Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

ZS-Serbia

In jos 
+43
EuroNight
alinx3330
Theo A.
Costin.B
marius664
cristi CFR
Re6/6
Luna
qew00
delfinson
didinul
ciprian71
lifetec
mureseanu_976
ldh80
mariushal
Katalyn
mielutu zburator
dan tm
razvan - trenuri
Silviu Sintea
Caspar
Semafor
baiazid
Vlad
DUAL
461andrea
Andrey_tm
Nicolae
alliens
Adrian78
riciu
halmarius
Amiralul
daniel_c
M.I.C.I.
COSTACHE MIHAIL
Dr2005
Nesebar
alex.alexus.tm
Vitosa
Adirmvl
dejan
47 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 27  Urmatorul
AutorMesaj
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9098
Reputatie : 13003
Data de inscriere : 16/07/2014

ZS-Serbia - Pagina 22 Empty
MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeDum 29 Oct 2023, 13:54

In veci. Nu vrea Romania. Zice ca n-au platit sirbii ceva prestatii, nu mai stiu cred ca de pe vremea Iugoslaviei.

ar fi super niste trenuri doar pina la Virset.
Sau sirbii sa isi prelungeasca ale lor pina la Stamora Moravita.

nu mai spun citi romani merg la festival la Kikinda. Macar atunci daca ar pune doua trenuri.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeDum 29 Oct 2023, 16:35

Tehnic vorbind, orice tren direct Belgrad - Timişoara (-mai departe) este imposibil. Am mai spus-o şi am să o mai spun: Srbjia Voz nu mai deţine locomotive diesel pentru remorcarea trenurilor! La Vrset şi Kikinda ajung doar automotoare sârbeşti. Singura soluţie e cu mic trafic, ori trece automotorul lor la noi, ori al nostru la ei.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeDum 29 Oct 2023, 17:09

Si de ce nu se rezolva sa treaca?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeDum 29 Oct 2023, 23:02

Nu poţi să intri cu forţa cu trenul românesc în Serbia. A, da, sârbii nu prea au obiceiul să îşi plătească partea lor de cheltuieli.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Oct 2023, 09:33

Cum plm sa raspunzi ca nu poti sa intri cu forta cu trenul in Sîrbia cînd eu întreb de ce nu se rezolva sa treaca trenurile?

asta e abordarea in ministerul transporturilor?

Nu e nevoie domle de trenuri, oamenii se descurca cu masini, cu taxi etc.

Asa ti se spune si prin trenuri daca semnalezi o neregula: daca nu va convine aveti alte mijloace nu va tine nimeni fortat la tren.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Oct 2023, 10:15

Înţelegerile între OTF se fac la nivel de OTF, nu la nivel de stat, că nu mai suntem în comunism.

CFR Călători poate duce şi mâine un automotor la Vrsac, dacă sârbii îşi plătesc datoriile. Cu mai mult de un tren e mai complicat, că Poliţia de Frontieră nu prea are personal.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18745
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24321
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Oct 2023, 10:20

Cum adică PF nu are personal?Sa aducă de la.Jimbolia că acolo că nu este trafic
La Curtici sunt o grămadă pe tura și controlează doua trenuri de calatori
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Oct 2023, 11:04

Adrian78 a scris:
Cum adică PF nu are personal?Sa aducă de la.Jimbolia că acolo că nu este trafic
Nu cred că sunt mai mult de 3 poliţişti pe tură la control nici la Jimbolia, nici la Stamora Moraviţa.

Adrian78 a scris:
La Curtici sunt o grămadă pe tura și controlează doua trenuri de calatori
,,O grămadă" = 6. Care nu controlează doar 2 trenuri de călători, ci şi cele 20 de perechi de marfare care trec pe acolo. Şi pe alea după ce le controlezi trebuie să stai să le păzeşti (2 în faţă, 2 la mijloc, 2 în spate, 3 pe o parte a trenului, 3 pe cealaltă) până îţi dă MAV cale liberă spre Lokoshaza, adică oricât între un sfert de oră şi 5 ore.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18745
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24321
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Oct 2023, 11:40

Le păzește pleacă..Aia doar controlează și atât Mai rău e când sunt trenuri încărcate cu auto cu acolo trebuie sa ia tensiunea sa controleze aia pe sus masinile
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4749
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Oct 2023, 12:28

dan tm a scris:
Cum plm sa raspunzi ca nu poti sa intri cu forta cu trenul in Sîrbia cînd eu întreb de ce nu se rezolva sa treaca trenurile?

asta e abordarea in ministerul transporturilor?

Nu e nevoie domle de trenuri, oamenii se descurca cu masini, cu taxi etc.

Asa ti se spune si prin trenuri daca semnalezi o neregula: daca nu va convine aveti alte mijloace nu va tine nimeni fortat la tren.
ZS are cu siguranta o problema. Poate ca ai observat ca nici MAV  nu mai are trenuri spre Serbia. Nici macar internationalul sezonier spre BAR ( Muntenegru). Nu mai sunt trenuri nici cu BDZ din Bulgaria.
Sus In jos
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

Numarul mesajelor : 1417
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4064
Data de inscriere : 24/08/2017

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Oct 2023, 12:50

Dr2005 a scris:
Tehnic vorbind, orice tren direct Belgrad - Timişoara (-mai departe) este imposibil. Am mai spus-o şi am să o mai spun: Srbjia Voz nu mai deţine locomotive diesel pentru remorcarea trenurilor! La Vrset şi Kikinda ajung doar automotoare sârbeşti. Singura soluţie e cu mic trafic, ori trece automotorul lor la noi, ori al nostru la ei.

Si daca li se strica vreun automotor pe linie neelectrificata, cu ce il aduc la reparat? Cu alt automotor?

Sau daca zapada mare de iti trebuie tonaj mare sa spargi zapada (cum baga la noi DA pe Oltenita cand sunt nameti)?

Totusi, chiar nu se poate face nimic sa ajunga Malaxa aia pana la Vrsac ca sa nu mai stai sa dai 40 de euro taximetristilor de ocazie?

Cand a trecut ultima oara un tren sarbesc/iugoslav granita romaneasca?
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Oct 2023, 13:23

Astea-s texte.

Circula trenuri de marfa pe la Stamora Moravita, nu vad ce probleme ar avea politia de frontiera.
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4749
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Oct 2023, 14:01

Pe 08 iunie 2012 am calatorit cu Rapid 360 la cl.2 intr-un vagon 20-50 ( vagonul de dormit era ocupat cu cel putin o luna cand mi-am planificat calatoria). Din cate am aflat de la seful de tren era ocupat de un grup de australieni ce au urcat din Craiova si care mergeau tot pana la Belgrad. Am avut bilet Bucuresti- Belgrad. Era ultima cursa a unui tren international intre Romania si Serbia. Din Belgrad aveam legatura la Rapid 431 si din fericire a asteptat sosirea trenului CFR ce a avut intarziere 45min. Trenul 431 a plecat cu mine, cu o intarziere de 20min. din Belgrad Si din cate imi aduc aminte a ajuns la timp in Sutomore - Muntenegru.ZS-Serbia - Pagina 22 Img_2715
ZS-Serbia - Pagina 22 Img_2714
ZS-Serbia - Pagina 22 Img_2713
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Oct 2023, 14:48

era probabil ultima cursa a unui tren Bucuresti -Belgrad ca au mai circulat trenuri Timisoara-Vîrșețsi Jimbolia -Kikinda pînă prin 2017 cred. Am mers si eu cu ultimul Vîrșet -Stamora Moravița.
din 1 august 2017 nu au mai circulat la Vîrșeț cred ca la Kikinda mai inainte s-a inchis.
Sus In jos
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

Numarul mesajelor : 1417
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4064
Data de inscriere : 24/08/2017

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Oct 2023, 15:36

In august 2014 am mers eu cu Desiro pana la Vrsac. La vremea respectiva, am venit cu trenul de noapte pana la Timisoara si am avut o ora intre trenuri, acum Malaxa trebuie sa astepte IRN78.
La Vrsac nu te lasau sa cobori din tren pana nu aratai CI-ul/pasaportul (se stampila pasaportul), dupa care la alt peron te astepta un automotor care mergea pana la Beograd Dunav (pe malul Dunarii, aproape de Kalemegdan), gara care acum nu mai exista. Ca sa ajungi la gara mare (nici ea nu mai exista) trebuia sa iei transportul in comun sau sa mergi vreo 2-3 km pe jos. Eu am stat 2 nopti in Belgrad, dupa care am luat un tren spre Zagreb si ulterior Ljubljana.

In august 2014 era o oferta de bilet dus-intors Timisoara-Belgrad cu 12 euro parca; returul nu l-am mai folosit, caci dupa ce m-am intors de la Ljubljana la Zagreb am luat un autocar spre Sarajevo, apoi Mostar-Dubrovnik-Budva-Tirana-Skopje-Pristina-Skopje-Sofia, iar de aici iar trenul direct catre Bucuresti.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 22 Icon_minitime

Sus In jos

ZS-Serbia
Sus 
Pagina 22 din 27Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 27  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Comlosul Mare (Romania) -- Nakovo(Serbia) -- Kikinda(Serbia)
» IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia)
» Canalul Sip-Serbia 1890-1896

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: INTERNATIONAL-
Mergi direct la: