|
| Bilete C.F.R. (2) | |
|
+72c o r v i n TER200 tcm Wilkosz saint Warrington Vale_ntin Sabik ciprian71 aris86 neluadi kristi kkk bubu Andrei Andras baiazid Vitosa ets2oltromânia 3ERLY teoiasi cristi ar florin.lifticariu AeroX Rarau CristyanC alliens Luna huiu_goe ldh80 Norbi vatmanul marius664 ldh.ro Jurnal Feroviar alexul Costin.B Silviu Sintea Spartan1948 cfr500 mielutu zburator rizelgeorgel2004 Vale COSTACHE MIHAIL Nk11 ALEXCFR lapsanszkitamas gabrielcr Katalyn cristy79 brutusel Goanga alex.alexus.tm Razvan Tudor 92Dragos NicuS Ciprian.bucur.92 dan tm membru dezactivat , spiderpc IonutCFR2009 Dutzu Andrey_tm traian Adrian78 AndiCFR Dr2005 get. allred Adirmvl DUAL cardinal marian1967 Nesebar 76 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8302 Data de inscriere : 18/03/2011
| | | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11195 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar Ian 22, 2019 11:30 pm | |
| Am bani de IR dar tot cu Regio o sa merg si cu privati, de ce ? Pentru ca nu sunt prost !! Doar cand o sa ma duc la Aeroport o sa iau Isterul de la PL.Vest la Buc.Nord din lipsa de alte variante in rest CFR Calatori capitolul teapa de la IR e un subiect inchis pentru mine. Sa mearga viitorul tari cu IR-ul. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar Ian 22, 2019 11:34 pm | |
| Bine, ia tu Personale de la Cluj la Bucuresti/Brasov/Timisoara. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11195 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier Ian 23, 2019 12:58 am | |
| Vorbesc de distante mici nu ore. Am tot fost intrebat in ultimi ani de ce ma duc la munte si Brasov doar cu Regio si Regiotrans si raspunsul e simplu pentru toata lumea. Diferenta mica de timp dintre R si IR dar la pret e diferenta mare. La fel cum ma intrebat varamiu de ce nu ma cazez la munte pe Valea Prahovei. Toata viata doar de 2 ori m-am cazat, nu se merita pentru mine ca stau la o ora jumate de mers cu Personalul de munte iar ultimul tren e 3024 iar vara se poate veni de la munte si cu 1944 sau chiar 3002 dupa ce stai toata noaptea la terasa in Piata Sfatului pleci acasa cu primul tren. Ideea e ca nu se merita bani la ce conditi ofera CFR Calatori si ce timpi au de mers. In schimb pe M800 nu o sa merg cu Regio acolo se merita bani la IR dar din pacate avem o singura ruta cu care ne putem mandri.
Si daca ar trebui sa vin cu bicla de la Cluj la Brasov sa sti ca as veni cu Regio ca la IR nicio sansa ca sa nu mai zic ca sunt doar 3 trenuri in 24h directe CLuj-Brasov deci despre ce vorbim. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier Ian 23, 2019 12:49 pm | |
| Cluj-Brasov direct sunt 6 trenuri pe zi! |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier Ian 23, 2019 7:07 pm | |
| - Kapпaтй a scris:
- Cluj-Brasov direct sunt 6 trenuri pe zi!
Uitasem de alea via M400. |
| | | Luna
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier Ian 23, 2019 9:10 pm | |
| - Adirmvl a scris:
- Bine, ia tu Personale de la Cluj la Bucuresti/Brasov/Timisoara.
Eu chiar am mers si voi mai merge cu regio sute de km! Are perfecta dreptate Katalyn, de ce sa dai bani mai multi cand poti da mai putini? Castigi macar diferenta muncind orele economisite sau? Pe net poti sta si in tren, daca muncesti online ai mari sanse sa o poti face si in din tren. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6765 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier Ian 23, 2019 9:17 pm | |
| Vai dar cat de greu se proceseaza informatiile pe aici, cu atata intarziere specifica CFR-ului. - Luna a scris:
- Mama ce or lovit in posesorii de trenplus, scumpire cu multeee procente la multe trenuri.
Adica aproape dublare de pret. Eu plateam candva la trenurile de Pitesti ofertate ~12 lei cu TrenPlus, acum iau direct bilet intreg cu ~22 lei. Adica a ajuns aproape la fel de scump ca IR-ul fara nicio oferta care costa ~26 lei (luat online cu TrenPlus). Deci pentru mine acum e fix pix, nicio diferenta intre trenurile cu oferta sau fara. Pentru 4 lei (adica o rezervare de loc) e irelevant. Am explicat negru pe alb acum aproape 2 luni de zile, mai ales pentru unul ca tine care se uita numaidecat in gura lui Dr2005, dar la altii nu cumva, dar eu cine oi fi ca sigur spun prostii, nu am vreo treaba cu ministerul, desi stiu lucruri precise mai bine decat unii de acolo, fiindca eu chiar merg cu trenurile astea, la naiba! Cand s-au scos ofertele Regio s-au scumpit usor biletele intregi cu pana in 5-10 lei (sau mai mult la alea care nu au nici 40%) , dar restul lumii plateste reducere la tariful de IR, nu de Regio (adica biletul intreg redus). Iar cei mai afectati de treaba asta sunt elevii si pensionarii. Doar biletul de copil a ramas nealterat (aiurea, copilul trebuie sa aiba bilet platit in tara lui PSD si studentul merge moca), exceptand tarifarea locului la 3,9 lei in loc de 1 leu (prin urmare 99% din navetisti au renuntat de la noul mers sa isi mai rezerve locuri si am observat foarte bine acest lucru chiar in zile mai cruciale ca luni si vineri cand inca se mai gasesc locuri pentru Pitesti si cu o zi inainte, fata de mersul de tren anterior cand se epuizau cu 3-4 zile inainte si suplimentare nici n-aveai de unde). De fapt, multe dintre oferte pur si simplu au fost retrase de tot de prin toata tara. De ce? Chiar asta a fost raspunsul oficial de la CFR Calatori intr-un mail (cu unele evidentieri din partea mea): - RelPublic.Calatori@cfrcalatori.ro a scris:
- De asemenea, se are în vedere asigurarea unui grad optim de ocupare a trenurilor, în așa fel încât să se evite supraaglomerarea unor trenuri InterRegio, în condițiile circulației unor trenuri Regio la ore apropiate, dar la care se înregistrează un număr redus de pasageri.
Altfel spus, trebuie ca fraierii platitori sa se duca la Regio, iar la IR sa aiba loc studentii mai bine, doar sunt o sursa constanta si sigura de venit (chiar daca intarziata cu penalizari). Pomenile mereu vor umple trenurile (chiar daca mai mult prin weekend si in rest bate vantul). Si am exemplu clar: IR 1789 care nu mai are nicio oferta de anul asta. De ce? Ca era R 9025 gol aflat la ora apropiata? Nicidecum. Pentru ca n-au loc vinerea studentii de navetisti. Si unii dintre ei chiar se apuca sa faca reclamatii, ca n-au loc de navetisti, ca n-au loc de biciclete, ca li se pare prea cald sau prea frig, iar cireasa de pe tort e ca navetistii merg cu vagoane mai bune la unele trenuri Regio decat merg ei la IR moca (vagoane etajate sau nu stiu ce vagoane salon cu lumini orbitoare noaptea), bla bla bla...ei sunt primii cu ifosele si pretentiile cele mai mari. @Adirmvl, haidi bre ca eu am mai spus ce si cum luna trecuta. Si ai fost si tu pe topic-ul ala. Ce aveti fratilor de uitati de la mana pana la gura...sau cititi asa prea selectiv. Pe langa faptul ca puteti verifica pe cont propriu asta accesand site-ul, nu e nevoie sa mai intrebati aici. http://trenuletz.forumz.ro/t5081p330-lucruri-negative-la-cfr-4#334210 Asadar, concluzia: cardul TrenPlus este inutil la trenurile cu oferta procentuala peste 30%. Trebuie luat bilet intreg redus direct si cu asta basta. Mie imi expira cardul la jumatatea lui martie. Ma gandesc ca nu o sa mai fac altul. Nu prea o sa-mi mai serveasca si o sa raresc drumurile de anul asta, dupa unele cugetari. Iar cu Regio eu nu am de ce sa merg in timp ce altii calaresc trenurile IR cu 0 lei. E inadmisibil. In alta dezordine de idei, 2019 pentru mine va insemna mai putin CFR (cum bine a semnalat si Katalyn pe buna dreptate), chiar nu mai merita banii mei, voi mai face doar drumurile absolut necesare, de plimbat prin tara nu ma mai plimb, o sa caut "oferte Regio" la RyanAir, WizzAir, etc. si incerc trenurile adevarate din alte tari care merita banii. La CFR Calatori sa mearga la IR valorosii cu 0 lei, dar de fapt, chiar si la privati intr-o anumita masura, tot de PSD Calatori dai. Oricum CFR nu mai are nevoie de noi, cei care platim. Dar niciun stres, gasim solutii, cel putin noi astia pasionati, restul lumii gaseste si conditii de 4 stele la unele firme de autocare, iar pe distante lungi avion si asta e sfarsitul povestii. |
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier Ian 23, 2019 9:46 pm | |
| Luna... Hmmmmmm... 1. Ce a raspuns Catalin si ce ai priceput tu? 2. Bine, frate, fa-mi si mie programul pentru Cluj - Bucuresti/Timisoara/R. Valcea cu Personale. Ca sa iti fac treaba mai usoara sa zicem ca nu ma intereseaza si compunerile, deci pot fi si malaxe, si 20-50/55-uri in care faci hapatita. 3. In tren citesc, nu muncesc. Da' si daca as vrea sa muncesc, dupa ce imi faci mersurile de la punctul 2., subliniaza, te rog, trenurile care au in compunere vagoane cu prize functionale. Ca deh, postul pe care il ocup n-ar exista fara internet, da' nici n-as putea lucra fara o conducta de curent pentru laptop. Trecem peste faptul ca firma e certificata ISO nu stiu cat, iar datele nu ar trebui sa fie vazute de nimeni din afara echipei din care fac parte. Ma refer la numele clientului si ale firmelor despre care fac proiecte, si nici datele despre ele, mai ales cele legate de aspectele financiare. Da' hai sa zicem ca traim in Romania si mama ma-sii, lucrez si din tren. Ce fac, trai-ti-ar, cu sursa de curent? Aerox, chiar nu-l lasi pe om sa spere, a? ) Mie mi-a expirat... Parca din vara. Si cum am putut sa-mi planuiesc calatoriile nici nu am mai avut nevoie, mai ales ca si pentru Cluj - Ramnic economia ar fi fost prea mica, fostul 1736 fiind tarifat ca Personal. Ma cam ia groaza cand ma gandesc cat o sa am de dat pentru un drum la Timisoara cu Foamea via Oradea, mai ales la timpi si conditii. Ca da, e misto sa poti deschide geamu, da' cand abia vezi prin el de la jeg, da' tre sa platesti un pret de parca ar avea cocaina pe sticla, nu jeg... A, nu retin daca am mai pomenit despre asta: pana la noul mers pentru Acceleratele cu tarif de Personal se aplicau si reducerile de anticipatie + online, ceea ce le facea foarte atractive. Acum... Sufletu'! |
| | | Luna
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier Ian 23, 2019 11:36 pm | |
| @AeroX Nu sunt de acord cu scumpirile, insa da dupa mine ar trebui majoritatea sa mearga cu cele mai ieftine trenuri adica cele regio, nu suntem tara de barosani. Si aia care chiar sunt barosani au limuzine cu sofer, nu circula ei cu trenurile. Corect ar fi insa ca reducerile procentuale la anumite trenuri sa se aplice tuturor calatorilor si sa se cumuleze cu restul ofertelor. Cum adica, o sa plateasca tarif de interregio elevii si pensionarii pe Constanta-Mangalia? Sper ca nu.
@Adirmvl 1. Eu am extins ce a zis el.
2. Cluj - Bucuresti: varianta ocolita dar cu doar o schimbare 4110 + 4136, varianta mai directa si cu pret intreg pe la 50 lei sau sub atat daca iei si anticipat: 4102+4142+4512+3002, daca as mai cauta/sapa un pic sigur as mai gasi, o varianta si cu interregional. Cluj - Timisoara: 2038+2705+2606 sau 2038+2043 costa 31-35 de lei cu anticipatie maxima Cluj - Ramnicu Valcea: 2038+2416+2516+2464 (stiu, stai jumate de zi in Vintu de Jos, ocazie numa buna sa vizitezi si orasul ala fara costuri suplimentare) pret sub 30 de lei cu anticipatie maxima, varianta fara astat atat in Vintu de Jos: 3612+2416+2416+2516+2464.
Bonus:-calatorie ce chiar au facut-o dealtfel niste cunostinte: Subcetate - Constanta: 2704+2084 seara/noaptea vizitat Craiova + 9002 metrou pana la Obor, ceva cumparaturi de la Bucur Obor apoi 8003, cost vreo 55 lei cu anticipatie maxima, hai 60 cu tot cu trenul pana in Eforie sau Costinesti. -calatorie facuta de cateva ori de catre mine cu prieteni, invatat chiar de aici de pe forum ca e pacat sa dai bani aiurea in plus pe tren cand poti merge cu regio: Petrosani - Constanta cu 2082+9008 si a doua zi continuat cu 8003 la Constanta. De banii economisiti la tren cam 40 de lei am luat cazare in capitala, 2 calatorii la metrou si un hamburgher + ca am vazut si centrul istoric, piata unirii, etc. noaptea, prietenii aceia nemaivaznd Bucurestiul decat in trecere si in poze pana atunci, nu isi puteau imagina ca il pot vedea fara sa ii coste nimic in plus cand merg la mare daca nu veneam eu cu ideea.
3. Poti si citi, fiecare ce poate/are nevoie sa faca. Prize nefunctionale am prins si la alte trenuri din pacate nu doar la regio, asta e la risc, m-am dotat cu baterii externe mari si avantajul la trenurile regio cu schimbari multe este ca daca nimer un tren in care nu merg prizele tin bateriile pana ajung in urmatorul/urmatoarele in care sunt sanse sa mearga sau in cel mai rau caz merg pe la vreun local cu prize intr-o gara in care urmeaza sa stau mai mult, pe cand daca esti in interregio direct si nu merg/nu sunt prize pai stai 10-12-15 ore fara. La trenurile regio ai mult mai mari sanse sa nu fie nimeni pe locurile de langa tine/sa fi singur in compartiment, vagoane compartimentate si astfel nu vede nimeni datele cu care lucrezi. |
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Ian 24, 2019 12:02 am | |
| Si cat fac cu trenurile alea? Si daca am de mers de vineri dupa-masa (sa zicem dupa 16:00) si trebuie sa fiu inapo in Cluj cel tarziu duminica la 23:00, ca sa fiu si functional a doua zi la munca, lamureste-ma cat timp imi mai ramane. Uite, sa ne uitam la varianta pentru Cluj - R. Valcea. Plec la 05:15 din Cluj, ajung la 07:36 in Teius. Ma duc si ma uit la alea doua aburoase, sau cate or mai fi langa cladirea garii, pana la 15:05, la cat pleaca 2416. In fine, sa nu plictisim lumea, ajung in Ramnic la 22:12. Plecat din Cluj la 5 si un sfert dimineata... Ba, troll trist, cat de ieftin crezi ca e timpul meu? Si, in general, al celor cu serviciu? Du-te, ma, si culca-te! |
| | | Luna
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Ian 24, 2019 1:18 am | |
| Sigur nu e o varianta buna pentru cine se grabeste. Cine se grabeste e ori cu delegatie, ori are probleme urgente neprevazute ori are bani de nu are ce face cu ei. Presupun ca in concediu/zile libere cand esti ai timp suficient de relaxare si e mai important sa vezi cat mai multe locatii si decat sa ajungi repede la destinatie. Daca ai sti cate calatorii deastea am facut, cu multe ore de stat prin gari/trenuri pentru a economisii bani, deseori fiind plecat cu treaba dar preferand sa economisesc bani decat sa ajung cu 6 ore mai devreme. Si suplimentar in calatoriile cu regio fiind plecat mai mult timp de acasa apare si economia nr. 2: in perioada cat sunt plecat de acasa nu consum utilitati. In calatorii de vacanta eu asa socotesc costurile: cat ma costa fiecare zi in care sunt plecat de acasa sau fiecare ora in cazul calatoriilor de o zi, scopul principal fiind sa fiu cat mai mult timp plecat de acasa, nu sa ajung repede la destinatie. Daca nu am libere decat 2 sau 3 zile caut sa merg undeva unde sa pot ajunge in alea 2 zile fara mare stres, nu e de mers cum ai zis tu pe distante gen Cluj - Timisoara sau Cluj - Bucuresti. Stai linistit ca merg la invatat, somn mai rarut ca sunt in plina sesiune, postez pe aici in pauzele de invatat. Si azi-noapte am dormit doar 3-4 ore si alea tot ascultand cursuri audio. Apropo, ma gandesc dupa sesiune sa fac un nou city break in strainatate de relaxare, o sa caut variante si oferte ieftine. Ma mai gandesc daca sa le zic si aici sau nu, ca voua va place vad sa dati fest bani. Eu insa daca pot sa merg in strainatate cu un cost al transportului 50 de lei asa o sa fac, mai inca 50 la cazare pe 2 nopti, inca 50 la roaming si gata. Nu imi pasa de chestii gen puteam ajunge mai repede cu 10-15 ore la destinatie, cazarea nu are nu stiu ce conditii, etc. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Ian 24, 2019 3:26 pm | |
| - AeroX a scris:
- De ce? Chiar asta a fost raspunsul oficial de la CFR Calatori intr-un mail (cu unele evidentieri din partea mea):
- RelPublic.Calatori@cfrcalatori.ro a scris:
- De asemenea, se are în vedere asigurarea unui grad optim de ocupare a trenurilor, în așa fel încât să se evite supraaglomerarea unor trenuri InterRegio, în condițiile circulației unor trenuri Regio la ore apropiate, dar la care se înregistrează un număr redus de pasageri.
Altfel spus, trebuie ca fraierii platitori sa se duca la Regio, iar la IR sa aiba loc studentii mai bine, doar sunt o sursa constanta si sigura de venit (chiar daca intarziata cu penalizari). Pomenile mereu vor umple trenurile (chiar daca mai mult prin weekend si in rest bate vantul). Păi asta se învaţă la economie, că e mai eficient să ai puţini clienţi care plătesc mai mult, decât mulţi clienţi care plătesc puţin. E şi o chestie de cerere şi ofertă - dacă ai mulţi clienţi, mai măreşti preţul. Ne-am învăţat cu toţii ca CFR Călători să fie agenţie de binefacere... curios lucru, când TFC, Astra sau Softrans au crescut preţurile, nu a cârâit nimeni online. Acum se pregăteşte o ajustare cu rata inflaţiei la bilete (vreo 20 bani la distanţe mici şi vreo 2 - 3 lei la distanţe medii), să vedeţi câtă cerneală virtuală o să curgă cu astea... _________________ :TTT:
Ultima editare efectuata de catre Dr2005 in Joi Ian 24, 2019 3:29 pm, editata de 1 ori |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Ian 24, 2019 3:29 pm | |
| - Adirmvl a scris:
- Si cat fac cu trenurile alea? Si daca am de mers de vineri dupa-masa (sa zicem dupa 16:00) si trebuie sa fiu inapo in Cluj cel tarziu duminica la 23:00, ca sa fiu si functional a doua zi la munca, lamureste-ma cat timp imi mai ramane.
Uite, sa ne uitam la varianta pentru Cluj - R. Valcea. Plec la 05:15 din Cluj, ajung la 07:36 in Teius. Ma duc si ma uit la alea doua aburoase, sau cate or mai fi langa cladirea garii, pana la 15:05, la cat pleaca 2416. In fine, sa nu plictisim lumea, ajung in Ramnic la 22:12. Plecat din Cluj la 5 si un sfert dimineata... Ba, troll trist, cat de ieftin crezi ca e timpul meu? Si, in general, al celor cu serviciu?
Du-te, ma, si culca-te! Timpul costă bani, dar unii nu înţeleg asta, de exemplu cei care o tot ţin cu mersul cu regio prin toată ţara. Am practicat şi eu sportul ăsta când eram în liceu, am mers cu personalul de la Bucureşti la Timişoara, de la Cluj la Bucureşti, de la Bucureşti la Sibiu şi câte şi mai câte... din simplul fapt că timpul nu mă costa bani pe vremea aia. Eram în vacanţă, mă durea la bască de ce fac ziua următoare. Acum nu mi-aş mai permite un astfel de program, prefer să dau banii pe IR, eventual să mă bag într-o cuşetă, că nu mă mai ascultă corpul după o noapte pierdută pe o banchetă de clasa a 2a, oricâte cafele aş bea după aia (în condiţiile în care eu nu am pus gura pe cafea decât ocazional până pe la 24 de ani). _________________ :TTT:
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24329 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Ian 24, 2019 3:34 pm | |
| - Dr2005 a scris:
- AeroX a scris:
- De ce? Chiar asta a fost raspunsul oficial de la CFR Calatori intr-un mail (cu unele evidentieri din partea mea):
- RelPublic.Calatori@cfrcalatori.ro a scris:
Altfel spus, trebuie ca fraierii platitori sa se duca la Regio, iar la IR sa aiba loc studentii mai bine, doar sunt o sursa constanta si sigura de venit (chiar daca intarziata cu penalizari). Pomenile mereu vor umple trenurile (chiar daca mai mult prin weekend si in rest bate vantul). Păi asta se învaţă la economie, că e mai eficient să ai puţini clienţi care plătesc mai mult, decât mulţi clienţi care plătesc puţin. E şi o chestie de cerere şi ofertă - dacă ai mulţi clienţi, mai măreşti preţul. Ne-am învăţat cu toţii ca CFR Călători să fie agenţie de binefacere... curios lucru, când TFC, Astra sau Softrans au crescut preţurile, nu a cârâit nimeni online. Acum se pregăteşte o ajustare cu rata inflaţiei la bilete (vreo 20 bani la distanţe mici şi vreo 2 - 3 lei la distanţe medii), să vedeţi câtă cerneală virtuală o să curgă cu astea... Dupa logica asta nu ar mai circula Eurostar cu 16 vagoane sau olandezii nu ar mai face magistrale cu 4 linii si trenuri la 10 minute ca au multi calatori Se vede ca asa gandesc si aia din CFR Călători de or ajuns in halul asta |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) | |
| |
| | | | Bilete C.F.R. (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |