| Lucrari de modernizare la gara Arad | |
|
+35Luca tgv mtk Caspar Dionis alex.alexus.tm IonutCFR2009 daniel_c LanceR AndiCFR cortexedge Bobby_TM dan tm IonutChircu alex.barac.5 Simply18 Re6/6 alliens Petre_IFTE cfr500 Shinkasen Adirmvl Nesebar TVlad Andrey_tm NicuS cristi CFR Adrian78 Cont dezactivat Dr2005 baiazid DUAL Ionutz The Legend Sergiu rmn Spartan1948 39 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Petre_IFTE
Numarul mesajelor : 472 Varsta : 58 Localizare : Arad Reputatie : 5513 Data de inscriere : 06/03/2011
| |
| |
Simply18 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1085 Varsta : 30 Localizare : Bacau Reputatie : 5678 Data de inscriere : 25/06/2012
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Dum 10 Aug 2014, 20:37 | |
| Sa inteleg ca se "gaureste" fatada garii , ca sa intre pasarela ? |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9103 Reputatie : 13010 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Dum 10 Aug 2014, 20:48 | |
| Din pacate da. Desi puteau cobori scarile la peron unde a fost copertina, au ales solutia asta proasta sa inghesuie totul in holul garii. |
|
| |
Simply18 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1085 Varsta : 30 Localizare : Bacau Reputatie : 5678 Data de inscriere : 25/06/2012
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Lun 11 Aug 2014, 21:10 | |
| Macar de ar face pasarela aia in culoarea garii ... poate eventual ceva piatra falsa , sa nu arate ciudat albul modern cu maroniul ala , rustic de pe gara . |
|
| |
Petre_IFTE
Numarul mesajelor : 472 Varsta : 58 Localizare : Arad Reputatie : 5513 Data de inscriere : 06/03/2011
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Lun 11 Aug 2014, 21:46 | |
| Eu sper ca nu o sa "gaureasca" cladirea, ci intrarea sa fie prin cele trei geamuri, fara a afecta structura de rezistenta a cladirii. |
|
| |
dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Lun 11 Aug 2014, 22:22 | |
| Cred ca la intrarea prin geamurile alea se referea cind a intrebat daca se gaureste gara. |
|
| |
Simply18 V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Mar 12 Aug 2014, 15:04 | |
| - dan tm a scris:
- Cred ca la intrarea prin geamurile alea se referea cind a intrebat daca se gaureste gara.
Exact ! Ca in dreptul celui central e o structura din fier forjat sau ceva , ceea ce ne arata ca acolo or sa fie doi stalpi din beton armat cu fier . Sper totusi sa iasa ceva frumos ... Cate linii/peroane pt calatori o sa aibe la final? |
|
| |
Bobby_TM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 679 Varsta : 41 Localizare : Timisoara Reputatie : 5251 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Mar 12 Aug 2014, 21:09 | |
| Cred ca gaura in cladire nu se va limita la lagirea geamurilor pentru a face loc culoarului. La cum arata structura aia de fier beton precis va avea rol si de structura de rezistanta pentru zona aia a cladiri...
Pacat de cladire, care sa pastrat originala (nu e recontruita cum a fost cazul in Timisoara), aici trebuia optat pentru culoar subteran si scari rulante de acces la peroane. |
|
| |
dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Mar 12 Aug 2014, 21:42 | |
| Cred ca scarile puteau fi coborite la peron fara sa intre in cladire.
Asa cum e in poza 2, aia cu tabela Arad. Aduceau pasarela pina la geamurile garii si faceau coborirea acolo in fata actualei iesiri la peronul 1, in stinga si dreapta puteau fi scarile rulante, iar in spatele lor lifturile. http://www.vestic.ro/articol_22991/vezi-aici-cum-va-arata-peste-doi-ani-gara-din-arad.html
intr-un reportaj Digi se vede cum arata acuma holul garii Arad, dar cum va arata cu betoanele alea acolo? Cit loc ramine?
Statia Arad e mare, nod, tranzit etc, toti stim ca garile au o sala mare, atriumul garii.
http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Timisoara/Stiri/La+Timisoara+se+promite+la+Arad+se+face
Karpaty, sa nu intelegi ca sint impotriva modernizarii(ca se face nu e bine , ca nu se face nu e bine) dar cred ca in acest caz se putea pastra cladirea garii asa cum era. Ba chiar daca tot modifica liniile era loc de mutat linia 1 pentru a fi in afara cladirii toate betoanele pasarelei.
Sau avind deja acele balcoane se puteau folosi prin instalarea unor scari rulante asa cum sint la magazine si de la balconul de catre linie sa se racordeze la pasarela. Spatiul luat din hol si interventia asupra cladirii erau mai minore.
|
|
| |
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13278 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Mier 13 Aug 2014, 01:42 | |
| Nu se ating de structura actuala de rezistenta a garii.. dupa cum am spus, se va trece prin acel vitraliu. Acei 2 stalpi ,vor sustine o grinda transversala care va fi pe post de grinda principala .. pe ea vor rezema grinzile secundare(longitudinale) ale viitoarei pasarele .. Acei 2 stalpi au fost construiti pentru ca peretele cladirii nu ar fi putut sustine greutatea pasarelei. In momentul in care se baga sa largeasca acele vitralii pentru pasarela va trebuii introdus si un buiandrug deasupra lor.. Ceea ce e foarte complicat si nu cred ca o vor face.. cel mai probabil se sacrifica unul sau toate 3.. posibil ca grinda principala sa aiba 2 console pentru o eventuala pasarela mai lata. Oricum arcele alea acolo raman. |
|
| |
dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Mier 13 Aug 2014, 12:55 | |
| Ramin aia intelegem si noi, dar umplu foarte mult (cred) holul garii dupa cit de mare e fundatia sapata acolo.Sau pur si simplu coboara scarile rulante de la geamuri in mijlocul holului? Ar fi altceva decit sa faca structura aia de afara de la peroane si in hol. |
|
| |
Petre_IFTE
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Mier 13 Aug 2014, 16:00 | |
| In hol vor fi scarile rulante pe mijloc, iar pe lateral vor fi lifturi pentru persoane cu mobilitate redusa. |
|
| |
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13278 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Mier 13 Aug 2014, 16:12 | |
| Dupa cum vad eu radierele alea acolo unul va fi pentru liftul de acces iar primul pentru scara rulanta,si "maruntaiele" mecanice.. N-am fost in gara propriu zis, doar am fost in trecere.. Ca sa spun ferm ca asa va fi am nevoie de o poza la primul radier de langa vitralii.. Pronosticul e ca scarile vor pleca din mijlocul holului, si va fi si un lift de acces pentru persoane cu dezabilitati... Totusi ma macina un pic primul radier turnat.. vreau o poza sa pot sa detaliez scara mai bine.. @dantm capatul scarii nu va fi chiar lipit de geam .. e GP,apoi o mica consola data de grinzile respective,dupa care vin scarile rulante, 2 la numar. Aici e un pic de schema, ca 2 scari standard sunt mai late decat acel vitraliu .. adica cu alte cuvinte prin acel vitraliu pe latime nu trec 4 persoane .. Totusi nu cred ca se ating de arcul vitraliului,pentru ca s-a evitat deranjarea structurii de rezistenta actuala.. Nu-i vad spargand sa introduca un buiandrug, sa largeasca acel vitraliu.. Eventual vor fi 3 guri de acces pentru pasarela,cu 2,3 metrii in consola dupa grinda principala si 2 scari de acces care urca sus la viitoarea pasarela,care evident nu va fi in gura geamului.. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18753 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24331 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Joi 14 Aug 2014, 11:56 | |
| |
|
| |
dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad Joi 14 Aug 2014, 12:06 | |
| Deci groapa aceea mare nu era pentru o constructie masiva de beton, inseamna ca in groapa sint motoarele si angrenale scarilor. S-ar putea ca pina la urma sa nu ocupe prea mult din holul garii. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucrari de modernizare la gara Arad | |
| |
|
| |
| Lucrari de modernizare la gara Arad | |
|