|
| Autocarele, sicrie pe roti ! | |
|
+75AeroX Norbi aris86 laurentzu laur 133 alliens ldh80 Katalyn alex.barac.5 alinx3330 neluadi Warrington ciprian71 Mihai PH bercenicity ets2oltromânia LanceR IonutChircu IonutCFR2009 Vitosa phnegativ bobi mielutu zburator tcm Teodor dan tm marius664 Razvan Tudor spiderpc NicuS Bobby_TM lapsanszkitamas ATM andreikiki mureseanu_976 Radu Tudor Adirmvl Andrey_tm Rarau membru inactiv andreiutzu Vlad Kriszti219 rich1974 popovici sorin_ncs nenuandrei halmarius M.I.C.I. srazvi Balto Marius Iulian kristi kkk Luna Nesebar bostanescu gigel 060-EA078 razvan - trenuri cardinal Nk11 Adrian78 Dr2005 DUAL AlexD raoul decward alexpopa stegaru Ionutz cristi CFR lovekomotive cristi ar didinul discoid21 COSTACHE MIHAIL 79 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11197 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Joi 29 Dec 2016, 23:17 | |
| Perdele nu-mi aduc aminte sa fi vazut dar padurea s-a taiat la greu in zona respectiva. De jos padurile arata bine daca te-ai uita din avion/elicopter e cheala.
Am ramas intr-o iarna inzapezit acolo la Radacinesti am facut 4 ore cu masina pana la Adjud un drum ce vara il faci in 35 minute. Intr-adevar crivatul bate rau de tot acolo in Moldova nici un caine sa nu-l lasi afara atunci cand bate crivatul. |
| | | Warrington
Numarul mesajelor : 787 Reputatie : 3793 Data de inscriere : 03/09/2016
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 30 Dec 2016, 20:53 | |
| - Katalyn a scris:
- Am ramas intr-o iarna inzapezit acolo la Radacinesti am facut 4 ore cu masina pana la Adjud un drum ce vara il faci in 35 minute. Intr-adevar crivatul bate rau de tot acolo in Moldova nici un caine sa nu-l lasi afara atunci cand bate crivatul.
Pe toată valea Siretului e sinistru iarna. În urmă cu 20-25 de ani făceam două drumuri pe săptămână Iași - București, indiferent de vreme, în fiecare săptămână. Nu puteai niciodată să știi cum o să fie drumul până nu treceai de Strunga, iar în multe zile condițiile meteo de pe valea Prutului (din care face parte și zona Iași - Tg.Frumos) sunt total diferite de cele de pe valea Siretului. La vremea aceea E85 nu era modernizat, stațiile de benzină abia începeau să apară, iar în nopțile de iarnă erai pur și simplu pe cont propriu, ca în Kazahstan. Telefon mobil nu avea nimeni în 1992, abia mai târziu a apărut Telemobil, iar până la Connex și Dialog a mai durat cățiva ani buni. Când trebuia neapărat să suni, sunai de la un public din primul oraș de pe traseu. Iar dacă așteptai și răspuns, sunai din nou din următorul oraș. Mai apăruse în Iași și nebunia cu firul de la bancnotele de 500 de lei, acelea maro cu Brâncuși, dacă le mai ține minte cineva. Unii scoteau firul din bancnotă ca să se distreze (era prima bancnotă românească având așa ceva) iar alții verificau toate bancnotele și nu le primeau dacă nu aveau firul. De la Bacău încolo nu mai era nicio problemă, nu-i păsa nimănui de firul din bancnote. Dar până și asta era o grijă, verificai bancnotele și aveai grijă ca pe cele cu firul scos să le cheltui între Bacău și București, că în Iași nu le primea aproape nimeni. În mod normal dura cam 6h - 6h30min un drum Iași - București, dar am făcut frecvent câte 14 - 16 ore pe sens, deși nu era niciun fel de aglomerație, vedeai o mașină la 10 minute. Era doar zăpadă pe jos și un crivăț de nu aveai curaj să cobori din mașină. ”Recordul” a fost 28 de ore, la un drum la care am văzut 10 accidente, din care două întâmplându-se chiar sub ochii mei. Și la un moment dat am ieșit pe câmp 8 mașini deodată, din calea unui TIR turcesc care nu părea dispus să oprească pentru nimic. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11197 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 30 Dec 2016, 21:34 | |
| In toamna lui 2000 am avut primul telefon un SonnyErikson A2628 cumparat la mana a doua cu 800.000 lei vechi care erau bani atunci cu 4$ aveam vreo 20 minute in Conex acum cu 5€ ai nelimitat si o gramada de GB de net iar telefoanele de azi sunt BMw Seria7 pe langa Logan fata de telefoanele de atunci.
Iarna ca iarna dar imi aduc aminte imaginile din 2005 din zona podurilor M500 si E85 la intrare in Adjud pe raul Trotus, la inundatile din acel an, a avut Trotusul atunci latime de 1 km in zona aia. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7658 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 30 Dec 2016, 21:52 | |
| In anii 97-98, după ce am luat permis categoria C+E, transportam în vacanţe cartofi de la Suceava cu Saviem-ul lui frate-miu. Primul mobil l-am cumpărat în noiembrie '97 după ce nu m-am înţeles cu un agricultor din din Milișăuţi unde să ne întâlnim. Primul viscol moldovenesc l-am suportat între Focșani și Mărășești, am zăcut o jumătate de zi la Garoafa în februarie 1998. |
| | | Warrington
Numarul mesajelor : 787 Reputatie : 3793 Data de inscriere : 03/09/2016
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 30 Dec 2016, 21:58 | |
| Bani de telefon mobil n-aveam, dar am făcut o ”afacere” în primăvara lui 1999 și m-am ales cu un Nokia 1610 și o cartelă prepay, primite cadou de la un mic distribuitor Connex. Lumea își făcea abonamente, dar telefoanele erau turbat de scumpe și trebuia neapărat să oferi telefoane ieftine, ca să atragi clienți pentru abonamente. Iar el găsise vreo 50 de telefoane SH în Anglia, dar nu le putea primi în România, că vama era mai mult decât costul telefoanelor. Însă eu aveam o adresă în Germania și o viză Schengen pe 3 luni în pașaport, așa că micul distributor Connex mi-a plătit drumul cu autocarul dus-întors, tipul din Anglia a trimis telefoanele în Germania, iar eu le-am adus în România.
De sunat, nu prea aveam curaj să sun, că era 40 sau chiar 60 de cenți minutul, în funcție de destinație, iar cartela o încărcam cu 10 dolari cam o dată la 6 luni. În vara lui 2001 încă aveam acel Nokia 1610, dar prietena mea avea de-acum un 5110 incredibil de mic pentru vremurile acelea (dar butucănos azi) și care mai avea și ceas! 1610 nu avea așa ceva, era model vechi. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4754 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Microbuzele, coşciuge pe roţi Vezi subiectul anterior Vezi subiectul u Joi 12 Ian 2017, 18:22 | |
| A trecut ceva timp pana s-a mai intamplat un accident.De data asta cu o cursa regulata de persoane. https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjblK-Ogb3RAhVDrxoKHeJQD9QQqOcBCC0wBA&url=http%3A%2F%2Fadevarul.ro%2Flocale%2Fhunedoara%2Faccident-rutier-opt-raniti-provocat-soferul-unui-microbuz-masina-ajuns-sant-derapat-1_5873ed075ab6550cb8483fa1%2F&usg=AFQjCNGZ8X9ZQgII39qbtB4rENOgJMj6_g Bineinteles, in sant. Sa vedem cati morti si raniti vom avea si pe 2017 in cadrul trasportului de persoane cu cosciugul, pardon cu microbuzul. |
| | | laur 133
Numarul mesajelor : 415 Varsta : 39 Localizare : Craiova Reputatie : 5705 Data de inscriere : 01/06/2010
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Joi 12 Ian 2017, 19:29 | |
| CFR marfa , regionala Craiova are contract cu o firma Transgrig , catre care plateste o suma considerabila . In 2016 microbuzul care transporta mecanicii de locomotiva de la Craiova la Motru a facut un accident , iar un ocupant din spatele microbuzului s-a lovit cu capul de tavanul microbuzului , si a ramas paralizat. Nu am vazut nimic in presa, probabil pt a nu se descoperi contractul pagubos cu Transgrig. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18762 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24342 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Joi 12 Ian 2017, 21:14 | |
| - laur 133 a scris:
- CFR marfa , regionala Craiova are contract cu o firma Transgrig , catre care plateste o suma considerabila . In 2016 microbuzul care transporta mecanicii de locomotiva de la Craiova la Motru a facut un accident , iar un ocupant din spatele microbuzului s-a lovit cu capul de tavanul microbuzului , si a ramas paralizat. Nu am vazut nimic in presa, probabil pt a nu se descoperi contractul pagubos cu Transgrig.
Ii aduceau si la Turceni prin 2015.Bine că pentru șefi au cumpărat limuzine dar bani pentru microbuz nu au gasit |
| | | laur 133
Numarul mesajelor : 415 Varsta : 39 Localizare : Craiova Reputatie : 5705 Data de inscriere : 01/06/2010
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 13 Ian 2017, 13:34 | |
| - Adrian78 a scris:
- laur 133 a scris:
- CFR marfa , regionala Craiova are contract cu o firma Transgrig , catre care plateste o suma considerabila . In 2016 microbuzul care transporta mecanicii de locomotiva de la Craiova la Motru a facut un accident , iar un ocupant din spatele microbuzului s-a lovit cu capul de tavanul microbuzului , si a ramas paralizat. Nu am vazut nimic in presa, probabil pt a nu se descoperi contractul pagubos cu Transgrig.
Ii aduceau si la Turceni prin 2015.Bine că pentru șefi au cumpărat limuzine dar bani pentru microbuz nu au gasit Este aceeasi firma. Un microbuz este pt Craiova-Turceni- Dragotesti , si celalalt pt Motru. Cu banii pe care ii plateste pe doua luni, CFR putea cumpara 1 microbuz sh mai bun decat cele de la Transgrig , care probabil sunt microbuze de marfa la care li s-aa adaugat scaune. Era imposibil sa nu dai cu capul de tavan la un hop mare. Deasemenea o Toyota care transporta mecanicii de la Turceni la Dragotesti a accidentat si bagat in coma o tanara. Inainte mecanicii faceau navate cu trenul , insa trebuia sa castige cineva niste bani, nu conteaza ca este risc. In prezent totusi ar fi mult mai ieftin pt CFR ca mecanicii sa faca naveta la Motru cu Softrans( daca CFR ar deconta biletele) , fiind si mai sigur. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4754 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Microbuzele, coşciuge pe roţi Dum 15 Ian 2017, 10:28 | |
| https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiP8vqM3cPRAhWLzRoKHW7WD0EQqOcBCB4wAg&url=http%3A%2F%2Fwww.libertatea.ro%2Fultima-ora%2Faccident-grav-in-neamt-sapte-raniti-1712989&usg=AFQjCNHMEYugTp2aSm7B9TMSisnaY99SoQ Un alt accident pe acest an.Un alt mort, alti raniti... ce sa zic.Sa intreb daca exista autoritati in privinta uciderii nesfarsite? |
| | | ciprian71
| Subiect: Microbuzele, coşciuge pe roţi Vezi subiectul anterior Vezi subiectul u Vin 03 Feb 2017, 08:23 | |
| https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi7k9y_pPPRAhWDaRQKHQq0D0kQqOcBCCEwAg&url=http%3A%2F%2Fwww.ziare.com%2Fstiri%2Faccident%2Faccident-grav-in-judetul-cluj-cu-16-raniti-un-tir-si-un-microbuz-s-au-ciocnit-traficul-este-oprit-1452398&usg=AFQjCNErykwGYYyS8Bs8K16fsEKkxBAbRA Alt accident, alti raniti.IntreCluj Napoca si Gherla, ciudat, parca aveam cale ferata intre aceste doua localitati!!! |
| | | alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4531 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 03 Feb 2017, 10:12 | |
| - ciprian71 a scris:
- https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi7k9y_pPPRAhWDaRQKHQq0D0kQqOcBCCEwAg&url=http%3A%2F%2Fwww.ziare.com%2Fstiri%2Faccident%2Faccident-grav-in-judetul-cluj-cu-16-raniti-un-tir-si-un-microbuz-s-au-ciocnit-traficul-este-oprit-1452398&usg=AFQjCNErykwGYYyS8Bs8K16fsEKkxBAbRA
Alt accident, alti raniti.IntreCluj Napoca si Gherla, ciudat, parca aveam cale ferata intre aceste doua localitati!!! Este o cale ferata, dar, saraca, e intr-o stare deplorabila... |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 03 Feb 2017, 11:15 | |
| Cand am mers ultima data intre Cluj si Dej cu trenul spre Sighet cu 4110, pe la Jucu ne intrece un autocar cu ceva tineri in el, radeau aia de se prapadeau la ce dezastru merge trenul si aratau niste semne celor din tren, autocarul dus a fost, trenul tot ca melcul mergea. Pe langa tren intre Cluj si Dej au trecut la autocare si dube de nu le mai stiu numarul, cu trenul nu se mai face naveta cum se facea pe vremuri cand faceai 50 de minute acum faci 1:30 cu trenul si asta daca ai noroc asa ca timpul costa si lumea alege ce e mai rapid. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 03 Feb 2017, 11:23 | |
| Ai duba la douaj' de minute ziua si la juma' de ora seara: http://www.autogari.ro/curse?pid=15794&did=200&zi=2017-02-06&pas=1-0-0-0-0
O colega de la fostul loc de munca e din Gherla si face naveta. Vine la lucru cu microbuzul si se intorcea cu Corona. Dupa care mai si statea anul trecut, ca tot intarzia. Nu stiu acum cum se intoarce acasa, dar uite ca se poate face naveta cu duba de la Gherla la Cluj. CFR (cu totul, nu sint de vina doar cei de la Calatori) au pierdut de multa vreme clientii astia. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 03 Feb 2017, 11:29 | |
| Pe vremuri Cluj-Dej e cum este Bucuresti-Ploiesti, zbura trenul, acum taca-paca, langa-balanga, asa de groaznic merge pe acolo. Pai cand te grabesti la munca nu stai prin tren si dupa tren dublu cat ai sta in duba/autocar pentru ca timpul ala pierdut pe claea ferata poti face alte lucruri. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! | |
| |
| | | | Autocarele, sicrie pe roti ! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |