Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii 2017

In jos 
+36
rayldegm
Jhonyla
neluadi
alliens
JohannDB
ets2oltromânia
laur 133
Vitosa
IonutCFR2009
92Dragos
Katalyn
lifetec
DUAL
kristi kkk
LanceR
Rarau
Andrey_tm
riciu
alex.alexus.tm
cristy79
didinul
cristi ar
AeroX
Amiralul
Luna
NicuS
cardinal
Petre_IFTE
Nesebar
Dr2005
Adirmvl
dan tm
ldh80
Adrian78
DAS 2011
ciprian71
40 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 22 ... 26  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18770
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24351
Data de inscriere : 05/10/2010

Discutii 2017 - Pagina 19 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeJoi 09 Mar 2017, 22:44

Că tot vorbeam de bugetari o cunoștință a trimis la agenția de mediu niște hârtii pentru niște avize le-a trimis în 1 martie au ajuns în 2 la registratura iar răspunsul la primit în 7 iar când a sunat ieri a răspuns centralista nervoasă că ce nu știe că e 8 martie și nu e nimeni că e ziua femeii
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20639
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25584
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeJoi 09 Mar 2017, 22:56

Dacă a primit răspunsul, de ce a mai sunat? Smile)

Sunt instituţii şi instituţii, de exemplu la Ministerul Muncii am ,,vorbit" cu robotul vreo 30 minute şi nu a răspuns nimeni (şi nu era 8 martie), până la urmă am scotocit arhiva site-ului lor şi am găsit un anunţ de angajare cu un alt număr de telefon pentru contact... de la numărul ăla am luat numărul Registraturii, unde am sunat apoi ca să iau numărul de fax să trimit ce aveam de trimis.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8305
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 01:17

Asta inseamna proasta organizare si lipsa de interes. Uite de ce am zis eu ca sunt de acord cu dublarea salariilor si sa fie minimul 4000 lei dar cu conditia performantei mult superioare. Pai eu daca as avea putere de a schimba lucrurile si forta de decizie da, as da minim 4000 lei la primarie, dar daca se intampla cum s-a zis mai sus sa nu raspunda nimeni la telefon 30 de minute ancheta sa vedem cine e de vina si din ce cauza. Daca angajatii sunt de vina cine e de vina la prima abatere 30% penalizare la salariu pe 3 luni, la a doua penalizare 70% iar la 3 a dat afara disciplinar. La fel si cu raspunsul trimis dupa mai multe zile la o cerere ce se poate rezolva doar interogand o baza de date pe calculator in mai putin de 5 minute. Apoi cine greseste acte in urma carora insitutia sau cetatenii au de suferit dat si afara dar si pus sa plateasca daune pagubitilor si insitutiei inclusiv pentru prejudiciul de imagine suferit. Treaba sa se aplice inclsiv pana la nivel inalt. Nu se poate continua asa, auzi si la primaria aia 1000 de angati, eu le-as da minim 4000 de lei la fiecare, dar cel mult 20-30% din ei. Eventual i-as mai pastra cateva luni pe toti avand ca unic scop de a digitaliza toate arhivele si datele vechi existente si inca nedigitalizate, apoi gata. Ok, buni, platiti bine, dar putini, mult mai putini si interactiunea directa cu cetateanul numai unde este necesar, nu hai si la ghiseul alalalt sa verifice, apoi la alt etaj sa semneze cineva si la inca un etaj unde platesti taxa, inca un etaj sau alt corp al cladirii unde primesti in sfarsit hartia dupa care stai.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 09:39

Luna a scris:
La fel si cu raspunsul trimis dupa mai multe zile la o cerere ce se poate rezolva doar interogand o baza de date pe calculator in mai putin de 5 minute.
Tu interoghezi o bază de date, dar răspunsul oficial către petent trebuie semnat de conducătorul insitituţiei şi de toţi şefii de deasupra ta. Degeaba faci tu răspunsul în 5 minute, când el stă câte o zi prin fiecare mapă. Iar de când cu DNA-ul, fiecare se gândeşte de 20 de ori înainte să semneze ceva, lumea tremură de frică... ceea ce într-un fel e bine, ies acte de calitate mai bună.

