|
| Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene | |
|
+27StefanD_ ravers75 Luca tgv marius664 Capsuneanu bercenicity baiazid AndiCFR tzifrea florin.lifticariu Ionutz Jurnal Feroviar Dionis Teodor DPS Razvan Tudor 92Dragos riciu Dr2005 dan tm feroviar AndreiSV ATM Amiralul TVlad nenuandrei bubu 31 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
feroviar
Numarul mesajelor : 14 Reputatie : 3834 Data de inscriere : 11/06/2014
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Mier 29 Apr 2015, 13:15 | |
| - riciu a scris:
- Nu ma pricep la poduri, insa mi-aduc aminte ce a spus un "nas" acum cativa ani: la unul din podurile lui Saligny, un stalp de sustinere ar fi putin inclinat si ca acolo e cea mai mare problema a podurilor lui Saligny. Nu stiu daca e asa sau nu.
Nu stiu ce intelege nasul prin stalp, insa prin iunie 97 (la doi ani de la trecerea ultimului tren pe podurile vechi) se lucra la una din culeele podului de peste Bratul Borcea. Am scris cu italice "se lucra" deoarece in zona nu era niciun muncitor sau vreo amenajare de santier, insa rambleul fusese excavat de jur imprejurul culeei. Nu stiu cand a fost realizata culeea, dar dupa cat de ingrijit este lucrata, cred ca este o "ctitorie a Epocii de Aur". In mod cert nu este cea de la inaugurarea podului. Nici tablierul podului nu a supravietuit in forma originala. Fotografia cu podul peste Bratul Borcea, in care se poate observa tablierul inainte de distrugere, face parte din colectiile cabinetului de Stampe al Academiei Romane, dar a fost preluata de mine de pe art-historia.blogspot.ro. Va recomand tuturor - indeosebi celor care doresc restaurarea si punerea in valoare a podurilor vechi - sa aruncati o privire aici si aici. Tablierul a fost refacut dupa Primul Razboi Mondial. Se poate observa ca sectiunea transversala a acestuia este acum una dreptunghiulara, pe cand cea a podului de la Cerna Voda este trapezoidala (e tuguiat spre varf). Ultimele doua fotografii apartin evident colegului TVlad. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Mier 29 Apr 2015, 13:34 | |
| oare din aceasta poza de razboi ne dam seama daca a fost tot trapezoidal?
https://cernavoda.wordpress.com/2013/02/04/distrugeti-podul-distrugeti-orasul-cernavoda/
http://www.constantablog.net/reportaj/istorie/monumentul-de-la-frontiera-dobrogei-9836.html |
| | | feroviar
Numarul mesajelor : 14 Reputatie : 3834 Data de inscriere : 11/06/2014
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Mier 29 Apr 2015, 16:26 | |
| - dan tm a scris:
- oare din aceasta poza de razboi ne dam seama daca a fost tot trapezoidal?
Parerea mea e ca ne putem da seama. Daca va uitati la cele doua grinzi (liniile rosii) care urmeaza conturul superior al tablierului, veti vedea ca ele sunt paralele pana intr-un punct (linia galbena), adica pe portiunea in care sunt dispuse orizontal. De acolo ele incep sa urce spre coama din dreptul pilonilor. Daca tablierul ar fi avut sectiunea transversala de forma dreptunghiulara, acele grinzi ar fi trebuit sa ramana echidistante (paralele, daca le-am privi de sus) pe toata lungimea acestuia. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8416 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Mier 29 Apr 2015, 19:12 | |
| Ce spirit de observatie aveti, formidabil! Intr-adevar sectiunea primului pod peste Borcea era trapezoidala, nu am nici un dubiu. Oare de ce nu l-or fi refacut intocmai? @92Dragos, multumesc Asteptam informatii cu evolutia lucrarilor; sper sa progreseze vizibil pina atunci. |
| | | Razvan Tudor V.I.P Member
Numarul mesajelor : 649 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5903 Data de inscriere : 10/01/2011
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Mier 01 Iul 2015, 19:20 | |
| Podul "nou" de la Fetesti ~~~~~ ~~~~~ ~~~~~ ~~~~~ ~~~~~ Firul I este scos din teren si se circula pe firul II, dar si pe firul III, podul vechi (a iesit treaba frumoasa dupa minima reabilitare si a fost o senzatie frumoasa sa trec pentru prima data pe el cu 1681). Spre Cernavoda au scos contrasinele si lucrau la scoaterea elementelor de prindere a sinei, o parte fiind indepartate, in centrul podului doar linia a fost scoasa, in rest nicio activitate serioasa, iar in partea dinspre Fetesti au vopsit fierul de sub sina si lucrau la instalarea de noi elemente de prindere a sinelor. De asemenea, au vopsit aproape tot tablierul metallic. La podul vechi de la Cernavoda nu se lucra, era doar un nene cocotat pe un stalp si lucra ceva la o consola. Atat. Infrastructura inca asteapta. |
| | | DPS
Numarul mesajelor : 2206 Reputatie : 7575 Data de inscriere : 27/04/2010
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Mier 01 Iul 2015, 22:05 | |
| Care aveti acces la informatii, dati de veste pe acest topic cand se pune in circulatie vreun tren care transporta sina, ca sigur vor aduce ceva nou sa monteze pe poduri. Nu de alta, dar e printre putinele trenuri pe care nu le-am filmat ! Multumesc anticipat ! |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8416 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Lun 13 Iul 2015, 01:12 | |
| Am poze mai proaspete. Iata, am trecut si eu ( posibil pentru prima data ) pe podul vechi de la Fetesti. Aici se vede ca au construit un peron nou pentru acest fir III : Ne indepartam de cele doua fire mai noi: Viaductul, complet refacut : Mai au de lucru la structura metalica a podului, dar aceste lucrari se vor face sub circulatie. Vedeti in poza urmatoare, au instalat niste sine pe care, prin exterior, culiseaza niste carucioare de lucru : Acum sintem pe insula Balta Ialomitei, in drum spre statia Ovidiu : La capatul celalalt al insulei, spre Cernavoda, se lucreaza la terasament : Aici, unde se gareaza utilajele, e renumita baterie Dunarea. A mai ramas din ea numai turela de observatie si o incinta de beton. Partea cu armamentul a fost demolata in 1987 pentru a face loc noilor fire ( II si III ) ale caii ferate : Revenind, pe podul Carol I se lucreaza la instalarea catenarei si la viaductele de acces. Au inceput dinspre insula spre Cernavoda. Iata, viaductul e vopsit : Dar numai pina aici : Nu am mai avut cum sa fotografiez, dar va spun ca in statia Cernavoda Pod s-a instalat deja firul I, cel care duce spre pod. Nu am vazut daca are continuitate cu linia de pe pod, dar banuiesc ca da. O intrebare pentru cei care cunosc mai bine : la inaugurarea din 1895 podul ( mai scurt ) de la Fetesti ( peste Borcea ) a fost botezat " Anghel Saligny " iar cel de la Cernavoda " Regele Carol I " ? Sau cel de la Fetesti nu avea nici un nume ? ( Saligny numindu-se inca de atunci prima statie in directia Constanta, cea care isi pastreaza si azi numele ) |
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8445 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Lun 13 Iul 2015, 02:30 | |
| Până la urmă cu ce viteză se circulă pe pod ? Încă mai fac probe, sau s-a stabilit ? |
| | | TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Lun 13 Iul 2015, 13:16 | |
| Se circula incet ~ 20 km/h; nu am remarcat placuta ca sa va pot spune exact cu ce viteza. |
| | | Dionis
Numarul mesajelor : 211 Varsta : 41 Localizare : Paris Reputatie : 3706 Data de inscriere : 12/05/2015
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Lun 13 Iul 2015, 15:02 | |
| Probabil era 30 km/h. Cam asta e viteza cu care se circula pe tronsoane de proba. Nu cred ca era mai putin. |
| | | Jurnal Feroviar
Numarul mesajelor : 340 Reputatie : 3836 Data de inscriere : 27/05/2015
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Lun 13 Iul 2015, 18:13 | |
| Momentan 30km/h iar peste 2 saptamani 60km/h. |
| | | Ionutz Moderator
Numarul mesajelor : 1493 Localizare : Baia Mare Reputatie : 7939 Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Mier 02 Sept 2015, 19:17 | |
| |
| | | florin.lifticariu
Numarul mesajelor : 757 Reputatie : 5151 Data de inscriere : 09/11/2012
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Joi 03 Sept 2015, 18:21 | |
| Sper ca ce se vede in poza "Racordul cu firele 1 si 2" nu e varianta finala a noii linii pe podul de la Cernavoda......curba stinga..curba dreapta...V MAX CRED 5 KM/H.... |
| | | tzifrea
Numarul mesajelor : 51 Localizare : Cluj Napoca Reputatie : 4933 Data de inscriere : 19/07/2011
| Subiect: Cernavoda / Borcea - 1/4 Septembrie Sam 05 Sept 2015, 16:48 | |
| |
| | | AndiCFR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3683 Localizare : Braşov Reputatie : 8759 Data de inscriere : 10/06/2011
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene Sam 03 Oct 2015, 23:34 | |
| Din data de 1 octombrie s-a inchis firul 2 pe podul de la Cernavoda, trenurile de pe sensul Fetesti-Constanta circula pe fir normal iar cele care vin de la Constanta si merg spre Fetesti circula pe firul 3 (podul Anghel Saligny). |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene | |
| |
| | | | Lucrari de reabilitare a podurilor Dunarene | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |