Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Joi 20 Feb 2014, 19:56
dan tm a scris:
Nu mi dau seama de unde vine prostia asta cu blocatul geamului cu holzsurubul. Dar eu cind merg srau pe la usa sa nu fac poze prin geamurile alea murdare.
Se blocheaza geamul pentru ca este defect , si cum e mai usor asa se blocheaza geamul pe inchis altfel ar sta geamul gazut (deschis) .
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Joi 20 Feb 2014, 19:56
N-or fi fost in stare sa le repare sa stea singure sus, asa ca le-au tras cate un surub.
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Joi 20 Feb 2014, 19:57
Cortex, am fost surprins sa vad in Prejmer, parca, o femeie luand un bilet dintre linii. Chiar parea sa aiba grija de statie, si se vedea.
Iti dai seama cat de mare a fost contrastul pentru mine intre 21-91-ul din compunerea Coronei si vagoanele alea? Mai ales intre asta si vagonul in care am mers pana la Siculeni.
Muri e vesnic nemultumit cand vine vorba de vagoane, dar vazand cat se merge cu nasul pe acolo si cati tigani merg (la fel si pana la Razboieni) il inteleg de ce face atat gura cand ajung vagoanele bune in compunerile trenurilor astea.
Teodor, da, da, in sfarsit.
Dane, nu prea puteam ajunge la usa, din cauza jegosilor. Ca aia daca merg cu trenul cu mana in buzunar, o fac cu mana in buzunarul altuia. In rest zici ca se muta.
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Joi 20 Feb 2014, 20:17
Vad ca au cam terminat gara Sf. Gheorghe, mai au foarte putin. Intr-adevar, gara fiind oarecum moderna, termopanele se potrivesc mai bine decit la o cladire vehe; diferentele de forma intre ele si vechile geamuri nu sint prea mari.
Spunea un coleg forumist ca are la el permanent un briceag multifunctional Victorinox; e bun pentru ca are si surubelnita si poate extrage holtz-surubul mioritic.
cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9360 Data de inscriere : 20/08/2008
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Joi 20 Feb 2014, 20:33
Multa mizerie in materie de bipezi pe linia asta, amarata de 405. Circula pe R vagoanele Ir de Bucuresti pentru orice nespalat. Mai nou am vazut R de Bistrita cu 5 vagoane, dintre care si un etajat modernizat. 5 vagoane de la 2, cate avea pana nu demult.
Nu m-as mira ca in urmatorii 2-3 ani sa fie declarata neinteroperabila.
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Joi 20 Feb 2014, 20:42
Destul de curat. Clar mai curat decat cel de pe Mures-Siculeni.
A, inca ceva: nu stiu de ce, dar la WC atat colacul, cat si capacul, erau prinse in suruburi.
lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5791 Data de inscriere : 21/07/2012
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Joi 20 Feb 2014, 22:40
adirmvl a scris:
Muri e vesnic nemultumit cand vine vorba de vagoane, dar vazand cat se merge cu nasul pe acolo si cati tigani merg (la fel si pana la Razboieni) il inteleg de ce face atat gura cand ajung vagoanele bune in compunerile trenurilor astea.
baga un TgMures-Razboieni cu R (ala de la ~2:30, fostul 4535), acolo sa vezi la indieni. toti merg cu 50 de bani pana prin Ogra si 1 leu pana in Ludus. nici Guri nu merita, sa mearga cu Eaos/Eacsuri
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Joi 20 Feb 2014, 22:57
Eu nu i-as lasa deloc sa mearga cu trenul. Nici cu bilet. Put si fac mizerie. Cu riscul ca cei care fac poze sa aiba probleme, cred ca e mare nevoie intre Razboieni-Deda-Siculeni de paznici. Imi venea sa ii rup cativa dinti nasului de pe 4508 cand le zicea tiganilor ca au facut mizerie in compartiment.
cortexedge Administrator
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Joi 20 Feb 2014, 23:30
In conditiile astea, prefer sa ocolesc trenul. Sa mearga tiganii sa le faca profit celor de la cfr. Mizerie in tot cfr-ul, jeg in toate regio. Am fost la dej duminica si am intrat si in gara oleaca, sa mai vad si eu cum arata dupa 15 ani de cand n-am mai vazut-o. In locul unde opresc locomotivele, langa plugul ala de zapada, erau sute de pahare de plastic de cafea pe jos(aruncate evident de mecanici), vagoanele erau pline de noroi desi afara era uscat(n-or mai fi fost spalate de cand or iesit din revizie), tapiteriile din etajate erau gri cu negru, in loc de albastru. Apoi ce sa mai zic si de celebrele geamuri blocate cu suruburi... sunt si pe acolo, nu doar la mures.
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Joi 20 Feb 2014, 23:40
Sint peste tot vagoane cu ferestre blocate cu suruburi, din pacate. Si eu ma gandesc sa evit anumite zone si anumite trenuri.
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Vin 21 Feb 2014, 18:43
E usor sa dam vina pe tigani cortex... dar nici romanu nu-i civilizat .. Ne place sa fie totul curat,nou frumos,exista si problema ca CFR baga bani in datul cu matura si-atat(desii sunt si alte chestii trecute pe lista) .. Dar si calatorul nostru e un jegos ordinar,si nu are nici o grija,si efectiv nu-l intereseaza,si de cele mai multe ori,se foloseste de tren,ca de tomberonul de gunoi cu care isi cara de tot felul de la catei pana la purcei ...
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Vin 21 Feb 2014, 19:13
Apare la un moment dat in reportaj placuta cu "va rugam pastrati curatenia". M-a amuzat teribil, stiind cata curatenie se face in trenurile CFR-ului. Daca nu m-ar fi afectat direct cred ca radeam de ma auzea si mecanicul din locomotiva.
De intors, m-am intors cu Corona. Daca nu as fi stiut ca e geam la usa compartimentului, as fi dat cu nasul de el ca musca, atat erau de curate! Adevarat, nici trenurile locale de la ei nu sint farmacii, dar nici ca la noi.
mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8092 Data de inscriere : 07/02/2009
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Vin 21 Feb 2014, 21:41
cortexedge a scris:
Mai nou am vazut R de Bistrita cu 5 vagoane, dintre care si un etajat modernizat. 5 vagoane de la 2, cate avea pana nu demult.
Stai taica, ala aduce 3 vagoane de la un local Gheorgheni - Deda (fostul 4509 Gheorgheni - Tirgu Mures cu sosire 17:09). De asta sunt 2 vagoane Bistrita - Tirgu Mures si 3 vagoane Gheorgheni - Tirgu Mures.
Asa cum si ramele TGV ale francezilor stau pe dreapta ca rezerve si nu le produc pierderi francezilor, asa ne putem tine si noi vagoanele de IR 12...15 ore pana se intorc inapoi la destinatie. N-am vazut pana acum un Duplex frantuzesc sa faca trenurile suburbane din jurul Parisului, in acceptiunea lui Dr2005 sau a altora.
Ma gandesc ca solutia adoptata pe ruta Bucuresti - Fetesti cu paznici in tren ar trebui extinsa si in alte locuri. Inclusiv la noi, inclusiv la Izvoru Oltului, inclusiv pe Urziceni si Buzau...
cortexedge Administrator
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Vin 21 Feb 2014, 22:34
Nu stiu doctore, tu esti expertu la trenuri prin Mures. :p
Dual, nu m-am referit strict la tigani, aia deobicei doar put... dar de stricat, strica romanasii nostri.
Acum 2 zile mergeam la Sovata si pe o serpentina la iesirea din oras ma uit in oglinda retrovizoare si vad cum zboara o doza de bere dintr-un ford fiesta. Normal ca nu erau tigani.
Subiect: Re: Reportaje feroviare Adirmvl Dum 23 Feb 2014, 20:10
Brasovul are DOAR vagoane jegoase tu zici de personalul dar cum ii sa meri in acelasi vagon de la Mures pana la Bucuresti? In schimb ptr o groaza de bani ai parte sa stai fara lumina si perdele in compartiment, cu wc mocikos etc. Nici personalul asta nu-i mai grav decat altele oricum eu am ajuns sa folosesc doar IR pe zona asta chiar daca aceste trenuri R imi erau niste exceptii, le-am folosit cu drag... Vedeti ca ptr 20-55-uri am cleste in geanta cum a zis Karpaty in Romania trebuie sa fii pregatit pentru orice situatie.
_________________ IR 366 "HARGHITA" Brasov - Budapest Keleti