Luna a scris:
nu hai si la ghiseul alalalt sa verifice, apoi la alt etaj sa semneze cineva si la inca un etaj unde platesti taxa, inca un etaj sau alt corp al cladirii unde primesti in sfarsit hartia dupa care stai.
Dacă nu te duci tu, se va duce un funcţionar să facă treaba asta, numai că el nu se va duce de fiecare dată cu câte o hârtie, ci va aştepta să se adune mai multe, deci va creşte timpul de răspuns. O soluţie ar fi ca ghişeele să fie apropiate şi/sau unele verificări să se facă electronic. Adică dacă te duci la fisc, să se uite funcţionarul în PC şi să-ţi dea toate datele necesare, după care să te duci alături la casierie să plăteşti (sau să scoţi telefonul să plăteşti prin internet banking).

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 09:48

Dr 2005 marti i-a raspuns ca a ajuns la registratura probabil telefonic si trebuie sa vina un inspector la fata locului

In alta ordine de idei am fost la primarie sa intreb ceva de impozit m-a trimis o maimuta sa imi iau bon de ordine si m-a enervat si am plecat si mi-am facut cont pe ghiseul.ro si am platit de acasa
Ar fi normal ca toate chitantele de la inmatriculari pana la schimbatul actelor sa le poti plati pe ghiseul .ro
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 09:55

La mine la Sect. 6 dacă vrei să plăteşti pe Ghişeul.ro întâi trebuie să mergi la taxe locale să completezi o cerere. Altfel nu poţi, le e frică să nu-ţi plătească altcineva impozitul Smile) Măcar lucrează frumos, nu se aşteaptă mult, dar dacă nu iei bon de ordine nu te bagă în seamă.

Luna

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 14:05

Dr2005 a scris:

Tu interoghezi o bază de date, dar răspunsul oficial către petent trebuie semnat de conducătorul insitituţiei şi de toţi şefii de deasupra ta. Degeaba faci tu răspunsul în 5 minute, când el stă câte o zi prin fiecare mapă. Iar de când cu DNA-ul, fiecare se gândeşte de 20 de ori înainte să semneze ceva, lumea tremură de frică... ceea ce într-un fel e bine, ies acte de calitate mai bună.

Dacă nu te duci tu, se va duce un funcţionar să facă treaba asta, numai că el nu se va duce de fiecare dată cu câte o hârtie, ci va aştepta să se adune mai multe, deci va creşte timpul de răspuns. O soluţie ar fi ca ghişeele să fie apropiate şi/sau unele verificări să se facă electronic. Adică dacă te duci la fisc, să se uite funcţionarul în PC şi să-ţi dea toate datele necesare, după care să te duci alături la casierie să plăteşti (sau să scoţi telefonul să plăteşti prin internet banking).
1. Alta aberatie, maxim 2-3 supervizori ar trebui sa fie de ajuns iar aprobarea sa se faca cu un click doar, fara plimbat hartii si semnat manual. Verificarile se pot face oricum si electronic in multe cazuri.

2. Nu mai bine nu s-ar duce nimeni, ca informatiile circula prin reteaua de calculatoare mult mai rapid? Sau si mai bine totul sa fie la un singur ghiseu? Solutii sunt.
Sus In jos
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5457
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 14:50

Dr2005 a scris:
Luna a scris:
La fel si cu raspunsul trimis dupa mai multe zile la o cerere ce se poate rezolva doar interogand o baza de date pe calculator in mai putin de 5 minute.

Luna a scris:
nu hai si la ghiseul alalalt sa verifice, apoi la alt etaj sa semneze cineva si la inca un etaj unde platesti taxa, inca un etaj sau alt corp al cladirii unde primesti in sfarsit hartia dupa care stai.

ati auzit de diviziunea muncii ?

poate sunt anumite acte care nu tin de un singur serviciu.
Din ce stiu eu este o lege care te obliga sa raspunzi in 30 de zile.

Apoi strict la speta cu 1 martie
actele au plecat pe 1 , din anumite motive au ajuns pe 2 la registratura, de la registratura pana la angajat probabil au mai trecut prin 2-3 directori , deci ar veni cel mai devreme pe 2 seara a ajuns la angajat.

Deci la angajat/agentia de mediu a fost pe
3 martie vineri
6 martie luni
la 7 a ajuns la petent

mai repede nu se putea, mi se pare destul de repede, dupa ce a plecat de la angajat a trebuit sa retreaca pe la sefii/directorul angajatului.

In cazul in care , de ex, directorul lipseste cateva zile, daca cel ce e in locul lui considera ca il depaseste problema poate astepta directorul etc.

Cum spune si Doctorul trebuie sa respecti anumite proceduri.
Stiu ca pare abstract ce spun dar ca sa intelegi anumite lucruri tb sa fii si in pielea acelui angajat.

p.s. pot fi anumite cerinte care pot fi rezolvate doar de o persoana, din anumite motive.

A si apropo de ce o chestie poate sta o zi intr-o mapa?
Nici un director nu sta liber si zice... azi nu am nimic de lucru hai sa rezolv problema lui x sau a lui y.
Poate are o sedinta, alte lucruri mai presante.

Cred ca si Dr2005 gandea fix la fel ca voi pana sa se angajeze la MT.

Sa ii/va aduc aminte ca eu i-am zis sa mearga la angajare si toti spuneati ca nu are nici o sansa, e totul pe pile la MT???

http://www.forumtrenuri.com/t1898-oferte-angajare

Subiect: Oferte angajare   Lun Feb 06, 2012 7:21 am

Nu stiu daca va place sa lucrati la ministere, guvern insa postez informatii aici. De ce fac asta?
"M-a suparat" Dr2005 ca la Ministerul Transporturilor se intra pe pile.

Dr 2005
Eu am făcut Material Rulant, nu mă interesează mediul şi nici drumurile

Mier Oct 17, 2012 4:49 am

Dacă se intră pe pile sau nu voi fi în stare să confirm/infirm în scurt timp
Luni am fost şi am dat concurs de angajare acolo, proba scrisă. Urmează cea orală joi,

Am observat, totuşi, că la comisia 2 (care s-a mişcat mai repede cu corectarea), din 27 de oameni au rămas vreo 7 (restul au picat sau nu s-au prezentat) pe 6 locuri (!). Sunt curios cum o fi la comisia 1 (unde e şi postul la care am tras eu).

Deci nu se intra numai cu pile? Smile
Asta e o veste nemaipomenita, un adevarat miracol tinind seama ca "fenomenul" pilelor, incompetentei si imposturii afecteaza si mediul privat (inclusiv "multinationalele").
Succes la noul serviciu.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 16:43

Luna a scris:
2. Nu mai bine nu s-ar duce nimeni, ca informatiile circula prin reteaua de calculatoare mult mai rapid? Sau si mai bine totul sa fie la un singur ghiseu? Solutii sunt.
Dar partea de plată clar nu o poţi face la acelaşi ghişeu, pentru plată ai nevoie de casierie, cu casier calificat, eventual de o incintă securizată în care să stea acesta, cum e la casele de schimb. O să ziceţi că nu e mare lucru să încasezi nişte bani, dar la sfârşitul turei trebuie să stai să faci o tonă de acte pentru banii din casă. Nu poţi să încarci pe unul care deja face 100 de chestii şi cu asta, mai ales că tot ce implică bani e supus frecvent controalelor Curţii de Conturi, iar pentru 1 leu lipsă poţi să ajungi la puşcărie.

Rarau a scris:
actele au plecat pe 1 , din anumite motive au ajuns pe 2 la registratura
Dacă ajung după terminarea programului, se înregistrează în ziua următoare.

Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5457
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeSam 11 Mar 2017, 11:21

Dr2005 a scris:

Rarau a scris:
actele au plecat pe 1 , din anumite motive au ajuns pe 2 la registratura
Dacă ajung după terminarea programului, se înregistrează în ziua următoare.

stiu.

eu vorbeam doar ca idee/ca flux

si eu am chestii care dureaza 20 minute / o ora sa raspunzi la ele dar vine cerinta la ora 8 dimineata sa zicem...
chiar daca circula doar pe mail spre angajat poate ajunge in 2 ore la angajatul responsabil, apoi dureaza sa zicem 1-2 ore sa o faci, apoi mai dureaza pana ce o accepta directorul / are timp sa se uite pe ea (daca nu e in vreo sedinta), apoi de la director spre persoana responsabila cu relatii cu publicul etc

asa ca e posibil sa ajunga cel mai devreme seara sau a 2 zi la cel ce o cere.

Intre ministere o simpla hartie poate sa dureze cateva zile intre 2 angajati.

Angajat -> director -> seful institutiei -> registratura -> posta militara -> registratura -> seful institutiei urmatoare -> director -> celalalt angajat
Din cate stiu posta militara nu vine in fiecare zi.

chiar daca discutiile au loc pe mail intre ministere aceasta este circuitul oficial -> si probabil e la fel si in alte tari UE
Daca sarii pasii -> comisia de disciplina, curtea de conturi etc
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeSam 11 Mar 2017, 19:50

@Rarau Am auzit de diviziunea muncii. Dar asta nu prea schimba problema. Solutii de reforma in domeniul birocratiei exista, trebuie insa sa se si vrea. In alte domenii total de acord sa primeasca 4000 de lei/luna, spre exemplu salvare, pompieri, politie care chiar lupta cu infractorii si isi pun viata in pericol. De acord si profesorii sa aiba salarii peste 4000 dar tot asa cu reforma, numarul de ore redus drastic la fiecare clasa, astfel si nr de profesori necesari, orele lipsa inlocuite cu ore la distanta, in format electronic, in loc de corectat lucrari manual testele sa se dea pe calculator aproape integral si un soft sa corecteze si dea notele instant si asa mai departe.
Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4082
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeDum 12 Mar 2017, 15:28

http://adevarul.ro/locale/braila/video-imagini-tragicomice-braila-zeci-oameni-s-au-imbulzit-promotie-hartie-igienica-1_58c539fd5ab6550cb840b4ba/index.html

De,mentalitatea ce NU se schimba in veci Sad
Mad
monkey
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5435
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeLun 13 Mar 2017, 21:36

Dr2005 a scris:

Gresit
Soluti e ca prin proceduri interne sa se elimine birocratia sis a se eficientizeze funcitonarea institutiilor....toate aceste plimbari pe la ghisee nu au aparut dintr-o nevoie concreta, ci doar ca multimea de angajati sa isi gaseasca o jsutificare....daca te uiti la sefii istitutiilor de stat , toti se plang ca au mult de lucru si nu au oameni, dar nu evzi pe unu sa zica ca de fapt se tot inventeaza proceduri peste rpoceduri care sa complice lucrurile in loc s ale simplifice....spre exmeplu intr-o primarie nu ai de ca treci pe la 3-4 ghisee sa platesti un impozit,e suficient unul singur....si exemplele pot continua, doar ca nu exista vointa, acei taietori de furnza la caini au de fapt mare valoare electorala, fiind usor de mobilizat prin constrangeri, santaj si amenintari daca nu din adeziune, asa ca nimeni nu vrea de fapt sa facalucrurile mainormale si sa ii scoata din schema...de aceea nu se faci nci digitalizarea, nu se face nici interconectarea bazelor de date intre instiutiile statului....pentru a politrucii aud e fapt nevoie de aceasta masa de manevra pe care o reprezinta bugetarii.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeLun 20 Mar 2017, 13:22

http://www.digi24.ro/stiri/economie/finante-economie/adio-investitii-guvernul-nu-mai-are-bani-pentru-cofinantare-690832

https://caplimpede.ro/dupa-7-ani-si-200-de-milioane-de-euro-cheltuiti-guvernantii-pregatesc-desfiintarea-cardului-de-sanatate/
Bine ca au bagat in firmele lui Ghita sute de miliaone de euro Bravooo
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1683
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4755
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitimeLun 20 Mar 2017, 14:44

Sunt profund ingrijorat in ce joc periculos am intrat.Este ca in SAW (serie de filme horror).Adica mai pe scurt, ai gresit, platesti scump fara scapare.Suntem la jumatatea lui martie si deja auzim, plafon apuizat !!!!Bine, nu inseamna ca daca aveam bani se si facea ceva util cu ei.Intrebarea venit de la L. Negoita, vine defapt de la un individ care nu va avea niciodata bani suficienti de tocat.Ce investitii se fac in sectorul 3 se putea face infrastructura intreaga la nivelul unor orase ca Brasov+Sibiu+Fagaras spre exemplu, asa la pachet zonal.
Strategia este una simpla si mizerabila.Au venit cu mariri de salarii la bugetari, tichete de vacanta tot pentru bugetari, gratuitati la studenti, salarii compensatorii caci prime este putin spus s.a. Inflatia isi va spune cuvantul.Se lauda cu TVA redus dar produsele de baza au revenit in scurt timp sa coste la fel ca pe vremea cand TVA ul era de 24 %.Serviciile sunt si ele mai scumpe cu cel putin 4 %.Urmeaza scumpirea energiei electrice, gazele, apa.Iar puterea de cumparare a bugetarilor va revenii la nivelul anului 2016 pe masura ce cresc salariile.Singurii perdanti din acest joc, raman cei ce lucreaza la privat.Ei sunt fortati sa creasca productivitatea sau sa reduca din cheltuieli prin diferite mijloace.Este ireal sa cresti cu 50% salariile chiar si asa in 4 ani, cand productivitatea muncii nu poate avansa cu mai mult de 5% /an.Asta inseamna in termeni economici o inflatie de aproximativ 30% in 4 ani.Guvernul va apela la un imprumut FMI, probabil pentru amai amortiza inflatia si a o stapanii undeva la 10-15%.restul va fi datorie istorica si o va plati cineva, candva.
Aplica aceasta strategie ( campanie electorala mascata), pentru castigarea alegerilor din 2019.Ca mai tarziu sa se aleaga praful si sa auzim pe la TV de marile jafuri din periaoda 2016-2020.
Revenim la transporturi si la strategia 2016-2020.Se vor chinuii sa termine cel putin A.1 Nadlac - Sibiu si probabil A.10 Sebes -Turda, atat.La feroviar nu vad cum sa termine Sighisoara - Simeria.In cel mai fericit caz Bucuresti -Arad 10 ore.Material rulant nici vorba.Speranta de confort va veni doar de la ATC si atat.
Este sumbru fara nici o exagerare.Uitati-va doar la restul Europei, cate lucruri utile s-au construit, cate minunatii le-as putea spune in materie de infrastructura si asta in ultimii 30 de ani.Cei ce muncesc cinstit au o viata ieftina, frumoasa si se bucura ca o traiesc din plin.Nu cunosc umilinta, smecheri care au bolizi si vile cu salarii de bugetari si SRL.uri abonate la banii statului.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 19 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii 2017
Sus 
Pagina 19 din 26Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 22 ... 26  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» De ce trenurile opresc in plina strada in unele halte?
» Discutii CENAFER
» Discutii cu conducerea C.F.R.
» DISCUTII SI PROPUNERI PETITII
» Discutii despre vagoane.

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: