Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei

In jos 
+48
Amiralul
ciprian71
mielutu zburator
traian
alex.alexus.tm
marius664
calatorul
dan tm
spiderpc
Kogayon
sovidiu
Vitosa
Shinkasen
mobitel_smd
Adirmvl
DUAL
yeu1
ldh80
Dr2005
NicuS
Vlad
Luna
lapsanszkitamas
membru exclus
Nesebar
razvan - trenuri
Adrian78
Stere Serban
Andrey_tm
Nk11
ATM
AlexD
cata
Razvan
LanceR
sazanmasteri
membru inactiv
Marian Andrei
TVlad
Ionutz
jionutz
George
Traveller
vrabieionut
didi
IonutCFR2009
MariusM
COSTACHE MIHAIL
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14  Urmatorul
AutorMesaj
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13806
Data de inscriere : 08/04/2009

Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Empty
MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 24 Oct 2012, 12:15

Basarab face parte din gara Bucureşti Nord.
Sunt multe staţii terminus ce au şi linii infundate. Sunt şi staţii care nu sunt termnus şi au linii înfundate (Iaşi, Timişoara Nord, Craiova etc.), însa, cum am zis Bucureşti Nord e singura care are toate liniile înfundate
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeVin 22 Mar 2013, 01:47

Tin minte ca acum multi ani erau, parca, niste sali de asteptare chiar pe peroanele garii, intre linii. Au existat asa ceva? Cand au fost desfiintate? Sau poate nu tin eu bine minte...
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8413
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeVin 22 Mar 2013, 13:23

Eu nu imi aduc aminte de ele insa erau la un moment dat o multime de chioscuri.
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeSam 23 Mar 2013, 03:35

Tin minte ca aratau ca niste chioscuri. Daca nu cumva erau jumate chiosc jumate sala de asteptare. Stiu ca aveau si televizor.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeLun 25 Mar 2013, 00:42

Da erau, cred ca de fapt erau un fel de sali facute de aia cu chioscurie, parca erau atunci cind erau si barierele alea de termopan si firma BIDEPA te controla daca ai bilet. mai bine ca s-au desfiintat.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15504
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeLun 25 Mar 2013, 04:14

Da. Existau in urma cu vreo 10-15 ani, nu imi mai amintesc bine, la fiecare peron al garii cate 2 chioscuri. Un chiosc era amplasat mai in fata, iar altul ceva mai spre Basarab. Daca ma gandesc bine, erau in total 12 chioscuri, 6 in fata si 6 spre celalalt capat al peroanelor. Cele 6 chioscuri din fata erau asezate toate in linie . La fel si cele din celalalt capat al peroanelor.Se putea cumpara dulciuri si sucuri. Nu mai retin daca aceste chioscuri aveau si sala in care intrai cand doreai sa cumperi, sau cumparai direct de afara pe la gemulet. Cine isi mai aduce aminte, sa ne spuna si noua.

Stiu insa ca mai inainte de amplasarea acestor chioscuri existau cate 2 tasnitori la fiecare peron, (tot 12 in total) exact cam prin locurile in care au fost amplasate chisocurile. Nu mai retin insa daca in clipa cand au fost amplasate chioscurile s-au desfiintat tasnitorile, sau au mai ramas in functiune o parte din acestea!

Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Lun 25 Mar 2013, 06:00, editata de 1 ori
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeLun 25 Mar 2013, 05:03

Stiu ca aveau si o incapere cu scaune si un televizor pe perete. Imi aduca aminte ca am asteptat impreuna cu parintii mei trenul acolo ca era un pic mai cald decat afara. Nu mai stiu daca era a celor cu chioscul sau separat. Eram cam mic pe atuci.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeLun 25 Mar 2013, 05:44

Mai cumparai si din ele, dar nu mai stiu daca si de afara.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15504
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeLun 20 Mai 2013, 09:11

In Gara Bucuresti Nord

Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 P1010103
upload pic

Si dupa 7 minute s-a facut deja noapte!!! Very Happy Very Happy Very Happy

Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 P1010173
online photo sharing
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 21 Aug 2013, 22:40

Câteva poze cu biroul de mişcare din Bucureşti Nord.
Pozele nu îmi aparţin. Sunt ale user-ului yeu1 care m-a rugat să le postez.
Monitoarele instalaţiei CE, de unde se controlează activitatea în gara de nord
Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 IMG_0204_zps4c581548

Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 IMG_0195_zpsfbb99395

Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 IMG_0208_zps39547000

Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 IMG_0206_zpsaebbd7d8

Câteva poze cu releele:
Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 IMG_0197_zps411dd072

Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 IMG_0224_zps62fb2ce6

Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 IMG_0213_zps2db33414
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Reputatie : 5563
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 22 Aug 2013, 07:35

Daca nici bani de niste LCD-uri nu au, nu stiu de ce ne asteptam la minuni din partea CFR Laughing 
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Reputatie : 8413
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 22 Aug 2013, 13:35

De ce le-ar schimba daca functioneaza perfect? Si eu am avut monitor cu tub catodic din '97 pina anul asta cind a dat in primire si a trebuit sa imi cumpar un LCD.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Bucuresti Nord, fosta gara a Targovistei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 22 Aug 2013, 23:09

O intrebare: actualele monitoare ale instalatiei CE nu sunt mai obositoare pentru ochiul impegatului de miscare decat vechile luminoscheme ? Ma gandesc ca sa stai 12 ore cu ochii in monitorul calculatorului poate fi mult mai obositor decat atunci cand se lucra cu luminoschema!

In turnul de langa pasajul Basarab ce a mai ramas ?

Tot pe langa acel turn de comanda de la Basarab (cand a fost inaugurat ?) era si fosta ""Intreprindere de constructii si reparatii utilaje de telecomunicatii ICRETc""- din cate stiu singura cu astfel de profil din tara!
Acum ditamai cladirea cica este parasita!
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 22 Aug 2013, 23:30

Logic e mai obositor un astfel de monitor decât un panou de metal cu beculeţe.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Bucuresti Nord, fosta gara a Targovistei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitimeVin 23 Aug 2013, 00:00

Si nu se putea introduce un sistem tot de centralizare electronica (la partea de actionare macaze, semnale si relee) dar interfata cu care lucreaza direct omu sa ramana tot sub forma de luminoschema ?
La unele luminoscheme se utilizau intradevar acele beculete, insa la altele din cate am inteles se trecusera la folosirea led-urilor.

Si ar fi interesant de vazut o poza cu prima instalatie de centralizare electrodinamica din Romania, de tip ""Thomson-Huston"", care a functionat la statia Bucuresti Nord, intre 1932- 1968 (cand, cu ocazia electrificarii liniei, a fost inlocuita cu CED-CR-3)!

Instalatiile de tip CED-CR-2 au fost importate apoi produse in tara intre 1952- 1980, iar cele de tip CED-CR-3 pana in ce an au fost produse in Romania si montate in statii ?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei   Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei - Pagina 7 Icon_minitime

Sus In jos

Bucureşti Nord, fosta gara Târgoviştei
Sus 
Pagina 7 din 14Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 20 ianuarie 2010 - Gara de Nord - Bucuresti, atinsa de zapada
» Trenuri internaţionale
» Orient Express-2022
» LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU
» IR 14089/14088: Bucuresti Nord-Constanta-Bucuresti Nord

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: STATII DE CALE FERATA DIN ROMANIA :: STAŢII ŞI HALTE (A, B, C)-
Mergi direct la: