|
| M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare | |
|
+76J.N. Adisoft1991s IonutCFR2009 ets2oltromânia AndreiCFRbv @ndrey Daniel Trifu rayldegm alex1987 Vice30 laur 133 marius664 neluadi Davee91 Luca tgv mureseanu_976 miguel1975 mielutu zburator dan tm TonyCFR Ciprian.bucur.92 Spartan1948 ldh80 vanchorusebulgaria Criss Ciuc Katalin4653 Desiro256 BL82 calin941-2 Norbi Amiralul Vale NicuS Vitosa Sergiu rmn lapsanszkitamas Semafor Czirjak Arpad Adirmvl Dr2005 wittman40 Vlad idm raoul bvio88 kristi kkk razvan - trenuri 92Dragos AlexD mishu88 FeroFan97 AndiCFR nenuandrei George33 Ioan Andrey_tm IonutChircu DUAL TVlad iuli.hard Adrian78 Marius Iulian sorinucu didinul Nesebar MariusM bogdan srl cristi ar COSTACHE MIHAIL Gabry Gabriel alex.alexus.tm tacc400 cortexedge Shinkasen Ionutz myster2008 80 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Czirjak Arpad
Numarul mesajelor : 318 Reputatie : 4828 Data de inscriere : 07/08/2012
| Subiect: hmda Joi Noi 29, 2012 12:34 pm | |
| ...vizibilitate bună... Asta înseamnă că perfecțiunea GPSului depinde și de condițiile meteo? Merge mai greu în ceață? Am folosit și eu GPSul cu mașina, prea mult nu greșea, la Brașov și Timișoara avea o eroare nu mai mare de 50 de metri... pe E 60 între Tg. Mureș - Sighișoara, totuși, zonă colinară, nici vorba de munți, erau arii destul de largi pe unde nici mobilul nu mergea. Asta înseamnă că depinde de aria de acoperire, nu, harta cu aria de acoperire, care e pus public pe site-ul oficial al Orange Romania...
Alminteri cred că în 2007 s-a introdus și în România la cererea expresă UE, ca numărul unic de urgență 112, apelurile către acest număr, să fie obligatoriu localizate, și sunt și azi în toată țara. Adică ți se cuplează cel mai apropiat centru, și acolo vede omul pe ecran de unde vine apelul cu o preciziune de 50 de m...
În fine, eu nu prea mă pricep, dar sunt sigur că pe vreme ploiasă, când roțile locomotivei alunecă, nici pe bord nu ai indicație precisă (îți arată o viteză puțin mai mare, viteza roților adică, nu viteza reală de deplasare)
Nici sateliții nu prea pot să-ți dea indicații prea precise, gândiți-vă la războiul din Irak: succesul americanilor era și este și azi, întotdeauna, în preciziunea sateliților (cred că toate sunt controlate de ei), și tocmai de aceea talibanii și ăștialalții teroriști întotdeauna greșeau ținta cu 50 de metri...
Eu am folosit mobilul în defileul Deda - Toplița... Deși poate sunt încă multe zone... goale (în umbră).
Fiind un maniac al căilor ferate elvețiene, azi vă recomand o linie (dublă)-"tramvai" încălecată:
https://www.youtube.com/watch?v=48Msdr2KEfI
Ultima editare efectuata de catre Czirjak Arpad in Joi Noi 29, 2012 12:44 pm, editata de 1 ori |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13808 Data de inscriere : 07/04/2009
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi Noi 29, 2012 12:39 pm | |
| Merge ceva mai greu cand e innourat. Precizia mai depinde şi de harta pe care o are. Dacă aceasta e desenată corect nu ai erori mai mari de 1-2 metri. |
| | | Czirjak Arpad
| Subiect: hmda Joi Noi 29, 2012 1:26 pm | |
| Asta așa e! Asta clar explică faptul de ce cade brusc în tot orașul cablul TV de la RDS, vara pe timp de grindină... |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9362 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi Noi 29, 2012 1:28 pm | |
| Corect, depinde si de harta pe care se transpune pozitia... si de receptor. Clar nu se compara un receptor GPS dintr-un telefon, care are undeva la 15x15mm cu unul dintr-un receiver dedicat. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8415 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi Noi 29, 2012 1:30 pm | |
| Sistemul e facut sa functioneze in orice conditii meteo. Acum daca fabricantul receptorului nu respecta cerintele minime, se poate ca receptia sa fie afectata de nori. Nu confundati precizia receptorului cu precizia hartii. Dispozitivele facute pentru navigatia auto au un algoritm care te amplaseaza automat pe drum chiar daca in realitate te gasesti pe cimp, la 200m. Eu cu GPS-ul din imagine nu am obtinut precizii mai bune de +-3m (se vede in stinga sus +-5m). In fine, sa nu deviem prea mult... Am vrut doar sa atrag atentia asupra unor posibile erori de masurare a vitezei cu metoda GPS, sa nu va inversunati prea mult pe tema asta |
| | | lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5793 Data de inscriere : 20/07/2012
| | | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7656 Data de inscriere : 24/08/2008
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi Noi 29, 2012 3:08 pm | |
| Subscriu, fac drumul asta de 2-3 ori pe an si am semnal in zona Deda-Toplita la cosmote, chiar si internetul mobil a mers |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13808 Data de inscriere : 07/04/2009
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Joi Noi 29, 2012 8:03 pm | |
| - lapsanszkitamas a scris:
- defileul deda-toplita (nick named valea muresului) nu e asa de salbatic precum pare. ai semnal orange si internet 3g (cu mici exceptii)
Defileul Mureşului şi Valea Mureşului sunt 2 lucruri diferite. Defileul ţine de la Topliţa la Deda, iar Valea Mureşului e de la izvor până la vărsarea acestuia în Tisa. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 16/08/2011
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Vin Noi 30, 2012 1:08 am | |
| - Czirjak Arpad a scris:
- Oare în metrou merge telefonul mobil?
Telefonul mobil e una, GPS-ul e alta. Pentru GPS ai nevoie să te conectezi la sateliţi, care sunt pe orbita Pământului, deci îi prinzi din orice loc deschis. Pentru telefon ai nevoie să te conectezi la o antenă care are o anumită acoperire în jurul ei (celulă GPS, de aia mobilul se mai numeşte şi celular). În staţiile de metrou majoritatea operatorilor au antene în fiecare staţie (mai puţin Pantelimon), deci ai semnal. În schimb, între localităţi, mai ales când ai şi văi, e cam greu să prinzi semnal, pentru că nu o să îşi pună nimeni antene acolo ca să deservească doar călătorii a 4 trenuri pe zi, de exemplu. _________________ :TTT:
|
| | | lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5793 Data de inscriere : 20/07/2012
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Vin Noi 30, 2012 1:27 am | |
| - Vlad a scris:
- lapsanszkitamas a scris:
- defileul deda-toplita (nick-named valea muresului) nu e asa de salbatic precum pare. ai semnal orange si internet 3g (cu mici exceptii)
Defileul Mureşului şi Valea Mureşului sunt 2 lucruri diferite. Defileul ţine de la Topliţa la Deda, iar Valea Mureşului e de la izvor până la vărsarea acestuia în Tisa. repet: nick-named, adica poreclit. nu eu si nici geografii nu l-am numit asa, ci oamenii care traiesc in zona. vezi Festivalul Vaii Muresului etc. asa a intrat in limba regionala, si in romana si in maghiara (metaforic vorbind, poti sa-i spui regionalism, daca e mai clar asa); daca intrebi un tgmuresean peste 45-50 de ani sau un cetatean din Lunca Bradului fii sigur ca v-a spune Valea Muresului. |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Vin Noi 30, 2012 1:39 am | |
| Dar e corect si asa. Eu doar am aratat diferenta dintre cele 2 denumiri. Ii poti spune defileului Muresului "valea Muresului", nu e gresit, dar valea Muresului e un termen mai general. Spre exemplu Arad - Simeria tot pe valea Muresului este. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7656 Data de inscriere : 24/08/2008
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Vin Noi 30, 2012 1:53 am | |
| Defileul este locul dintre munti strapuns de o apa curgatoare. In acest caz avem defileul dintre Toplita-Deda, dupa sensul de varsare, Muresul "strecurandu-se" printre muntii Calimani si Gurghiu. |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9362 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Vin Noi 30, 2012 5:03 am | |
| Stie cineva cand a fost desfiintata a doua linie din Andreneasa si Neagra? In Neagra se vad stalpii vechilor catenare, dar nici urma de terasament, plus ca, Andreneasa nu deserveste nicio localitate, de ce ar fi avut nevoie de a doua linie? _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare Vin Noi 30, 2012 5:18 am | |
| Când s-a construit linia, din cauză ca între Lunca Bradului şi Răstoliţa era distanţă mare (13km) s-a construi acest punct de încrucişare la aproximativ jumătatea distanţei, traficul fiind mai mare la acea vreme. Asta cred eu că este explicaţia. La fel e pe 502, staţiile consecutive Grădiniţa, Larion şi Silhoasa nu deservesc nici o localitate dar au fost înfiinţate pentru încrucişări. |
| | | Czirjak Arpad
| Subiect: hmda Vin Noi 30, 2012 6:10 am | |
| Eu încă îmi amintesc, pe vremea copilăriei mele, în anii 80, aceste gări mai erau gări. Cauza: trafic mai intens (era lume mai multă, turismul montan era și pe-aici în toi, că oamenii de rând își permiteau). Gările Andreneasa (există localitate cu această denumire) și Stânceni s-au desființat după 1990, nu mai știu anul exact, dar pe vremea primei președinții a lui Iliescu, în sensul că au rămas doar liniile directe. Acuma eu cred că știu și motivul pentru care s-au ales aceste 2 gări: dacă te uiți bine, pe toată lungimea M 400, de la Brașov până la Dej (atât am văzut eu cu ochii mei), găsești numai semnalizare luminoasă/electrică. Doar aceste 2 gări mai erau cu semnalizare mecanică (iluminate noaptea cu petrol), au rămas stâlpii acestora la locul lor. La fel au rămas și stâlpii din beton pentru electrificare (care erau în stare funcțională), că e greu să le scoți. Mai ușor să se fure traverzele din lemn (pentru foc), sau pietrișul de pe terasament pentru drumurile comunale.
O altă cauză ar fi, cred eu, inundațiile Mureșului: a slăbit terasamentul, sau poate din motive de siguranță... (Dar la Andreneasa și Stânceni s-au scos și linii apropriate stâncilor...) S-a scos linia care era cel mai apropiat de malul râului. Încă mai găsești astfel de linii pe M 400 (și cred că și în alte zone): au semnal de ieșire pe roșu, dar vegetație cât cuprinde, că nu prea se permite acolo să mai intre vreun tren, astfel doar foarte des în zilele noastre trenurile intră pe liniile abătute care sunt apropriate muntelui, și nu râului...
S-au desființat nu doar din aceste cauze, ci și din motivul că prea scurt au fost distanțele dintre aceste gări. Deci dacă te uiți, nu prea mai sunt gări decât la peste 10 km unul de celălalt. (așa s-a desființat pe M 405 și Brâncoveneștiul dintre Deda - Reghin, și a rămas doar gara Aluniș, exact la jumătatea drumului dintre Reghin - Deda. La fel și între Reghin - Tg. Mureș, s-a scos Gorneștiul, și a rămas doar Dumbrăvioara, tot cam pe la jumătatea drumului)
A! Să nu uit! Traverzele alea din beton dintre Arad - Deva, care se scot acuma, ce se întâmplă cu ele? Dar cu stâlpii? Nu le bagă la noi electrificări de linii? Iar traverzele din beton la preschimbarea ăstora vechi din lemn din defileul Deda - Toplița?
În metroul din Budapesta telefonul mobil nu merge în tunel. Deci dacă se întâmplă ceva (și în zilele de azi se cam întâmplă, dacă vă uitați la știrile din TV: câte un incendiu - destul de des, dar și infiltrări de apă...) n-ai cum să apelezi 112... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare | |
| |
| | | | M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |