|
| Discutii 2017 | |
|
+36rayldegm Jhonyla neluadi alliens JohannDB ets2oltromânia laur 133 Vitosa IonutCFR2009 92Dragos Katalyn lifetec DUAL kristi kkk LanceR Rarau Andrey_tm riciu alex.alexus.tm cristy79 didinul cristi ar AeroX Amiralul Luna NicuS cardinal Petre_IFTE Nesebar Dr2005 Adirmvl dan tm ldh80 Adrian78 DAS 2011 ciprian71 40 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12287 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Discutii 2017 Dum Noi 05, 2017 9:24 am | |
| Problema in Romania , in companiile sau unitatile de stat, este faptul ca directorii si cei din consiliile de administratiei sunt numiti pe criteria politice (cine a contribuit mai mult financiar la Campania electorala a partidului de la putere), ori pe criterii de spaga, cunostiinte, pile, relatii, etc!
Mai demult s-a propus ca numirile politice sa se rezume la ministri si secretarii de stat, iar restul functiilor de conducere in companiile de stat sa fie rezervate oamenilor profesionisti in domeniile respective.
Acuma cum era in perioada 1964- 1989:
In functiile de conducere in unitatile de stat (intreprinderi industrial, IAS-uri, unitati din transporturi si telecomunicatii, unitati comerciale de stat, ONT/OJT, etc) erau numiti profesionisti in domeniile respective- de obicei ingineri care terminau o facultate in specialitatea respectiva. Acestia practic conduceau unitatile respective.
Dintre acestia pot sa-i amintesc pe: Ioan Neamtu (directorul IAS Husi intre 1959- 1990, sub conducerea caruia IAS Husi a obtinut rezultate deosebite), Teodor Loghin (sef de sectie la SUC Husi, prin eforturile caruia s-a obtinut contracte de export a utilajului petrolier produs la Husi in China), Florentin Carpanu (directorul Comtim ), Alexandru Filioreanul (directorul regionalei CFR Iasi intre 1970- 1990, sub conducerea caruia s-au realizat cele mai mari investitii pe raza acestei regionale CFR), etc!
Acestia erau numiti pe linie de stat, de catre ministerele tutelare sau centralele industriale de care apartineau respectivele unitati.
Pe linie politica, in fiecare unitate de stat, sau cooperatista, existau si asa-numitele "organizatii de partid pe unitate", insa cei care conduceau aceste "organizatii de partid"- activistii si secretarul organizatiei de partid pe unitate, nu aveau putere de decizie in conducerea respectivelor intreprinderi, deciziile fiind luate de cei numiti pe linie de stat (directorul unitatii, inginerul-sef, etc). |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii 2017 Dum Noi 05, 2017 1:49 pm | |
| Daca nu erai membru de partid nu ajungeai director in nicio unitate inainte de 1989 asa ca lasa aburerile astea cum ca comunistii erau ei mai destepti si mai corecti. Iar forumul asta numai are moderatori ,ca s-a depasit de mult subiectul topicului, sau s-a schimbat regulamentul intre timp... |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii 2017 Dum Noi 05, 2017 1:56 pm | |
| - marius664 a scris:
Iar forumul asta numai are moderatori ,ca s-a depasit de mult subiectul topicului, sau s-a schimbat regulamentul intre timp... Are dar cand am spus sa se respecte topicul si sa nus e mai abereze atat a sarit cel ce are raspuns la orice si are el impresia ca le stie pe toate cum ca, e normal sa dicute omul ca de la subiect se deviaza si etc etc, si uite asa se abereaza la greu si se posteaza doar tampenii, trairi personale care nu au treaba cu calea ferata, traumele copilariei se expun pe aici. Astia sunt oamenii ce au ramas pe aici, cei mai buni au plecat, au mai ramas 3-5 ok dar nu prea posteaza iar in schimb se bate toba cu aberatii. |
| | | Warrington
Numarul mesajelor : 787 Reputatie : 3790 Data de inscriere : 03/09/2016
| Subiect: Re: Discutii 2017 Dum Noi 05, 2017 4:25 pm | |
| S-ar putea organiza forumul pe două nivele: un nivel de bază la care să rămână postate toate aiurelile și un nivel superior care să conțină exact aceleași topice (sau topicuri, cum o fi corect) însă la care să fie promovate doar postările de valoare, cele care au o legătură reală cu subiectul topicului respectiv. În felul ăsta nivelul superior ar fi de calitate, iar nivelul de bază ar fi "democratic", accesibil oricui. Unii autori și-ar crește totuși calitatea postărilor, în speranța de a le vedea promovate la nivelul superior.
E normal ca oamenii care stăpânesc un domeniu să-și piardă interesul după un timp. Ei n-au ce învăța pe un forum, numai neaveniții au ce învăța. Inclusiv subsemnatul pierde vremea pe-aici încercând să înțeleagă cum merg lucrurile în realitate la calea ferată românească, la nivelul cel mai de bază. Dar nu lucrez la CFR și nu locuiesc în România, deci n-am cum să povestesc ce s-a mai întâmplat pe M800. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Dafafaf Dum Noi 05, 2017 4:41 pm | |
| Cu siguranta si in discutiile purtate intre superiori tehnici ai acestui domeniu, s-ar isca diferente de opinie, doar suntem pe un forum al pasionatilor feroviari si ca orice pasiune nu cunoaste limite. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii 2017 Mier Noi 08, 2017 10:54 am | |
| http://romania-rusia.info/directivelenkvd.asp
,,44. Se va căuta ca acei care lucrează în diferite funcţii indiferent cât de mici, să fie schimbaţi şi înlocuiţi cu muncitori cu cea mai mică pregătire profesională, necalificaţi." _________________ :TTT:
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24328 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii 2017 Joi Noi 09, 2017 7:44 pm | |
| https://www.wall-street.ro/articol/Auto/215572/vanzarile-de-carburanti-au-scazut-cu-aproape-10-in-luna-in-care-au-crescut-accizele.html?utm_source=Automarket&utm_campaign=fb_automarket_ws&utm_medium=site
Bravo tovarasi avem inflatie 3% cel mai mare curs din ultimii 5 ani dar bine ca parlamentarii au 400 de mil salar si platim 700 mil de euro pensii speciale Bine ati venit in anul 2004 |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii 2017 Joi Noi 09, 2017 7:52 pm | |
| Deci mai multa lume la transportul in comun, inclusiv trenuri. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discutii 2017 Joi Noi 09, 2017 7:58 pm | |
| - Luna a scris:
- Deci mai multa lume la transportul in comun, inclusiv trenuri.
N-ai sa vezi... romanii sunt prea comozi. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii 2017 Joi Noi 09, 2017 8:00 pm | |
| Atunci masinile merg cu mai putin carburant daca vanzarile au scazut cu 10%? Sau unii au renuntat la plimbari ce nu erau strict necesare? |
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24328 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii 2017 Joi Noi 09, 2017 10:39 pm | |
| - Luna a scris:
- Atunci masinile merg cu mai putin carburant daca vanzarile au scazut cu 10%? Sau unii au renuntat la plimbari ce nu erau strict necesare?
Unii ca Moise Guran care face numai un plin fata de 3 inainte si acum merge cu metroul Probabil scaderea vine de la transportatori care acum alimenteaza peste granita |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii 2017 Joi Noi 09, 2017 11:43 pm | |
| Ar fi interesant de făcut comparaţia cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru că din 2017 a dat Dragnea liber la rable din afară, aşa că a crescut numărul de maşini, implicit şi consumul. Acum... transportatorii mari alimentează afară (şi o făceau şi înainte), iar ăia care au crezut că l-au luat pe Dumnezeu de un picior când şi-au luat BMW full fără piele, folosit de o băbuţă din Germania pentru mers la piaţă cu 3000 euro nu mai au bani şi de benzină... şi la anul când or vedea cât e impozitul la un motor de 2,2 litri (de la 2.0 litri în sus se consideră lux) or să facă coadă la centrele de fier vechi. Probabil în câteva luni va începe să scadă preţul carburanţilor, care e ţinut sus nu doar de acciza aia în plus, ci de încăpăţânarea petroliştilor, care nu vor să-şi vadă marjele de profit afectate. Şi din toată afacerea asta, o să iasă pe plus fix transportatorii, pentru că acum au majorat tarifele (până şi preţul unui km cu taxiul în Bucureşti a crescut cu vreo 30%, deşi GPL-ul e mai ieftin decât acum 5 - 6 ani), iar când s-o ieftini combustibilul or să uite să le mai reducă. La fel au făcut unii şi anul trecut. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii 2017 Dum Noi 12, 2017 2:28 pm | |
| PSD a vândut presei o "rectificare pozitivă" şi, bineînţeles, comunicatul lor propagandistic a fost înghiţit pe nemestecate, e mai greu să citeşti PDF-uri şi să faci comparaţii. Scuze pentru aroganţă, dar: marele câştigător al "rectificării pozitive" sunt de fapt pensionarii speciali din ministerul de Interne şi SRI! Pentru plata pensiilor speciale din Secu şi miliţie s-au dat, în plus, vreo 422 de milioane de lei, în timp ce Sănătatea şi Educaţia la un loc au beneficiat de un plus de doar 310 milioane de lei. Iar la Camera Deputaţilor a primit un plus de trei milioane de lei pentru "cheltuieli de personal" (salarii, indemnizaţii...), asta ca să înţelegem de ce avem o opoziţie aşa de activă, care, cu mici excepţii, dă-n PSD cum dădea ursul în vulpea lui Creangă: pe lângă. |
| Subiect: Re: Discutii 2017 Lun Noi 20, 2017 5:39 pm | |
| De ce avem bugetari
Sever Andrei 17 noiembrie la 16:07 ˇ București ˇ La buletin : - Nu aveți certificatul de căsătorie... - Am copia aici.. - Nu îl aveți în original. - E rătăcit pe undeva prin casă, că ne-am mutat de curând și nu l-am găsit, dar am copia, nu e de ajuns? - Nu. - De ce? - Pentru că eu trebuie să scriu aici în tabel "copia conform cu originalul" și dacă nu îmi arătați originalul nu pot să scriu asta.. - Dar când mi-ați cerut certificatul, de unde știați că sunt căsătorit? - Păi așa figurați în baza de date de la Evidența Populației... - Pe care dvs o aveți în față pe monitorul calculatorului, nu? - Da. - Și atunci, dacă eu am copia la mine, iar dvs aveți în față baza de date de la Evidența Populației, unde scrie și că sunt căsătorit și cu cine și de când, pentru numele Domnului, la ce vă mai trebuie certificatul în ORIGINAL ? Credeți că am venit cu o copie falsă? Și chiar dacă să zicem, sunt psihopat și am venit cu o copie falsă, nu puteți compara copia cu informațiile de la Evidența populației pe care le aveți în fața dvs????? - Nu. - De ceeeeee??? - Pentru că nu aveți originalul. - Dar e ilogic ce îmi spuneți. Eu nu îl am asupra mea, dar dvs vedeți pe monitor că el există. În plus am o copie. Și e oricum STUPID faptul că eliberarea actului meu de identitate DEPINDE de CERTIFICATUL DE CĂSĂTORIE ÎN Original. Nu credeți? - Asta e metodologia. Unde-i lege, nu-i tocmeală. - Dar ar putea fi un pic de creier. - La revedere! - Adio! |
| Subiect: Re: Discutii 2017 Lun Noi 20, 2017 7:34 pm | |
| Hârtia are valoare oficială, calculatorul nu, iar în caz de problemă se ia arhiva fizică, nu softul. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii 2017 | |
| |
| | | | Discutii 2017 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |