|
| Despre bere | |
|
+14ets2oltromânia DPS NicuS kristi kkk Spartan1948 LanceR apmatei Adrian78 Nesebar Adirmvl mielutu zburator baiazid Katalyn Dr2005 18 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6740 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Despre bere Sam 16 Iul 2016, 19:58 | |
| Am uitat de Silva.
Topul meu romanesc:
1.Ciucas 2.Silva 3.Timisoareana
Cred ca si Azuga, dar n-am mai vazut/baut de mult...
Fara pet-uri...
Apropo, berea rece merge cu sare si mici, cartofi prajiti, pizza, chestii de-astea ca sa spele, altfel daca bei doar bere fara sa mananci e cam aiurea...
E buna rau insa vara pe sezlong, dar fara alune sau seminte...in loc de apa plata... |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Despre bere Sam 16 Iul 2016, 22:05 | |
| - apmatei a scris:
- Lucrez de vreo 7 ani în industria asta (la o altă companie) și dă-mi voie să-ți spun că greșești. Ursus nu conține porumb, asta e 100% sigur.
http://www.desprealcool.ro/totul-despre-bere/despre-berea-noastra/ URSUS Premium Ingrediente: apă, malţ din orz, hamei URSUS Pils Ingrediente: apă, malţ din orz, porumb, hamei Azuga Ingrediente: apă, malţ din orz, porumb, hamei Ciucas Ingrediente: apă, malţ din orz, porumb, hamei Timisoreana Ingrediente: apă, malţ din orz, porumb, hamei Asta scrie pe site-ul lor (mă rog, mai sunt şi alte branduri de bere). Din ce am observat, Ursus la sticlă nu conţine mălai, dar cel la doză da. Dar e mare diferenţă de gust între Ursusul la sticlă produs la Buzău şi cel produs la Timişoara. Am băut Ursus la sticlă în Buzău (probabil produs la fabrica de acolo) şi era aproape imposibil de băut, pe când la Sibiu, Ursusul la sticlă (probabil fabricat la Timişoara, în niciun caz la Buzău) era foarte bun. - baiazid a scris:
- Apropo, berea rece merge cu sare si mici, cartofi prajiti, pizza, chestii de-astea ca sa spele, altfel daca bei doar bere fara sa mananci e cam aiurea...
- baiazid a scris:
- E buna rau insa vara pe sezlong, dar fara alune sau seminte...in loc de apa plata...
Berea merge întotdeauna, merge la orice. Şi la micul dejun merge _________________ :TTT:
|
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11403 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Despre bere Sam 16 Iul 2016, 22:45 | |
| https://www.youtube.com/watch?v=QilSshb_FbA |
| | | Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6911 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: Despre bere Sam 16 Iul 2016, 22:47 | |
| Pe mine unul nu prea m-au dat pe spate marcile romanesti de bere, desi le-am cam incercat pe toate. Prefer sa platesc cu un leu-doi mai mult si sa beau o bere de calitate. Dupa gustul meu, topul ar fi cam asa: Carlsberg, Bavaria, Heineken si DAB. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6990 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Despre bere Sam 16 Iul 2016, 23:46 | |
| Tocmai savurez o sticlă de Chișinău Tare (7%), foarte foarte bună! Recomand. Nu se compară cu Baltika 7 la sticlă sau baltika 9 la doză dar tot e foarte bună. |
| | | apmatei
Numarul mesajelor : 126 Reputatie : 4304 Data de inscriere : 25/06/2013
| Subiect: Re: Despre bere Dum 17 Iul 2016, 12:07 | |
| - Dr2005 a scris:
http://www.desprealcool.ro/totul-despre-bere/despre-berea-noastra/
URSUS Premium Ingrediente: apă, malţ din orz, hamei URSUS Pils Ingrediente: apă, malţ din orz, porumb, hamei
Din ce am observat, Ursus la sticlă nu conţine mălai, dar cel la doză da. Dar e mare diferenţă de gust între Ursusul la sticlă produs la Buzău şi cel produs la Timişoara. Am băut Ursus la sticlă în Buzău (probabil produs la fabrica de acolo) şi era aproape imposibil de băut, pe când la Sibiu, Ursusul la sticlă (probabil fabricat la Timişoara, în niciun caz la Buzău) era foarte bun.
Este imposibil ca același sortiment de bere să conțină mălai la doză dar nu și la sticlă Crede-mă, dacă era Ursus Premium, cu siguranță nu avea mălai. Din câte știu eu, Ursus Premium se fabrică doar la Buzău. Nu există o variantă de Buzău și una de Timișoara. Varianta Pils mi se pare că se fabrică la Timișoara. Pils e o specialitate de bere care se găsește mai ales în Transilvania. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7658 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Despre bere Dum 17 Iul 2016, 14:37 | |
| - Dr2005 a scris:
- Nu au nici măcar site în română... totul e în limba maghiară, în plus o ţin sus şi tare cu ţinutul secuiesc. Oricât de bună ar fi, cu o asemenea promovare total anti-românească...
Ai băut bere din asta? Eu beau de 2-3 ori pe an când ajung în secuime, chiar săptămâna asta am băgat 7-8 sticle, plus Harghita-sortiment al Ciuc-ului vândut în județ! Ambele sunt mult superioare diverselor branduri tradiționale, gen Ursus, Timișoreana sau Bergenbier! Când bei bere nu simți gustul dacă nu citești eticheta în română? |
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Despre bere Dum 17 Iul 2016, 14:59 | |
| Nu am mai fost demult prin zonă, dar la vară o să trec prin Borsec (dimineaţă, ce-i drept, dar dacă găsesc berea respectivă o iau şi o pun în bagaj). Pe unde am umblat nu am găsit astfel de bere, dar dacă aş fi văzut-o m-aş fi gândit că e de import, nu produsă la noi. O s-o încerc cu prima ocazie.
_________________ :TTT:
|
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7658 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Despre bere Dum 17 Iul 2016, 17:03 | |
| Se vinde doar în Harghita sau Covasna! "Harghita" am găsit și la supermarketul "Merkur" din Târgu Mureș, pe Gh. Doja-lângă Kaufland, e un lanț de SMarket-uri cu specific secuiesc! Da' "Csikisor" e bere foarte bună, are termen de garanție de doar 3 luni în comparație cu majoritatea care are între 6 și 12 luni. |
| Subiect: Re: Despre bere Dum 17 Iul 2016, 21:54 | |
| Dacă are termen de valabilitate 3 luni, înseamnă că nu e pasteurizată. E mai bună aşa, dar te îmbată mai repede. _________________ :TTT:
|
| | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5567 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Despre bere Dum 17 Iul 2016, 22:52 | |
| Si eu, si eu pe aici. Pot sa recomand Heineken (la keg e cea mai faina), Grolsch sau pentru hipsterii de pe aici Grolsch nefiltrata. Si pe langa astea ar mai fi berea casei de la Hanul Berarilor pentru gust si cam orice bere de la Oktober pentru combinatia bere + mancarea de acolo. |
| Subiect: Re: Despre bere Dum 17 Iul 2016, 23:41 | |
| Berea casei de la H nu e Zăganu nepasteurizată? _________________ :TTT:
|
| | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5567 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Despre bere Lun 18 Iul 2016, 08:33 | |
| Nu stiu sincer si nici n-am mai fost de mult pe acolo. |
| | | apmatei
Numarul mesajelor : 126 Reputatie : 4304 Data de inscriere : 25/06/2013
| Subiect: Re: Despre bere Lun 18 Iul 2016, 16:19 | |
| - Dr2005 a scris:
- Berea casei de la H nu e Zăganu nepasteurizată?
Berea casei e fabricată de aceeași firmă care fabrică și Zăganu, dar eu știam că e o bere separată. Poate s-au schimbat lucrurile între timp și au trecut pe Zăganu. |
| Subiect: Re: Despre bere Lun 18 Iul 2016, 16:29 | |
| Zăganu nu e bere rea, e o bere bună, prețul nu e tocmai mic. Da' dacă te obișnuiești cu din astea gen Ciucaș sau Timișoreana ai impresia că astea reprezintă normalitatea în bere. Și pentru mine prima Guiness mi-a dat impresia de ceva fad! Da' nu degeaba Guiness e o "legendă" a berii! Și eu chiar am băgat ceva bere în mine, vara de la 3-4 în sus, iarna măcar 1 pe zi. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Despre bere | |
| |
| | | | Despre bere | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |