|
| IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna | |
|
+45florin.lifticariu teoiasi baiazid nokia2010 Vitosa Katalyn dan tm c o r v i n marius664 get. maris.constantin bubu Dr2005 razvan - trenuri Laur Andrey_tm vanchorusebulgaria Adirmvl Norbi calator 92Dragos EuroNight mureseanu_976 cstefan Rarau IonutChircu riciu Luna IonutCFR2009 Shinkasen didinul Adrian78 popovici alex.alexus.tm Caravelle_Zg pannonia express DUAL Nesebar cont dezactivat . gabigligor ATM mardaryroby Vlad Codrut1985 cristi ar 49 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Lun 13 Iul 2015, 00:32 | |
| De anul asta se poate merge cu el si pe parcurs BDZ in trafic intern, Ruse-Burgas/Varna se poate cumpara bilet de la BDZ si e tarifat ca tren expres. |
| | | c o r v i n V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8511 Data de inscriere : 16/10/2013
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Sam 01 Aug 2015, 23:00 | |
| |
| | | c o r v i n V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8511 Data de inscriere : 16/10/2013
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Vin 21 Aug 2015, 13:05 | |
| ...O poveste cu... Nessebar! Dimineaţă de 20 august cu vreme pe care nu o doresc nimănui!... Caut să ies la pozat spre o locaţie mai specială, nouă pentru mine şi puţin sau deloc abordată anterior de alţii... Intenţia este să prind la lucru şi ,,Dacia,, , un tren pe care nu l-am mai văzut de pe vremea când eram în stagiu militar şi mă deplasam din când în când cu acesta la Ploieşti. Se face vreo 5 şi-un sfert, ploaie şi vânt din belşug, dar astea nu mă opresc să mă deplasez la vreo 30 de km de casă, mai exact în zona podului (podurilor) de peste Mureş de la Brănişca! Cu ceva stres (nu-mi place deloc să conduc noaptea, mai ales şi cu ploaie dar am un pic de noroc că traficul e redus! ) ajung la ,,ţintă,, dar nu nimeresc din prima şi mai bătătoresc un pic asfaltul de pe DN până la locaţia cu pricina... ...Ajung pe pod şi adaos la ploaia rece o reprezintă senzaţia ,,unică,, generată de trecerea vijelioasă a unui Regio (2182) cu două vagoane care face podul de sub mine să se cutremure necontrolat, lucru ce îmi taie perspectiva şi cheful de a mai face poze pe ,,viitor,, de pe acelaşi pod cu ...trenul! Derutat de întuneric şi ploaie, aproape pierd trecerea ,,expresului,, apucând totuşi să fac vreo 2 poze mai mult jalnice!... Se luminează o idee, ploaia mai oboseşte, eu îmi fac de lucru cu poze la vreo 3 marfare, vreo 4 Regio şi încă vreo câteva InterRegio! Intenţia finală pe ziua în curs este prinderea Nessebarului, aşa că mă pun pe aşteptat! Calculez o întârziere de vreo oră jumate ca şi a celor două IR (1821 şi 1837) ce trec aproape unul după altul! Caut o poziţie cât mai bună ptr. a-l prinde rezonabil. Nessebarul vine dar nu cu o oră juma întârziere ci cu ,,numai,, vreo oră şi zece minute, aşa că mă prinde într-un unghi jenant undeva pe firul unu, pe pod şi de acolo nu surprind decât EA-ul în prin plan şi nişte umbre de vagoane! Cu ciuda cât capra pe mine, dau să plec acasă şi mai fac o poză de distanţă cu trenul tocmai ratat lamentabil şi observ ceva greu de imaginat... Nessebarul, nu numai că încetineşte ci chiar opreşte la vreo 800 de m de pod, înainte de o trecere la nivel fără bariere! Văd că semnalul e roşu... Nu mai stau pe gânduri şi, cu ,,viteza maximă,, dar şi cu speranţă venită de nicăieri iau ecartamentul ,,la goană,, şi culmea, ajung trenul din urmă!... Nu pleacă aşa cum m-aş fi aşteptat, constat că e oprit ptr. a face loc lui 1622 din cauza unor lucrări din zona staţiei Brănişca!... ...Show-ul începe imediat ce apuc să îmi trag sufletul o dată şi să fac Nessebarului câteva foto în toată splendoarea lui de tren întârziat şi oprit ,,suplimentar,, într-un umil sat de pe valea Mureşului!... Aud o voce răstită dintr-o maşină ce aştepta la ,,nivel,,... ,,-Alo, domnu ceferist, ce faci, ne ţii şi pe noi, ţii şi trenu în loc, care e treaba, dă-ne drumul odată că ne grăbim!?!...,, Am uitat să vă spun că eram ,,echipat,, şi cu o vestă reflectorizantă portocalie, exact ca a lucrătorilor ce se vedeau în zare şi care curăţau terasamentul de vegetaţia ,,împrejmuitoare,,!... Eu răspund, încă ,,profund afectat,, de oprirea trenului... ,,-Dom le, eu nu sunt ceferist, am vestă ca a lor doar şi aici fac doar poze!,, ...Ce să înţeleagă, deja se formase un cor de nemulţumiţi! Să le mai adaug că îs doar un pasionat.., n-avea rost! Numa bine, unul se ia şi de mecanicul lui 0047 (EA-ul tractant, o mai veche febleţe de a mea!) care staţiona pe scările locomotivei... ,,Nea mecanicu, hai, dă-i drumul că ăsta (eu!) ne ţine aici pân deseară!,, Mecanicul, diplomat le explică faptul că nu mai durează mult, vine acceleratul şi se va pleca, bineînţeles, în ordine!... Întradevăr, cu vre5-6 km pe oră, trece agale 1622-ul, nu înainte ca un participant la traficul rutier să mă admonesteze din nou, dar altfel acum... ,,Păi, dacă nu recunoşti că eşti ceferist, măcar ia şi filmează şi dă la televizor, să vadă toată ţara cum stau oamenii şi aşteaptă ca proştii până se trezesc ăştia să ne lase să trecem!!...,, Mda, recunosc..., ,,cererea,, asta m-a cam lăsat fără replică! Oamenii erau supăraţi, pe bună dreptate dar eu, recunosc că îmi revenisem plenar din ciuda de pe pod! În plus, de ,,fericire,, mă bag în seamă cu mecanicul şi precizez cu tristeţe ,,simulată,, ...,,-N-aţi avut până aci destulă întârziere, mai puneţi şi de aici??,, El, foarte impasibil... ,,Păi, la câtă întârziere strângem zilnic..., suntem prea obişnuiţi şi nu ne mai agităm deloc!,, Mica discuţie ia sfărşit ptr. că se face ,,verde,, şi ,,subiectul,, nostru se urneşte şi pleacă spre orizonturi panonice... 20.08.2015... |
| | | 92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2942 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8372 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Mar 10 Noi 2015, 07:36 | |
| Faina poveste la fel si pozele ! Am inteles ca Nessebarul va avea vagon RZD pentru Burgas si Varna. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Mar 10 Noi 2015, 09:07 | |
| Pai cred ca ajung mai repede la Burgas daca trec Marea Neagra cu vaporul decit roata prin Polonia. |
Numarul mesajelor : 2942 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8372 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Mar 10 Noi 2015, 09:16 | |
| Ramane de vazut. Observ semne ca Moskova-Sofia nu va mai fi. |
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Mar 10 Noi 2015, 09:41 | |
| Nu esti atent, s-a discutat la subiectul RZD ca va fi Moscova -Sofia. |
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Mar 10 Noi 2015, 12:00 | |
| In livret nu apare acel tren. |
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Mar 10 Noi 2015, 13:30 | |
| Eu nu am livretul, dar aici pe forum la subiectul RZD s-a discutat, acuma ce sa zic? in locul tau dadeam o tura la subiectul RZD si vedeam ca trenul Sofia-Moscova va circula de la noul mers.
Hai sa iti spun aici, ruta va fi Sofia-Beograd-Budapesta-Varsovia-Minsk-Moscova. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Mar 10 Noi 2015, 14:09 | |
| - 92Dragos a scris:
- In livret nu apare acel tren.
Din moment ce se stia ca nu va trece prin Romania e si normal sa nu apara in livret, sau poate te referi la livretul ungurilor de la MAV ? |
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Mar 10 Noi 2015, 20:11 | |
| - kerpeten ali a scris:
- 92Dragos a scris:
- In livret nu apare acel tren.
Din moment ce se stia ca nu va trece prin Romania e si normal sa nu apara in livret, sau poate te referi la livretul ungurilor de la MAV ? Nu, am zis de Bulgaria Express dar vad ca nu va mai circula pe CFR. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Mar 10 Noi 2015, 20:20 | |
| - dan tm a scris:
- Pai cred ca ajung mai repede la Burgas daca trec Marea Neagra cu vaporul decit roata prin Polonia.
Cu vaporul ? Aerian e si mai rapid. Trebuie sa te dea banii afara din casa si sa ai o doaga sarita de la cap sa dai roata prin atatea tari de la Moscova la Sofia/Burgas/Varna. Chiar nu-i vad utilitatea acestui tren, dar in fine. Fiecare cu pasarica lui Dane, nu la tine ma refer. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Mar 10 Noi 2015, 20:45 | |
| Nu are nicio utilitate practică acest tren, e vorba doar de politică, adică Putin crează impresia, în faţa cetăţenilor săi, că el face şi drege, că Moscova are legături multe... când, de fapt, 90% din ruşi nu-şi permit aceste trenuri, iar ăilalţi 10% trebuie să-şi ia biletele cu juma' de an în avans. Aceeaşi situaţie e şi pe intern, trenurile sunt puţine, biletele - chiar şi la platzkart - se vând cu săptămâni înainte... dar RZD nu are nevoie de bani, că îi dă tata Putin cât îi trebuie, plus că transportul de marfă e în floare şi nici concurenţă nu e. Faptul că trenurile sunt puţine, autostrăzile sunt lipsă sau sunt de pământ, iar avioanele şi le permit doar oligarhii e un mod eficient de a ţine populaţia sub control.
De ce credeţi că în Rusia nu există low-cost? De ce nu există mai multe trenuri de lung parcurs (da, e tren de la Moscova la Valdisvostok, dar oare face faţă?)? De ce nu sunt autostrăzi? De ce piaţa transporturilor nu e liberalizată? Că banii nu sunt o problemă pentru Federaţia Rusă. _________________ :TTT:
|
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8366 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Mier 11 Noi 2015, 00:15 | |
| In Rusia au mers 1,1 miliard de oameni cu trenurile in 2013, 2014.
In Romania doar 64 milioane, in Polonia aproape 300 milioane de oameni. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna Mier 11 Noi 2015, 01:13 | |
| Statistic vorbind: Federaţia Rusă are 145 milioane de locuitori... la 1 miliard de călătorii efectuate înseamnă că fiecare rus a făcut 6,89 călătorii Polonia are 34 milioane locuitori, la 300 milioane de călătorii efectuate înseamnă că fiecare polonez a făcut 8,82 călătorii România are 21,7 milioane de locuitori, la 64 milioane de călătorii efectuate înseamnă că fiecare român a făcut 2,94 călătorii.
Om fi noi la jumate faţă de ruşi, dar nu cred că Rusia e un exemplu, ăia merg cu trenul doar pentru că nu au de ales, nu pentru că serviciile ar fi extraordinare, mersul bun şi biletele ieftine. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna | |
| |
| | | | IR 1471/1470 NESSEBAR Budapest-Petrosani-Giurgiu N-Burgas/Varna | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |