| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+79Sabik catalinu' Vlad bobi AeroX aris86 CristyanC lapsanszkitamas gvd apmatei laur 133 AndreiCFRbv Luna Daniel Trifu johnsmoke florin94 alliens ravers75 ldh80 19jimmy84 cardinal kristi kkk Warrington theblackstigx florin29sv riciu Jhonyla trancefan83 traian razvan - trenuri SST_EuroBlue Andrey_tm bubu KQQ Casanova Norbi ciprian71 laurentzu get. cortexedge alex.alexus.tm neluadi Spartan1948 cfr500 Petre_IFTE teoiasi Razvan Tudor @ndrey tomi_morar alkrosis Rarau alex.barac.5 sorinache96 DUAL sp59 LanceR TVlad CristianSM marius664 billy752-istu IonutCFR2009 baiazid cristy79 dan tm didinul Dr2005 cristi ar frank81 Katalyn Vitosa mielutu zburator Adirmvl AndreiSV Adrian78 Ghioca Bogdan AndiCFR ets2oltromânia Nesebar alex1987 83 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
didinul
Numarul mesajelor : 865 Reputatie : 6467 Data de inscriere : 31/08/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 16 Iul 2016, 17:14 | |
| La Dacia şi Ister exista la un moment dat posibilitatea să călătoreşti la cuşetă şi dormitor pe intern, numai în ziua plecării trenului şi dacă mai găseai locuri libere . |
|
| |
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 16 Iul 2016, 17:21 | |
| Deci daca am bani si vreau sa ajung din Pl.Vest la Arad cu Dacia sau Ister si am bani de cuseta sau dormitor CFR ma obliga sa merg la vagon clasa 2-a ? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 16 Iul 2016, 21:43 | |
| La Dacia şi Ister se pot cumpăra bilete în trafic intern la vagoanele cuşetă/de dormit, că altfel vecinul de compartiment din martie nu ar fi avut cum să aibă bilet emis de xSell... din moment ce omul avea biletul, e clar că îl cumpărase de la casa de bilete.
Cu mai puţin de 60 minute înainte de plecarea din staţia de formare poţi cumpăra bilete la preţ de casă de la însoţitorul de vagon, dar asta e la risc, că e posibil să nu mai fie locuri (dar dacă nu mergi vineri/sâmbătă sau duminică/luni probabil găsesşti loc).
Repet, asta se aplică pentru vagoanele româneşti din trenurile internaţionale, nu pentru Prietenia (CFM), vagonul de Kiev (UZ) şi vagoanele de dormit MAV de pe 480/481, Corona şi altele. _________________ :TTT:
|
|
| |
cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6554 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 18 Iul 2016, 00:16 | |
| Am doua intrebari legate de cartea VSD: 1. Perioada de valabilitate de 1 luna poate incepe in orice zi a saptamanii sau doar in prima zi de weekend, adica vineri? 2. Toate calatoriile trebuie sa inceapa obligatoriu din aceeasi statie sau din statii diferite, pentru ca in oferta scrie " pe relatii la alegerea calatorului". |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 18 Iul 2016, 00:46 | |
| 1 perioada de valabilitate incepe cu prima zi de vineri de cand soliciti cartea, daca mergi acum sa cumperi prima zi de valabilitatea poate sa fie 22 Iulie de exemplu sau 23, au 24, ori 29 sau 30-31 dar nu incepe niciodata cu o zi de marti/miercuri sau joi.
2 statia de plecare da, trebuie sa fie aceeasi dar detinatiile pot fi diferite, adica tu daca esti din Arad sa zicem ca vrei 5 destinatii diferite, poti lua asa Arad-Tg Jiu ; Arad-Timisoara ; Arad-Oradea ; Arad-Curtici ; Arad-Deva, am dat un exemplu. |
|
| |
cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6554 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 18 Iul 2016, 01:47 | |
| Am vrut doar pentru 4 weekenduri, asa daca incepe intr-o zi de vineri automat prind 5. Multumesc. |
|
| |
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 18 Iul 2016, 09:20 | |
| Am cumparat VSD pe 1 iulie si am uitat de el, noroc cu acest topic, am 5 rute PL.Vest-Sinaia.Sud, PL.Vest-Buc.Nord, 2xPL.Vest-Breaza si PL.Vest-Brasov din care am folosit doar Brasovul si mai am urmatoarele 2 week-end-uri, noroc cu aceasta intrebare legata de VSD.
Nu merge cu 4 week-end-uri eu am prins mereu cu 5. Vezi ca e diferenta intre VSD la Regio si VSD la IR, la Regio e cel mai simplu ai 50% reducere pe cand la IR ai doar 35% si locul trebuie sa-l platesti separat. |
|
| |
cristi ar
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 18 Iul 2016, 12:42 | |
| Am luat la 1 iulie si tot pentru 5 weekenduri. As fi vrut sa iau in august pentru 4 weekenduri dar vad ca nu se poate. |
|
| |
cristi ar
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 18 Iul 2016, 12:48 | |
| Mai am o intrebare. Se pot folosi doua sau trei calatorii intr-un weekend sau trebuie facuta cate o singura calatorie in fiecare weekend? |
|
| |
Katalyn
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 18 Iul 2016, 12:50 | |
| Nu stiu care e treaba cu 4 week-end-uri eu am prins mereu cu 5 probabil ca in luna februarie e singura care merge cu 4 week-end-uri dar cand e an cu 28 de zile.
Eu mai am 4 calatorii : PL.Vest-Breaza, PL.Vest-Breaza, PL.Vest-Sinaia.Sud si PL.Vest-Buc.Nord sa vad cand le fac ca mai am doar 2 week-end-uri si mai am si altele pe cap.
Normal ca se poate imi aduc aminte ca intr-un week-end am facut 3 drumuri anul trecut am mers vinerea PL.Vest-Brasov, sambata PL.Vest-Buzau si duminica PL.Vest-Buc.Nord. |
|
| |
cristi ar
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 18 Iul 2016, 12:59 | |
| Am intrebat ca pe Cfr calatori scrie: "da dreptul la efectuarea in cursul fiecarui sfarsit de saptamana (vineri-luni ora 12) a cate unei calatorii dus-intors pe relatii la alegerea calatorului". De aici se intelege ca se poate face o singura calatorie in fiecare weekend. Si eu as vrea sa fac de ex doua calatorii intr-un weekend asa cum tu mai ai 4 drumuri pentru 2 weekenduri. |
|
| |
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 18 Iul 2016, 12:59 | |
| - cristi ar a scris:
- Mai am o intrebare. Se pot folosi doua sau trei calatorii intr-un weekend sau trebuie facuta cate o singura calatorie in fiecare weekend?
O singura calatorie in fiecare weekend. Mai bine verificati pe siteul cfr calatori, e destul de explicit.
Ultima editare efectuata de catre baiazid in Lun 18 Iul 2016, 13:04, editata de 1 ori |
|
| |
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 18 Iul 2016, 13:03 | |
| - Katalyn a scris:
Normal ca se poate imi aduc aminte ca intr-un week-end am facut 3 drumuri anul trecut am mers vinerea PL.Vest-Brasov, sambata PL.Vest-Buzau si duminica PL.Vest-Buc.Nord. Cartea VSD nu permite acest lucru. Tu poate ai avut bilet de weekend |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 18 Iul 2016, 13:06 | |
| Normal nu, dar practic da, se emeite un bilet pentru fiecare ruta si daca ruta iti permite sa faci drumul dus-intors intr-o zi atunci mergi vineri pe ruta 1 , sambata pe ruta 2 si duminica pe ruta 3, in tren prezinti doar biletul pentru ruta respectiva nu toate biletele. Daca te duce capul si sti sa te descurci merge daca nu...........nu |
|
| |
Katalyn
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 18 Iul 2016, 13:13 | |
| - cristi ar a scris:
- Am intrebat ca pe Cfr calatori scrie: "da dreptul la efectuarea in cursul fiecarui sfarsit de saptamana (vineri-luni ora 12) a cate unei calatorii dus-intors pe relatii la alegerea calatorului". De aici se intelege ca se poate face o singura calatorie in fiecare weekend. Si eu as vrea sa fac de ex doua calatorii intr-un weekend asa cum tu mai ai 4 drumuri pentru 2 weekenduri.
Daca ti-e frica stai acasa si mergi doar un drum in fiecare week-end. Daca ai 5 week-end-uri cu aceasi destinatie sa zicem in cazul tau Arad-Timisoara normal ca doar o calatorie dus-intors poti face intr-un singur week-end, dar daca ai 3-4 destinati diferite poti face si 3 drumuri intr-un week-end lucru testat de mine si de alti de o gramada de ori. Cand ti le elibereaza iti scrie ceva pe spate ( s-a emis 4 carti Vsd ) asa scrie pe ultimul VSD care l-am cumparat. Eu demult le zic sa nu il mai capseze iar in tren arat doar biletul pe ruta pe care circul caci daca circul la Brasov nu are rost sa-i arat si celelalte bilete. Un tovaras din Ploiesti avea toate cele 5 bilete la el capsate mergea cu R 5006 ( azi IR 1558 cu oferta tarif-Regio ) si nasul a bifat primul bilet pe cel de Buftea desi el mergea la Bucuresti asa ca s-a tepuit iar nasul dadea din umeri. De asemenea am prins si supracontrol si nu am avut probleme doar biletul de pe ruta care merg l-am prezentat atat si nimic mai mult. Ultima data cand am prins supracontrol si aveam VSD am prins in iarna la R 3004 un supracontrol din Urziceni cu mustata facut ca la usa cortului de soferul beat al unui director din CFR care pretindea ca pote circula gratis cu trenul faca nicio dovada basca mai avea dupa el si inca 2 tineri de vreo 16 ani. Ce batjocura am putut sa vad in gara la Chitila unde au coborat aia 3 am zis ca intr-o tara normala la cap nu aveai sa vezi asa ceva, practic i-a umilit in ultimul hal pe cei 2 sefi de tren si pe cei 2 de la supracontrol. Si Dr2005 stie situatia ca l-am sunat si i-am spus ce s-a intamplat si daca exista un anume director sau directoras cu numele de Petre Marin si ce functie mare are de isi permite soferul lui sa faca circ in tren cu oraganele de control. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
|
| |
| Întrebări şi răspunsuri | |
|