Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.

In jos 
+28
Bobses
ultras
Nesebar
cortexedge
arianul
bogdan srl
discoid21
stegaru
cristi ar
Vlad
didi
barlo
sm-sulzer
vrabieionut
orestte
PaulSb
srazvi
Ionutz
IonutCFR2009
KQQ
mariuskl
MariusM
lovekomotive
Hurricane
Lde 2100
tudor_vl
cristi CFR
COSTACHE MIHAIL
32 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14  Urmatorul
AutorMesaj
discoid21

discoid21

Numarul mesajelor : 250
Localizare : Oradea
Reputatie : 5906
Data de inscriere : 14/07/2009

PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Empty
MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeVin 12 Feb 2010, 14:57

Ideea petiţiei lui Mihail e bună si aşteptăm răspunsul din partea CNA.
Totuşi o observaţie am de făcut:

- nu putem impune să se facă antireclamă microbuzelor. Prima variantă :
Citat :
Pentru siguranţa dumneavoastră, evitaţi călătoriile cu microbuzele
nu e bună.
Este bună în schimb a doua variantă
Citat :
Transportul feroviar este mai sigur decât cel rutier

-Noi nu trebuie să îi obligăm pe toată lumea să călătorească cu trenul, imaginaţi-vă cât de înghesuite ar fi trenurile în astfel de condiţii... Ce ne rămâne nouă e să amintim potenţialilor călători, că printre mijloacele de transport, trenul este şi el o opţiune bună de luat în considerare.

Aşteptăm deci răspunsul CNA-ului. Indiferent care va fi, petiţia lui Mihail e un pas înainte.
Sus In jos
stegaru

stegaru

Numarul mesajelor : 225
Varsta : 38
Localizare : Brasov
Reputatie : 5832
Data de inscriere : 20/09/2009

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeVin 12 Feb 2010, 15:10

Asa este. Nu putem impune nimanui sa foloseasca sau nu un mijloc de transport. Putem doar recomanda unul in favoarea altuia dind eventual argumente pertinente in sprijinul recomandarii. Oamenii trebuie sa stie ca transportul feroviar este mult mai sigur decit cel rutier. N-am vazut la stiri de exemplu ceva de genul "statisticile arata ca transportul feroviar este mai sigur. In anul 2009 au avut loc x accidente feroviare soldate cu xx victime, in timp ce pe sosea au avut loc y accidente rutiere in care au fost implicate vehicule de transport persoane, soldate cu yyy victime". Si e pacat, pentru ca statistica nu minte. Si e cel mai bun argument intr-un astfel de domeniu.
Sus In jos
bogdan srl

bogdan srl

Numarul mesajelor : 629
Varsta : 36
Reputatie : 6201
Data de inscriere : 16/11/2009

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeDum 14 Feb 2010, 13:09

Petitiile astea nu se pot trimise si catre regioanalele din tara?
Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

Numarul mesajelor : 3663
Varsta : 35
Localizare : Timişoara
Reputatie : 9705
Data de inscriere : 02/11/2008

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeDum 14 Feb 2010, 13:18

La Timisoara se poate exista site www.cfrtm.ro
Si la Brasov http://www.rtfc-brasov.cfr.ro/

A fost si la constanta dar acum nu mai e.

bogdan srl

bogdan srl

Numarul mesajelor : 629
Varsta : 36
Reputatie : 6201
Data de inscriere : 16/11/2009

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeDum 14 Feb 2010, 13:20

Aici ma refer la o adresa catre regionala Iasi ,prin care le propunem introducere unei perechi de trenuri pe ruta Botosani-Veresti-Pascani-Iasi.Rangul acestui tren sa fie accelerat ca sa vina in intampinarea studentilor care invata in Iasi,pentru o rentabilitate mai mare acesta sa circule decat in zilele de vineri,sambata si duminica.Si ca un efectul sa fie unul pozitiv aceasta masura va fi promovata de asociatia studentilor.In regim de accelerat trenul ar face 2h si 40 min. ,un timp ce ar putea concura cu autobuzele ce fac ruta respectiva.
Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

Numarul mesajelor : 3663
Varsta : 35
Localizare : Timişoara
Reputatie : 9705
Data de inscriere : 02/11/2008

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeDum 14 Feb 2010, 13:33

Stiu numai adresa :
RTFC Iasi
Adresa: B-dul Nicolae Iorga nr. 2, Iasi

Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeLun 15 Feb 2010, 09:16

Sa propui o solutie de imbunatatire a serviciilor e una, iar sa propui difuzarea unui spot e alta.

In primul rind forumul nu este o entitate cu personalitate juridica, nici macar nu sint obligati sa raspunda acestei petitii.
Apoi una e sa propui din anumite motive sa nu consumi zahar de exmplu si alta e sa propui folosirea trenului.

Poti sa nu faci exces de zahar nici pe virful Omu nici in gara de nord.
Trenurile nu pot ajunge in toate localitatile si pina la urma poti sa mori intr-un accident produs pe drumul garii, mergind spre gara tocmai ca sa iei trenul.

Eu cred ca trebuie mai multa seriozitate in abordarea unei probleme care pleaca din pasiune.
Sus In jos
stegaru

stegaru

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeLun 15 Feb 2010, 10:59

Conform Ordonantei Guvernului nr. 27/2002, dreptul de petitionare apartine cetatenilor in nume propriu sau organizatiilor legal constituite in numele colectivului reprezentat. Intr-adevar, in cazul petitiei depuse de domnul Costache Mihail CNA nu este obligat sa raspunda. Nu cred insa ca se vor agata de aceasta chestiune. Daca totusi nu se va primi nici un raspuns in termenul legal, l-as sfatui pe aceasta cale pe domnul Costache sa retrimita petitia, de data aceasta in nume propriu.

Consider ca riscul de a avea un accident pe drumurile publice este mai ridicat decit cel de a dezvolta o boala legata de consumul "zahar, sare si grasimi". Nu o spun ca pe o certitudine, insa cred ca statistica ma sustine in aceasta afirmatie. Prin urmare, daca pe posturile TV sint difuzate aceste clipuri cu recomandari privind modul de alimentatie, cred ca ar trebui difuzate cu atit mai mult clipurile referitoare la siguranta transportului feroviar. Intr-adevar, poti muri si mergind pina la gara ca sa iei trenul, insa conform acestui principiu poti muri si cazind in casa si dind cu capul de un perete. Nu pretinde nimeni ca transportul feroviar elimina 100% riscul de accident, insa il micsoreaza in mod considerabil fata de transportul auto.

Initiativa domnului Costache mi se pare extrem de serioasa. Am ajuns intr-un stadiu al societatii noastre in care daca cineva are o initiativa este imediat descurajat (vorbesc aici in general). Nu trebuie sa uitam ca regula este dreptul si determinarea fiecaruia de a face/spune ceva, iar exceptia este pasivitatea fata de tot ceea ce ni se intimpla. Din pacate, in tara noastra predomina exceptiile.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15504
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeLun 15 Feb 2010, 12:18

Petitiile sunt trimise , evident in numele unor persoane fizice. Dar una este sa fie trimisa in numele unei singure persoane, si alta sa fie trimisa in numele unui forum, deci in numele a sute de persoane. Nu suntem entitate juridica, dar oare numai aceia trebuiesc respectati? Numai aceia au dreptul de a trimite petitii? Noi ce suntem? Praful de pe toba cumva? Putin imi pasa daca cineva este impotriva faptului ca trimit astfel de petitii.Pentru ca imi place sa fac ceva. Tot ce imi sta in putere. Sa lupt.Chiar si daca sunt persoana fizica. Pe mine ma doare faptul ca cefereul a ajuns in situatia asta si nu imi place doar sa imi folosesc mainile scriind mesaje pe forum. Le folosesc si scriind petitii, pentru ca nu stii de unde rasare vreun strop de speranta. De ce oare sa nu incerc? Cine ma opreste? Chiar daca raspunsul este unul negativ, deja sunt resemnat. Dar am multumirea sufleteasca , pentru ca macar am incercat. Pentru ca sunt un pasionat si iubesc CU ADEVARAT trenurile din Romania.Cine doreste sa stea doar in fata calculatorului tastand mesaje usturatoare si sa priveasca indiferent la dizolvarea cefereuluii, acela nu este CU ADEVARAT un pasionat de trenuri. Este doar pasionat de trenuri. Insa pe forumul acesta , scrie clar, urmatoarea expresie: Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc CU ADEVARAT trenurile din Romania. Si singurul forum feroviar de acest gen. Celelate forumuiri feroviare sunt pentru cei pasionati de trenuri. Doar la acest forum am gasit expresia CU ADEVARAT. La celelalte nu. Oricum, sunt bineveniti toti pe acest forum. Si referitor la moarte, poti muri si stand in fata calculatorului, tastand plin de nervi un mesaj acid catre un alt coleg de forum care doreste si incearca sa faca ceva pentru a repune transportul feroviar pe roti !

Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Lun 15 Feb 2010, 16:20, editata de 2 ori
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeLun 15 Feb 2010, 12:36

M-am referit la prevederile ordonantei 27 nu inteleg de ce te enervezi.

CU ADEVARAT forumul asta a devenit unul al pasionatilor MAI PASIONATI decit altii, mai exclusivisti decit ASTIALALTI. Aproape ca nu mai ai dreptul la o opinie contrara, cine nu e cu noi e impotriva noastra, nu mai poti domnule sa spui nimic imediat se supara ca niste copii.

Poate sint necesare alte criterii pentru a fi acceptat aici sau ce nu inteleg eu?
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeLun 15 Feb 2010, 12:52

Dan, pentru a fi acceptat un membru aici nu este nevoie de nici o criterie. Am spus curat in mesajul de mai sus, daca l-ai citit cu atentie: Sunt bineveniti toti pe acest forum! Deci poate fi cineva si pasionat de vaporase, si este binevenit. Cu drag il primim. Multi intra pe acest forum din intamplare ca vizitatori, si cand vad atatea poze frumoase cu trenuri, postate prin munca noastra ,prind drag de trenuri, devin si ei membri! Si cum sa nu ne bucuram! Insa m-am referit ca pe nici un alt forum feroviar nu am vazut expresia CU ADEVARAT. Nu fac discriminare, sa nu se dea alt inteles expresiei mele de mai sus. Dar unii dintre noi daca doresc sa fie si mai pasionati decat pasionati, este bine sa fie ori incurajati,ajutati, ori lasati sa isi faca treaba linistiti, dar in nici un fel atacati. Oricum topicul se vrea a fi unul pentru postari petitii si raspunsuri si noi demult am depasit limitele. Am ajuns off-topic.
Sus In jos
stegaru

stegaru

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeLun 15 Feb 2010, 12:55

Eu zic ca n-are rost sa incepem acum sa ne certam. Mai ales pe chestii de genul "Aproape ca nu mai ai dreptul la o opinie contrara, cine nu e cu noi e impotriva noastra, nu mai poti domnule sa spui nimic imediat se supara ca niste copii". As putea si eu sa spun ca mi s-a sters un mesaj si mi-au sarit utilizatori in cap pentru ca mi-am exprimat o opinie. Ba mai mult, mi s-a pus in vedere ca sint unii "cu ochii pe mine". Fiecare e liber sa faca si sa spuna ce doreste, zic eu. Ok, in momentul in care se ajunge la jigniri, injuraturi, certuri, atunci se poate lua in considerare aplicarea de masuri. Dar nu pentru ca fiecare are o parere. Mie mi se pare normal ce s-a petrecut pina acum. Dan tm si-a spus o parere, eu mi-am spus-o pe a mea, care a fost contrara (dar exprimata intr-un mod decent), iar domnul Costache si-a spus-o pe a lui (la fel, decent). Parca aveam totusi voie sa discutam si in contradictoriu, nu? Ma gindesc ca n-are nimeni interesul sa fie aici o armonie tampa. Mi se pare chiar normal sa existe opinii diferite.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeLun 15 Feb 2010, 12:56

COSTACHE MIHAIL a scris:
La propunerea unor membri ai acestui forum, am inaintat conducerii C.F.R. o petitie care face referire la data repunerii in folosinta a podului de la Carta.
PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 12-11-200950756AM

Si raspunsul l-am primit dupa doua luni. Niciodata nu e prea tarziu. Din cate inteleg eu, podul era prevazut sa fie refacut anul acesta, insa din lipsa de fonduri, lucrarile au fost amanate.

PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 2-15-2010113653AM
Sus In jos
arianul

arianul

Numarul mesajelor : 46
Varsta : 42
Localizare : botosani
Reputatie : 5773
Data de inscriere : 26/03/2009

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeLun 15 Feb 2010, 17:56

Bogdane ,buna ideea ta cu acceleratul Botosani-Iasi prin Veresti ,daca vrei te pot ajuta am ceva contacte la Regionala .Pe deasupra sunt student din Botosani si as putea strange semnaturi ,am incercat si eu de unul singur ,dar nu am avut nici o sansa .Sunt la mijloc interesele celor cu autocarele sunt 4 firme care efectueaza transportul pe traseul Botosani-Iasi.
Sus In jos
cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9360
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitimeLun 15 Feb 2010, 19:26

Adica podul asta, in imaginatia lor bogata, a cazut in 2010, nu in 2009, deci nu se afla pe lista proiectelor din 2009... hmm... si cum adica, nu au 7500 de lei ca sa-l repare?Sau ce inseamna valoarea aia de 7500 lei?

MesajSubiect: Re: PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.   PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI. - Pagina 8 Icon_minitime

Sus In jos

PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.
Sus 
Pagina 8 din 14Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» ADMINISTRATIE
» Automotoare RegioTrans (1)
» POLITICA FORUMULUI
» DISCUTII SI PROPUNERI PETITII
» 306 : Ploiesti Sud - Slanic

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum