Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)

In jos 
+60
Luca tgv
seby1998
MariusM
AndreiSita98
ALEXCFR
bobi
t1972
AeroX
Warrington
Vale_ntin
catalinu'
Cipri Andrei Neculai
florin94
gvd
laurentzu
ciprian71
DPS
alliens
StefanD_
Theo A.
George CFR
Norbi
cfr500
razvan - trenuri
Dionis
Razvan Tudor
cristi ar
didinul
Ikarus99
Andrey_tm
TVlad
Adirmvl
Vitosa
baiazid
riciu
Luna
kasapis2007
NIKU24
Katalin4653
adrian rosca
Raabis Stefan Bădită
marius664
ldh80
cristy79
vatmanul
user dezactivat...
alex.alexus.tm
nokia2010
marius_catalin84
liviulav33
dan tm
Mihay
COSTACHE MIHAIL
Dr2005
Katalyn
cardinal
IonutCFR2009
Adrian78
mielutu zburator
Nesebar
64 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 34 ... 64, 65, 66, 67  Urmatorul
AutorMesaj
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4066
Data de inscriere : 24/08/2017

M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Empty
MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeVin 06 Mai 2022, 21:37

Dr2005 a scris:
Curentul e separat. TFC, pe lângă faptul că nu plăteşte curentul, plăteşte şi TUI redus cu 1 leu/km, pentru că cei de la Comisia Europeană au considerat că costurile cu întreţinerea liniilor de contact nu pot fi incluse decât în TUI, nu în costul curentului, deci oricine merge cu dieselul pe linie electrificată plăteşte TUI redus cu 1 leu/km.

Deci ca operator privat la calatori nu renteaza sa iei material rulant electric, ca poti sa iesi mai ieftin cu motorina negociata de la privati (sau adusa din cine stie ce surse, mai ieftin), decat cu curentul de la Infra.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeVin 06 Mai 2022, 23:31

Evident că şi CFR Călători beneficiază de acelaşi tratament.
Motorina trebuie luată prin licitaţie publică, cel puţin la stat. La un moment dat era aceeaşi cerinţă şi pentru privaţi, ca tot ce cumpără pentru prestarea serviciului public să fie luat prin licitaţie publică, dar nu ştiu dacă mai există prevederea asta în contractele de servicii publice.

adrian_83c

Numarul mesajelor : 2
Reputatie : 935
Data de inscriere : 05/05/2022

MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeSam 07 Mai 2022, 01:27

Dupa parerea mea la ora actuala trenurile Diesel si in general orice aplicatie cu motoare de acest fel nu este altceva decat o solutie de avarie folosita doar atunci cand o alta solutie mai buna nu este disponibila. In SUA este mai greu sa electrifici mare parte din reteaua de cai ferate pentru ca teritoriul este foarte mare insa pe teritorii mai mici, cum ar fi si tarile europene, trendul este sa se scape de motorina si sa se electrifice, in masura in care se poate, toata sau aproape toata reteaua feroviara.

De exemplu danezii au un program prin care sa isi electrifice aproape toata reteua. La noi e mai greu pentru ca avem teritoriul mult mai mare insa acolo unde avem cai ferate electrificate nu ar trebui sa se permita circulatia trenurilor pe motorina. Daca s-ar apuca si CFR-ul sa foloseasca numai locomotive sau automotoare Diesel peste tot atunci la ce naiba am mai aveam linii electrificate?

Ar trebui data o lege sau un alt act normativ care sa spuna ca trenurile Diesel nu mai pot circula decat pe rutele unde un procent semnificativ din calea ferata nu este electrificata. In comunism si cativa ani dupa se respecta aceasta regula de bun simt. Cand eram copil eram odata in gara Faurei si acolo era un tren care schimba locomotiva din electrica in diesel sau invers si daca un ma insel era chiar acceleratul Bucuresti Galati, sau invers prin Urziceni. Mai tarziu insa aceste trenuri (Buc-Galati prin Urziceni) mergeau numai cu locomotiva Diesel pe tot parcursul sau cu automotoarele Desiro (asa zisele Sageti Albastre). Tot nu era foarte bine dar macar mare parte din ruta nu era electrificata deci aceasta situatie era cat de cat acceptabila. Transferoviar Calatori insa daca nu ma insel merge acum Buc-Buzau-Faurei-Galati cu automotor Diesel. Si CFR-ul a mers o scurta vreme cu sagetile prin Buzau, am mers eu cu multi ani in urma si mi s-a parut super ciudat de atunci. Smile In tarile mai civilizate se folosesc tenuri sau locomotive bi-mode pentru astfel de situatii.
Sus In jos
t1972

Numarul mesajelor : 380
Localizare : 01 08 1972
Reputatie : 2979
Data de inscriere : 22/10/2017

MesajSubiect: M 700   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeSam 07 Mai 2022, 20:52

Ciurlinii sint cei mai rentabili la noi...deoarece mascheaza nepasarea neputinta si lipsa de interes...cele mai rentabile sint scaunele din ministere...Pacat.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6764
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeDum 08 Mai 2022, 11:16

t1972 a scris:
cele mai rentabile sint scaunele din ministere...Pacat.

Iar nonsalanta lor e naucitoare. Insesizabila orice scumpire pentru ei, oricum ei merg gratis atunci de cateva ori pe an cand se mai incumeta sa-si lase masina acasa.
Plus hidrogeneala din PNRR, in loc sa electrifice. Fix noua ne mai trebuiau alea.

In fine, imi pare rau ca am venit si eu pt off-topic. Apropo de tarifele alea, eu cred ca era IR-urilor cu tarif Regio a disparut oricum de ceva timp, in rest, orice OTF trebuie sa poata aplica propriul discount.
Inainte, in mandatul altor directori se putea sa ai IR cu tarif Regio, iar reducerile de student/pensionar se cumulau tot cu acel tarif redus. Oricum era clar ca aceasta perioada n-o sa mai vedem niciodata. Dar a fost o perioada buna de atragere a multor calatori care jurau ca nu au de ce sa mai calce prin trenuri. Chiar si asa unii tot erau dezamagiti de starea precara a infrastructurii sau a conditiilor din trenuri (mai ales automotoarele Desiro).
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12456
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeDum 08 Mai 2022, 11:52

Uite inca o revenire, dar care nu mai e ceea ce a fost:
-incepand cu 09.05.2022, reducere 5 % la cumpararea biletelor tarif pret intreg, online sau de la automate de vanzare

Obs. Reducerea nu se cumuleaza cu alte oferte/reduceri practicate de CFR Calatori. Laughing
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeDum 08 Mai 2022, 12:02

În alte țări mai dezvoltate că noi se pot cumula reduceri până la 50% numai la noi nu se poate că avem niște capete pătrate acolo la marketing.
Dorința romanului sa vindem puțin dar scump..De ce sa vina 10 călători cu reduceri de 50% când noi transportam 3 cu tarif întreg daca nu va convine mars la microbuz.
Eu as aplica reducerile că în Portugalia la tineri până la 26 de ani bătrâni peste 55 de ani reduceri de 50% și fără cupoane și alte hartogarii
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeDum 08 Mai 2022, 12:16

Adrian78 a scris:
În alte țări mai dezvoltate că noi se pot cumula reduceri până la 50% numai la noi nu se poate că avem niște capete pătrate acolo la marketing.
Dorința romanului sa vindem puțin dar scump..De ce sa vina 10 călători cu reduceri de 50% când noi transportam 3 cu tarif întreg daca nu va convine mars la microbuz.
Eu as aplica reducerile că în Portugalia la tineri până la 26 de ani bătrâni peste 55 de ani reduceri de 50% și fără cupoane și alte hartogarii

Apropos de asta, un banc nou s-a creat:

Un calator, sta pe ganduri in fata unui automat de bilete la Gara de Nord... Deodata pe ecran il intampina un mesaj...
Bilet „Dus-Intors” nu vreti ? Dam reducere 10 %...
Eu stiu? Nu vreau... Nu stiu cand ma intorc...
Atunci macar bilet la dus. Va dam 5 % reducere...
Hmmm... Prea putin...
Atunci du-te in p*z*a matii la Regio Trans ca-i la juma de pret.... Laughing
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3335
Reputatie : 8739
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeDum 08 Mai 2022, 20:59

după un drum de 3 ore jumătate cu RC sau TFC, miroși a motorină două zile…
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3335
Reputatie : 8739
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeDum 08 Mai 2022, 21:03

Adrian78 a scris:

Dorința romanului sa vindem puțin dar scump..
Calitate în detrimentul cantității ? :p
Sus In jos
t1972

MesajSubiect: Mers   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeMier 11 Mai 2022, 12:52

Nu miroase a motorina...si eu am circulat mult cu ele..sint curate chiar daca sint vechi...totul tine de pretul biletului...cit costa biletul de la Galati la Bucuresti Nord la interregio cfr. Si cit costa la regioexpress la operatorul privat...pe simplul calator nu prea il intereseaza comfortul, ci pretul biletului..oferta cfr se adreseaza mai mult studentilor si pensionarilor care au gratuitati sau reduceri...cfr nu are regioexpress direct Galati Bucuresti Nord..mai ales dimineata..Oferta cfr nu face decti sa tina calatorul cu bilet intreg, la distanta...de ce? Daca adresezi o intrebare oficiala ti se raspunde in a 29 zi din termenul legal...sec...trafic scazut sau inexistent de calatori...asa ca boscheti buruieni si rugina..
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeMier 11 Mai 2022, 13:43

CFR Călători nu stie să răspundă la concurenta ei sunt inflexibili la tot nu îi interesează veniturile.in creștere ,număr mai mare de călători și așa nu poți să depășești subventia toată lumea vine la.lucru că la stat 8-16 că s creștem veniturile.scumpim biletele și gata totul e lapte și miere
Sus In jos
t1972

MesajSubiect: M 700   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeSam 14 Mai 2022, 20:57

Vad ca semnalizarea o tin totusi in functiune pe sectia Faurei Urziceni...nu stiu pe Faurei Tecuci daca o mai tin in functiune...am trecut seara si se vedea asa de frumos un sir lung de semnale verzi dinspre Urziceni inspre Faurei...Macar sa fi lasat pachetul minim social pe aceasta sectie.
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeDum 15 Mai 2022, 10:21

Pai semnalizarea trebuie sa functioneze, altfel sunt afectate componentele BLA si costa mai multi bani sa le repare.
Trebuia sa existe cel putin 2 perechi de RE Bucuresti - Galati via Urziceni, dar n-ai cu cine... interesele transportatorilor auto decid soarta multor linii, ca si aceasta... Ocoliti cu trenul prin Buzau, ca pe direct venim noi GSM Trans Laughing
Sus In jos
CalinIonMihai

Numarul mesajelor : 421
Reputatie : 1780
Data de inscriere : 25/03/2021

MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitimeDum 15 Mai 2022, 10:35

Dupa cate am vazut se scumpesc biletele. pentru mentenanta. vagoane noi... dar anuleaza trenuri... felicitari...
Mai are rost sa spunem ceva?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)   M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2) - Pagina 65 Icon_minitime

Sus In jos

M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)
Sus 
Pagina 65 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 34 ... 64, 65, 66, 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (1)
» M 700 : Bucuresti Nord - Urziceni - Faurei - Galati (2)
» LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU
» IR 14089/14088: Bucuresti Nord-Constanta-Bucuresti Nord
» 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 700-
Mergi direct la: