|
| Accidente si Incidente CFR | |
|
+94Rarau George CFR Ikarus99 Vale_ntin cortexedge andreiutzu Shinkasen florrinel DPS cristi5 AeroX mishu88 Luna Vale laur 133 Daniel Trifu Tony-PH razvan - trenuri marian1967 ldh80 Sabik alex_trs ciprian71 Warrington neluadi CristyanC kristi kkk didinul saint laurentzu aris86 ets2oltromânia buldozer2 NicuS LanceR Norbi mariuscfrbucuresti marius_catalin84 euteddy @ndrey TonyGFR cristi ar sorinache96 Ony_x IonutCFR2009 cfr500 19jimmy84 Costin.H vatmanul IonutChircu alinx3330 92Dragos frank81 spiderpc cardinal TVlad Re6/6 Teodor mtk alliens c o r v i n Luca tgv AndiCFR Gabry Gabriel Vitosa DAS 2011 apmatei bubu alex.barac.5 Elful Petre_IFTE alex.alexus.tm COSTACHE MIHAIL tcm Dutzu Andrey_tm johnsmoke mureseanu_976 florin.lifticariu marius664 Katalyn EA025 Adirmvl Jurnal Feroviar Dr2005 DUAL Jhonyla Adisoft1991s cristi CFR Nesebar Adrian78 mielutu zburator Amiralul dan tm 98 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
daniel_c
Numarul mesajelor : 475 Reputatie : 5043 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Joi 24 Mai 2018, 23:45 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Doar prin Romania e asa ceva, in alte tari nu exista limitare de viteza pentru trenuri la pasaje.
in Serbia mai demult opreau trenurile la pasaje |
| | | tcm
Numarul mesajelor : 623 Varsta : 29 Localizare : Oradea ; Leeds (UK) Reputatie : 4461 Data de inscriere : 27/06/2014
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Vin 25 Mai 2018, 00:34 | |
| - Katalyn a scris:
- In alte tari NU exista pasaje !! La polonezi am vazut cateva pe o secundara, in Lithuania nu am vazut dar posibil sa fie iar in UK nici vorba de asa ceva desi la fel nu bag mana in foc dar la cum e infrastructura englezilor si la cat de tare se circula 220 km/h mi-e greu sa cred ca ar avea pasaje prea multe. La 220 km/h cu Pendolino la curbele duble te ia cu ameteala daca te uiti pe geam.
Exista si in Anglia treceri la nivel , dar toate pe care le-am vazut aveau atat avertizare luminoasa de ambele parti ale drumului cat si bariere care blocheaza total toate benzile de circulatie , deci este mai greu spre imposibil sa te loveasca trenul. De asemenea exista si un telefon care ar trebui folosit de soferii tractoarelor , camioanelor sau a altor vehicule lungi/lente pentru a nu fi surprinsi cu vehiculul de inchiderea barierelor , dar nu am vazut sa fie folosit. Exemplu de trecere la nivel englezeasca. O data am asteptat la o bariera cel putin 10 minute timp in care nu trecuse nici un tren , desi de obicei barierele se inchid cu cateva secunde inaintea trecerii trenului pentru a reduce timpii de asteptare. Lumea a inceput sa se intoarca , dar noi necunoscand zona si urmarind GPS-ul am ajuns la aceeasi trecere , unde intre timp venise o echipa de interventie sa repare defectiunea (cu toate ca bariera era inca coborata si trecusera alte 15-20 de minute de cand am plecat). PS: Am calatorit mult in ultimul an intre Leeds , Sheffield , Doncaster si Lincoln , iar pasajele despre care am vorbit mai sus sunt in special in zona Doncaster , pe linii ce par a fi secundare , neelectrificate. Dar este drept ca , sunt foarte putine treceri la nivel si destul de multe pasaje supra/subterane pentru a evitata intersectii directe cu calea ferata. De asemenea soferii englezi respecta in mare parte legislatia , pe cand multi dintre cei romani sau polonezi se cred regii soselelor (a se vedea cazul soferului de microbuz care a facut accidenul mortal din Ungaria si care era in direct pe Facebook). |
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4077 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Dum 10 Iun 2018, 15:14 | |
| Accident intre Dragasani si Calina Un marfar a lovit o masina. http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/foto-marfar-plin-propilena-lovit-autoturism-trecerea-calea-ferata-substanta-chimica-inflamabila-s-a-scurs-dintr-unul-vagoane-1_5b1d050edf52022f75ff80c6/index.html#gallery_currentImage |
| | | @ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6452 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Dum 10 Iun 2018, 22:29 | |
| https://www.agifer.ro/images/rap-finale-ro/D-233-RI-Goleti-07-06-2017.pdf |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Dum 10 Iun 2018, 22:49 | |
| Cum dracu' să mergi cu probleme la frână?! _________________ :TTT:
|
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Lun 11 Iun 2018, 06:34 | |
| Ce nu se spune in raportul AFER e că mecanicul respectiv anterior petrecerii incidentului fusese dat afară disciplinar dar reangajat prin proces câștigat în instanță. La faza cu 'cum dracu să mergi cu probleme la frâna' nu știu cât la sută se face el vinovat, el luând automotorul în tranzit, și dacă-l dădea defect se anula cursa ori se aștepta automotor de ajutor, dacă era vreunul disponibil prin apropiere. Faza e că atunci când nu au material rulant de rezervă nici nu poate refuza să iasă cu el defect din depou, aici depinde și ce defecte are, pentru că dă în tren provocându-i ori întârziere ori anularea iar în secunda doi îti găsesc motive să te facă să-ți pierzi serviciul, însă și ce poate că nu știe ministerul transporturor e că șefii de ateliere din depouri fac necesarul de reparații pentru fiecare material rulant în parte cu toate minusurile de care dispun sau trebuiesc înlocuite însă ori se pierde prin sertarele birourilor de la Regionale, ori se mai găsește câte un deștept să mai taie câte ceva, ori nu se aprobă la nivel de directorat executiv. 80% din parcul cfr călători e scadent la reparații majore de ani buni, dar cum trăim în republica bananieră romenă trebuie mai întâi să se întâmple beleaua pentru ca mai apoi să se ia măsuri. |
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6452 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Lun 11 Iun 2018, 11:43 | |
| - Dr2005 a scris:
- Cum dracu' să mergi cu probleme la frână?!
Asa cum merg mai bine de jumatate din ele ,si acum,chiar si dupa revizii. Nu are de ce sa se faca vinovat ata timp cat a aplicat,asa cum scrie,procedurile din ghid. Se știe ,cred eu , si in ministerul transporturor că șefii de ateliere din depouri fac necesarul de reparații pentru fiecare material rulant în parte cu toate minusurile de care dispun sau trebuiesc înlocuite însă ori se pierde prin sertarele birourilor de la Regionale, ori se mai găsește câte un deștept să mai taie câte ceva, ori nu se aprobă la nivel de directorat executiv. 80% din parcul cfr călători e scadent la reparații majore de ani buni, dar cum trăim în republica bananieră romenă trebuie mai întâi să se întâmple beleaua pentru ca mai apoi să se ia măsuri. Nu cred ca se vor lua masuri, poate doar se vor mai toca bani pe revizii fictive, si apoi se va achizitiona material nou,care va sfarsi tot in genu. |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Lun 11 Iun 2018, 11:54 | |
| Păi punem ghidul mai presus de instrucţie? Păi de aia se tot fac demersuri să se elimine anumite prevederi instrucţionale _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Lun 11 Iun 2018, 12:34 | |
| - Dr2005 a scris:
- Păi punem ghidul mai presus de instrucţie? Păi de aia se tot fac demersuri să se elimine anumite prevederi instrucţionale
Nici vorba de asta, in ghid se descrie in mod clar modul de procedare in cazul avariei grea la calculatorul de frana,dar avaria grea la calculatorul de frana nu presupune gradul de uzura care il avea respectivul automotor( practic lantul cinematic nu a fuctionat corespunzator,ceea ce nu e totuna cu avaria grea a calculatorului,care de fapt presupune deficitente minore,programabile,care limiteaza viteza de circulatie la maxim 70km/h !) Ghidul este elaborat in doua variante, dar amandoua sunt in acord cu prevederile instructionale si reglementele in vigoare la CFR,inclusiv o parte din instalatiile constructive sunt elaborate pentru conditiile CFR,asadar nu putem deduce in mod gresit ca ghidul este mai presus de instructie. Se vrea eliminarea anumitor aspecte din regulamente si instructii,o parte sunt cerute de OTF/Gestionari,pentru eficientizarea activitatii, o parte nu mai corespund activitatii actuale din punct de vedere logistic. |
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Lun 11 Iun 2018, 13:41 | |
| Nu, se vrea eliminarea a cam tot, ca fiecare OTF să îşi facă prceduri specifice pentru orice, care vor trebuia vizate de AFER (contracost, evident). _________________ :TTT:
|
| | | alinx3330
Numarul mesajelor : 342 Varsta : 39 Localizare : Iasi Reputatie : 5492 Data de inscriere : 23/10/2010
| Subiect: hy Lun 11 Iun 2018, 14:51 | |
| stie cineva ceva despre un eveniment produs astazi 11.06.2018 in gara constanta? ( depasirea unui semnal pe oprire din grupa tehnica spre gara ) |
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4077 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Lun 11 Iun 2018, 17:52 | |
| Ziua si accidentul https://www.gazetanoua.ro/index/art/t/masina-lovita-de-tren-la-brastavatu-trei-persoane-au-ajuns-la-spital |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Mar 12 Iun 2018, 09:01 | |
| Ba da ce poza pun si aia. Ce nu s-au dus naibii pe teren?
aici sint poze adevarate cu Malaxa
http://adevarul.ro/locale/slatina/accident-feroviar-olt-trei-victime-primesc-ajutor-echipaje-1_5b1e8070df52022f7509f8c0/index.html |
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Mar 12 Iun 2018, 10:34 | |
| E în plin câmp, ziua în amiaza mare... cum naibii să NU vezi un tren acolo?! _________________ :TTT:
|
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Mar 12 Iun 2018, 10:53 | |
| O fi considerat ca VW lui are tabla mai tare decit "cotetul". |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR | |
| |
| | | | Accidente si Incidente CFR | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |