Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 06 Aug 2023, 21:19
Începând cu luna august 2023, se suspendă până la noi ordine traficul feroviar pe secţiile: 8 Somogyszob - Nagyatád 47 Dombóvár - Godisa - Komló 78 Balassagyarmat - Ipolytarnóc 89 Miskolc-Tiszai - Nyékládház - Tiszaújváros 98 Abaújszántó - Hidasnémeti 103 Karcag - Tiszafüred 114 Mátészalka - Kocsord also - Csenger 121 Újszeged - Mezőhegyes 125 Mezőhegyes - Battonya, and 146 Lakitelek - Kunszentmárton.
De asemenea, pe secţia Nyékládháza – Tiszaújváros se suspendă traficul de călători.
Contractul de servicii publice aferent va fi preluat de Volanbusz cu autobuzele proprii.
Şi tare îmi e că e doar începutul...
_________________ :TTT:
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 25 Aug 2023, 16:55
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Lun 28 Aug 2023, 22:17
Incredibil ce ieftine sunt biletele la unguri, ma refer la internationale si la abonamentul general lunar.
Cipri Andrei Neculai
Numarul mesajelor : 387 Localizare : M400, km 130 Reputatie : 3363 Data de inscriere : 29/09/2016
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 29 Aug 2023, 19:30
D-aia ii si incurajez pe toti sa-si ia bilete din/spre Romania de la ei de pe site! Nu mai vorbesc de partea de serviciu clienti care este, "jos palaria"!
Dupa ce-am stat 40 de minute in gara la Ploiesti Vest acum 2 ani singur la ghiseul international pt a-mi lua la 406 bilet, iar doamna de acolo a luat efectiv cartea cu mersul de tren sa se convinga de ceea ce spuneam in conditiile in care erau 3-4 trenuri pe toata reteaua care treceau granita la vremea aia, dintre care doar asta la Episcopia, am luat decizia sa ma las de sportul asta si cumpar doar de la unguri.
Singurul lucru aiurea e ca nu poti sa-ti rezervi locul ca posesor de InterRail decat daca mergi la ghiseele lor.
In rest, ireprosabil.
Norbi V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2636 Varsta : 31 Localizare : Bistrita Reputatie : 8669 Data de inscriere : 19/04/2009
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mier 29 Mai 2024, 09:07
Dacă aveți drum în partea de nord-est al Ungariei, nu ezitați să vizitați linia secundară Eger - Szilvásvárad, cea mai romantică cale ferată din Ungaria, conform MÁV. În sezonul estival sunt patru perechi de trenuri din Eger cu plecare la orele 07:32, 10:02, 13:02 și 16:02. În extrasezon trenurile cu plecare la orele 07:32 și 16:02 circulă numai în zilele de sâmbătă și duminică.
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3354 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8364 Data de inscriere : 26/05/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 09 Aug 2024, 10:56
In anul 2023 au calatorit cu trenul 191 de milioane de calatori, ceea ce este mai mult de dublu fata de Romania. Numai prin garile din Budapesta trec zilnic mai multe trenuri si calatori fata de toata Romania insumata, din nefericire. Sursa este statistica oficiala din Ungaria.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 09 Aug 2024, 11:47
Ungurii au trenuri directe până la.Hamburg Berlin Munchen Stuttgart Zurich Varșovia și Kiev Au trenuri IC din oră in oră pe.liniile.principale.. Și au avantajul.ca tara este mica faci doua ore din orice colt la Budapesta
SMDS
Numarul mesajelor : 573 Varsta : 30 Localizare : Cluj Napoca Reputatie : 2498 Data de inscriere : 30/08/2019
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 09 Aug 2024, 12:21
Adrian78 a scris:
Ungurii au trenuri directe până la.Hamburg Berlin Munchen Stuttgart Zurich Varșovia și Kiev Au trenuri IC din oră in oră pe.liniile.principale.. Și au avantajul.ca tara este mica faci doua ore din orice colt la Budapesta
huh... ce chestie. Ii ca si cum sa ai bilet pentru o ruta e mai util decat sa ai bilet pentru 1 tren. 1 tren la 24 de ore vs. 1 tren la ora. Mda... chiar nu ma asteptam. Oricum si de ar fi sa folosim in masa trenurile, sub conducerile PSDNL tot gasesc o modalitate cretina de a alunga lumea de la tren. Incepe cu ore proaste... continua cu MR incomod, intarzieri peste intarzieri... poate sa tot vrea populatia ca sabotajul e din interior.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 09 Aug 2024, 12:43
SMDS a scris:
Adrian78 a scris:
huh... ce chestie. Ii ca si cum sa ai bilet pentru o ruta e mai util decat sa ai bilet pentru 1 tren. 1 tren la 24 de ore vs. 1 tren la ora. Mda... chiar nu ma asteptam. Oricum si de ar fi sa folosim in masa trenurile, sub conducerile PSDNL tot gasesc o modalitate cretina de a alunga lumea de la tren. Incepe cu ore proaste... continua cu MR incomod, intarzieri peste intarzieri... poate sa tot vrea populatia ca sabotajul e din interior.
Au trenuri IC cu vagoane de regio... adică într-un IC maghiar (cu câteva excepţii) ai primele vagoane de IC (la care plăteşti supliment) şi ultimele de regio (banchete de muşama sau textil, vagoane suburbane sau compartimentate, fără climatizare, fără prize, fără loc rezervat). Grosul populaţiei merge cu vagoanele alea, că e mai ieftin. Cine vrea să se întoarcă în timp 30 de ani se va simţi bine în trenurile MAV. Cui vrea înapoi cu 50 de ani îi recomand BDJ.
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 09 Aug 2024, 13:25
Pai in Ungaria se face naveta cu trenurile.IC că durează.doua ore sa ajungi la.Budapesta Apoi au și vagoane noi cum sunt 84-91 PMR+biciclete și 85-91 IC plus cel.business plus au destule.vagoane compartimentate 21-91 și 19-91 și servicii foarte bune la.cuseta și dormitor
Las ca e mai bine la noi cu vagoane etajate si 20-68 la IR si la trenurile regio sunt vagoana 20-76 30-76 19/21-70 22-76/22-96
Dr2005 Administrator
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 09 Aug 2024, 20:41
Unde mai merg cuşetele şi dormitoarele MAV? În afară de făcut paradă prin Secuime, ca să vadă votanţii că se gândeşte dl. Orban la ei... Tot aşa merg şi vagoanele modernizate prezentate acum 2 ani la Innotrans, numai spre zonele locuite de maghiari din România şi Slovacia. Poate or merge şi spre Serbia, nu ştiu dacă s-a redeschis linia.
Altfel, MAV mai avea nişte vechituri de cuşete şi VD-uri. Am avut ocazia în 2016 să merg cu aşa ceva, mă felicit şi acum că n-am plătit 50 euro să merg de la Craiova la Sofia cu VD-ul de la MAV.
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 09 Aug 2024, 21:54
Dr2005 a scris:
Unde mai merg cuşetele şi dormitoarele MAV? În afară de făcut paradă prin Secuime, ca să vadă votanţii că se gândeşte dl. Orban la ei... Tot aşa merg şi vagoanele modernizate prezentate acum 2 ani la Innotrans, numai spre zonele locuite de maghiari din România şi Slovacia. Poate or merge şi spre Serbia, nu ştiu dacă s-a redeschis linia.
Altfel, MAV mai avea nişte vechituri de cuşete şi VD-uri. Am avut ocazia în 2016 să merg cu aşa ceva, mă felicit şi acum că n-am plătit 50 euro să merg de la Craiova la Sofia cu VD-ul de la MAV.
Merg la.Salzburg Berlin Varsovia Stuttgart și în sezon la. Split cu EN Adria Eu am.fost cu 50-91 la.Berlin de la.Budapesta in 2014 și a fost foarte ok pentru 39 de euro
Pe Budapesta Sofia circula.70-80 70-41 și 59-80
Numarul mesajelor : 3354 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8364 Data de inscriere : 26/05/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 09 Aug 2024, 22:23
[/quote] Au trenuri IC cu vagoane de regio... adică într-un IC maghiar (cu câteva excepţii) ai primele vagoane de IC (la care plăteşti supliment) şi ultimele de regio (banchete de muşama sau textil, vagoane suburbane sau compartimentate, fără climatizare, fără prize, fără loc rezervat). Grosul populaţiei merge cu vagoanele alea, că e mai ieftin. Cine vrea să se întoarcă în timp 30 de ani se va simţi bine în trenurile MAV. Cui vrea înapoi cu 50 de ani îi recomand BDJ.[/quote]
Bulgarii la transportul feroviar de călători sunt în urma României. Dar MAV Ungaria sunt peste România. Maghiarii au peste 3.000 de trenuri zilnice de călători, în România sunt mai puțin de 2.000 . Este o plăcere să călătorești cu vagoane compartimentate, este interesant să vezi trenuri în gările bine întreținute de la ei, viteza de circulație este mai bună, etc. După ce treci frontiera în Ungaria trenurile se aglomerează, deci maghiarii sunt fideli trenurilor, la noi multe trenuri circulă cu câțiva călători chiar dacă tranzitează orașe medii și mari la numărul de locuitori.
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 27 Aug 2024, 14:36
Au trenuri IC cu vagoane de regio... adică într-un IC maghiar (cu câteva excepţii) ai primele vagoane de IC (la care plăteşti supliment) şi ultimele de regio (banchete de muşama sau textil, vagoane suburbane sau compartimentate, fără climatizare, fără prize, fără loc rezervat). Grosul populaţiei merge cu vagoanele alea, că e mai ieftin. Cine vrea să se întoarcă în timp 30 de ani se va simţi bine în trenurile MAV.[/quote] Cei de la MAV sunt totusi derbedei. Eu am cumparat bilet la vagon 21-91 la IC si a tras la peron trenul, am ramas cu ochii in soare, lipsea vagonul. Seful de tren m-a indrumat frumos la celelalte vagoane sa ma simt ca acum 30 de ani.
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 27 Aug 2024, 14:50
Dar, MAV are o frecventa foarte buna la trenuri in raport cu CFR C. La ei sunt majoritatea liniilor cu multe trenuri, la noi in tara sunt cateva. MAV nu a renuntat la materialul rulant decent daca nu a avut altul de inlocuire.
In Ungaria exista autostrazi care acopera mare parte din orasele importante si mari.
In Romania daca ar fi acum multi kilometri de autostrada (3-4.000), numarul calatorilor ar fi de maxim 50 de milioane pe an, concurenta de la rutier ar fi si mai puternica. Vedeti cat de rau sta Bulgaria la feroviar care beneficiaza de o densitate mai mare de kilometri de autostrazi, si puteti face o palalela.