Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Info trafic - trenurile intarziate [2]

In jos 
+65
Katalin4653
alexul
stefan_br
celmaifidel
TudorVD
Alex Avram
billy752-istu
bobi
Andrey_tm
Jurnal Feroviar
didinul
alex.alexus.tm
TonyGFR
19jimmy84
LanceR
traian
florin.lifticariu
gabrielcr
user dezactivat...
bubu
cristi ar
AeroX
DUAL
Adirmvl
Mitza_TSR
spiderpc
Jhonyla
get.
mariuscfrbucuresti
cristy79
Teodor
cardinal
mureseanu_976
riciu
Norbi
matei vulcan
seby1998
iustialex
DPS
Dionis
ldh.ro
rizelgeorgel2004
cfr500
deconectat
Luna
qew00
marius664
johnsmoke
AndiCFR
dan tm
Bobby_TM
allred
Razvan Tudor
alex1987
ALEXCFR
Nesebar
Katalyn
Dr2005
Vitosa
Adrian78
mielutu zburator
Capsuneanu
IonutCFR2009
alex.barac.5
92Dragos
69 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 48 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Empty
MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeMar 22 Sept 2015, 08:54

Opreste in statie apoi pleaca spre macaz ca sa impinga grupa pentru cuplare.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeMar 22 Sept 2015, 09:12

Exact asta s-a intamplat doar ca nu stim daca a mai oprit in Marasesti prima data sau cand a terminat cuplarea, cum zice instructia ? Oricum nu trebuiau sa se grabeasca prea tare se cunoaste ca timpi sunt largi se putea recupera pe traseu lejer chiar si 20 minute daca avea la plecarea din Marasesti.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeMar 22 Sept 2015, 11:01

1765 a ajuns în Timișoara cu vreo 40 de minute întârziere.
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeMar 22 Sept 2015, 19:42

kerpeten ali a scris:
Exact asta s-a intamplat doar ca nu stim daca a mai oprit in Marasesti prima data sau cand a terminat cuplarea, cum zice instructia ? Oricum nu trebuiau sa se grabeasca prea tare se cunoaste ca timpi sunt largi se putea recupera pe traseu lejer chiar si 20 minute daca avea la plecarea din Marasesti.
Oprește inițial in gara cateva zeci de secunde apoi face manevrele.
Câteodată se mai urca in tren si un manevrant al gării. Trenul sosit de la Iasi iese cu semnalul pe alb-lunar iar IDM ii da comanda de plecare după coborarea eventualilor calatori. Așa zice si la instrucție.

Nu se întâmpla cum spuneti voi ca trece prin gara fara sa oprească face manevra si apoi, logic oprește.
Cum sa nu se facă manevra in 7-8 min când de la Iași vine cu 3 vag iar de la suceava cu 2 si mai si oprește cu loco (trenul de suceava) in dreptul garii.
Ce ar însemna sa mergi la Mărășești si sa vezi ca trenul nu-ti opreste initial in gara, te-ai panica si ai trage semnalul de alarma ? Noi ca noi ca suntem pasionați feroviari  Smile  dar alții care nu sunt ?
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeMar 22 Sept 2015, 20:21

Ma gandeam ca in miezul nopti nu coboara nici naiba la Marasesti mai ales ca are 3 vagoane si nu sunt legaturi catre alte destinati, doar nu te duci de la Vaslui sau Barlad la Suceava noaptea prin Marasesti. Cu trasul semnalului de alarma ai dreptate si chiar am vrut sa spun acest lucru dar am uitat imi aduc aminte de iarna 2012/2013 cand am fost la gara si am convins mecanicul sa opreasca IR-ul 1551 la Iontesti sa coboare colegi mei de munca. Desi auzisera prin telefon conversatia in care mecanicul isi daduse acordul sa opreasca la Inotesti ei cand au ajuns in zona macazelor de intrare au tras semnalul iar mecanicul a iesit pe geam "bai nenorocitilor il opream eu" apoi s-a oprit in fata gari din Inotesti si acolo a stat 90 minute desi avea intarziere 60 ca la Mizil era toata gara ocupata de trenuri.
Sus In jos
Vitosa

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeMar 22 Sept 2015, 21:02

Nu oprea la Inotesti mecanicul de capul lui. In astfel de situații mecanicul ia legatura cu IDM să-i puna galben la intrare să-și justifice oprirea pe banda de la vitezometru. Altfel da cu subsemnatul la depou când se citește banda locomotivei. (dupa aproximativ 2000 km parcursi).

In februarie 1997 veneam cu tatăl meu de la Suceava Nord cu 383-2 care nu avea oprire in Mărășești iar prin apropiere IDM l-a înștiințat verbal sa ridice pantograful din fata din mers (la 100 km/h!) deoarece pe distanta Marasesti-Focsani s-a depus chiciura pe firul de contact. Iar tata ia spus:
-Pune semnalul pe galben la intrare, opresc si apoi ridic pantograful ca nu răspunzi tu dacă-l rup".
După inca o șarjă de încercări de convingeri de ambele parti IDM s-a conformat.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeMar 22 Sept 2015, 21:19

A fost cazul ala cand nu a circula 5073 si IR-ul a oprit special la Pl.Est si Valea Calugareasca pentru angajati CFR, sti ca s-a discutat atunci pe forum ca pentru cfr-isti putea sa opreasca si ptr navetisti cu care nu aveau cu ce sa se intoarca acasa nu se putea. Ciudate si comuniste mai sunt regulamentele astea de pe vremea lui nea NIcu. Sunasem la operator, am fost la gara au sunat si casierele apoi IDM imi spunea ca nu poate face nimic, pana la urma mecanicul a fost de acord sa opreasca dar colegi nu au mai avut rabdare si au tras semnalul, iar trenul oricum a mai stat 90 min in Inotesti din cauza ca la Mizil era full de trenuri.

Astazi a oprit un marfar in spatele blocului sa coboare mecanicul, vecin cu mine si nu e prima data cand se intampla asta, verifica cineva de ce a oprit ? Mai sunt oameni care sa verifice toate astea ?

Daca sunt mecanic si am urgent nevoie la toaleta ce fac, nu pot sa opresc 2 min ca dau cu subsemnatul, daca vad ceva mare pe sina de la distanta trec peste sau reduc viteza si opresc, daca e un om ? Si mai multe.
Sus In jos
Vitosa

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeMar 22 Sept 2015, 21:34

Depinde cu ce viteza te deplasezi si la ce distanta este obstacolul, ca daca îți apare instantaneu degeaba ii dai cu frânare de urgenta ca nu-l mai eviți...

Mai ieșim si noi din off-topic ? Very Happy
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeMier 23 Sept 2015, 00:09

Nu e chiar offtopic, si eu am prins situatii cind opreste trenul pentru colegii ceferisti, de exemplu trenurile de Arad opresc pe 310 la bariera aia de la CET si cei care coboara merg probabil la depou(pe 200). Oricum astea sint chestii interne si nu cred ca se constituie in eveniment la citirea benzii.De fapt la Arad se poate justifica ca a fost ceva la bariera.

Insa in cazul de fata e clar trenul opreste in Marasesti, de fapt in continuare nu trebuie ordin de manevra? practic sin gari unde acolo la cuplare se sfirseste si circulatia trenului in livret deci trebuie sa opreasca. Ce mai e prin gara Marasesti, cine face manevra, legarea dezlegarea, partizile trenurilor sau din gara cineva?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeMier 23 Sept 2015, 08:25

dan tm a scris:
Nu e chiar offtopic, si eu am prins situatii cind opreste trenul pentru colegii ceferisti, de exemplu trenurile de Arad opresc pe 310 la bariera aia de la CET si cei care coboara merg probabil la depou(pe 200). Oricum astea sint chestii interne si nu cred ca se constituie in eveniment la citirea benzii.De fapt la Arad se poate justifica ca a fost ceva la bariera.

Insa in cazul de fata e clar trenul opreste in Marasesti, de fapt in continuare nu trebuie ordin de manevra? practic sin gari unde acolo la cuplare se sfirseste si circulatia trenului in livret deci trebuie sa opreasca. Ce mai e prin gara Marasesti, cine face manevra, legarea dezlegarea, partizile trenurilor sau din gara cineva?

In cazul cand trenul ajunge in gara terminus si trebuie manevrat mecanicul duce inversorul prin pozitia inapoi ca sa schimbe sistemul din circulatie in manevra
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeMier 23 Sept 2015, 08:44

Eu ma refer strict la cazul de la Marasesti hai sa zicem si la Caransebes pentru 1696.

Grupa soseste in gara opreste, coboara calatorii, unii mai si urca. De acolo incolo ca sa fie cuplata la trenul cu care pleaca mai departe , nu de inversor vorbeam ci de hirtii, la Caransebes vine LDH ia grupa si o trage spre Timisoara, ma gindesc ca are un fel de planificare de manevra pe ziua aia mecanicul de la LDH, dar la Marasesti mecanicul de la GM care a adus trenul de la Iasi il trage spre Bacau si apoi il impinge peste celalalt, pentru asta primeste ordin?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeMier 23 Sept 2015, 11:46

Nu are de ce sa primeasca ordin
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12455
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeDum 27 Sept 2015, 23:00

R 8655 > 111 minute intârziere la statia finala Tulcea Oras, din acelasi etern motiv... AM Malaxa defect. No
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeLun 28 Sept 2015, 00:04

O defectare la 2 luni nu e mult pentru un AM700. Curios, când se strică Desiro-ul de pe 1522 nu mai comentează nimeni...

mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitimeLun 28 Sept 2015, 00:07

... stăm să facem scadența la defectări?! Ar trebui să fie o defectare la 6 luni sau un an, nu la 2 luni.
Iar eu când am zis de Desiro de pe 1522 crăpat, mi-ați sărit toți în cap că am ceva cu respectivele trenuri.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [2]   Info trafic - trenurile intarziate [2] - Pagina 31 Icon_minitime

Sus In jos

Info trafic - trenurile intarziate [2]
Sus 
Pagina 31 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 48 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Info trafic - trenurile intarziate [3]
» Info trafic - trenurile întârziate

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: TRENURILE DIN ROMANIA :: MERSUL SI COMPUNEREA TRENURILOR-
Mergi direct la: