Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5565 Data de inscriere : 23/07/2012
Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi 16 Mai 2013, 09:26
Dar nu trebuie neaparat sa fie autorizati pe sectie. In cazul acesta trebuie insotiti de instructori sau, parca si de mecanici care cunosc sectiile respective.
Czirjak Arpad
Numarul mesajelor : 318 Reputatie : 4828 Data de inscriere : 07/08/2012
Subiect: . Joi 16 Mai 2013, 11:32
Nu ştiu chiar toate detaliile. Mă gândesc probabil că sunt însoţiţi de mecanici români (nu de locomotive în faţă), care ştiu cât de cât ungureşte să comunice în cabină cu mecanicii unguri sau viceversa (şi cunosc traseul pe dinafară) şi se urcă în locomotiva ungurească la Oradea...
Alminteri după părerea mea nici asta nu ar fi chiar atât de necesar, pentru că legislaţia feroviară din România e tradusă şi în ungureşte, şi nu prea diferă de cel din Ungaria... Apoi dacă un mecanic francez poate tracta un tren din Franţa prin toată Elveţia până în Austria...
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi 16 Mai 2013, 12:39
Probabil ca vin cu Nohabul nu? nu e o locomotiva autorizata in Romania. Sau este?
Nu conteaza traducerea legislatiei feroviare si eu am instructia de semnalizare SBB acasa dar e cu totul alta problema.
Uite Traxul vine in Romania si e preluat de mecanici romani autorizati pe acest tip de locomotiva. Chiar daca ei stiu ungureste sint totusi din Romania. Idem electricele noastre in Ungaria si sint conduse de mecanici din Ungaria.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi 16 Mai 2013, 12:40
Macanicul francez are semnalizare prin cale şi, mai mult ca sigur, ştie germană ca să poată comunica cu IDM. Mecanicul ungur mă îndoiesc că ştie română, la fel cum mă îndoiesc şi că toţi IDM din Ardeal ştiu maghiară.
_________________ :TTT:
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi 16 Mai 2013, 13:07
toti IDM nu stiu maghiara dar sunt destui care vorbesc cursiv maghiara. Nu mai zic ca in 2010 pe personalele dintre Brasov si Deda am intalnit nasi care vorbeau cu calatori in maghiara.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi 16 Mai 2013, 13:38
Domle hai sa clarificam o data.
Traxul este omologat pentru Romania si circula cu mecanici autorizati la Trax, este posibil ca mecanicii de Arad sa cunoasca si sectia pina pe la Teius.
De acolo sint doua variante: fie cei din Arad au facut recunoastere pe sectiile parcurse special pentru trenul asta dat mai degraba din Teius mecanicii autorizati din Arad duc Traxul mai departe avind in cabina instructori sau mecanici care cunosc sectia. Cred ca sint reglementari in instructii. Nu e nevoie sa mearga mecanici din Ungaria ca stiu ca nu stiu limba.
Dicolo pe Oradea.
E autorizat Hohabul sau alt diesel MAV sa circule in Romania. Sint si mecanici romani autorizati? Sint mecanici MAV autorizati in Romania?
Daca exista o reglementare sau o exceptie pentru ruta asta si nu vor sa ataseze locomotiva romaneasca o sa mearga probabil mecanici maghiari ca sa conduca iar in cabina o sa fie mecanici din Romania care cunosc sectia.
BL82
Numarul mesajelor : 26 Reputatie : 4510 Data de inscriere : 15/08/2012
Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi 16 Mai 2013, 14:23
Din cate am citit eu, trenul va avea 16 vagoane si va pleaca din Budapesta tractat the TRAXX-ul 005.
Intre Puspokladany si Biharkeresztes va fi "ajutat" de doua locomotive M41, mai departe pana la Cluj de 2 GM-uri.
De acolo doar TRAXX-ul pana la Izvorul Olt, unde ramane jumatatea vagoanelor, restul merge pana la Baile Tusnad. Sambata un ASEA tracteaza partea ramasa in urma la Miercurea Ciuc si inapoi, iar duminica la Siculeni, unde reintregit trenul merge la Ghimes cu cele doua locomotive.
Drumul inapoi prin Brasov - Sighisoara - Arad face TRAXX-ul singur. Despre mecanici nu stiu nimic
lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5793 Data de inscriere : 21/07/2012
Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi 16 Mai 2013, 14:30
deci din cate am inteles eu din surse aproape oficiale, garnitura de 16 vagoane va veni cu o singura locomotiva, si anume H-MAVTr 480005 "Matyas kiraly" (regele Matei Corvin; numele tradus in romana apare si pe locomotiva !!!). INSA pe sectiile neelectrificate (si la vecini si la noi) cele 16 vagoane+Traxxul vor fi tractate de locomotive diesel (la unguri vor fi 2, citez "un 628 si un 418 pana la Biharkeresztes" deci 3 locomotive+15 vagoane) si la noi se zvoneste despre dubla de Jimmy/Suzi+Jimmy, dar potrivit sursei, "nu avem informatii din partea CFR". cat despre sectiile electrificate se spune ca va mai fi o EA pt a ajuta Traxxul. din pacate despre locomotiva electrica se cunosc si mai putine informatii decat despre dieseluri.
iata "sursa", gasiti mai multe informatii aici inclusiv despre compunerea trenului alte trenuri speciale maghiare (apare printre ele si cele care vin la noi)http://www.vonatosszeallitas.hu/alkalmi_vonatok.html#aktualis
P.S.: azi vine trenul special "Boldogasszony" si va trece prin TgMures (va si opri) pe la ora 19.00
Ioan
Numarul mesajelor : 45 Localizare : Tg. Mures Reputatie : 5490 Data de inscriere : 24/01/2010
Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi 16 Mai 2013, 16:15
lapsanszkitamas a scris:
P.S.: azi vine trenul special "Boldogasszony" si va trece prin TgMures (va si opri) pe la ora 19.00
Are vreo ora intarziere.................
Czirjak Arpad
Subiect: . Joi 16 Mai 2013, 20:02
Acu 5 minute a trecut în faţa casei mele din Tg. Mureş trenul special din Ungaria cu pelerinii pentru Şumuleu de Rusalii pe M 405 spre Deda!!! Avea 14 vagoane istorice cu un vagon restaurant plin peste 100%, tractat de un GM românesc cu un singur mecanic român, băga goarne-goarne, dar respecta viteza de 50, şi nici o altă locomotivă. Mă doare că nu l-am prins cu camera!!!
http://zarandokvonat.hu/menetrend.php?vonat=128
Staţionare de 20 de minute la Războieni şi la Deda. Clar acolo s-a schimbat locomotiva!
Czirjak Arpad
Subiect: . Vin 17 Mai 2013, 13:16
Sper să nu se supere omul:
https://www.youtube.com/watch?v=_RrXMAl3xEU
lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5793 Data de inscriere : 21/07/2012
Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Vin 17 Mai 2013, 15:09
@czirjak arpad: nu se supara, si daca o face, vorbesc eu cu el
in alta ordine de idei, desi e cam off topic...
as ruga un moderator sa mute TOATA discutia despre trenurile speciale in topicul potrivit, ca deja e off topic de multa vreme mersi fain
Czirjak Arpad
Subiect: . Vin 17 Mai 2013, 16:50
Cum să fie off topic, dacă trenul merge pe M 400???
Czirjak Arpad
Subiect: . Sam 18 Mai 2013, 17:32
Tren "Boldogasszony" undeva prin zona Gheorghieni:
https://www.youtube.com/watch?v=pEsTbTNry8Y
Desiro256 Fotograful anului
Numarul mesajelor : 1171 Varsta : 30 Localizare : Sibiu Reputatie : 6446 Data de inscriere : 19/09/2010
Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Mier 22 Mai 2013, 00:05