Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INFORMATII GENERALE

In jos 
+94
marius_catalin84
Vale_ntin
bubu
strainu
DAS 2011
laurentzu
Maddox
ciprian71
aris86
sorinache96
c o r v i n
brutusel
nenuandrei
Semafor
neluadi
Sabik
CristyanC
cristi ar
Warrington
19jimmy84
Rarau
Costin.H
ets2oltromânia
alliens
TonyGFR
Petre_IFTE
kristi kkk
spiderpc
@ndrey
Ony_x
didinul
alinutz23
alex.alexus.tm
Andrey_tm
Mihai PH
matei vulcan
rizelgeorgel2004
cfr500
laur 133
miguel1975
bobi
M.I.C.I.
daniel_c
mureseanu_976
apmatei
traian
Jurnal Feroviar
Jhonyla
DB Robert
cristi CFR
AeroX
ldh.ro
IonutChircu
Katalyn
tcm
gabrielcr
baiazid
Vitosa
Florin C
Norbi
Razvan Tudor
nsw
florin.lifticariu
alex1987
johnsmoke
alex.barac.5
Teodor
NicuS
lapsanszkitamas
Adirmvl
cardinal
LanceR
Luna
ALEXCFR
Spartan1948
Costin.B
DUAL
lifetec
AndiCFR
riciu
DPS
mielutu zburator
cristy79
dan tm
COSTACHE MIHAIL
Nesebar
TonyCFR
IonutCFR2009
razvan - trenuri
Dr2005
Elful
marius664
92Dragos
Adrian78
98 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 62 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeVin 25 Aug 2017, 20:12

Asta o crezi tu care ai ramas cu gandirea din 1940, dar lumea a evoluat si are pretentii de ceva nou si modern daca merge cu trenul iar in ziua de azi pretentiilke chiar sunt cam mari, nu lasa nimeni masina sau autocarul care sunt noi si moderne pentru caruta malaxa.

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeVin 25 Aug 2017, 20:57

Păi nimic nu împiedică lumea să meargă cu maşina personală dacă vrea... dacă DN 7 (şi majoritatea DN-urilor de la noi) nu ar fi o junglă în care Codul Rutier e facultativ, iar trenurile ar avea un orar bun (şi câteva PO-uri în plus), îţi spun eu că toată lumea ar merge cu trenul.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeVin 25 Aug 2017, 21:15

Atata timp cat exista malaxoare nu merge nimeni chiar daca le pui tu din 30 in 30 de min, bine, oricum mult a fost si putin a ramas, ca se apropie timpul cand vor fi scoase si trimise la fier vechi.

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeVin 25 Aug 2017, 21:41

Mă îndoiesc că cineva va risca să dea cu subsemnatul la DNA casând mijloace fixe neamortizate. Şi, în plus, nu au ce pune în loc.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeVin 25 Aug 2017, 22:36

Dr2005 a scris:
Toamna trecută am stat o săptămână la Căciulata. Până la Vâlcea, cu maşina, făceam undeva spre 30 minute, mergând cvasi-legal. Trenul făcea cam tot atât. Treaba e că mersul cu maşina la noroc, am făcut şi 50 minute... pe când trenul tot 30 de minute făcea. Dar trenuri erau vreo 5 pe zi (+ 2 IR-uri pe care nu şi le permit prea mulţi). Dacă ar fi fost din oră în oră ar fi avut muşterii, chiar şi cu Malaxa 900. Predictibilitatea şi preţul fac mai mult decât midibuzele cu aer condiţionat ale Antaresului.

Am vrut sa plec cu trenul din Călimănești la Sibiu in februarie sambata  legatura la 1622  un regio la 9.40 un IR la 10.40 si un IR la 17.35 si la IR pe 83 de km 27 de lei e cam mult pe 2 ore de mers

De ce nu pune un IR cu oferta spre Deva la ora 13 dupa ce se termina cazarile la ora 12 ca doar navetisti nu are pe ruta aia sambata
Sus In jos
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3790
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeSam 26 Aug 2017, 01:35

Dr2005 a scris:
Mă îndoiesc că cineva va risca să dea cu subsemnatul la DNA casând mijloace fixe neamortizate.

Ăsta e unul dintre motivele pentru care lucrurile nu merg în România, faptul că s-au păstrat metodele comuniste de funcționare a statului, chiar dacă DNA e o instituție nouă. CFR Călători e o companie comercială, ce treabă are DNA cu deciziile de business?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeSam 26 Aug 2017, 11:02

Dr2005 a scris:
Mă îndoiesc că cineva va risca să dea cu subsemnatul la DNA casând mijloace fixe neamortizate. Şi, în plus, nu au ce pune în loc.

Cred ca trebuia sa mearga mai demult la DNA ala care a atribuit contractul de modernizare la fel ca si celelalte contracte cu LVT Z6100 si ADH
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14503
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeSam 26 Aug 2017, 11:50

Si tocmai asta e unul din motivele pentru care calea ferata romaneasca nu evolueaza. Faptul ca nimeni nu isi asuma raspunderea. E mai bine ziua trece leafa merge de ce sa-mi asum eu raspunderea unor decizii, las' sa faca altul/altii. Si cel mai grav e ca directorii si ministrii se schimba insa ramane aceeasi pleaba si prin minister, si prin regionale, si prin punctele de lucru. Pleaba insemnand nu salariatul de la munca de jos.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeSam 26 Aug 2017, 11:55

Vitosa a scris:
Si tocmai asta e unul din motivele pentru care calea ferata romaneasca nu evolueaza. Faptul ca nimeni nu isi asuma raspunderea. E mai bine ziua trece leafa merge de ce sa-mi asum eu raspunderea unor decizii, las' sa faca altul/altii. Si cel mai grav e ca directorii si ministrii se schimba insa ramane aceeasi pleaba si prin minister, si prin regionale, si prin punctele de lucru. Pleaba insemnand nu salariatul de la munca de jos.

DA da miercuri eram la Craiova si vorbeau impegatii intre ei ca o madam de la CAI le-a cerut sa verifice foaia si nota de franare la AM Desiro care pleca ca IR1896 si radeau si impegatii ce sa verifice la procentul de franare cand e automotor si nu se modifica nimic doar asa sa cica sa mai faca si impegatii aia ceva ..
Mai poti spune ceva Marius cand in spatele garii e SNTC Craiova cu un bloc mare de birouri probabil pline cu astfel de specimene?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeSam 26 Aug 2017, 12:05

Warrington a scris:
Dr2005 a scris:
Mă îndoiesc că cineva va risca să dea cu subsemnatul la DNA casând mijloace fixe neamortizate.

Ăsta e unul dintre motivele pentru care lucrurile nu merg în România, faptul că s-au păstrat metodele comuniste de funcționare a statului, chiar dacă DNA e o instituție nouă. CFR Călători e o companie comercială, ce treabă are DNA cu deciziile de business?
CFR Călători e societate de stat, care până în 2011 îşi făcea investiţiile tot din banii statului. Există un catalog de amortizare a mijloacelor fixe, iar ca să casezi şi să valorifici ceva trebuie să o faci raportat cu amortizarea pe care o calculezi conform catalogului. Nici la privat nu dă bine să nu respecţi acel catalog, dar acolo fiind bani privaţi nu prea îl interesează pe stat prea tare.
N-aş zice că DNA e o instituţie comunistă, chiar dacă mai face şi exces de zel. Iar existenţa acestei instituţii e fix consecinţa modului în care s-au făcut afaceri cu statul după '89.

Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14503
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeSam 26 Aug 2017, 12:06

Nu Adriane, nu mai poti spune nimic. Exact ce spuneam intr-o postare anterioara. La calea ferata s-au facut angajari pe baza de clientela politica, nepotisme, rude, fini, cumetri. S-au cuibarit tot felul de neaveniti/neavenite care habar n-au cu ce se mananca calea ferata. Dar au puterea sa te arda la salariu. CFR e arhi capusat de astfel de specimene. Tare mult imi doresc sa vad prin 2025-2027 ce vremuri (bune, rele) vor mai fi la CFR Infrastructura/Marfa/Calatori.
Sus In jos
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3790
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeSam 26 Aug 2017, 13:05

Dr2005 a scris:
CFR Călători e societate de stat, care până în 2011 îşi făcea investiţiile tot din banii statului. Există un catalog de amortizare a mijloacelor fixe, iar ca să casezi şi să valorifici ceva trebuie să o faci raportat cu amortizarea pe care o calculezi conform catalogului.

Exact de asta nu trebuiau modernizate Malaxele. Dacă o companie privată nu le-ar fi modernizat, statul de ce ar face-o? E de înțeles dacă acum nu le casează fiindcă nu are alte vehicule disponibile, dar catalogul ăla e redactat de niște funcționari care se cred mari strategi economici și nu e normal să aibă putere de lege. E treaba statului cum își administrează bunurile în calitate de patron, dar implicarea organelor judiciare în administrare e total deplasată.

Cât reprezintă modernizarea, din valoarea totală a vehiculului? Chiar crezi că e normal să extinzi durata de amortizare cu 20 de ani?

Dr2005 a scris:
N-aş zice că DNA e o instituţie comunistă, chiar dacă mai face şi exces de zel. Iar existenţa acestei instituţii e fix consecinţa modului în care s-au făcut afaceri cu statul după '89.

Eu exact așa aș zice. În ce țară europeană mai vezi tu serviciile secrete călare pe economie și pe justiție, în afară de România și Rusia? În ce țară europeană justiția e ”câmp tactic” pentru SRI, după cum recunoștea cu mândrie generalul Dumbravă? În ce țară europeană mai găsești în raportul anual al unui serviciu secret sintagme ca ”binomul SRI-DNA” ?

Este exact ca procuratura comunistă. Și pe vremea aceea Securitatea făcea dosare penale în numele și în locul procuraturii, exact cum le făcea și SRI în locul și în numele DNA pe vremea lui Coldea.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeSam 26 Aug 2017, 18:29

Warrington a scris:
Exact de asta nu trebuiau modernizate Malaxele. Dacă o companie privată nu le-ar fi modernizat, statul de ce ar face-o?
Aşa e, nu trebuiau modernizate. Dacă voiau să modernizeze ceva, se puteau concentra pe AM700 şi 1000, superioare din toate punctele de vedere... însă au preferat să caseze mare parte dintre acelea. Dar acum s-au modernizat. Să le arunci după ce ai băgat vreo 200.000 euro în fiecare? Dacă stăm să ne gândim, preţul a fost chiar bun, pe lângă ţepele luate cu Z6100-uri şi ADH-uri confortabile dar praf dpdv tehnic (bine că nu s-a executat tot contractul pentru ADH... alea au costat în jur de 1.500.000 euro/bucata).

Warrington a scris:
dar catalogul ăla e redactat de niște funcționari care se cred mari strategi economici și nu e normal să aibă putere de lege.
Scopul catalogului e fix acela de a preveni risipa şi afacerile cu dedicaţie. Mă îndoiesc că alte state nu au un astfel de catalog.

Warrington a scris:
Cât reprezintă modernizarea, din valoarea totală a vehiculului? Chiar crezi că e normal să extinzi durata de amortizare cu 20 de ani?
Păi vine AFER şi ţi-l consideră vehicul ,,reînnoit". Tehnic vorbind, cam toate organele vitale sunt noi.

Warrington a scris:
Eu exact așa aș zice. În ce țară europeană mai vezi tu serviciile secrete călare pe economie și pe justiție, în afară de România și Rusia? În ce țară europeană justiția e ”câmp tactic” pentru SRI, după cum recunoștea cu mândrie generalul Dumbravă? În ce țară europeană mai găsești în raportul anual al unui serviciu secret sintagme ca ”binomul SRI-DNA” ?
Binom? Smile) Nu credeam că te uiţi pe Antena 3 lol! Păcat că Justiţia nu sprijină acţiunile DNA... după ce corupţii sunt condamnaţi, Justiţia se câcâie ani buni să confişte bunurile obţinute ilicit şi alţi ani să le valorifice ca să recupereze paguba.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeSam 26 Aug 2017, 18:38

Dr2005 si cum explici ca la gard erau 70 de bucati Desiro dar s-au aruncat milioane de euro in troacele alea in paralel cu inchirierea sectilor secundare pentru care se mai potriveau?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitimeSam 26 Aug 2017, 18:49

Mă îndoiesc că în 2006 - 2007 erau 70 de Desiro-uri la gard.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 57 Icon_minitime

Sus In jos

INFORMATII GENERALE
Sus 
Pagina 57 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 62 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Inchirierea unor sectii de circulatie neinteroperabile
» Discutii generale despre transport III
» Informaţii generale
» Informaţii generale
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: