|
| Autocarele, sicrie pe roti ! | |
|
+75AeroX Norbi aris86 laurentzu laur 133 alliens ldh80 Katalyn alex.barac.5 alinx3330 neluadi Warrington ciprian71 Mihai PH bercenicity ets2oltromânia LanceR IonutChircu IonutCFR2009 Vitosa phnegativ bobi mielutu zburator tcm Teodor dan tm marius664 Razvan Tudor spiderpc NicuS Bobby_TM lapsanszkitamas ATM andreikiki mureseanu_976 Radu Tudor Adirmvl Andrey_tm Rarau membru inactiv andreiutzu Vlad Kriszti219 rich1974 popovici sorin_ncs nenuandrei halmarius M.I.C.I. srazvi Balto Marius Iulian kristi kkk Luna Nesebar bostanescu gigel 060-EA078 razvan - trenuri cardinal Nk11 Adrian78 Dr2005 DUAL AlexD raoul decward alexpopa stegaru Ionutz cristi CFR lovekomotive cristi ar didinul discoid21 COSTACHE MIHAIL 79 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7658 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 6:51 pm | |
| Ai și tu o fixație, încet și foarte încet. Nu stăpânești covrigu' și vrei ca toți șoferii să fie țestoase. Da, autostrăzile sunt o soluție de stopare a accidentelor. Caută în statistici comparație între A2 vs. DN2A, A3 vs. DN1 sau A1 vs. DN 7 în privința accidentelor și după să vorbești! Ce îți mai place să fii Gică Contra!!! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20634 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25578 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 7:14 pm | |
| - kristi kkk a scris:
- Ai și tu o fixație, încet și foarte încet. Nu stăpânești covrigu' și vrei ca toți șoferii să fie țestoase.
Eu stăpânesc foarte bine covrigu', că accidente n-am avut. Dar pe mine n-o să mă vezi cu mai mult de viteza legală nici să mă plăteşti. Aceiaşi bizoni grăbiţi de la noi, cum trec în Ungaria sau Bulgaria brusc devin ţestoase. Oare de ce? Poate pentru că ăia au radare în zonele unde ai fi tentat să îi dai blană? Am mers ieri cu bicicleta de la Mioveni la Piteşti (mă rog, ca parte a unui traseu mai lung). După ce am intrat în DN 73, se trecea pe lângă mine cu peste 100 km/h, deşi eram în localitate! Ţi se pare normal? Mi-am pus viaţa în pericol din cauza unor dobitoci cărora la cad gioalele dacă merg cu viteza legală (eu mergeam cu 35 km/h... deci nişte maşini cu 60 km/h - să zicem - nu mi-ar fi pus probleme, dar la 100 pur şi simplu te zboară de pe drum). Fix genul ăsta de şoferi sunt şi pe autobuze, d-aia se tot răstoarnă, mai ales că la cursele ocazionale nu au orar bine definit, deci pot trage mai tare ca să ajungă mai devreme. Crezi că ăla de la Braşov avea 30 km/h? Crezi că limita aia de viteză era pusă degeaba acolo? _________________ :TTT:
|
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7658 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 7:25 pm | |
| Cam câți km conduci lunar de nu faci niciun accident? Ai, în total, 30000 de km? Eu am peste 1 milion, doar o mică tamponare de căruță nesemnalizată noaptea. Cât privește faptul că ți-au pus ăia viața în pericol e discutabil. Era pistă de bicle și au intrat mașinile pe ea sau era drum auto? Te-au aruncat șoferii acolo ca să te primejduiască? Fii realist, când intri în pădure poți fi mâncat de lup. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14506 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 9:18 pm | |
| @kristi kkk, ti-ai si gasit cu cine sa abordezi subiectul asta |
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11403 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 9:22 pm | |
| autostrazile nu pot trece prin toate localiitatile,incat sa se poata deplasa cu autoturismul si locuitorii de la sate uitandu-ma la reconstituirea accidentului de autocar de la Persani,cred ca daca nu existau separatoarele alea de sens,nu se intampla nimic |
| | | kristi kkk V.I.P Member
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 9:29 pm | |
| Eu cred ca la Perșani e chestie de necunoaștere a drumului de către șofer. Personal, sunt șofer cu 4 categorii, când plec într-o zonă pe care nu o cunosc fac recunoaștere pe google street și țin și GPS-ul în bord pentru a fi pregătit de abordarea diverselor curbe. Și nu sunt genul care respect orice limitare de viteză dar nici nu fac excese pe șosea, 80-90 în localitate și max. 120-130 în afara. Cât privește faptul că autostrăzile evită localitățile e un lucru bun, DN-urile vor fi doar pentru interes local și se vor "aerisi"! Câteodată, mai ales în curbe, separatoarele devin criminale, crează o senzație de claustrofobie iar un șofer slab de înger se pierde. Un exemplu, și e o curbă mult mai lină decât la Perșani, pe DN6 pe podul de pe Argeș la Mihăilești. |
Numarul mesajelor : 20634 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25578 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 10:28 pm | |
| - kristi kkk a scris:
- Cam câți km conduci lunar de nu faci niciun accident?
Prea puţini, că la noi îţi permiţi maşină doar după 10 - 15 ani de muncă dacă vrei neapărat să o iei din munca ta şi nu eşti IT-ist cu 4000 lei pe lună salariu. - kristi kkk a scris:
- Cât privește faptul că ți-au pus ăia viața în pericol e discutabil. Era pistă de bicle și au intrat mașinile pe ea sau era drum auto? Te-au aruncat șoferii acolo ca să te primejduiască? Fii realist, când intri în pădure poți fi mâncat de lup.
Era marginea din dreapta a benzii I (practic cu roţile pe linia care delimitează banda de acostament), în localitate. Nu exista pistă de biciclete şi nici nu ştiu să existe piste de biciclete pe lângă vreun DN din România. Eu nu am văzut. Iar o dungă albă pe un trotuar denivelat nu e pistă de biciclete. Trebuie indicatoare, iar bicicleta oricum nu are voie pe trotuar. Drumul arată aşa (a fost reasfaltat între timp): https://www.google.ro/maps/@44.9192942,24.8779337,3a,75y,200.13h,74.76t/data=!3m6!1e1!3m4!1stfANQJefdDHuIm8MLX8Cnw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1 Drumul se află în localitate. Chiar dacă o fi limita de 70 (nu ştiu, nu am văzut vreun indicator), cu 100 tot nu ai ce să cauţi pe acolo. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 10:31 pm | |
| - kristi kkk a scris:
- Eu cred ca la Perșani e chestie de necunoaștere a drumului de către șofer. Personal, sunt șofer cu 4 categorii, când plec într-o zonă pe care nu o cunosc fac recunoaștere pe google street și țin și GPS-ul în bord pentru a fi pregătit de abordarea diverselor curbe. Și nu sunt genul care respect orice limitare de viteză dar nici nu fac excese pe șosea, 80-90 în localitate și max. 120-130 în afara. Cât privește faptul că autostrăzile evită localitățile e un lucru bun, DN-urile vor fi doar pentru interes local și se vor "aerisi"! Câteodată, mai ales în curbe, separatoarele devin criminale, crează o senzație de claustrofobie iar un șofer slab de înger se pierde. Un exemplu, și e o curbă mult mai lină decât la Perșani, pe DN6 pe podul de pe Argeș la Mihăilești.
Însăşi ideea de autostradă implică ocolirea localităţilor. Tocmai ca să poţi să mergi repede fără să te deranjeze nimeni. De aia pe austostradă nu au ai voie cu vehicule lente. Dar lipsa unei autostrăzi nu-i scuză pe aşa-zişii profesionişti de pe drumuri. Autobuzul care face curse regulate are un orar stabilit fix pentru a putea circula cu viteza legală, deci şoferul nu are motiv să se grăbească. _________________ :TTT:
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18762 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24342 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 10:32 pm | |
| - kristi kkk a scris:
- Eu cred ca la Perșani e chestie de necunoaștere a drumului de către șofer. Personal, sunt șofer cu 4 categorii, când plec într-o zonă pe care nu o cunosc fac recunoaștere pe google street și țin și GPS-ul în bord pentru a fi pregătit de abordarea diverselor curbe. Și nu sunt genul care respect orice limitare de viteză dar nici nu fac excese pe șosea, 80-90 în localitate și max. 120-130 în afara. Cât privește faptul că autostrăzile evită localitățile e un lucru bun, DN-urile vor fi doar pentru interes local și se vor "aerisi"! Câteodată, mai ales în curbe, separatoarele devin criminale, crează o senzație de claustrofobie iar un șofer slab de înger se pierde. Un exemplu, și e o curbă mult mai lină decât la Perșani, pe DN6 pe podul de pe Argeș la Mihăilești.
Am fost de 3 ori la Brașov șofer în ultimele luni și acolo chiar sunt strânse pe curbele deci așa se simte intro mașină mică ce sa zic de un autocar mai greu si instabil Autostrăzile sunt soluția pentru reducerea accidentelor pe lângă înăsprirea legislației si creșterea amenzilor poate în funcție de venit să îi usture pe aia cu bani multi dar la noi clasa politică e populistă si nu va fi niciodată asa |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
| | | | bercenicity
Numarul mesajelor : 21 Reputatie : 3822 Data de inscriere : 06/07/2014
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 11:26 pm | |
| - Dr2005 a scris:
- ...nici nu ştiu să existe piste de biciclete pe lângă vreun DN din România.
https://www.google.ro/maps/@43.7769877,28.5780534,3a,60y,179.4h,82.93t/data=!3m6!1e1!3m4!1sYFQBXyf5hL8ZY35z1cP--Q!2e0!7i13312!8i6656?hl=en |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6915 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 11:30 pm | |
| - Dr2005 a scris:
Aceiaşi bizoni grăbiţi de la noi, cum trec în Ungaria sau Bulgaria brusc devin ţestoase. Oare de ce? Poate pentru că ăia au radare în zonele unde ai fi tentat să îi dai blană? Pentru ca aici my friend sunt niste amenzi de mai bine iei bicla ta decat sa iei vreuna...plus ca nu te poti tocmi cu politaiul.... - Dr2005 a scris:
- Şi crezi că pe autostrăzi nu vor fi accidente?
Dragos atunci explica-mi si mie cum se face ca avem mai multi morti si raniti in accidente decat tari mai mari ca noi?...Cum te poti lovi cu cineva din sens opus cand nu ai pe nimeni...nici daca adormi la volan nu intri pe contrasens, cel mult in buruienile dintre sensuri...Imi pare rau ca-ti dau exemple ca unui copil mic, dar cateodata cam asta dovedesti cand spui asemenea aberatii...Si numai posta asa tarziu, ca maine ai serviciu...Noapte buna:star: |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8304 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 11:43 pm | |
| Abea astept sa apara masinile autonome, in mod expres pentru eliminarea erorii umane. Si apoi interzicerea condusului manual. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6915 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 11:52 pm | |
| - Luna a scris:
- Abea astept sa apara masinile autonome, in mod expres pentru eliminarea erorii umane. Si apoi interzicerea condusului manual.
N-or sa apuce nici nepotii nostri asa ceva...pentru asta ar trebui construite autostrazi speciale...asa ca... |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar Iun 21, 2016 11:56 pm | |
| - Luna a scris:
- Abea astept sa apara masinile autonome, in mod expres pentru eliminarea erorii umane. Si apoi interzicerea condusului manual.
Daca nu esti in stare sa conduci o masina, atunci de ce esti bun in viata ca sunt lucruri mult mai grele si cu raspundere, condusul e ceva floare la ureche. Bine, pentru unii care merg zilnic cu bicicleta si cand se urca la volan tremura din toate incheieturile iar la semnalizare ei scot mana pe geam, de de ras dar mai bine de plans in ce situatie sunt, dar se cred mari si tari. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! | |
| |
| | | | Autocarele, sicrie pe roti ! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |