|
| Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei | |
|
+48Amiralul ciprian71 mielutu zburator traian alex.alexus.tm marius664 calatorul dan tm spiderpc Kogayon sovidiu Vitosa Shinkasen mobitel_smd Adirmvl DUAL yeu1 ldh80 Dr2005 NicuS Vlad Luna lapsanszkitamas membru exclus Nesebar razvan - trenuri Adrian78 Stere Serban Andrey_tm Nk11 ATM AlexD cata Razvan LanceR sazanmasteri membru inactiv Marian Andrei TVlad Ionutz jionutz George Traveller vrabieionut didi IonutCFR2009 MariusM COSTACHE MIHAIL 52 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei Mier 24 Oct 2012, 12:15 | |
| Basarab face parte din gara Bucureşti Nord. Sunt multe staţii terminus ce au şi linii infundate. Sunt şi staţii care nu sunt termnus şi au linii înfundate (Iaşi, Timişoara Nord, Craiova etc.), însa, cum am zis Bucureşti Nord e singura care are toate liniile înfundate |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei Vin 22 Mar 2013, 01:47 | |
| Tin minte ca acum multi ani erau, parca, niste sali de asteptare chiar pe peroanele garii, intre linii. Au existat asa ceva? Cand au fost desfiintate? Sau poate nu tin eu bine minte... |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei Vin 22 Mar 2013, 13:23 | |
| Eu nu imi aduc aminte de ele insa erau la un moment dat o multime de chioscuri. |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei Sam 23 Mar 2013, 03:35 | |
| Tin minte ca aratau ca niste chioscuri. Daca nu cumva erau jumate chiosc jumate sala de asteptare. Stiu ca aveau si televizor. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei Lun 25 Mar 2013, 00:42 | |
| Da erau, cred ca de fapt erau un fel de sali facute de aia cu chioscurie, parca erau atunci cind erau si barierele alea de termopan si firma BIDEPA te controla daca ai bilet. mai bine ca s-au desfiintat. |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei Lun 25 Mar 2013, 04:14 | |
| Da. Existau in urma cu vreo 10-15 ani, nu imi mai amintesc bine, la fiecare peron al garii cate 2 chioscuri. Un chiosc era amplasat mai in fata, iar altul ceva mai spre Basarab. Daca ma gandesc bine, erau in total 12 chioscuri, 6 in fata si 6 spre celalalt capat al peroanelor. Cele 6 chioscuri din fata erau asezate toate in linie . La fel si cele din celalalt capat al peroanelor.Se putea cumpara dulciuri si sucuri. Nu mai retin daca aceste chioscuri aveau si sala in care intrai cand doreai sa cumperi, sau cumparai direct de afara pe la gemulet. Cine isi mai aduce aminte, sa ne spuna si noua.
Stiu insa ca mai inainte de amplasarea acestor chioscuri existau cate 2 tasnitori la fiecare peron, (tot 12 in total) exact cam prin locurile in care au fost amplasate chisocurile. Nu mai retin insa daca in clipa cand au fost amplasate chioscurile s-au desfiintat tasnitorile, sau au mai ramas in functiune o parte din acestea!
Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Lun 25 Mar 2013, 06:00, editata de 1 ori |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei Lun 25 Mar 2013, 05:03 | |
| Stiu ca aveau si o incapere cu scaune si un televizor pe perete. Imi aduca aminte ca am asteptat impreuna cu parintii mei trenul acolo ca era un pic mai cald decat afara. Nu mai stiu daca era a celor cu chioscul sau separat. Eram cam mic pe atuci. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei Lun 25 Mar 2013, 05:44 | |
| Mai cumparai si din ele, dar nu mai stiu daca si de afara. |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei Lun 20 Mai 2013, 09:11 | |
| In Gara Bucuresti Nord upload pic Si dupa 7 minute s-a facut deja noapte!!! online photo sharing |
| | | Vlad Administrator
| | | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5563 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei Joi 22 Aug 2013, 07:35 | |
| Daca nici bani de niste LCD-uri nu au, nu stiu de ce ne asteptam la minuni din partea CFR |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei Joi 22 Aug 2013, 13:35 | |
| De ce le-ar schimba daca functioneaza perfect? Si eu am avut monitor cu tub catodic din '97 pina anul asta cind a dat in primire si a trebuit sa imi cumpar un LCD. |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Bucuresti Nord, fosta gara a Targovistei Joi 22 Aug 2013, 23:09 | |
| O intrebare: actualele monitoare ale instalatiei CE nu sunt mai obositoare pentru ochiul impegatului de miscare decat vechile luminoscheme ? Ma gandesc ca sa stai 12 ore cu ochii in monitorul calculatorului poate fi mult mai obositor decat atunci cand se lucra cu luminoschema!
In turnul de langa pasajul Basarab ce a mai ramas ?
Tot pe langa acel turn de comanda de la Basarab (cand a fost inaugurat ?) era si fosta ""Intreprindere de constructii si reparatii utilaje de telecomunicatii ICRETc""- din cate stiu singura cu astfel de profil din tara! Acum ditamai cladirea cica este parasita! |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei Joi 22 Aug 2013, 23:30 | |
| Logic e mai obositor un astfel de monitor decât un panou de metal cu beculeţe. |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Bucuresti Nord, fosta gara a Targovistei Vin 23 Aug 2013, 00:00 | |
| Si nu se putea introduce un sistem tot de centralizare electronica (la partea de actionare macaze, semnale si relee) dar interfata cu care lucreaza direct omu sa ramana tot sub forma de luminoschema ? La unele luminoscheme se utilizau intradevar acele beculete, insa la altele din cate am inteles se trecusera la folosirea led-urilor.
Si ar fi interesant de vazut o poza cu prima instalatie de centralizare electrodinamica din Romania, de tip ""Thomson-Huston"", care a functionat la statia Bucuresti Nord, intre 1932- 1968 (cand, cu ocazia electrificarii liniei, a fost inlocuita cu CED-CR-3)!
Instalatiile de tip CED-CR-2 au fost importate apoi produse in tara intre 1952- 1980, iar cele de tip CED-CR-3 pana in ce an au fost produse in Romania si montate in statii ? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei | |
| |
| | | | Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |