|
| Retragerea certificatului de siguranta | |
|
+38Razvan Tudor DUAL adrian.vidican.9 alinx3330 stinky cfr500 Luna M.I.C.I. AndiCFR Norbi ana imfinity @ndrey Jhonyla TonyCFR Adirmvl razvan - trenuri cristy79 Czirjak Arpad alliens Tomi13leu IonutCFR2009 ldh80 cristi CFR dan tm lapsanszkitamas Nesebar Adrian78 LanceR Andrey_tm mielutu zburator IonutChircu alex.alexus.tm buldozer2 Dr2005 c o r v i n cortexedge COSTACHE MIHAIL gvd 42 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13108 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 13:00 | |
| Ana, stiu ca pe Zimnicea-Rosiori circula marfare pentru ca in zona e Interagroul marelui afacerist Niculae.
Ei platesc o taxa pe an pentru fiecare linie inchiriata, dar tot ei incaseaza si TUI de la operatorii ale caror trenuri circula pe respectivele linii. Si de pe Babeni-Alunu au retras trenurile de calatori, dar linia a ramas inchiriata de operatorul de infrastructura care face parte din acelasi grup cu RT. Cred ca sint 3-4 navete de carbuni zilnice pe 205, deci cu linia aia clar scot banii platiti pe chirie si le si raman ceva lei in plus.
Tot n-am inteles ce o sa se intample cu tot materialul rulant care nu mai circula. E vorba de muuuulte AM-uri. N-ar strica daca l-ar inchiria CFR-ul fiind mult mai eficient in privinta consumului de motorina fata de garniturile clasice ale operatorului de stat si mai mult decat potrivit pentru fluxul de calatori de pe foarte multe sectii neelectrificate. |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13281 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 14:02 | |
| Sa le inchirieze la un centru Remat... |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13108 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 14:36 | |
| Sa le inchirieze DUAL la un Remat, da' e bine ca acum nu mai circula pe o groaza de sectii? |
| | | Razvan Tudor V.I.P Member
Numarul mesajelor : 649 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5905 Data de inscriere : 10/01/2011
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 15:26 | |
| Eu inteleg...Master Plan in sus si in jos. Dar intrebarea mea: pe ce criteriu au fost alese rutele pe care se circula in momentul de fata? Ele nu intra tot sub incidenta Master Plan-ului? Adica cu ce e mai presus Timisoara - Cruceni fata de Timisoara - Jimbolia, Alexandria - Zimnicea etc. Pana la urma toate sunt sectii secundare, neinteroperabile. Eu cred ca adevarul este undeva la mijloc...nu doar in Master Plan...parerea mea strict personala Si aceeasi intrebare ca a colegului de mai sus: ce se va intampla cu restul automotoarelor in conditiile in care nu veti mai intra pe sectiile deja abandonate. Vor fi folosite pe post de piese de schimb, le veti vinde altor operatori sau Remat? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22398 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 15:46 | |
| Momentan se pastreaza ca si parc rece. |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13281 Data de inscriere : 05/01/2011
| | | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20635 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25580 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 17:08 | |
| Master Planul nu e nici măcar aprobat...
Cineva îi opreşte... îl cheamă Eugen Orlando Teodorovici. El şi cei din aparatul său au susţinut sus şi tare că se subvenţionează prea multe trenuri. _________________ :TTT:
|
| | | gvd
Numarul mesajelor : 225 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4261 Data de inscriere : 13/01/2014
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 18:19 | |
| - DUAL a scris:
- Razvan Tudor a scris:
- Eu inteleg...Master Plan in sus si in jos. Dar intrebarea mea: pe ce criteriu au fost alese rutele pe care se circula in momentul de fata? Ele nu intra tot sub incidenta Master Plan-ului? Adica cu ce e mai presus Timisoara - Cruceni fata de Timisoara - Jimbolia, Alexandria - Zimnicea etc. Pana la urma toate sunt sectii secundare, neinteroperabile. Eu cred ca adevarul este undeva la mijloc...nu doar in Master Plan...parerea mea strict personala
Aia e vrajeala cu MasterPlanul.. Nu-i opreste nimeni. Atat timp cat liniile sunt inca inchiriate, si incazeaza TUI de la marfa de pe ele, e doar vrajeala.. Master Plan Transporturi nu este despre linii luate individual ci despre intentia clar declarata de a nu se mai compensa (subvetiona) de la bugetul de stat pentru traficul de calatori decat pe magistrale.... Este un plan pe termen lung, deci toate masurile care se impun de la an la an sunt menite a converge catre obiectivul acesta. Ptr 2015 la 1 mai s-a schimbat iarasi modul de calcul al compensatiei, astfel incat circulatia trenurilor pe liniile secundare are o minima sansa sa poata fi rentabila daca nu exista un numar de calatori peste un nivel destul de ridicat. Legislatia e in schimbare continua, MT promite ca in 2-3 ani va exista un sistem competitiv de atribuire, astfel incat rutele cu sanse de supravietuire sa fie combinate cu rute fara niciun viitor, gen Jimbolia cu Graniceri, Lupeni cu Radna etc. De asemenea ca se compenseaza prea multe trenuri poate fi o realitate, mai ales in interpretarea prea multi tren x km - de exemplu trenurile Regio pe ruta Brasov-Bucuresti, care-s utilizate decent cel mult intre Cimpina-Bucuresti.. Sau in interpretarea de ce sa fie compensate trenuri care consuma aberant d emult, gen formate dintr-un Diesel sau Electrica si un vagon/doua. Ori rute intr-adevar unde traficul este de 10-15 calatori / tren, la doua perechi de trenuri / zi, ceea ce s-ar potrivi mai bine cu microbuzul, mai ales in conditiile in care trafic de marfa nu mai exista pe acele rute. Desigur, cu rezerva de a exista acces auto decent. Pentru persoanele pasionate de trenuri se pot intelege CUM seimtimpla lucrurile doar dupa ce se intelege care este modelul romanesc de compensare a traficului de calatori iar citind Master Plan si Contractele de Servicii Publice in evolutia lor din ultimii ani se poate intelege DE CE se intimpla anumite lucruri. Acest raspuns nu-si propune sa fac o apologie , nici sa arate daca o solutie e buna sau alta e rea. Probabil ca un singur lucru e evident: in anii de cand exista operatori privati in sistemul feroviar de calatori s-au facut eforturi de a se adapta mai bine la piata si a crescut traficul general in ultimii 2-3 ani. |
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 18:35 | |
| Totusi, daca se merge pe subventionarea trenurilor de pe magistrale de ce nu mai aveti trenuri Bucuresti-Craiova-Bucuresti? Si, implicit, nici pe secundarele din zona. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18766 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24347 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 19:04 | |
| Totuși pe unele rute cu putini călători aveați trafic important de marfa ținând cont ca nu prea ați investit în ele la fel ca Mintia-Paulis Lunca numai cu trafic de marfa și linia a ajuns praf |
| | | gvd
Numarul mesajelor : 225 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4261 Data de inscriere : 13/01/2014
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 19:51 | |
| - Adirmvl a scris:
- Totusi, daca se merge pe subventionarea trenurilor de pe magistrale de ce nu mai aveti trenuri Bucuresti-Craiova-Bucuresti? Si, implicit, nici pe secundarele din zona.
Pe un frum al pasionatilor de trenuri (ce locomotiva a tras un tren in ce compunere pe ce ruta) ne propunem sa dam informatii generale, pentru cei interesati raspunsul la intrebari se afla in legislatia specifica, care este disponibila public. |
| | | gvd
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 19:54 | |
| - Adirmvl a scris:
- Ana, stiu ca pe Zimnicea-Rosiori circula marfare pentru ca in zona e Interagroul marelui afacerist Niculae.
Ei platesc o taxa pe an pentru fiecare linie inchiriata, dar tot ei incaseaza si TUI de la operatorii ale caror trenuri circula pe respectivele linii. Si de pe Babeni-Alunu au retras trenurile de calatori, dar linia a ramas inchiriata de operatorul de infrastructura care face parte din acelasi grup cu RT. Cred ca sint 3-4 navete de carbuni zilnice pe 205, deci cu linia aia clar scot banii platiti pe chirie si le si raman ceva lei in plus.
Tot n-am inteles ce o sa se intample cu tot materialul rulant care nu mai circula. E vorba de muuuulte AM-uri. N-ar strica daca l-ar inchiria CFR-ul fiind mult mai eficient in privinta consumului de motorina fata de garniturile clasice ale operatorului de stat si mai mult decat potrivit pentru fluxul de calatori de pe foarte multe sectii neelectrificate. Materialul rulant care nu mai este folosit de catre RT este disponibil la inchiriere pentru alti operatori. |
| | | gvd
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 19:58 | |
| [quote="Adirmvl"]Totusi, daca se merge pe subventionarea trenurilor de pe magistrale de ce nu mai aveti trenuri Bucuresti-Craiova-Bucuresti? Si, implicit, nici pe secundarele din zona.
In curand vor fi publicate in Monitorul Oficial actele aditionale 2015 la Contractul de servicii publice 2012-2015 si veti gasi raspunsul la intrebarea dumneavoastra, daca va pasioneaza si sistemul feroviar ca ansamblu, pe linga pasiunea pentru trenuri ca atare. |
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Dum 24 Mai 2015, 20:04 | |
| Ma bucur sa aud ca le dati in chirie, dar tare ma tem ca veti ramane cu anuntul, avand in vedere cine conduce CFR Calatori.
Am inteles ca se poate afla studiind legislatia, insa un astfel de document e, de regula, destul de stufos. Daca va plangeti ca aveti mari probleme din cauza Master Planului facut de niste mesteri/carpaci ma asteptam sa si exemplificati cum anume va dezavantajeaza. Altfel puteti lasa impresia ca pozati in victime ale sistemului firma fiind imaculata. |
| | | gvd
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta Lun 25 Mai 2015, 01:07 | |
| - Adirmvl a scris:
- Ma bucur sa aud ca le dati in chirie, dar tare ma tem ca veti ramane cu anuntul, avand in vedere cine conduce CFR Calatori.
Am inteles ca se poate afla studiind legislatia, insa un astfel de document e, de regula, destul de stufos. Daca va plangeti ca aveti mari probleme din cauza Master Planului facut de niste mesteri/carpaci ma asteptam sa si exemplificati cum anume va dezavantajeaza. Altfel puteti lasa impresia ca pozati in victime ale sistemului firma fiind imaculata. Master Plan Transporturi dezavantajeaza calatorii din zonele cu linii secundare, in primul rand, acestora fiindu-le pus sub semnul intrebarii accesul la transport feroviar in regim social, adica cu preturi reglementate de stat, in urma acordarii unor compensatii. Nu ne plangem ca Master Planul ne creaza probleme, speram ca tehnic si economic ne putem adapta, ca si companie. Doar explicam celor care pun intrebari sau ofera solutii ipotetice, intr-un cadru ideal, fara sa tina cont ca exista un cadru legislativ. Legile, bune sau proaste, sunt legi, trebuie sa le cunoastem si sa le respectam. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Retragerea certificatului de siguranta | |
| |
| | | | Retragerea certificatului de siguranta | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |