventualele măsuri care fac risipă!
Ba nu ar trebui extins si la transportul auto, trebuie incurajat transportul feroviar nu cel auto. Sau ok, poate ar merge extins si la auto, dar doar acolo unde nu exista cale ferata. De acord cu extinderea beneficiilor si la liceu. Pai nebunii acestia ar inchide tronsoane de cale ferata si uite asa ar extinde subventia si la auto. |
| | | Luna
| Subiect: Re: Revista presei Vin Feb 17, 2017 4:40 pm | |
| La asta nu m-am gandit. Mai bine doar feroviar atunci. - kristi kkk a scris:
- Si dacă nu exustă tren? Sau e ca pe Rosiori-Turnu Măgurele, 2 trenuri pe zi?
Daca nu exista tren merge o derogare pana in cel mai apropiat oras cu tren. Iar daca sunt doar 2 trenuri pe zi, pe baza cererii create de elevi/studenti ce calatoresc gratis ar trebui sa se introduca mai multe trenuri. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |