Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Despre bere

In jos 
+14
ets2oltromânia
DPS
NicuS
kristi kkk
Spartan1948
LanceR
apmatei
Adrian78
Nesebar
Adirmvl
mielutu zburator
baiazid
Katalyn
Dr2005
18 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 2232
Reputatie : 6740
Data de inscriere : 05/10/2012

Despre bere - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeSam 16 Iul 2016, 19:58

Am uitat de Silva.

Topul meu romanesc:

1.Ciucas
2.Silva
3.Timisoareana

Cred ca si Azuga, dar n-am mai vazut/baut de mult...

Fara pet-uri...

Apropo, berea rece merge cu sare si mici, cartofi prajiti, pizza, chestii de-astea ca sa spele, altfel daca bei doar bere fara sa mananci e cam aiurea...

E buna rau insa vara pe sezlong, dar fara alune sau seminte...in loc de apa plata...
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20628
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25572
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeSam 16 Iul 2016, 22:05

apmatei a scris:
Lucrez de vreo 7 ani în industria asta (la o altă companie) și dă-mi voie să-ți spun că greșești. Ursus nu conține porumb, asta e 100% sigur.

http://www.desprealcool.ro/totul-despre-bere/despre-berea-noastra/

URSUS Premium Ingrediente: apă, malţ din orz, hamei
URSUS Pils Ingrediente: apă, malţ din orz, porumb, hamei
Azuga Ingrediente: apă, malţ din orz, porumb, hamei
Ciucas Ingrediente: apă, malţ din orz, porumb, hamei
Timisoreana Ingrediente: apă, malţ din orz, porumb, hamei

Asta scrie pe site-ul lor (mă rog, mai sunt şi alte branduri de bere). Din ce am observat, Ursus la sticlă nu conţine mălai, dar cel la doză da. Dar e mare diferenţă de gust între Ursusul la sticlă produs la Buzău şi cel produs la Timişoara. Am băut Ursus la sticlă în Buzău (probabil produs la fabrica de acolo) şi era aproape imposibil de băut, pe când la Sibiu, Ursusul la sticlă (probabil fabricat la Timişoara, în niciun caz la Buzău) era foarte bun.
baiazid a scris:
Apropo, berea rece merge cu sare si mici, cartofi prajiti, pizza, chestii de-astea ca sa spele, altfel daca bei doar bere fara sa mananci e cam aiurea...

baiazid a scris:
E buna rau insa vara pe sezlong, dar fara alune sau seminte...in loc de apa plata...
Berea merge întotdeauna, merge la orice. Şi la micul dejun merge Smile

LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11403
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeSam 16 Iul 2016, 22:45

https://www.youtube.com/watch?v=QilSshb_FbA
Sus In jos
Spartan1948
V.I.P Member
V.I.P Member
Spartan1948

Numarul mesajelor : 2108
Varsta : 32
Localizare : Cluj-Napoca
Reputatie : 6911
Data de inscriere : 15/03/2012

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeSam 16 Iul 2016, 22:47

Pe mine unul nu prea m-au dat pe spate marcile romanesti de bere, desi le-am cam incercat pe toate. Prefer sa platesc cu un leu-doi mai mult si sa beau o bere de calitate. Dupa gustul meu, topul ar fi cam asa: Carlsberg, Bavaria, Heineken si DAB.
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6990
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeSam 16 Iul 2016, 23:46

Tocmai savurez o sticlă de Chișinău Tare (7%), foarte foarte bună! Recomand.
Nu se compară cu Baltika 7 la sticlă sau baltika 9 la doză dar tot e foarte bună.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
apmatei

apmatei

Numarul mesajelor : 126
Reputatie : 4304
Data de inscriere : 25/06/2013

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeDum 17 Iul 2016, 12:07

Dr2005 a scris:

http://www.desprealcool.ro/totul-despre-bere/despre-berea-noastra/

URSUS Premium Ingrediente: apă, malţ din orz, hamei
URSUS Pils Ingrediente: apă, malţ din orz, porumb, hamei

Din ce am observat, Ursus la sticlă nu conţine mălai, dar cel la doză da. Dar e mare diferenţă de gust între Ursusul la sticlă produs la Buzău şi cel produs la Timişoara. Am băut Ursus la sticlă în Buzău (probabil produs la fabrica de acolo) şi era aproape imposibil de băut, pe când la Sibiu, Ursusul la sticlă (probabil fabricat la Timişoara, în niciun caz la Buzău) era foarte bun.

Este imposibil ca același sortiment de bere să conțină mălai la doză dar nu și la sticlă Smile Crede-mă, dacă era Ursus Premium, cu siguranță nu avea mălai.

Din câte știu eu, Ursus Premium se fabrică doar la Buzău. Nu există o variantă de Buzău și una de Timișoara. Varianta Pils mi se pare că se fabrică la Timișoara. Pils e o specialitate de bere care se găsește mai ales în Transilvania.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7658
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeDum 17 Iul 2016, 14:37

Dr2005 a scris:
Nu au nici măcar site în română... totul e în limba maghiară, în plus o ţin sus şi tare cu ţinutul secuiesc. Oricât de bună ar fi, cu o asemenea promovare total anti-românească...
Ai băut bere din asta? Eu beau de 2-3 ori pe an când ajung în secuime, chiar săptămâna asta am băgat 7-8 sticle, plus Harghita-sortiment al Ciuc-ului vândut în județ! Ambele sunt mult superioare diverselor branduri tradiționale, gen Ursus, Timișoreana sau Bergenbier! Când bei bere nu simți gustul dacă nu citești eticheta în română?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeDum 17 Iul 2016, 14:59

Nu am mai fost demult prin zonă, dar la vară o să trec prin Borsec (dimineaţă, ce-i drept, dar dacă găsesc berea respectivă o iau şi o pun în bagaj). Pe unde am umblat nu am găsit astfel de bere, dar dacă aş fi văzut-o m-aş fi gândit că e de import, nu produsă la noi. O s-o încerc cu prima ocazie.

kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeDum 17 Iul 2016, 17:03

Se vinde doar în Harghita sau Covasna! "Harghita" am găsit și la supermarketul "Merkur" din Târgu Mureș, pe Gh. Doja-lângă Kaufland, e un lanț de SMarket-uri cu specific secuiesc! Da' "Csikisor" e bere foarte bună, are termen de garanție de doar 3 luni în comparație cu majoritatea care are între 6 și 12 luni.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeDum 17 Iul 2016, 21:54

Dacă are termen de valabilitate 3 luni, înseamnă că nu e pasteurizată. E mai bună aşa, dar te îmbată mai repede.

NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5567
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeDum 17 Iul 2016, 22:52

Si eu, si eu pe aici. Pot sa recomand Heineken (la keg e cea mai faina), Grolsch sau pentru hipsterii de pe aici Grolsch nefiltrata. Si pe langa astea ar mai fi berea casei de la Hanul Berarilor pentru gust si cam orice bere de la Oktober pentru combinatia bere + mancarea de acolo.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeDum 17 Iul 2016, 23:41

Berea casei de la H nu e Zăganu nepasteurizată?

NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5567
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeLun 18 Iul 2016, 08:33

Nu stiu sincer si nici n-am mai fost de mult pe acolo.
Sus In jos
apmatei

apmatei

Numarul mesajelor : 126
Reputatie : 4304
Data de inscriere : 25/06/2013

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeLun 18 Iul 2016, 16:19

Dr2005 a scris:
Berea casei de la H nu e Zăganu nepasteurizată?

Berea casei e fabricată de aceeași firmă care fabrică și Zăganu, dar eu știam că e o bere separată. Poate s-au schimbat lucrurile între timp și au trecut pe Zăganu.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitimeLun 18 Iul 2016, 16:29

Zăganu nu e bere rea, e o bere bună, prețul nu e tocmai mic. Da' dacă te obișnuiești cu din astea gen Ciucaș sau Timișoreana ai impresia că astea reprezintă normalitatea în bere. Și pentru mine prima Guiness mi-a dat impresia de ceva fad! Da' nu degeaba Guiness e o "legendă" a berii! Și eu chiar am băgat ceva bere în mine, vara de la 3-4 în sus, iarna măcar 1 pe zi.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos

Despre bere
Sus 
Pagina 2 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Linie industriala Semenic h. - Fabrica de bere Tim
» CATEVA CUVINTE DESPRE NOI.... O SCURTA DESCRIERE