Ieri mi-am luat sotia si fetita si am fost la o plimbare rapida, de la Falticeni la Vatra Dornei (ocazie cu care m-am intalnit si cu un vechi prieten).
Intre 2 vorbe am prins si Acc. 1933 Iasi - Cluj Napoca ce pleca la ora 15.03 din Vatra Dornei Bai. Am incercat sa fac o fotografie si chiar un filmulet dar n-a iesit mare branza.
Scuze, este prima mea postare de acest gen aici (imagini, video) si promit sa ma revansez pe viitor.
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
Acum o luna si ceva s-a desfiintat a doua gara de pe aceasta linie. Dupa ce acum cativa ani a fost desfiintata halta de miscare Lucacesti, acum a fost desfiintata halta de miscare Valea Putnei. Au fost scoase toate macazurile, semnalele au fost puse pe automat si functioneaza ca semnale de bloc.
Oricum linia 502 ramane una din sectiile cu cele mai putine statii desfiintate de-a lungul vremii, avand si cele mai putine halte (3+cele 2 gari desfiintate)
mishu88 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1019 Varsta : 36 Localizare : Fălticeni, jud. Suceava Reputatie : 6956 Data de inscriere : 12/02/2009
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Mier 18 Mai 2011, 10:54
26 aprilie 2011 = Excursie FeRoviaRă pe M502: Pojorâta – Floreni
O zi excepţională de primăvară, chiar după Paşte, a fost dedicată unei plimbări FeRoviaRe pe ruta 516, Floreni – Dornişoara. Camarazi FeRoviaRi i-am avut pe Ciprian Pardău şi pe Răzvan Marica, iar călătoria de vreo 10 kilometri pe jos şi alţi 12 cu automotorul Malaxa seria 900, nr. 944 a fost precedată de o plimbare FeRoviaRă pe linia 502, Suceava – Ilva Mică, între Suceava şi Floreni.
Minutele de mai jos prezintă peisajul autentic bucovinean. Dealuri şi munţi împăduriţi, văi largi şi întortocheate prin care omul şi-a făcut casă, drum şi viaţă. Râurile după care s-au orientat drumul de fier pe această porţiune: Putna pe de o parte şi Bistriţa Aurie pe de alta, curgeau zi de zi, fără încetare, din izvoarele munţilor.
Din punct de vedere constructiv, linia ferată prezintă o porţiune cu declivităţi foarte ridicate. Ca de exemplu, între Valea Putnei şi Mestecăniş, trenul urcă pe o rampă de 28 la mie, în timp ce între Mestecăniş şi Iacobeni, trenul coboară o pantă de 26 la mie. Fără aceste „restricţii” şi „strangulări fizice” nu era posibilă construcţia unei căi ferate ce face legătura nordică dintre Moldova şi Transilvania.
Panorama văzută de pe vârful de pantă – Mestecăniş, 948 m altitudine – este superbă, într-o zi senină vederea străbate dincolo de coaste şi oferă o senzaţie de înălţare, uşurare, zbor... De asemenea, între Mestecăniş şi Iacobeni, calea ferată se află la o altitudine cu mult mai mare decât drumul rutier sau casele oamenilor.
Şi tot aşa, prin Iacobeni, prin Argestru, trenul ajunge în Vatra Dornei, o staţiune de renume pe harta judeţului Suceava, cu pârtii de ski, cu pensiuni, cu vestitul parc cu veveriţe şi, nu în ultimul rând, cu un castel pe post de gară.
Acestea fiind spuse, vă doresc vizionare plăcută şi vă recomand parcurgerea acestei linii, Suceava – Vatra Dornei – Ilva Mică în orice moment al anului sau al vieţii voastre. Vă veţi încărca cu energie, prospeţime şi optimism!
PS: Ca o completare la acest clip vă sugerez să daţi un ochi şi pe un reportaj dedicat porţiunii de cale ferată Suceava – Vatra Dornei http://my.opera.com/mishu88/blog/12-septembrie-2008-m502-excursie-feroviara-suceava-vama-vatra-dornei
mishu88 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1019 Varsta : 36 Localizare : Fălticeni, jud. Suceava Reputatie : 6956 Data de inscriere : 12/02/2009
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Vin 27 Mai 2011, 09:14
12 septembrie 2008 = AudioReportaj M502&M401, Vatra Dornei - Beclean pe Someş
Alături de imaginile care se vor derula cu voia curiozității d-voastră de-a lungul căii ferate M502, Vatra Dornei - Ilva Mică şi M401, Ilva Mică - Beclean pe Someş, vă invit la o lectură mai specială... alături de pasionata de FeRoviaRe, Emanuela, am pregătit pentru voi un colaj fotografic în care vocile noastre vă vor fi gazde în călătoria de la Suceava la Ilva Mică. Așadar, la drum!
Au prezentat Emanuela Mandache (mulţumesc mult pentru colaborare!!) şi subsemnatul.
sorinucu
Numarul mesajelor : 319 Localizare : Baia Mare Reputatie : 5817 Data de inscriere : 26/01/2010
@mishu08: Atentie, ca de fiecare data cand incerci sa postezi un link YouTube, nu o faci cum trebuie !
Salut! Mulţumesc pentru atenţionare, însă care este problema, pe browserul meu apare corect videoclipul ataşat ca embedded. Aleg această variantă pentru că cea cu [
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Mier 07 Sept 2011, 17:07
Vatra Dornei Bai
Intre Vatra Dornei si Iacobeni din trenul 5702
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Mier 07 Sept 2011, 17:13
karpaty a scris:
Vatra Dornei Bai
Ce frumoase imagini, Karpaty...! Acea pâclă de ceață în față alături de ”tonele” de verdeață din împrejur spun despre ruta Suceava - Câmpulung - Vatra-Dornei - Ilva-Mică că este ”must see”!!! Mai ales acum când e septembrie și culorile se ”aprind”...
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11655 Data de inscriere : 08/09/2011
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Dum 25 Sept 2011, 14:18
Prin Vatra Dornei:
M502_Zona viaductelor:
M502_Zona viaductelor partea II:
M502_Zona viaductelor partea III:
Bucovina din tren_Vatra Dornei-Nasaud:
Gara Vatra Dornei Bai:
Plug zapada in Vatra Dornei:
adycfrbucuresti
Numarul mesajelor : 119 Varsta : 32 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5186 Data de inscriere : 26/01/2011
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Sam 22 Oct 2011, 14:25