E incredibil cum la ministerul transporturilor an de an se toc miliarde de euro dar daca ne uitam, de 20 de ani incoace, se face tot mai putin . A fost un noroc ca podul dintre Arad si Aradu Nou a fost reabilitat acum 10 ani, acum vad ca nu se repara un pod de pe magistrala 200 afectat de inundatiile de acum un an. Ce sa spere cei ce fac naveta pe o linie secundara
Lde 2100
Numarul mesajelor : 847 Localizare : Slanic prahova Reputatie : 6857 Data de inscriere : 20/02/2009
Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Mar 20 Apr 2010, 13:44
Emisiunea Ochiul magic,din data de 15 aprilie 2010,in care este prezentata situatia podului de la prajani.(scuze de calitate)
Din cauza faptului ca youtube nu accepta filmari mai mari de 10 minute,am incarcat filmarea in trei parti.
Partea 1
Partea 2
Partea 3
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Mier 21 Apr 2010, 01:02
Poate daca ar fi luata de catre un operator privat se va repara si podul , acel operator privat ar vedea ca din acea linie se pot scoate bani si din calatori si din marfa . Eu unu ma gandesc la TFG care ar putea lua aceasta linie chiar si 304 , poate numai asa am putea vedea podul reparat si mai multe trenuri pe cele doua sectii
MariusM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2221 Varsta : 36 Localizare : Bucureşti Reputatie : 8340 Data de inscriere : 27/08/2008
Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Mier 21 Apr 2010, 01:11
Ar fi ceva să vină un privat care să investească în refacerea podului și apoi să vedem mai multe trenuri(plus condiții civilizate de călătorie!!) prin zonă. De refacerea liniei în genere - nu mai zic!
Lde 2100
Numarul mesajelor : 847 Localizare : Slanic prahova Reputatie : 6857 Data de inscriere : 20/02/2009
Foarte bine si asa e bine , eu stiam ca va fi refolosit podul de la breaza in fine nu asta conteaza care din poduri va fi refolosit ci sa se apuce odata de treaba si sa redeschida circulatia .
dan ciprian
Numarul mesajelor : 169 Varsta : 45 Localizare : Rm Valcea Reputatie : 5605 Data de inscriere : 22/01/2010
Sa inceapa oare in in sfarsit sa se mai si gandesaca in tara asta?.... Are cineva idee, in ce stare tehnica e acel tablier? Oricum, ideea acestei initiative e laudabila (dac are si acoperirein realitate)
COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
e adevarat,tot carpaceala! vor sa ia tablierul podului CF de la Putna Seaca pentru a fi folosit pe linia 306 mai precis este vorba doar de jumatate de pod,aflat pe firul 1 de circulatie,cealalta fiind luata de raul Putna la inundatiile catastrofale din 2005
Ultima editare efectuata de catre marius_catalin84 in Joi 22 Apr 2010, 23:10, editata de 1 ori
Lde 2100
de reabilitarea podului mai sus amintit se stie ceva sunt planificate lucrari de RK in viitorul apropiat?
nici cel de-al doilea pod nu se prezinta intr-o stare prea grozava,limitat la 30km\h de fapt intregul proiect al podului a fost gresit de la inceput,nu stiu sa se fi circulat vreodata cu viteza peste el
Nu e nimic gresit in reutilizarea unor poduri de pe o linie pe alta linie. De altfel si stilpii de electrificare de pe linia Bucuresti -Ploiesti au ajuns pe linia Cluj Napoca -Oradea, mai precis pina in Mera.
In cartea ,Constructii pentru transporturi" se gasesc destule exemple de reutilizari ale tablierelor de la poduri de pe o linie pe alta, unele dobindite ca despagubiri de razboi, tabliere care e posibil sa fie si azi in uz. Pina la urma importanta ar fi redeschiderea liniei, care are un trafic mai scazut decit linia 500, deci nu ar pune probleme deosebite podului.
lovekomotive V.I.P Member
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6375 Data de inscriere : 20/08/2009
E bine si asa, dar astia de la CFR au de gand sa faca ceva la podul de la Putna Seaca, ca te apuca jalea cand mergi cu 10 km/h pe el si pe un singur fir. De fapt de la Adjud pana la Buzau, mi se pare ca M 500 e cam distrusa, cand pe un fir cand pe altul Linia 306 ar merita bani investiti, pt ca daca nu ma insel zona Slanicului este o zona destul de atractiva din punct de vedere turistic si ar fi pacat sa ajungi acolo doar cu microb-uzul.
srazvi
Numarul mesajelor : 664 Varsta : 44 Localizare : Arad Reputatie : 6345 Data de inscriere : 20/07/2009