Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Autocarele, sicrie pe roti !

In jos 
+75
AeroX
Norbi
aris86
laurentzu
laur 133
alliens
ldh80
Katalyn
alex.barac.5
alinx3330
neluadi
Warrington
ciprian71
Mihai PH
bercenicity
ets2oltromânia
LanceR
IonutChircu
IonutCFR2009
Vitosa
phnegativ
bobi
mielutu zburator
tcm
Teodor
dan tm
marius664
Razvan Tudor
spiderpc
NicuS
Bobby_TM
lapsanszkitamas
ATM
andreikiki
mureseanu_976
Radu Tudor
Adirmvl
Andrey_tm
Rarau
membru inactiv
andreiutzu
Vlad
Kriszti219
rich1974
popovici
sorin_ncs
nenuandrei
halmarius
M.I.C.I.
srazvi
Balto
Marius Iulian
kristi kkk
Luna
Nesebar
bostanescu gigel
060-EA078
razvan - trenuri
cardinal
Nk11
Adrian78
Dr2005
DUAL
AlexD
raoul
decward
alexpopa
stegaru
Ionutz
cristi CFR
lovekomotive
cristi ar
didinul
discoid21
COSTACHE MIHAIL
79 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7658
Data de inscriere : 25/08/2008

Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Empty
MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeMier 22 Iun 2016, 00:00

Adrian78 a scris:
kristi kkk a scris:
Eu cred ca la Perșani e chestie de necunoaștere a drumului de către șofer. Personal, sunt șofer cu 4 categorii, când plec într-o zonă pe care nu o cunosc fac recunoaștere pe google street și țin și GPS-ul în bord pentru a fi pregătit de abordarea diverselor curbe. Și nu sunt genul care respect orice limitare de viteză dar nici nu fac excese pe șosea, 80-90 în localitate și max. 120-130 în afara. Cât privește faptul că autostrăzile evită localitățile e un lucru bun, DN-urile vor fi doar pentru interes local și se vor "aerisi"! Câteodată, mai ales în curbe, separatoarele devin criminale, crează o senzație de claustrofobie iar un șofer slab de înger se pierde. Un exemplu, și e o curbă mult mai lină decât la Perșani, pe DN6 pe podul de pe Argeș la Mihăilești.

Am fost de 3 ori la Brașov șofer în ultimele luni și acolo chiar sunt strânse pe curbele deci așa se simte intro mașină mică ce sa zic de un autocar mai greu si instabil
Autostrăzile sunt soluția pentru reducerea accidentelor pe lângă înăsprirea legislației si creșterea amenzilor poate în funcție de venit să îi usture pe aia cu bani multi dastawa noi clasa politică e populistă si nu va fi niciodată asa
Am făcut de multe ori ruta aia, ca șofer de vară pe autocar sau microbuz de Spania, da' cunoșteam ruta și pregăteam acel "ac de păr" de la Perșani, nu călcam la blană pe porțiunea anterioară deși configurația permitea. Altceza, din descrierea accidentului rezultă că era un midibuz, parcă am văzut pe net un Isuzu. Astea sunt teribil de instabile, un MB Sprinter sau Iveco Daily e parfum pe lângă un midibuz la stabilitate!
Sus In jos
Mihai PH

Numarul mesajelor : 6
Reputatie : 3662
Data de inscriere : 25/11/2014

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeMier 22 Iun 2016, 00:37

LanceR a scris:
uitandu-ma la reconstituirea accidentului de autocar de la Persani,cred ca daca nu existau separatoarele alea de sens,nu se intampla nimic

Separatoarele sunt foarte bune. Daca nu erau separatoare intra pe contrasens si cine stie cati nevinovati mai omora.
In general pe drumurile unde s-au montat separatoare s-a redus numarul accidentelor grave.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8304
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeMier 22 Iun 2016, 01:02

Kapпaтй a scris:

Daca nu esti in stare sa conduci o masina, atunci de ce esti bun in viata ca sunt lucruri mult mai grele si cu raspundere, condusul e ceva floare la ureche. Bine, pentru unii care merg zilnic cu bicicleta si cand se urca la volan tremura din toate incheieturile iar la semnalizare ei scot mana pe geam, de de ras dar mai bine de plans in ce situatie sunt, dar se cred mari si tari.
Nu stiu daca e chiar ceva floare la ureche condusul, pentru ca nu stiu prea multe persoane ce sa aiba permis si sa il si foloseasca mai mult de 1-3 ani fara macar o amenda + cine stie cate alte greseli nepenalizate. In cazul robotilor greselile sunt mult mai rare. Cum as conduce/voi conduce eu daca as avea permis greu de estimat, pe undeva stiindu-ma un om corect probabil as incerca sa fac pe dracu in 4 sa respect toate regulile codului rutier, spre exemplu as merge cu 2-5 km sub limita maxim permisa sa fiu sigur ca nu cumva depasesc accidental fie si cu 1-5 km/ora limita legala de viteza, exact asa cum fac mecanicii de la trenuri, nu indraznesc decat foarte rar sa mearga cu viteza maxim permisa din livret, deregula lasa o mica marja in minus sa nu cumva sa depaseasca accidental viteza permisa.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20634
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25578
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeMier 22 Iun 2016, 01:18

bercenicity a scris:
Dr2005 a scris:
...nici nu ştiu să existe piste de biciclete pe lângă vreun DN din România.
https://www.google.ro/maps/@43.7769877,28.5780534,3a,60y,179.4h,82.93t/data=!3m6!1e1!3m4!1sYFQBXyf5hL8ZY35z1cP--Q!2e0!7i13312!8i6656?hl=en

Da, am uitat de pseudopista aia... anul trecut am vrut să o folosesc. După 50m am ieşit iar în DN, era plină de cioburi şi de oameni fără bani de autobuz... total impracticabilă.

marius664 a scris:
atunci explica-mi si mie cum se face ca avem mai multi morti si raniti in accidente decat tari mai mari ca noi?.
Avem mai multe accidente pentru că nu respectăm nicio regulă de circulaţie... de la cele mai simple (parcare, telefon, centură) şi până la viteză, depăşiri pe linie continuă, neacordare de prioritate. În momentul în care vom avea mai multe autostrăzi, unde crezi că se vor muta bizonii ăştia de pe DN-uri? Crezi că vor conduce mai bine? Nu, mereu o să existe scuza ,,mă grăbeam", ,,nu l-am văzut pe ăla din faţă că a frânat", nimeni nu o să spună ,,mergeam ca boul cu 200 la oră şi scriam SMS-uri". Cătâ vreme noile autostrăzi nu vor fi dotate cu radare fixe, pe măsură ce vor atrage trafic, va creşte şi numărul de accidente.

Karpaty a scris:
Daca nu esti in stare sa conduci o masina, atunci de ce esti bun in viata
Mamă ce-mi plac ăştia în stare să conducă... zilnic depăşesc vreo 200 când mă duc la muncă şi mă întorc. Când le văd expresia de pe mutră când ei stau de 5 ori la un semafor şi eu trec fluierând pe biclă printre ei... e ca în reclama aia la MasterCard, e de nepreţuit. Dar trebuie să trăiască şi Petromul din ceva, trebuie să trăiască şi CNADNR, trebuie să trăiască şi Dacia, trebuie să trăiască şi service-urile auto şi restul industriei auto în general.

De când ţin evidenţa (nov. 2012) am 22.000 km pe bicicletă... un singur accident uşor şi ăla nu din vina mea (o neacordare de prioritate coroborată cu schimbarea a 2 benzi din scurt, m-a luat cu aripa-stânga). Dar am văzut maşini lovindu-se, am văzut caramboluri de biciclete, am văzut şi biciclişti luaţi pe capotă, am văzut biciclişti aruncaţi peste ghidon (că frânau doar cu frâna pe faţă)... da' eu nu am avut probleme, conduita preventivă funcţionează la orice vehicul. Şi mi-a fost umplut des frigiderul pentru că am oprit la treceri de pietoni sau nu i-am lăsat să meargă înainte pe ăia de pe banda de dreapta. Dar n-o să mă vezi pe mine mergând aiurea (da, recunosc, când fac dreapta uneori trec pe roşu, că e mai sigur pentru mine, altfel risc să fiu în unghiul mort al vreunei maşini), pe trotuar, pe contrasens şi nici n-o să mă vezi să nu dau prioritate la pietoni.

kristi kkk a scris:
din descrierea accidentului rezultă că era un midibuz, parcă am văzut pe net un Isuzu. Astea sunt teribil de instabile, un MB Sprinter sau Iveco Daily e parfum pe lângă un midibuz la stabilitate!
Au centrul de greutate mai sus decât o dubă Sprinter, de aia sunt mai instabile.

Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14506
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeMier 22 Iun 2016, 06:20

Nu e de mirare de ce esti atat de "curat" de cand posedezi permisul auto.
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11403
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeMier 22 Iun 2016, 10:02

@Mihai PH    
din sens opus nu venea nimeni,altfel s-ar fi lovit de el dupa ce a cazut pe sensul celalalt
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22397
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeMier 22 Iun 2016, 10:57

Adevarat, condusul nu e chiar asa pentru oricine mai ales pentru unii chiar au nevoie de facultati sa aibe un permis de conducere si tot degeaba ca nu le au cu asa ceva, pur si simplu nu e de ei, le sta mai bine pe jos.

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14506
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeMier 22 Iun 2016, 13:41

Dr2005 a scris:
Avionul e cel mai sigur pentru că eroarea umană e minimă... decolarea şi aterizarea se fac manual, în rest ai pilot automat şi GPS. De aia accidentele aviatice se întâmplă mai mult la aterizare şi decolare, adică fix unde e nevoie de implicarea personalului

Singura soluţie de a avea şosele mai sigure e introducerea de radare fixe, măcar în punctele periculoase şi pe zonele cu limitare de viteză. Dar ne permitem asta în an electoral?
Chiar şi accidentul de la Braşov putea fi evitat dacă autobuzul intra cu 30 km/h în curba aia.
Stai linistit ca nici cu avionul nu poti fi atat de sigur. In orice clipa vreun neispravit cu chip de terorist iti poate curma viata.
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11403
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeMier 22 Iun 2016, 15:46

nu poti fi sigur de nimic;si saca mergi linistit pe strada,poate sa-ti cada in cap vreun ghiveci cu flori sau un turture(iarna)
eu spuneam de avion dpdv statistic.
iar despre persoane rau-intentionate,greu sa ajunga la un avion; pana si tehnicii de la intretinere trec prin filtru de securitate la iesirea pe pista
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9106
Reputatie : 13015
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeLun 27 Iun 2016, 10:03

http://www.opiniatimisoarei.ro/accident-feroviar-in-timis-doi-tineri-grav-raniti-dupa-ce-microbuzul-in-care-se-aflau-a-fost-izbit-de-tren/26/06/2016
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6990
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeLun 27 Iun 2016, 12:55

Dacă supraviețuiește, șoferului să i se ia permisul pe viață. Punct.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4081
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeVin 02 Sept 2016, 10:15

http://adevarul.ro/locale/pitesti/accident-sapte-victime-arges-autoritatile-pus-aplicare-planul-rosu-interventie-1_57c8a4ae5ab6550cb84b1440/index.html
Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4081
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeDum 04 Sept 2016, 20:27

http://adevarul.ro/locale/galati/accident-grav-circulatie-judetul-galati-18-persoane-ranite-urma-coliziunii-microbuz-bmw-1_57cc269c5ab6550cb85ca4b2/index.html
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1683
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4754
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Microbuzele, coşciuge pe roţi   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeDum 18 Sept 2016, 19:17

Exista o statistica anuala cati pasageri sunt implicati in accidente?raniti, victime.Asta asa sa comparam cu cati morti si raniti sunt anual pe caile ferate.
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3357
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8371
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitimeDum 18 Sept 2016, 20:14

ciprian71 a scris:
Exista o statistica anuala cati pasageri sunt implicati in accidente?raniti, victime.Asta asa sa comparam cu cati morti si raniti sunt anual pe caile ferate.

In ultimii 5 ani in Romania nu cred ca a decedat vreun om (calator) aflat in vreun tren care circula pe caile ferate. La autocare, microbuze cred ca au fost mai mult de 50 de decedati.

Ultima editare efectuata de catre razvan - trenuri in Dum 18 Sept 2016, 20:28, editata de 1 ori
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 24 Icon_minitime

Sus In jos

Autocarele, sicrie pe roti !
Sus 
Pagina 24 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Automotoare DESIRO
» Caut roti pt role
» 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara
» M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: