Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+79
Sabik
catalinu'
Vlad
bobi
AeroX
aris86
CristyanC
lapsanszkitamas
gvd
apmatei
laur 133
AndreiCFRbv
Luna
Daniel Trifu
johnsmoke
florin94
alliens
ravers75
ldh80
19jimmy84
cardinal
kristi kkk
Warrington
theblackstigx
florin29sv
riciu
Jhonyla
trancefan83
traian
razvan - trenuri
SST_EuroBlue
Andrey_tm
bubu
KQQ
Casanova
Norbi
ciprian71
laurentzu
get.
cortexedge
alex.alexus.tm
neluadi
Spartan1948
cfr500
Petre_IFTE
teoiasi
Razvan Tudor
@ndrey
tomi_morar
alkrosis
Rarau
alex.barac.5
sorinache96
DUAL
sp59
LanceR
TVlad
CristianSM
marius664
billy752-istu
IonutCFR2009
baiazid
cristy79
dan tm
didinul
Dr2005
cristi ar
frank81
Katalyn
Vitosa
mielutu zburator
Adirmvl
AndreiSV
Adrian78
Ghioca Bogdan
AndiCFR
ets2oltromânia
Nesebar
alex1987
83 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 40 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 953
Localizare : -
Reputatie : 4052
Data de inscriere : 15/06/2016

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeJoi 21 Iul 2016, 07:04

Razvan Tudor a scris:
Pe autogari.ro apare la ora 6 din Hunedoara, sosire la 13:20 in Craiova.
http://www.autogari.ro/Transport/Hunedoara-Craiova
ok. Multumesc. Azi de la 9 la 10 sa termin prezentarea(sunt la sesiunea de comunicări științifice la geografie)si mergem la gara si autogara.
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6376
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11376
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeJoi 21 Iul 2016, 13:26

trenul de Salonic mai exista?
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11172
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeDum 24 Iul 2016, 11:12

LanceR a scris:
trenul de Salonic mai exista?

Circula doar vinerea grupa de Salonic la 12:50 pleaca iar luni seara se intoarce inapoi la 17:24.
Sus In jos
alex.barac.5

Numarul mesajelor : 324
Varsta : 36
Localizare : Sibiu
Reputatie : 4506
Data de inscriere : 21/05/2013

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeLun 25 Iul 2016, 09:28

Am si eu doua intrebari.
1. Vagoanele internationale de ce se numeroteaza cu 3 cifre? Sunt oare numerotate unic la nivel international, gen exista un singur vagon 421 care e pe trenul numarul X ce pleaca din statia Y in statia Z?
2. IR 472/3 sta multicel la Copsa Mica; face Diesel-ul rebrusare acolo?
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6965
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeLun 25 Iul 2016, 13:03

IR 472/3 vine cu electrică la Copșa unde primește Diesel. +, ca să acopere din întârziere.
Intrarea în Copșa Mică și trecerea peste aparatele de cale se face cu 15 km/h (10 în realitate) și probabil și de-asta durează schimbul mașinilor.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
teoiasi

Numarul mesajelor : 84
Reputatie : 3188
Data de inscriere : 05/05/2016

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeLun 25 Iul 2016, 16:27

Este adevarat ca se construieste o linie de mare viteza,undeva langa Sighisoara ?
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeLun 25 Iul 2016, 16:31

NU!
Se reconstruiește coridorul IV Pan-European, pentru viteza maximă de 160 km/h. Smile
Sus In jos
teoiasi

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeLun 25 Iul 2016, 16:38

mielutu zburator a scris:
NU!
Se reconstruiește coridorul IV Pan-European, pentru viteza maximă de 160 km/h. Smile

Langa Sighisoara ?
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeLun 25 Iul 2016, 16:40

teoiasi a scris:
mielutu zburator a scris:
NU!

Langa Sighisoara ?

Exact pe traseul liniei Blaj - Sighișoara, cu mici deviații față de acest traseu - la Târnava se construiesc poduri care să permită 160 km/h, și în câteva alte locuri. Pentru detalii, vezi reportajele postate de mine pe tema asta la topicul dedicat de la lucrări la infrastructură. Ignoră offtopicul masiv care s-a făcut acolo.
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 2232
Reputatie : 6715
Data de inscriere : 05/10/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeLun 25 Iul 2016, 17:01

teoiasi a scris:
Este adevarat ca se construieste o linie de mare viteza,undeva langa Sighisoara ?

UIC a schimbat macazul, de fapt este vorba de incapacitatea UE de a se extinde rapid spre est cu o linie de mare viteza care sa lege marile orase:

Extras din http://www.uic.org/highspeed#General-definitions-of-highspeed

Finally, in many countries where the performance of the conventional railway is not very high, the introduction of some trains capable of operating at 160 km/h and offering a significant level of quality - often as a first step towards a future genuinely high speed service - may already be considered as high speed.

Din punctul asta de vedere Romania este deja pe harta high speed, de fapt daca intri pe link, jos sunt niste harti, intri pe harta Europei si se observa ca la high speed in operation apare Romania. Se refera la linia Bucuresti-Constanta, unde in 04 iulie 2015 a inceput operarea la viteze de 160km/h.

De asemenea, intr-o alta harta Romania are o bulina albastra, care inseamna ca exista si o linie de mare viteza in proiect...

Cand s-o face asta, liniile de 160km/h nu vor mai fi considerate de mare viteza.

Repet, vorbim de siteul principal al marii viteze...

Insa, punctul meu de vedere e putin diferit, eu consider ca linia frontiera Curtici-Brasov-Constanta,(inclusiv tronsonul de care a intrebat colegul nostru), are cateva tronsoane de 200km/h care pot fi upgradate cu costuri reduse, sau pe care se poate circula cu tilting train la 200km/h , mai ales in conditiile in care se instaleaza deja ERTMS nivel 2.

Deci, da, se poate spune ca se construieste o linie de mare viteza, daca UIC zice asa, nu e gresit ! Nu este o linie dedicata, nu vorbim despre mai mult de 200km/h si asta pe viitor, dar pentru Romania, avand in vedere nivelul infrastructurii, se poate spune high speed fara probleme
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeLun 25 Iul 2016, 18:43

Mai sunt locuri la IR 1921 Sibiu-Mangalia pentru noaptea de 27/28 si 28/29 iulie ??

Vad ca pleaca tot cu 3 etajate din Sibiu, mai nou are grupa Pitesti-Mangalia 1 vagon si grupa din Bucuresti de 7 etajate.

Ieri IR 1922 Mangalia-Sibiu a plecat cu 11 vagoane din Mangalia si 13 din Constanta.

Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 953
Localizare : -
Reputatie : 4052
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeLun 25 Iul 2016, 20:16

Katalyn a scris:
Mai sunt locuri la IR 1921 Sibiu-Mangalia pentru noaptea de 27/28 si 28/29 iulie ??

Vad ca pleaca tot cu 3 etajate din Sibiu, mai nou are grupa Pitesti-Mangalia 1 vagon si grupa din Bucuresti de 7 etajate.

Ieri IR 1922 Mangalia-Sibiu a plecat cu 11 vagoane din Mangalia si 13 din Constanta.

a fost o exceptie cand a avut 6 vagoane cand a plecat de la Sibiu dar au fost militari in cele 3 vagoane si cu cele 3 vagoane.
totusi ai putea incerca la casa de bilete sa vezi daca mai au locuri libere.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeLun 25 Iul 2016, 21:37

Katalyn a scris:

De ce nu te uiţi tu pe site la CFR Călători?

Numar locuri disponibile pe ruta aleasa si clase la momentul interogarii
Tren=1921 - 28-07-2016 Locuri pe clase pe ruta Sibiu - Mangalia
Clasa I - loc pe scaun 21
Clasa II - loc pe scaun 184
Biciclete 4

teoiasi

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeMar 26 Iul 2016, 00:16

Ce tarif exista inainte pentru vagoanele de posta/bagaj ? Very Happy Wink
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitimeMar 26 Iul 2016, 07:49

Dr2005 a scris:
Katalyn a scris:

De ce nu te uiţi tu pe site la CFR Călători?

Numar locuri disponibile pe ruta aleasa si clase la momentul interogarii
Tren=1921 - 28-07-2016 Locuri pe clase pe ruta Sibiu - Mangalia
Clasa I - loc pe scaun 21
Clasa II - loc pe scaun 184
Biciclete 4

Dupa Nokia C3 nu poti vedea orice ca de pe calculator sau telefoanele inteligente de ultima generatie Wink

Poate vei raspunde cu : "Ia-ti un smartphone" iti raspund in avans Wink muncesc pe 1.500 lei net si nu sunt zgarcit ca tine dar nu imi permit sa-mi iau jafuri la 400-500 lei, de altfel am un Allview Du6 era 370 lei la liber cand l-am luat l-am scapat odata jos si nu mai merge touch-ul de jos pe romaneste spus nu mai pot face poze/filmari, nu pot sa intru in agenda sa sun, nu pot scrie pe site-uri/forumuri sau Fb. Pe Fb pot cel mult sa postez si sa dau doar Like-uri si sa sun.

Cand aveam eu Nokia N95 alti isi cumparau primul lor telefon cu camera VGA sau inca mai aveau telefonul saracului Siemens A50. Cand am aflat cati bani a dat fratemiu pe S7 a picat cerul pe mine dar la cat am filmat cu el merita toate acele zeci de milioane investite. Comparativ cu Allview pai cu bateria full la asta romanesc filmam maxim 20% din cat am filmat cu S7 ca sa nu mai zic de claritate. Am avut  zeci de telefoiane din 2000 incoace m-am saturat de ele nu merita sa investesti 2 salari intr-un telefon oricat de bun ar fi el, asa ca merf cu jaful asta de Allview in continuare pentru un site si Fb varianta doar cu Like si Nokia C3 pentru restul.

A vrut fratemiu sa imi ia ceva la maxim 800 lei dar am refuzat cu bani aia fac altceva de viitor de cat sa bag intr-un jafrtphone. Am o gramada de prieteni care au stricat telefoane scumpe la betie sau la locul de munca ori pierdute.

Revenind la topic sper sa prind 2 locuri unul langa altul daca nu asta e vor fi 4 ore jumate de mers in picioare eu tot sper sa nu ma duc cu trenul caci avem de asteptat 3 ore in Gara de Nord apoi 4 ore jumate de mers cu etajatul iar varianta cu IR 1944 nu mersi e si mai scumpa si necesita si plata unui taxiu de 18 lei nu sunt demnitar sa fac un drum pana la mare de 90 lei/fes aici la doar o aruncatura de bat de litoral.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 13 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 13 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 40 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: