|
| Despre bere | |
|
+14ets2oltromânia DPS NicuS kristi kkk Spartan1948 LanceR apmatei Adrian78 Nesebar Adirmvl mielutu zburator baiazid Katalyn Dr2005 18 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6990 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Despre bere Lun 18 Iul 2016, 17:38 | |
| - Vitosa a scris:
- Lasati naibii bautura daca nu aveti limite ca iar va certati pe forum.
Mielutule sunt foarte suparat pe tine si te rog frumos sa nu-l mai provoci pe baiazid. Unde l-am provocat? Pe acest topic am discutat despre bere, nu am provocat pe nimeni cu nimic. Revenind la subiect, a apărut în Auchan Baltika no6, e bere brună dar cică ar fi mult mai bună ca ce e pe piață. Și prețul e pe măsură, dar eu nu pot critica căci nu beau decât blondă sau roșie. |
| | | DPS
Numarul mesajelor : 2206 Reputatie : 7576 Data de inscriere : 27/04/2010
| Subiect: Re: Despre bere Lun 18 Iul 2016, 23:57 | |
| Interesant topic, interesante pareri. Ciuc, Timisoreana, DAB, Krombacher. |
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4081 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Despre bere Mar 13 Dec 2016, 12:37 | |
| http://adevarul.ro/economie/business-international/japonezii-asahi-cumpara-brandurile-bere-ursus-timisoreana-ciucas-stejar-azuga-1_584fca8d5ab6550cb8639683/index.html
Se vind Ursus,Timisoreana,Ciucas unor japonezi. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Despre bere Mar 13 Dec 2016, 14:09 | |
| Le vând pentru că îi obligă UE... ABInbev a cumpărat SABMiller, iar firma rezultată acaparează prea mult din piaţa europeană. SAB Miller era din Africa de Sud, deci nu avea nimic românesc.
Bere cu adevărat românească, în sensul de ,,făcută de firme cu capital românesc" înseamnă doar: - Bermas Suceava (Bermas, Călimani) - Albrau Oneşti (Albrau, Zimbru) - Romaqua, fabrica de lângă Alba Iulia (Albacher, Dorfer) - European Food Rieni Buhor (Burger)
Din astea 4, prima e singura dintre fabricile comuniste de bere care mai funcţionează aproximativ în acelaşi mod şi singura din cele 4 care mai produce un sortiment de bere fără porumb.
Se mai adaugă şi câteva microberării şi făbricuţe care vând doar local sau doar în cluburile de fiţe, foarte rar prin magazine (Zăganu, Beretta, Sikaru, Csiki Sor şi încă vreo câteva).
Uite d'aia beau eu Zagorka Retro, că ştiu că pedalez 3 ore şi ajung la ea (Kaufland Ruse) şi o iau şi la un preţ decent (1,2 leva/sticla de 0,5l). _________________ :TTT:
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Despre bere Vin 10 Mar 2017, 18:14 | |
| - Dr2005 a scris:
- Pân' la urmă, cea mai bună bere belgiană disponibilă la supermarket e Leffe. Se găseşte şi la noi, e la fel ca a lor, că e importată... dar costă cam multicel.
Au stricat-o şi pe asta, versiunea importată în România conţine şi mălai. Se simte şi la gust, zici că e mămăligă lichidă - kristi kkk a scris:
- Da' "Csikisor" e bere foarte bună, are termen de garanție de doar 3 luni în comparație cu majoritatea care are între 6 și 12 luni.
Am cumpărat recent şi Csiki Sor şi expiră în... iunie. În condiţiile în care e produs în ianuarie sau mai devreme, purtând încă marca Csiki Sor, interzisă de justiţie ulterior. Tare îmi e că pun ceva în plus pe lângă apă, malţ, hamei şi drojdie, dar berea e foarte bună. Însă ce au ei acolo numai ,,manufaktura" nu e, produc 200.000 hectolitri pe an, e fabrică în toată regula. Din păcate, deşi berea e bună, producătorii sunt mari extremişti, pe etichetă ,,povestea" berii e doar în maghiară, iar la restul informaţiilor îţi trebuie o lupă ca să citeşti traducerile în română. Nu mai zic că la descrierea producătorului, scrie frumos că e produsă în ,,Szekelyfold", fără nicio referinţă la România. Pe sticlele mai noi, de Tiltott Igazi Sor (Adevărata bere interzisă), pe faţa etichetei stă scris ROS IKICs cu litere ungureşti vechi (aveau literă dedicată pentru Cs), adică Csiki Sor pe dos. Berea se vinde la magazin cu 3 - 4 lei o sticlă (+ încă un leu garanţie la sticlă), dar producătorii nu vor nici în ruptul capului să o vândă magazinelor din afara Transilvaniei. Ajunge doar prin baruri de hipsteri sau pe site-uri gen berero.ro, unde sticla se vinde cu 8 lei şi cea brună cu 9,5 lei (e 5 lei la magazin). -- O mică parte din rezerva strategică: Stolichno Pale Bock (Bulgaria) Stolichno Bock (Bulgaria) Boliarka Nepasteurizată (Bulgaria) Nenea Iancu Blondă (Germania) Nenea Iancu Albă (Germania) Ariana Brună (Bulgaria) Zagorka Retro Nepasteurizată (Bulgaria) Abbaye de Vauclair (marcă proprie Lidl) Igazi Csiki Sor / Tiltott Igazi Sor (România, deşi ei nu se consideră a fi în România) Csiki Barna Sor / Tiltott Barna Sor (România) Natü Blonde (Germania, luată de la Auchan, nu am găsit nicăieri detalii despre marca asta, probabil e ceva marcă proprie, dar e bună) Zăganu (România) _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13013 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Despre bere Vin 10 Mar 2017, 20:16 | |
| Daca asa e ci Cichi sor, ar trebui noi romanii sa nu o cumparam.Daca noi -romanii-am boicota putin zona lor de Sechelifold, adica pamintul secoiesc, i-as vedea pe unde si-ar scoate pirleala.
Am gasit articolul asta despre bere, nu e chiar nou insa mi s-a parut interesant.
http://specialarad.ro/fantoma-berii-arbema-nu-are-voie-nici-macar-sa-bantuie-in-casa-mortii-se-mai-poate-resuscita-berea-aradeana/ |
| | | Sabik
Numarul mesajelor : 341 Localizare : Cluj Napoca Reputatie : 4696 Data de inscriere : 24/12/2012
| Subiect: Re: Despre bere Sam 11 Mar 2017, 17:45 | |
| apropo de Csiki Sor:
E scrisa textul pe dos fiindca, in scrisul arhaic secui scriau din dreapta spre stanga.
Esti sigur ca nu vor sa vanda berea in afara Transilvaniei? Eu am gasit Csiki Sor in Mosonmagyarovar (granita de vest a Ungariei).
E vorba de marketingul pe care au ales. Pun accent foarte mare pe cultura si valorile secuiilor. Din cauza asta, berea nu are cum sa fie apelant la consumatorii romani. |
| | | johnsmoke
Numarul mesajelor : 98 Varsta : 52 Reputatie : 4173 Data de inscriere : 04/10/2013
| Subiect: Re: Despre bere Dum 12 Mar 2017, 09:57 | |
| Testat o bere in Danemarca. Nu e pe gustul meu. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13013 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Despre bere Dum 12 Mar 2017, 23:00 | |
| - Sabik a scris:
- apropo de Csiki Sor:
E scrisa textul pe dos fiindca, in scrisul arhaic secui scriau din dreapta spre stanga.
Esti sigur ca nu vor sa vanda berea in afara Transilvaniei? Eu am gasit Csiki Sor in Mosonmagyarovar (granita de vest a Ungariei).
E vorba de marketingul pe care au ales. Pun accent foarte mare pe cultura si valorile secuiilor. Din cauza asta, berea nu are cum sa fie apelant la consumatorii romani. E buna asta cu scrisul invers, asa se explica si de ce e semiluna pe ,,steagul" secoiesc. Ce nu inteleg eu e de ce ,,se ocupa " ungurii de ei daca ei sint secui? si de ce vorbesc ungureste ? Adica nici nu cred ca exista o limba secoiasca. E cumva o chestie d-asta cum e la noi cu moldovenii de peste Prut, dar pusa invers, adica noi zicem ca aia sint romani, aici ungurii din contra zic ca nu-s unguri ci secui cautind o modalitate de a obtine ceva pentru unguri de fapt. uite ca se poate face un subiect diferit de cel cu Moldova de peste Prut desi probabil ca ar fi multe de comparat. De fapt aici e vorba de fostele fabrici de bere dar si de bere. Bine macar ca Timisoreana nu s-a demolat precum Kandia. Dar te doare capul dupa ce bei una. Cred ca astia scapa uneori prea multe chimicale in ea. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Despre bere Lun 13 Mar 2017, 02:15 | |
| Chestia e că fabrica de la Miercurea Ciuc funcţionează bine mersi de vreo 43 de ani, producând o bere numită fix... Ciuc. Heineken când a cumpăarat-o a înregistrat marca Ciuc Premium, că Ciuc n-avea cum, fiind o denumire geografică (Depresiunea Ciuc).
Prin 2014 se apucă unii să facă bere la Sânsimion şi o dau că ei fac bere de la 1540 şi că a lor e ,,adevărată". Nu zic că e o bere rea, da' nicidecum nu e după metoda de la 1540, că atunci berea fermenta în peşteri, nu aveau recipiente din inox cu temperatură controlată. Iar ,,manufactura" de la Sânsimion are 140 de angajaţi şi o capacitate de producţie de vreo 200.000 hectolitri pe an. Pentru comparaţie, fabrica Heineken de la Miercurea Ciuc are 200 de angajaţi, dar produce de vreo 10 ori mai mult. Oricum, la 140 angajaţi şi 200 mii hl pe an, Csiki Sor numai bere artizanală nu e. E drept, productivitatea muncii la ei e mai mică decât la Heineken, ceea ce înseamnă că sunt mai multe chestii naturale în ea decât în Ciuc Premium (că altfel puneau o tonă de porumb şi un borcan de enzime şi chimia făcea restul, pentru asta e nevoie doar de câţiva oameni).
Pentru comparaţie, Zăganu a produs anul trecut 3.900 hectolitri de bere. Asta e bere artizanală. _________________ :TTT:
|
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8304 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Despre bere Lun 13 Mar 2017, 03:29 | |
| Daca productivitatea e mica inseamna printre altele si lipsa de tehnologie noua si performanta. Nu e de incurajat sau laudat asta. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Despre bere Lun 13 Mar 2017, 08:28 | |
| Ideea unei ,,beri artizanale" e fix aceea de a se produce în loturi mici, cu metode tradiţionale. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13013 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Despre bere Lun 13 Mar 2017, 08:38 | |
| Adica sa te duci in pesteri pentru fermentare? nu se poate ca vin astia cu liliecii, aia cu castorii, aia cu ursii si pe urma aia cu cimitirele |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Despre bere Lun 13 Mar 2017, 11:36 | |
| Mă rog, cu metodele ,,tradiţionale" de acum 100 de ani, deci la butoi de inox, dar fără enzime, zahăr, porumb sau alte cereale nemalţificate, fără pasteurizare... _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Despre bere | |
| |
| | | | Despre bere | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |