Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Bilete C.F.R. (2)

In jos 
+72
c o r v i n
TER200
tcm
Wilkosz
saint
Warrington
Vale_ntin
Sabik
ciprian71
aris86
neluadi
kristi kkk
bubu
Andrei Andras
baiazid
Vitosa
ets2oltromânia
3ERLY
teoiasi
cristi ar
florin.lifticariu
AeroX
Rarau
CristyanC
alliens
Luna
huiu_goe
ldh80
Norbi
vatmanul
marius664
ldh.ro
Jurnal Feroviar
alexul
Costin.B
Silviu Sintea
Spartan1948
cfr500
mielutu zburator
rizelgeorgel2004
Vale
COSTACHE MIHAIL
Nk11
ALEXCFR
lapsanszkitamas
gabrielcr
Katalyn
cristy79
brutusel
Goanga
alex.alexus.tm
Razvan Tudor
92Dragos
NicuS
Ciprian.bucur.92
dan tm
membru dezactivat ,
spiderpc
IonutCFR2009
Dutzu
Andrey_tm
traian
Adrian78
AndiCFR
Dr2005
get.
allred
Adirmvl
DUAL
cardinal
marian1967
Nesebar
76 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11195
Data de inscriere : 09/10/2014

Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Empty
MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeSam 07 Dec 2019, 02:48

Ce restricții vedeți voi la bagaje ? Am adus whisky in bagajul de cala bagat in haine si dat cu o căruță de scoth. A ajuns întreg la destinație știindu-se cum aruncă aia bagajele la urcarea/coborârea din avion/remorcă. Bateriile externe le scoți din bagaj la controlul de securitate de pe aeroport apoi nimeni nu te mai întreabă de ele.

Lichide ? La început mari fani Tarom si anti low-cost ma păcăleau ca doar la low-cost nu ai voie cu lichide cand de fapt regula e pentru toată lumea si pentru toate categoriile de oameni. Teoretic poți urca in avion cu 100 litri de lichide luate din aeroport dupa ce treci de control. Si cine merge cu avionul cred ca își permite o dată la cateva luni o apa plată la 8-10 RON la 0.5 din aeroport. Eu sunt rau de apă iau 3 sticle din aeroport sau din avion daca uit.

Promovați CFR-ul acolo unde trebuie nu mai comparați cu avionul căci in veci CFR nu va câștiga o astfel de luptă.

@Luna lasă-mă cu prețul ala de 71€ eu am prins Buc-Timisoara la 90 lei cu 3 saptamani înainte, la fel ca Budapesta-Targu.Mures tot cu 3 săptămâni înainte la doar 9€.

Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8302
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeSam 07 Dec 2019, 08:47

Ai dus bicicleta in avion cu doar 9 euro? Eu ziceam de biletul de biciclete ca e 71 la avion. Bagajul de cala e si ala scump, vreo 17 euro la rynair. Pe cand la tren daca nu mergi cu bicicleta nu mai platesti taxa de bagaj. Cum am zis, rynair e foarte bun daca te incadrezi doar in bagajul de mana gratuit.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeSam 07 Dec 2019, 10:15

Scuze nu am fost atent. Dar cine e tampit sa dea 71€ pentru a-si duce bicicleta cand poti închiria peste tot prin Europa. Daca ti neapărat sa o iei pe a ta atunci cauți variante ieftine pe șosea.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8302
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeSam 07 Dec 2019, 11:19

Eu nu sunt ciclist, dar sincer si daca as fi nici cu trenul Bucuresti - Timisoara nu as lua bicicleta, 90+90 lei e foarte mult, iesi mult mai ieftin sa inchiriezi, mai ales daca nu stai prea multe zile in celalalt oras. Problema la avion este ca si bagajul de cala costa inca 17 euro/sens si e de doar 20 kg. Pentru cine nu merge cu bagaje dupa el si se incadreaza la bagajul de mana gratuit clar cea mai buna varianta este Rynair pe Bucuresti - Timisoara. Unde mai pui ca primesti pe bune despagubiri serioase daca intarzie.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeSam 07 Dec 2019, 16:46

Katalyn a scris:
Si cine merge cu avionul cred ca își permite o dată la cateva luni o apa plată la 8-10 RON la 0.5 din aeroport. Eu sunt rau de apă iau 3 sticle din aeroport sau din avion daca uit.
12 lei o sticlă de Dorna la magazin sau 10 lei la automat, atât era acum o lună. Cola începea de pe la 15 lei. Toate la 0,5 l. Dacă mergi cu Tarom sau altceva măcar ai apă gratis în avion, pe când la Ryanair poţi să mori deshidratat dacă nu ai bani Smile)

Katalyn a scris:
Promovați CFR-ul acolo unde trebuie nu mai comparați cu avionul căci in veci CFR nu va câștiga o astfel de luptă.
Nu compară nimeni trenul cu avionul, e clar că pe distanţe mari trebuie să fii masochist, speriat de bombe sau să nu ai alternativă ca să mergi cu trenul. Doar pe la ruşi mai funcţionează sistemul ăsta cu trenuri care merg cu zilele, pentru că acolo nu există low-cost, ţara e mare, densitatea populaţiei e mică şi nu vrea Putin să îi vină 50 de milioane de ruşi furioşi să-l dea jos de la Kremlin.
Pe unde ai tren de mare viteză, în funcţie de viteza lui, merită să îl foloseşti pentru distanţe de 5 - 600 km. Dar dacă drumul cu trenul trece de 5 - 6 ore pentru zi şi 9 - 10 ore pentru noapte (pe unde mai există VD-uri, că prin Europa Occidentală doar Austria, Italia şi Franţa mai au VD-uri), atunci te duci la avion.

În schimb, naveta cu trenul ar trebui încurajată peste tot, ai o capacitate de transport mare, un transport relativ ieftin şi, mai ales, rapid. De la Buftea la Bucureşti faci 20 minute cu trenul, de la Domneşti, Mogoşoaia sau Brăneşti tot pe acolo. Păi fă tu cu maşina 20 minute de acolo până în Gara de Nord... nici dacă mergi cu 150 la oră (atenţie că limita de viteză legală e 50 km/h!). De la Gara de Nord te bagi la metrou şi în juma' de oră ajungi cam peste tot.

Katalyn a scris:
@Luna lasă-mă cu prețul ala de 71€ eu am prins Buc-Timisoara la 90 lei cu 3 saptamani înainte,  la fel ca Budapesta-Targu.Mures tot cu 3 săptămâni înainte la doar 9€.
Ăla e preţul pentru tine, nu include bagaj. Low-cost-ul e bun când călătoreşti ,,light", fără bagaje, gen city-break ori făcut naveta săptămânală cu el. În acest din urmă caz, poţi şi să îţi rezervi biletele din timp, ca să prinzi preţ bun, deşi s-ar putea ca softul de bilete să îţi înveţe obiceiurile, să le grupeze în funcţie de IP şi să nu îţi mai dea bilete atât de ieftine (aşa face Uber cu destinaţiile).

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeSam 07 Dec 2019, 17:27

Nu am un singur IP, am mai multe. Asta cu softul nu am vazut pana acum si inca gasesc bilete ieftine tot timpul anului mai putin decembrie si august.

Nici cum procedeaza Tarom nu imi place, imi baga cu japca un bagaj de cala de 23kg poate eu merg cu mana in buzunar si as fi vrut un tarif mai mic, ei au tarifele care le au chipurile bagaj de cala 23kg inclus in pret.

Anul asta am facut o smecherie si de la 32 zile de concediu o sa am cu totul 42 din care 6 le-am pastrat pentru primavara cand WizzAir o sa aibe pentru o zi bilwye la doar £1 ( 5 RON )
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7107
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeSam 07 Dec 2019, 19:12

Dr2005 a scris:
Doar pe la ruşi mai funcţionează sistemul ăsta cu trenuri care merg cu zilele, pentru că acolo nu există low-cost...

Pobeda si Azimuth sunt doua dintre low-costurile rusesti.
Sa nu mai zic de faptul ca sunt si zboruri cu Wizz-Air.
Deci nu e chiar asa ``dramatica`` situatia.

Vagoane de dormit inca se mai gasesc pe destul de multe trenuri din Europa, nu doar Italia, Franta si Austria. Croatia, Romania, Ungaria, Elvetia, Cehia, Polonia, Slovacia etc , inca mai sunt. Plus OeBB incearca )re)introducerea trenurilor de noapte pe diverse rute (ex. Bruxelles, Amsterdam).
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeDum 08 Dec 2019, 15:47

alex.alexus.tm a scris:
Vagoane de dormit inca se mai gasesc pe destul de multe trenuri din Europa, nu doar Italia, Franta si Austria. Croatia, Romania, Ungaria, Elvetia, Cehia, Polonia, Slovacia etc , inca mai sunt. Plus OeBB incearca )re)introducerea trenurilor de noapte pe diverse rute (ex. Bruxelles, Amsterdam).
Elveţia a desfiinţat de mult serviciul de transport de noapte. A, că vin vagoane de la alţii e altă mâncare de peşte, dar SBB nu mai are niciun vagon de dormit funcţional. Europa de Est încă e plină de VD-uri (Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Bulgaria, Croaţia şi România - vorbesc strict de UE). Dar Germania, Elveţia, Belgia, Olanda nu mai deţin de mult astfel de vagoane, în vreme ce Anglia mai are doar un singur tren. Odată cu dezvoltarea liniilor de mare viteză, a aeroporturilor şi a autostrăzilor, nu prea mai e necesar serviciul de transport cu vagoane de dormit.

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeDum 08 Dec 2019, 15:54

Anglia are 3 perechi adica 6 trenuri Wink nu va mai documentați aiurea de pe site-uri fantomă. Si alea 6 trenuri au un total de 80 vagoane.

La 4 din cele 6 trenuri sunt 52 de vagoane de noapte restul de 8 sunt Bar/Restaurant ca asa se poartă la englezi mănânci, bei, te bagi la somn iar dimineața faci un dush si apoi cobori din tren.

Acum spune-mi tu Dr2005 cate vagoane de cușetă/dormit are CFR Călători la o grămadă de trenuri daca depășește numărul de 52 cate are Anglia la doar 4 din cele 6 trenuri de noapte.

Si anunță-mă si pe mine cand va scoate CFR Călători primul vagon de cușetă/dormit cu 2 rasteluri de bicicletă 😉😉

Ultima editare efectuata de catre Katalyn in Dum 08 Dec 2019, 16:00, editata de 1 ori
Sus In jos
jabels

jabels

Numarul mesajelor : 69
Reputatie : 1894
Data de inscriere : 26/11/2019

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeDum 08 Dec 2019, 15:56

Noi avem linii de mica viteza si mare pret la bilete. Pai daca calculezi timpul pana la gara, sa mai si stai la casa sa iti iei bilet, plus drumul de la gara la destinatie, cele 3-4 ore pe valea Prahovei cu masina, in coloana de sarbatori sunt, ca timp, mai putin ca varianta cu trenul. Unde mai pui ca daca mergi cu familia e si mai ieftin, si asta pe linie modernizata(in care nu a scazut timpul ca sa nu darame vilele securistilor) acalculator
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13105
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeDum 08 Dec 2019, 23:21

Katalyn a scris:

Hai, pe bune? Smile) Si cine a inceput cu comparatiile intre tren si avion? Smile)

Eu am comparat tren cu autocar, tu vii si imi compari tren cu avion. Pai ce treaba am io, frate, cu nevoia mea de a ma deplasa intre Ocna Mures si R. Valcea cu Ryan Air pe Timisoara - Bucuresti?

Eu vorbeam despre faptul ca astia mananca *a*at, neanuntand ca de la noul mers nu mai are vreo oferta 1738, si voi ati ajuns sa spuneti ca vi se moaie gladiolele cand vine vorba de zburat si alte minuni.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeLun 09 Dec 2019, 00:55

Dar cine ti s-a adresat tie ? Si eu vorbeam de preturile de pe ruta Buc-Timisoara CFR 76 lei cu CTP si 10 ore iar avionul cu doar 3 săptămâni inainte 90 lei, e topic de bilete CFR.

Sunt sătul de corporatisti care încearcă sa-mi dea lecții de transport. Avem unul aici care le da cu bâta in baltă mai mereu iar cand greșește uită de topicul respectiv poți sa-l citezi ca el tot sare si nu mai posteaza nimic câteva zile pana rămâne in urma postarea si o face uitată dar are grijă sa ne arate zi de zi ce e CFR Călători pe care tot o laudă de ani de zile.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeLun 09 Dec 2019, 01:01

,,Cu doar trei săptămâni înainte"? E bună gluma asta, poate în ţările conduse de regine ai luxul de a-ţi putea planifica drumurile cu atâta avans Laughing

Ar fi interesant de aflat câte bilete de tren sunt luate cu mai mult de o săptămână avans, măcar pentru concediul ăla luat prin sindicat de cei care nu-şi permit all-inclusive la greci sau bulgari ori nu vor să se frigă cu agenţii de turism neserioase. Tare îmi e că proporţia acestor bilete de tren nu trece de 10%, că există ideea preconcepută că în tren încapi oricum şi oricând, spre deosebire de avion şi autocar.

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeLun 09 Dec 2019, 01:14

Azi am luat OTP-Luton pentru 17 decembrie cu doar 69 RON. E drept sa vi din Anglia in România in perioada asta te duce de la 1.000-1.700 lei insa eu am luat azi cu doar 8 zile înainte bilet la doar 69 RON. Ce tarife are CFR Călători sunt raportate la salari de manageri nu de minim si mediu pe economie cat au cei care merg cu trenul. Si nici viteza, nici conditi nimic nu avem in afară de câteva trenuri si doar 4 rute mai de Doamne ajută.

Si da la regină îți iei concediu si cu 1 săptămână înainte si chiar si prin sms la nevoie, fără zeci de telefoane, cadouri, milogeli sau altele la șefi. Am rude si prieteni care lucrează in România si am lucrat si eu la 4 firme in 13 ani știu cat de greu se ia concediul in România daca nu ai o "pilă" și cum sunt privilegiați cei cu relați. La regină e altă lume e o diferență de cel puțin 50 ani intre UK si România. Sa vezi ce trenuri noi circulă de câteva luni bune avioane, nave spațiale si cand afli cat a costat o singură garnitură realizezi ca prețul anunțat de Softronic pentru RES a fost o glumă pentru surzi.

Apropo de biletele in avans eu am urmărit in vară Isterul in fiecare zi pentru ziua canf aveam nevoie, avea 2 vagoane de cate 84 locuri si aveam nevoie de la Sibiu la Pl.Vest ce crezi cu 8 zile înainte era Sold Out dar daca nu esti fan CFR Călători se găsesc alți sa iti găsească defecte.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13008
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitimeLun 09 Dec 2019, 12:14

hai ca se poate
https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/abonamente-regio-valabile-si-la-trenurile-interregio/
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 61 Icon_minitime

Sus In jos

Bilete C.F.R. (2)
Sus 
Pagina 61 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive la TFG/TFC
» Bilete C.F.R. (2)
» Întrebări şi răspunsuri
» Bilete C.F.R.
» Bilete Internationale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: