|
| Bilete C.F.R. (2) | |
|
+72c o r v i n TER200 tcm Wilkosz saint Warrington Vale_ntin Sabik ciprian71 aris86 neluadi kristi kkk bubu Andrei Andras baiazid Vitosa ets2oltromânia 3ERLY teoiasi cristi ar florin.lifticariu AeroX Rarau CristyanC alliens Luna huiu_goe ldh80 Norbi vatmanul marius664 ldh.ro Jurnal Feroviar alexul Costin.B Silviu Sintea Spartan1948 cfr500 mielutu zburator rizelgeorgel2004 Vale COSTACHE MIHAIL Nk11 ALEXCFR lapsanszkitamas gabrielcr Katalyn cristy79 brutusel Goanga alex.alexus.tm Razvan Tudor 92Dragos NicuS Ciprian.bucur.92 dan tm membru dezactivat , spiderpc IonutCFR2009 Dutzu Andrey_tm traian Adrian78 AndiCFR Dr2005 get. allred Adirmvl DUAL cardinal marian1967 Nesebar 76 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
traian
Numarul mesajelor : 222 Varsta : 40 Localizare : Eforie Sud Reputatie : 5136 Data de inscriere : 23/06/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 14 Iul 2016, 11:26 | |
| Cu cate minute inaintea sosirii trenului iti mai poate elibera softul bilet? La tren regio ma intereseaza, eu stiam ca 15 minute. Vreau sa iau de la Eforie la Cta si acum ca s-a deschids casa de bilete trebuie sa iei de acolo, nu mai iei direct din tren si ideea e ca daca ar fi coada la casa din cauza turistilor care-si iau bilete, sa nu mai apuc sa iau pana vine trenul. |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5453 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 14 Iul 2016, 13:42 | |
| - traian a scris:
- Cu cate minute inaintea sosirii trenului iti mai poate elibera softul bilet? La tren regio ma intereseaza, eu stiam ca 15 minute. Vreau sa iau de la Eforie la Cta si acum ca s-a deschids casa de bilete trebuie sa iei de acolo, nu mai iei direct din tren si ideea e ca daca ar fi coada la casa din cauza turistilor care-si iau bilete, sa nu mai apuc sa iau pana vine trenul.
Termenul limită până la care se pot procura legitimaţii de călătorie, faţă de ora de plecare a trenului, se stabileste funcţie de locaţia de unde se achiziţionează acestea, astfel: - cu 3 - 5 minute înainte de plecarea trenului din staţie pentru vagoanele clasă şi până la închiderea la vânzare în sistem pentru vagoanele de dormit/cuşetă, în cazul procurării legitimaţiilor din staţiile de cale ferată de plecare; - cu un anumit interval de timp stabilit (care nu poate fi mai mic decat cel prevăzut la paragraful anterior), funcţie de amplasarea agentiei de voiaj CFR faţă de staţia de cale ferată de plecare, în cazul procurării legitimaţiilor de călătorie din agenţiile de voiaj CFR; http://www.cfrcalatori.ro/248 Toate trenurile IR pe Eforie - Constanta au pret de Regio. Poti discuta cu nasul, probabil va fi intelegator. Daca e IR probabil nasul nici nu vine intre Eforie si Constanta. Eu am mers de 2 ori duminica intre Eforie si Bucuresti si pana in Constanta nu venise nasul. Pretul e de 3.3 lei parca. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 14 Iul 2016, 18:05 | |
| Cum se procedeaza in cazul biletului onnline ?? De exemplu la inceputul luni august cineva din familie va merge la Techirghiol si va folosi trenul IR 1944 de la PLoiesti Vest pana la Constanta desi vad ca poate sa coboare si la Eforie Nord zona kilometrica si tariful fiind acelasi.
Dupa procedurile de pe site si cumpararea biletului e musai sa scot la imprimanta biletul ? Cum se procedeaza sau te duci direct in tren ca la Regiotrans vine seful de tren spui numele si verifica si atat ?
Vreau sa iau acuma prima data onnline ca sa ma invat/obisnuiesc cu acest serviciu si mai mult pentru a mai salva din imaginea patata a CFR-ului in fata rudei care va merge cu trenul si nu are o parere deloc buna despre CFR.
A sa nu uit la onnline poti alege ce loc vrei ?? Vreau sa iau la vagonul cu mini-bar in sensul in care merge trenul si la geam.
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 14 Iul 2016, 18:52 | |
| La on-line poti alege doar vagonul nu si locul, si e de preferat sa il listezi. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 14 Iul 2016, 19:00 | |
| Atunci pica si varianta asta, credeam ca poti alege locul ca la OSE sau Softrans ori vi direct la tren ca la Regiotrans. O sa iau biletul normal cu avans 21 zile pentru reducerea de 25% daca tot stie ziua cand pleaca si cand se intoarce e si pacat sa nu iei cu anticipatie astia de la CFR merita numai asa sa iei bilete sa le scada profitul. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 14 Iul 2016, 21:24 | |
| Daca nu printezi biletul si il arati de pe telefon 90% nasi observa "ah...online. Da da" si pleacă mai departe. Foarte putini stau sa te verifice amanuntit. Daca le dai printat se mai uita, mai lasa o iscalitura ceva. Asa ca eu prefer varianta asta. Ideea e ca nu e obligatoriu sa printezi. Daca ai telefon pe care poti arata PDF-ul cu biletul e perfect. Asta presupune sa ai contul de mail conectat pe telefon si descarci rapid. Cam oricine cumpara online are si smartphone. |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6737 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 14 Iul 2016, 21:41 | |
| - Kapпaтй a scris:
- La on-line poti alege doar vagonul nu si locul, si e de preferat sa il listezi.
Ma intreb retoric ce se poate intampla daca nu listezi biletul, ca regula e tocmai asta, nu e necesara printarea biletului... |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 14 Iul 2016, 21:48 | |
| Matusa nu are smartphone iar in cartier toti au calculatoare scumpe dar nimeni nu are imprimanta, la periferie nu se fac afaceri pe mail ci direct in strada cu cash nu transferuri onnline. Ca o completare imi aduc aminte acum 2 luni cand am fost sa reactualizez datele la banca cand mi-a cerut mailu i-am spus : "Doamna eu nu sunt om de afaceri ca sa am mail, am vreo cateva asa ca mi-a trebuit sa ma inregistrez pe niste forumuri sau ptr conturile de Fb" a debifat sectiunea si asta a fost.
O sa-i cumpar biletul cu anticipatie o sa-i aleg unul din cele mai bune locuri. Multumesc de informati. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 14 Iul 2016, 23:07 | |
| - baiazid a scris:
- Kapпaтй a scris:
- La on-line poti alege doar vagonul nu si locul, si e de preferat sa il listezi.
Ma intreb retoric ce se poate intampla daca nu listezi biletul, ca regula e tocmai asta, nu e necesara printarea biletului... Se intampla cum am patit eu, sa se schimbe partida si sa uite prima partida sa inmaneze celeilalte partide lista cu biletele on-line si cand face revizia nu stie ca are si bilete on-line, cand a ajuns la mine ii arat si zice nici nu stiam ca am pe cineva cu on-line , se apuca sa verifice etc, daca nu ai nici listat, mai mare bataia de cap. Poate implementeaza mai repede sistemul tableta, la RegioJet nu mai prezinti nimic, fiecare calator stie ce loc are iar in tren pe tableta insotitorului de vagon (ca la ei fiecare vagon are un insotitor care are grija de calatori sa ii serveasca cu apa, suc, mancare, dulciuri, etc, asa atrag ei calatorii) ruta pe care circula fiecare. La OSE li se da o lista cu numele calatorului si ruta pe care circula. |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6737 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 14 Iul 2016, 23:26 | |
| - Kapпaтй a scris:
Se intampla cum am patit eu, sa se schimbe partida si sa uite prima partida sa inmaneze celeilalte partide lista cu biletele on-line si cand face revizia nu stie ca are si bilete on-line, cand a ajuns la mine ii arat si zice nici nu stiam ca am pe cineva cu on-line , se apuca sa verifice etc, daca nu ai nici listat, mai mare bataia de cap.
O.K., dar asta nu e treaba ta ca ala a uitat sa faca nu stiu ce... Eu ma refeream la situatia in care ala chiar vrea sa ii arati biletul tiparit. Si nu e normal, din diverse motiva, ca omul poate nu are imprimanta, sau e un turist care nu are unde sa printeze... |
| | | spiderpc
Numarul mesajelor : 421 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4861 Data de inscriere : 12/10/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 14 Iul 2016, 23:45 | |
| Nu pățești nimic. Ești obligat doar să te legitimezi, nu trebuie să prezinți dovada cumpărării biletului.
Eu îl tipăresc rar, de obicei, îl arăt pe telefon dacă dorește sau îi zic codul biletului să-l caute pe foaia lui. Dar unii nici nu se mai uită... trec mai departe. Mai ales când sunt câte 2 pe tren și doar unul are lista cu bilete.
Pana acum am cumparat 71 de bilete pe internet.
Ultima editare efectuata de catre spiderpc in Joi 14 Iul 2016, 23:49, editata de 1 ori |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 14 Iul 2016, 23:49 | |
| ca tot veni vorba de schimbatul partizilor: eu nu m-am prins cum ,,predau" partizile pe aia fara bilet si care au dat ceva? De exemplu Cluj Napoca -Suceava sa zicem, partida de Ilva Mica preda pe 1766 in Ilva Mica, daca are pe careva care merge fara bilet la Suceava ,,il preda" si pe ala( cu tot ce trebuie) sai dupa Ilva Mica ala se trezeste ca mai trebuia sa cotizeze la noua partida?
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 15 Iul 2016, 00:04 | |
| Pe Bucureşti - Tulcea erau înţeleşi, naşii care urcau de la Medgidia nu mai luau nimic. Dar totul funcţiona pe bază de reciprocitate, la întoarcere cei urcaţi de la Tulcea nu mai dădeau nimic celor ce veneau de la Constanţa. Dar asta se întâmpla pe vremea acceleratului Bucureşti Obor - Constanţa, cu grupă de Tulcea. Stăteau naşii la Obor în holul gării, te abordau până să ajungi la casa de bilete.
Asta era pe vremuri, acum nu se mai face blatul în stil mare ca în 2007. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 15 Iul 2016, 00:09 | |
| Buna asta desi e cam scurt Cluj Suceava ca sa schimbi partida la Ilva Mica. Am vazut saptamana trecuta partida ploiesteana s-a dus la Buc.Nord cu ministerialul 1550 iar cateva ore mai tarziu erau pe 1621 oare merg pana la Timisoara ? Te faci om daca prinzi 5 curse dastea intr-o luna in 2 ani ai masina de 7.000 Euro. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 15 Iul 2016, 00:16 | |
| 1766 pleaca din Timisoara Nord cu partida de Ilva Mica. Am dat exemplu cu distanta Cluj Napoca-Suceava pentru ca prinde schimbare de partida, dar pot sa dau Orsova -Timisoara Nord cu 1693 care schimba partida in Caransebes. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) | |
| |
| | | | Bilete C.F.R. (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |