|
| Revista presei | |
|
+95dan tm stefan_br tyio andreycj marian1967 65-1125-7 Lumunita Stana 92Dragos solomon1984 cardinal DanyCfrPascani gabrielle.niki Dutzu bogdan aldea Mushu mariuscfrbucuresti Adisoft1991s laur 133 gtavicecity Norbi IonutChircu Ionutz alinx3330 Razvan Tudor mtk allred Rarau Raduku09 Mihay apmatei Grigor marius664 Radu Vale c o r v i n alexmorph3us AlexD AeroX mureseanu_976 bubu Bobby_TM Re6/6 florin.lifticariu baiazid Ciprian vatmanul Luna cristy79 Gabry Gabriel NicuS The Legend Jhonyla Costin.B @ndrey rizelgeorgel2004 alex.alexus.tm cfr500 DUAL lifetec cortexedge George Florin C kristi kkk Tomi13leu marius_catalin84 ttavi rich1974 Amiralul phnegativ cristi ar Spartan1948 AndiCFR 19jimmy84 razvan - trenuri IonutCFR2009 Radu Tudor TVlad Simply18 DPS DAS 2011 Vitosa redeme mariushal Adrian78 cstefan Andrey_tm Balto maris.constantin cristi CFR lapsanszkitamas Vlad Teodor Adirmvl Dr2005 Nesebar 99 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mar 04 Mar 2014, 11:40 | |
| http://www.ziuacargo.ro/articole/transport-feroviar/deschizatorii-de-drumuri
Ca tot vorbeam de sindicate http://www.puterea.ro/economie/exclusiv-oligarhia-sindicatelor-la-cfr-87410.html |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mier 05 Mar 2014, 19:09 | |
| http://www.feroviarul.ro/comunicate-de-presa/cfr-calatori-vrea-sa-imprumute-100-milioane-lei-pentru-a-refinanta-alte-credite.html |
| | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5563 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Revista presei Mier 05 Mar 2014, 22:09 | |
| http://www.zf.ro/zf-24/cfr-intra-in-afacerea-sacosa-cu-mancarea-studentului-plasata-la-mecanic-si-introduce-serviciul-de-transport-colete-mici-care-se-ridica-de-la-conductor-cand-ajunge-trenul-in-gara-12204332
|
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mier 05 Mar 2014, 22:22 | |
| Numa ideei bune la cfr in ultima vreme, ce s-a intamplat ? |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Revista presei Mier 05 Mar 2014, 22:29 | |
| S-a constatat ca inainte exista un servicu de mesagerie si coletarie, cu vagon de bagaje si bagajist. Si ca in prezent exista firme de coletarie, iar pentru anumite segmente ale populatiei ar fi necesar un asemenea serviciu, sau cum spun ei acuma, exista o nisa. Adica parintii studentilor care nu-si permit alt mod de trimitere a coletelor decit cu trenul.
Dar cum se da ceva la nas asa o sa se dea si la bagajist. |
| | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5563 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Revista presei Mier 05 Mar 2014, 22:57 | |
| Daca n-au un vagon special (si nu mai exista asa ceva), sau macar un compartiment adaptat, e cam degeaba. Tariful oricum cred ca va fi cel putin la fel ca astea "neoficiale", daca nu chiar mai mare si atunci CFR-ul nu ofera niciun avantaj. Am vazut cam ce bani se scot din caratul de bagaje spre centre universitare si s-au gandit si oficialii ca mai pot ciupi ceva si din asta... |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Joi 06 Mar 2014, 08:21 | |
| TFC are de mult un asemenea serviciu. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Revista presei Joi 06 Mar 2014, 11:15 | |
| La cat de scurte is trenurile CFR-ului din ziua de azi, nu strica un vagon cu de toate : locuri pentru biciclisti, locuri pentru cei cu handicap, loc special pentru caini/pisici si insotitor, loc special pentru angajatul ala care se plimba cu cosuletul prin tren cu pop corn, cipusuri, suc, bere si un loc special pentru acest mini-servici de coletarie. Nu e nevoie la toate trenurile ci la cateva dar sa fie de pe fiecare magistrala importanta sa stie Gica cand poate pleca la tara cu catelul, sa stie Vasile la ce tren se poate urca cu caruciorul cu fratele invalid, sa stie Dragos cand poate sa-si duca bicicleta la Sibiu in conditi de siguranta, ca in 21-86 sau 20-76 nu cred ca ai loc cu 2-3 bicilete pe culoar sau in salon etc...
Sa zicem ca ai ceva urgent de trimis la Buzau din Bucuresti si apelezi la o firma de curierat cum e Urgent, Fan, DHL sau care o mai fi, poti sa apelezi la serviciul CFR-ului si in mai putin de 2 ore ajunge coletul.
Eu zic ca intr-un vagon de lungimea unui 21-86/87 se poate face toate cele 5 serviciuri : biciclete, carucioare, animale, bagaje si un compartiment ptr cel cu cosuletul cu bere/suc etc... |
| | | vatmanul V.I.P Member
Numarul mesajelor : 646 Varsta : 38 Localizare : Oradea Reputatie : 5105 Data de inscriere : 14/10/2012
| Subiect: Re: Revista presei Joi 06 Mar 2014, 11:22 | |
| - Katalyn a scris:
- ...poti sa apelezi la serviciul CFR-ului si in mai putin de 2 ore ajunge coletul.
Si cred c-ar costa si mai putin; mult mai putin. Plus, ar fi o mica afacere din care ar mai scoate si CFR-ul cativa banuti. Si uite asa ar castiga si omul, si-ar castiga si CFR-ul. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Revista presei Joi 06 Mar 2014, 14:38 | |
| Daca ar fi corecta faza, sa nu mearga si pachetele cu nasul, ar scoate multi lei CFR-ul. Am mers odata cu Dacosul pe unele din primele locuri, si vorbeau soferii (sint doi intre Valcea si Cluj) ca in ultima duminica, pe ruta asta, au carat vreo 50 de genti. Tariful fiind de 5 lei pentru fiecare pachet, se mananca o paine alba din chestia asta. |
| Subiect: Re: Revista presei Joi 06 Mar 2014, 14:45 | |
| La Grup Atyc Srl Targoviste am platit 5 lei in primavara lui 2013 pentru o legitimatie de student de la Targoviste la Ploiesti, nu aveam timp ca plateam 20 lei dus-intors si o luam personal, de bani aia ma si plimbam 100 km, mai faceam o vizita prin Targoviste, 2-3 poze asa ca am apelat la Grup Atyc Srl. |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 116 Reputatie : 5293 Data de inscriere : 20/09/2010
| Subiect: Impresia unui englez despre calatoria cu trenul Prietenia Joi 06 Mar 2014, 17:15 | |
| http://totb.ro/calatorind-intr-o-relicva-a-prieteniei-trenul-de-noapte-bucuresti-chisinau/ |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Revista presei Joi 06 Mar 2014, 18:07 | |
| - Ciprian a scris:
- http://totb.ro/calatorind-intr-o-relicva-a-prieteniei-trenul-de-noapte-bucuresti-chisinau/
Partea care mi-a placut cel mai mult... Dimineaţă. Trei dimineaţa. Uşa compartimentului se deschide. Am faţa obosită. Am ochii grei. Doi grăniceri români în uniforme stau în prag. Un bărbat şi o femeie.
Mă întreb dacă ei simt mirosul de urină din mochetă.
Oare la ce se gândesc? El trebuie să fi făcut asta… E singurul străin din tren – ce fel de om o fi? – un străin care trece graniţa dintre România şi Moldova – de ce? – pentru plăcerea de a-şi descărca vezica pe podeaua trenului. Şi nu e un tren oarecare. E chiar Prietenia. Englezul care se pişă pe simbolul solidarităţii noastre trans-naţionale. Pe Prietenia.
Vreau să le spun controlorilor – “Urina asta nu-i a mea!”
Mă pregătesc s-o spun în română – “Pipi nu este al meu”.
Pentru grănicerul moldovean, încerc să mă gândesc cum s-o spun în rusă - “Ya ne mochilsaya zdes”.
Cred că înseamnă “Nu am urinat aici.”
În orice caz, asta ar putea sugera că am urinat în altă parte a trenului.
Îmi ţin gura. |
| Subiect: Re: Revista presei Joi 06 Mar 2014, 19:58 | |
| Suedia: linia de mare viteză Stockholm-Gothenburg-Malmö necesită investiţii de 14 mld euro 06/03/2014 Trafikverket a publicat raportul privind opţiunile luate în calcul pentru linia de mare viteză ce leagă oraşele Stockholm, Gothenburg şi Malmö. Reţeaua „Y” ar putea fi formată dintr-o linie ce leagă est de vest- Järna (lângă Stockholm) către Linkoping, Jönköping şi Boras, se va conecta la reţeaua convenţională Almedal (lângă Gothenburg) şi o secţiune ce leagă partea de sud, din Jönköping către Ĺkarp. Construcţia liniei Järna – Almedal va fi divizată în 6 secţiuni, care se va deschide în trei faze între 2023-2025. Infrastructura va fi proiectată pentru operarea cu viteze de 250-320 km/h. Costul total al reţelei este estimat la peste 125 mld coroane suedeze (14 mld euro-la preţul din anul 2008), din care 59 mld coroane suedeze (6,65 mld euro) vor fi acoperiţi de stat, 43 mld coroane suedeze (4,85 mld euro) vor proveni din TUI, 19 mld coroane suedeze (2,14 mld euro) de la guvernele locale şi regionale şi 19 mld coroane suedeze (451 mil euro), vor fi asigurate de UE (n.r. preţurile în euro sunt calculate la schimbul din martie 2014). Restul sumei de 19 mld coroane suedeze (peste 2 mld euro) va fi acoperită prin finanţări private. Pentru acest proiect, fondurile ar putea fi majorate printr-o taxă specială a infrastructurii solicitată operatorilor de transport de marfă, care ar beneficia din capacitatea adiţională pe rutele existente. Alături de aceste investiţii, costul pentru material rulant este estimat la 29 mld coroane suedeze (3,3 mld euro), acestea urmând să fie finanţate şi achiziţionate de către http://www.railwayinsider.eu/wp/archives/61439?lang=ro |
| Subiect: Re: Revista presei Vin 07 Mar 2014, 10:52 | |
| http://expressdebanat.ro/aviz-negativ-la-reabilitare-pentru-semering/ |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |