|
| M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare | |
|
+76J.N. Adisoft1991s IonutCFR2009 ets2oltromânia AndreiCFRbv @ndrey Daniel Trifu rayldegm alex1987 Vice30 laur 133 marius664 neluadi Davee91 Luca tgv mureseanu_976 miguel1975 mielutu zburator dan tm TonyCFR Ciprian.bucur.92 Spartan1948 ldh80 vanchorusebulgaria Criss Ciuc Katalin4653 Desiro256 BL82 calin941-2 Norbi Amiralul Vale NicuS Vitosa Sergiu rmn lapsanszkitamas Semafor Czirjak Arpad Adirmvl Dr2005 wittman40 Vlad idm raoul bvio88 kristi kkk razvan - trenuri 92Dragos AlexD mishu88 FeroFan97 AndiCFR nenuandrei George33 Ioan Andrey_tm IonutChircu DUAL TVlad iuli.hard Adrian78 Marius Iulian sorinucu didinul Nesebar MariusM bogdan srl cristi ar COSTACHE MIHAIL Gabry Gabriel alex.alexus.tm tacc400 cortexedge Shinkasen Ionutz myster2008 80 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Czirjak Arpad
Numarul mesajelor : 318 Reputatie : 4828 Data de inscriere : 07/08/2012
| Subiect: . Lun 10 Iun 2013, 17:53 | |
| Hai, da' asta nu mai pot să cred nici eu! Am în laptop nişte fotografii, 5 la număr, şi nu pot să le postez!
Un bilet de tren la CFRCălători: mai mare, decât o carte de joc, mai mare, decât bancnota de un leu, deci nu încape în portofel. (foto: laptop Acer Extensa 5230)
Cam prea multe informaţii inutile, după părerea mea ar fi de ajuns jumătate dintre ele (ca în anii ’80)! „CFRCălători, bilet întreg, pl. Sfântu Gheorghe 14.40 sos. Târgu Mureş 19.25, km 250, lei 58.20, data 08.06.2013, tren IR1645 vag. 4 cl. 2 loc. 102” Şi cam atât... A! Ba nu! Aş mai scrie acolo, jos, OBLIGATORIU, în ultimul rând (foarte important): „Pentru mai multe informaţii vă rugăm consultaţi pagina noastră oficială gratuită pe internet: www.mersultrenurilor.ro” Pe spate: spaţiu pentru reclamă, de genul Greenpeace: „Călătoriţi pe linie electrificată! Calul! Bicicleta! Transportul în comun! Taxiul! Plimbarea! Fă sport! (mişcare mai multă) Dietă! (mâncare mai puţină) Întreţinerea unui automobil costă mai mult, decât creşterea unui copil. Cu trenul e mai ieftin, decât cu maşina. Trenul nu poluează, ca maşina. Tri-nitro-benzatronul: cea mai cancerigenă substanţă din lume: prezent în toate gazele de eşapament ale motoarelor Diesel (inclusiv a locomotivelor), sursa: Cartea Recordurilor... Proiect de electrificare a Ministerului Transporturilor: reţeaua de cale ferată să fie electrificată în proporţie de jumătate, de la actuala de o treime. CFRCălători: nici un călător mort. Pe şoselele din România, zilnic mor 3 oameni. Oameni buni. Treziţi-vă! A, nu! Glumeam şi eu! Dar luând mai în serios: OBLIGATORIU aş scrie pe spate: facilităţile acordate pentru copii, elevi, studenţi, pensionari, etc...
CFRCălători, un corigent la ortografie: variantele corecte: „Sfântu Gheorghe”, „Târgu Mureş” etc.
[img][/img][img][/img] |
| | | Vale
Numarul mesajelor : 250 Varsta : 43 Localizare : Tirgu Mures Reputatie : 4990 Data de inscriere : 08/12/2011
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Mar 11 Iun 2013, 09:07 | |
| - Czirjak Arpad a scris:
-
CFRCălători, un corigent la ortografie: variantele corecte: „Sfântu Gheorghe”, „Târgu Mureş” etc.
[img][/img][img][/img] Numele oficiale ale localitatilor nu au fost modificate odata cu modificarea ortografiei limbii romane din anii '90 deci corect este Tirgu Mures si Sfintu Gheorghe |
| | | lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5793 Data de inscriere : 21/07/2012
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Mar 11 Iun 2013, 17:32 | |
| pai cam in majoritatea locurilor scrie targu mures...ai tu dreptate, dar e "fele apa, fele viz", adica e total aiurea: aici si acolo se scrie cu i din i iar dincolo se scrie cu i din a |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Mar 11 Iun 2013, 18:16 | |
| - Vale a scris:
- Czirjak Arpad a scris:
-
[img][/img][img][/img] Numele oficiale ale localitatilor nu au fost modificate odata cu modificarea ortografiei limbii romane din anii '90 deci corect este Tirgu Mures si Sfintu Gheorghe Îţi citez din ,,Nomenclatorul redus al localităţilor - 2011": 261 JUDEŢUL MUREŞ 114319 MUNICIPIUL TÂRGU MUREŞ 114809 MUNICIPIUL REGHIN 114514 MUNICIPIUL SIGHIŞOARA 114925 MUNICIPIUL TÂRNÃVENI 119331 ORAŞ SÂNGEORGIU DE PÃDURE _________________ :TTT:
|
| | | 92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2943 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8374 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Mar 11 Iun 2013, 21:23 | |
| Da stiti ce ma enerveaza? Cand introduc TARGU MURES fara sa apara automatic si scrie ca este gresit.. de ce nu se poate cu ambele?ti si ta. |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9362 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Mar 11 Iun 2013, 21:54 | |
| Pentru ca site-ul infofer e site facut in paint... Alte siteuri accepta si cu "ta" sau iti dau sugestii dinainte sa termini de scris. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5793 Data de inscriere : 21/07/2012
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Mier 12 Iun 2013, 16:39 | |
| - cortexedge a scris:
- Pentru ca site-ul infofer e site facut in paint...
credeam ca eu sunt singurul care are asa o parere negativa pe de alta parte, nu va amintiti cumva cum se scrie TgM la noi in gara? dar in garile "mici"? (nord si sud) |
| | | Czirjak Arpad
| Subiect: . Mier 12 Iun 2013, 17:05 | |
| Varianta corectă: "Târgu Mureş" - panoul acela din gări, litere albe pe fundal albastru... e corect. În toată ţara. Scrie în google search gara tg mures, şi vezi că-ţi arată nişte fotografii din astea, ca să controlezi, dacă nu mă crezi!
Problema e cu biletul de tren CFRCălători, pe care scrie incorect: "Tirgu Mures". Dar scrie incorect şi pe www.mersultrenurilor.ro, tot "Tirgu Mures"... Adică incorect... Scrie englezeşte, ca şi cum am trăi în SUA... fără cratime... Şi cu "î" din "i" - variantă mai veche, dar azi tot incorectă... |
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Mier 12 Iun 2013, 19:24 | |
| Si totusi, ce are daca scrie cum scrie? Influenteaza in vreun fel vanzarea biletelor? Din cauza asta nu mai circula oamenii cu trenu? _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | 92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2943 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8374 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Mier 12 Iun 2013, 20:25 | |
| - cortexedge a scris:
- Pentru ca site-ul infofer e site facut in paint...
Alte siteuri accepta si cu "ta" sau iti dau sugestii dinainte sa termini de scris. Pai asa este programul pe android numit feroviar care chiar mi se pare mai destept decat infoferul... |
| | | Czirjak Arpad
| Subiect: . Mier 12 Iun 2013, 20:52 | |
| Eu totuşi cred mai degrabă că trăim în România, nu în SUA!!! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi 13 Iun 2013, 08:10 | |
| Pina la urma nu am inteles care e problema scrisului? nu au mai fost niste discutii despre acest caz? eu la scoala am invatat cu î adica î din i. Au venit bosorogii aia de la academie si au schimbat ca in tineretea lor. |
| | | Czirjak Arpad
| Subiect: Limba noastră, de Alexei Mateevici Joi 13 Iun 2013, 14:32 | |
| [ltr][color=#000000][font=sans-serif]Limba noastră-i o comoară În adâncuri înfundată Un şirag de piatră rară Pe moșie revărsată. Limba noastră-i foc ce arde Într-un neam, ce fără veste S-a trezit din somn de moarte Ca viteazul din poveste. Limba noastră-i numai cântec, Doina dorurilor noastre, Roi de fulgere, ce spintec Nouri negri, zări albastre.
Limba noastră-i graiul pâinii, Când de vânt se mișcă vara; În rostirea ei bătrânii Cu sudori sfințit-au țara. Limba noastră-i frunză verde, Zbuciumul din codrii veşnici, Nistrul lin, ce-n valuri pierde Ai luceferilor sfeşnici. Nu veţi plânge-atunci amarnic, Că vi-i limba prea săracă, Şi-ţi vedea, cât îi de darnic Graiul țării noastre dragă.
Limba noastră-i vechi izvoade. Povestiri din alte vremuri; Şi citindu-le 'nşirate, - Te-nfiori adânc şi tremuri. Limba noastră îi aleasă Să ridice slava-n ceruri, Să ne spiue-n hram şi-acasă Veşnicele adevăruri. Limba noastră-i limbă sfânta, Limba vechilor cazanii, Care o plâng şi care o cântă Pe la vatra lor ţăranii.
Înviaţi-vă dar graiul, Ruginit de multă vreme, Ştergeţi slinul, mucegaiul Al uitării 'n care geme. Strângeţi piatra lucitoare Ce din soare se aprinde - Şi-ţi avea în revărsare Un potop nou de cuvinte. Răsări-vă o comoară În adâncuri înfundată, Un şirag de piatră rară Pe moşie revărsată.[/font][/color][/ltr] |
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi 13 Iun 2013, 14:51 | |
| Deja esti offtopic, te rog nu mai continua. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Katalin4653 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1575 Localizare : Braila M 700 Reputatie : 6321 Data de inscriere : 30/12/2011
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Mar 02 Iul 2013, 23:37 | |
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare | |
| |
| | | | M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |