Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"

In jos 
+36
Nesebar
didinul
IRISBUS
mielutu zburator
deconectat
Jhonyla
daniel_c
tcm
Adrian78
92Dragos
decward
M.I.C.I.
dan tm
lapsanszkitamas
Teodor
AndreiStefan
cont inactiv .
ANDU2100HP
mureseanu_976
Cont.dezactivat
COSTACHE MIHAIL
LanceR
Katalyn
Adirmvl
Ionutz
19jimmy84
kristi kkk
membru dezactivat ,
DUAL
Kogayon
Spartan1948
Andrey_tm
Dutzu
c o r v i n
Simply18
cortexedge
40 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 15 ... 27  Urmatorul
AutorMesaj
Simply18
V.I.P Member
V.I.P Member
Simply18

Numarul mesajelor : 1085
Varsta : 30
Localizare : Bacau
Reputatie : 5676
Data de inscriere : 25/06/2012

Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 15:25

Acum o sa veniti si o sa spuneti ca totul depinde de gusturi , ca cel care a votat poate i-a placut poza lui Norbi , apogeo sau mythodea ...

Daca era "filtrul" de care zice Dutzu , minim 4-5 poze nu prea aveau ce cauta la lunar ... da' ma rog .
Sus In jos
http://www.flickr.com/photos/t-dan-m/
c o r v i n
V.I.P Member
V.I.P Member
c o r v i n

Numarul mesajelor : 3759
Varsta : 48
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 8510
Data de inscriere : 16/10/2013

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 15:56

Simply, observ ca sunt "preferatul" tau, orice ar fi! Oare este vreun topic pe forumul asta sa nu bagi tu ceva de vina, indiferent de natura topicului!? Esti intr-o permanenta si nestapanita polemica sau nemultumire, greu de inteles!
...Cat despre fotografii... s-au stabilit niste criterii care stau la baza acestui concurs! Orice concurs de felul asta va avea mai mereu, in tot ansamblul sau, doze insemnate de subiectivism, atat la alegerea pozei pt. postare cat mai ales la vot! Mai cred ca oricat de exigent si perfectionist ar fi concursul, tot se vor gasi n nemultumiti cu nemultumirile de rigoare! :roll: 
Sus In jos
Dutzu
V.I.P Member
V.I.P Member
Dutzu

Numarul mesajelor : 1597
Varsta : 28
Localizare : Iasi
Reputatie : 6028
Data de inscriere : 29/12/2012

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 16:24

apogeo76 a scris:
Simply, observ ca sunt "preferatul" tau, orice ar fi! Oare este vreun topic pe forumul asta sa nu bagi tu ceva de vina, indiferent de natura topicului!? Esti intr-o permanenta si nestapanita polemica sau nemultumire, greu de inteles!
...Cat despre fotografii... s-au stabilit  niste criterii care stau la baza acestui concurs! Orice concurs de felul asta va avea mai mereu, in tot ansamblul sau, doze insemnate de subiectivism, atat la alegerea  pozei pt. postare cat mai ales la vot! Mai cred ca oricat de exigent si perfectionist ar fi concursul, tot se vor gasi n nemultumiti cu nemultumirile de rigoare! :roll: 

Apogeo mie nu mi se pare normal ca un concurent sa participe cu o poza editata aiurea,miscata,saturata,neclara,etc la acest concurs si sa mai ia si puncte adica uitate putin la fotografii sunt atatea poze frumoase care merita votate nu poze de-a lui fofo saturate Sad etc.Simply are dreptate multi useri nu mai posteaza fotografii la acest concurs,uitate in urma sa vezi ce fotografii se postau atunci si ce fotografii se posteaza acum Sad de cand s-a scos acel ''filtru'' au aparut tot felul de poze care nu-si au locul aici Sad adica este nedrept pentru ceilalati autori care se straduiesc sa faca o fotografie pentru a castiga
Sus In jos
http://www.flickr.com/photos/96968659@N07/
Simply18
V.I.P Member
V.I.P Member
Simply18

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 16:43

apogeo76 a scris:
...Cat despre fotografii... s-au stabilit  niste criterii care stau la baza acestui concurs!

Tocmai ca s-au stabilit niste criterii de alegere si de participare la concursul propriu-zis , care apoi s-au scos pentru ca unii(banuiesc care)s-au plans ca nu li se accepta pozele . Majoritatea celor care postau fotografii in anii trecuti la concursul lunar au renuntat sa mai participe tocmai din pricina faptului ca Pseudo-poze gen Liviu , au terminat peste ei in clasament . Totusi , eu am dat niste exemple ... te simti atacat???
Sus In jos
cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9360
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 16:48

Dutzule, ca sa-ti mai tai din elan, si tu ai multe de invatat legat de editare. Spre exemplu, la poza ta ai dat mult prea mult sharpen, semnatura aia e prea invaziva si calitatea nu e cea mai stralucita.
Dar per ansamblu, ziceti bine ce ziceti. Sa nu uitam de pozele lui George, fostul abcd, mureseanu si altii care in trecut participau si care mai stiu una alta despre pozat.

Concursul asta s-a transformat in mascarada si incetul cu incetul moare.

V.I.P Member
V.I.P Member
Simply18

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 16:58

Cortex , sharpenul de pe poza lui dutzu e de la urcarea pe alt host la alta marime decat a postat-o el . Uita-te la poza , pe flickr la el(care adauga la randul lui sharpen pe poza la uploadare)automat se accentueaza ... Am observat ca si la poza mea iese in evidenta sharpenu , singura solutie ar fi sa se pastreze dimensiunea postarii sau obligarea participantilor la urcarea fotografiilor pe hostul respectiv sa nu mai fie nevoit Ionutz sa le urce .
Sus In jos
Kogayon

Numarul mesajelor : 716
Reputatie : 4833
Data de inscriere : 04/11/2013

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 17:02

Simply18 a scris:
apogeo76 a scris:
...Cat despre fotografii... s-au stabilit  niste criterii care stau la baza acestui concurs!

Tocmai ca s-au stabilit niste criterii de alegere si de participare la concursul propriu-zis , care apoi s-au scos pentru ca unii(banuiesc care)s-au plans ca nu li se accepta pozele . Majoritatea celor care postau fotografii in anii trecuti la concursul lunar au renuntat sa mai participe tocmai din pricina faptului ca Pseudo-poze gen Liviu , au terminat peste ei in clasament . Totusi , eu am dat niste exemple ... te simti atacat???
Din moment ce i-ai pronuntat numele intr-un context negativ... cum crezi ca ar trebui sa se simta? Laudat?
Ai facut un obicei din a ataca... si, se pare, ca mai ai si pretentia sa nu ti se raspunda!
Admit ca fiecare e liber sa-si expuna parerea... dar cred ca ar trebui sa existe un minim de respect.
Mai ales cand... cel caruia i te adresezi... are aproape de doua ori varsta ta!
Sus In jos
cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9360
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 17:05

Stiu ca flickr face sharpen automat la dimensiunile mai mici, dar si poza originala e aproape la fel.
O chestie de invatat. Daca folositi PS, editati ce aveti de editat, redimensionati la 1300 latime pe x inaltime, dati apoi Filter-Smart sharpen. Acolo alegeti radius 0.3 sau 0.4 si la Amount puneti cat vreti. Eu deobicei pun 500 cu 0.4. Tipul ala de sharpen e cel mai "non destructiv. Apoi redimensionati iar poza la 900 latime si salvati full quality. Urcati pe host si postati rezolutia originala. Nu mai lasati hostul sa decida dimensiunea pozei.

V.I.P Member
V.I.P Member
Simply18

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 17:26

Mythodea a scris:
Din moment ce i-ai pronuntat numele intr-un context negativ... cum crezi ca ar trebui sa se simta? Laudat?
Ai facut un obicei din a ataca... si, se pare, ca mai ai si pretentia sa nu ti se raspunda!
Admit ca fiecare e liber sa-si expuna parerea... dar cred ca ar trebui sa existe un minim de respect.
Mai ales cand... cel caruia i te adresezi... are aproape de doua ori varsta ta!

Si tu ?  Neutral 

Trebuie sa intelegeti odata voi astia care sariti de fund in sus cand zice cineva de pozele voastre ca nu prea au ce cauta intr-un concurs serios de fotografii feroviare , ca nu va ataca nimeni direct ... din contra , ar trebui sa va mobilizati si sa incercati sa faceti fotografii care au minimum de claritate/compozitie etc ceruta sau chiar in limita bunului simt . Pur si simplu , intr-un context normal de desfasurare a unui concurs serios , care se respecta(e concurs sa il castige cineva , acel cineva cel mai bun cu cea mai buna fotografie ) , pozele postate de voi(in ultimele luni) nu se accepta ...
Sus In jos
membru dezactivat ,
User Dezactivat
User Dezactivat

Numarul mesajelor : 598
Varsta : 33
Reputatie : 4973
Data de inscriere : 30/11/2012

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 18:48

Cu ce sa faca ma fotografii de concurs, cu camera de bicicleta? Smile) Nu vezi ca fofo m-o depasit, si sa fiu sincer, nu prea se compara poza lui cu ce-am postat eu....
Daca, caut poze in concursul de fotografie de luna asta, cum ai zis si tu, minim 5 zburau din start...
Cosmin, daca nu lasam macar un detaliu neprelucrat, nu mai era bun cadrul meu pentru concurs Smile), nu-l mai vota nimeni asa ca intentionat am lasat neterminata editarea.
Sus In jos
Simply18
V.I.P Member
V.I.P Member
Simply18

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 18:55

Pana la urma nici eu , nici tu , nimeni nu a inceput cu DSLR sau Bridge in mana direct . Da' asta e in functie de fotograf , ca daca stie sa foloseasca aparatul , incadreaza...tine cont de soare si alti factori , iese fotografie si cu camera cu film . Eu nu inteleg de ce se simt toti atacati , ca mi-am spus parerea in legatura cu pozele lor? Ca vreau o regula stricta in acceptarea fotografiilor la concursul lunar?

... poate asta....
Sus In jos
c o r v i n
V.I.P Member
V.I.P Member
c o r v i n

Numarul mesajelor : 3759
Varsta : 48
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 8510
Data de inscriere : 16/10/2013

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 21:44

...Bun, se aplica "filtrele" de care vorbiti, concursul devine restrictiv ptr. multi, creste calitatea concursului prin urmare... Intreb, din nou... chiar credeti ca nu o sa mai fie discutii contradictorii pe marginea calitatii fotografiilor?? Sau a modului in care se voteaza?... Hai sa recunoastem, suntem de multe ori orgoliosi si subiectivi...
...Eu unul as fi perfect de accord ca pozele participante sa nu mai fie votate de catre oricine doreste, ci de un colectiv din, sa zicem, cinci useri(admini, moderi etc), recunoscuti si "demonstrati" prin munca lor de pe forum ca meseriasi in domeniul fotografic! Atunci, nu vad cine ar mai putea obiecta cu ...subiectivism! Smile 
Sus In jos
Simply18
V.I.P Member
V.I.P Member
Simply18

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeSam 24 Mai 2014, 23:00

apogeo76 a scris:
... Intreb, din nou... chiar credeti ca nu o sa mai fie discutii contradictorii pe marginea calitatii fotografiilor??

Daca sunt numai fotografii nu mai are nimeni de spus nimic , pentru ca absolut toate is alese de Ionutz , care alaturi de Cosmin(cortexedge) si mai sunt unii , e cel mai in masura sa "trieze" fotografiile . Nu ce ii plac lui , ce e de calitate si editata intr-un mod placut ochiului , la fel cum a facut-o pana in decembrie .

Apropo , buna ideea cu cei maxim 5 oameni care sa voteze ...
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7654
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeDum 25 Mai 2014, 01:23

Apropo, nu mai luati, dragi colegi, totul in serios, vreti un accident vascular, infarct? Serios, nu e nevoie sa va contrati pe absolut orice detaliu, fara suparare, doar se face atmosfera negativa atata timp cat castigatorul e doar virtual! Fiecare se poate perfectiona in arta fotografica si nu e cazul sa se scoata in prim-plan greselile adversarului! Daca la unii ce au depasit de putin timp varsta adolescentei este oarecum de inteles, la adolescentii mult prea tarzii nu prea inteleg.....Cu stima!
Sus In jos
membru dezactivat ,
User Dezactivat
User Dezactivat

Numarul mesajelor : 598
Varsta : 33
Reputatie : 4973
Data de inscriere : 30/11/2012

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitimeDum 25 Mai 2014, 10:40

In sfarsit, o idee buna, sa se formeze un juriu: Ionutz, Vlad, cortexedge, George (aka abcd) si eventual inca cineva care-mi scapa dar care se pricepe la fotografie.
Sa se accepte in concurs doar fotografiile, nu facem concurs de poze cum vad ca voteaza unii, pozele pot fi puse la subiectele aferente locomotivelor din ele sa le vedem.
Planul de votare ar fi sa se voteze cu note de la 1 la 5 toate concurentele de catre juriu, si sa se faca suma punctajelor la fiecare, daca sunt 2 la egalitate, vor ramane ambele pentru concursul anului. Daca e egalitate pentru mai multe, se vor vota in continuare doar cele de pe primul loc, tot asa, doar ca miezul din acea transa.
Si participarea sa fie de 2 saptamani, de pe 1 pe 15 a lunii, sa fie 2 concursuri lunare, votul juriului se poate primi nitel mai tarziu, pe 16-17, nu conteaza fiind un colectiv restrans si bine stabilit, in concursul anului vor fi astfel 24 de fotografii.

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"   Discutii privind concursul "Fotografia Lunii" - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii privind concursul "Fotografia Lunii"
Sus 
Pagina 3 din 27Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 15 ... 27  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii privind magistralele reabilitate
» Discutii privind concursul "CUPA TRENULETZ"
» Discutii privind Concursul "Recunoaste autorul "
» Discutii privind Campionatul Mondial , Brazilia 2014
» Discutii privind concursul Logo toamna 2014

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum