- IonutCFR2009 a scris:
- La data achizitionarii cardului tren plus, in oficios nu exista categoria Tren IC. Asa ca... esti bun de plata.
Corect, probabil că fix așa o să mi se răspundă. Și nu-s naiv să cred că există vreo problemă care poate fi tranșată definitiv „cu legea în mână”, pt. că legile noastre sunt suficient de ambigue ca să permită mai multe interpretări...
De exemplu, și eu aș putea argumenta că, deși categoria IC nu exista în oficios în octombrie 2022, ea exista
în teorie, fiind prevăzută în legislație, doar că era „dezactivată” temporar... Adică argumentele „dacă ceva nu este activ nu înseamnă că nu există” și „nu se schimbă regulile în mijlocul jocului”.
În plus, scormonind pe internet, am găsit un articol din 2014 în care e citat un comunicat de presă al CFR Călători, unde se precizează: „Cardul TRENPLUS are valabilitate un an, este nominal, netransmisibil, tariful de emitere fiind de 100 lei. Acest produs al companiei este utilizat deja de peste 7.500 de clienţi, oferind călătorii la cele mai avantajoase tarife. Reducerea de 25% este aplicată în cazul legitimaţiilor achiziţionate pe orice rută, la trenurile
InterCity, InterRegio sau Regio, clasa I-a sau a II-a, de la casele de bilete şi agenţiile de voiaj CFR.”
Desigur, nu vreau să spun că niște condiții nu se pot schimba niciodată, ci doar să punctez că trenurile IC
existau înainte și că era valabil cardul TrenPlus la ele.
Și, chiar și dacă ar fi o invenție 100% nouă, tot categorie de
tren e, nu e un serviciu diferit, nu e ca și cum CFR Călători ar fi lansat o divizie de zboruri low-cost și eu m-aș aștepta să am reducere la avion pe baza unui card care se cheamă
TrenPlus.
-------
În urma unui numar mare de propuneri, acest subiect a fost în mod automat împartit. Puteţi să regăsiţi continuarea lui aici:
https://trenuletz.forumgratuit.ro/t5307-bilete-c-f-r-2