Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Caile ferate si mineriadele

In jos 
+13
Amiralul
dan tm
lifetec
DUAL
Re6/6
ATM
kristi kkk
spiderpc
Dr2005
IonutChircu
Luna
Bobses
ldh80
17 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
AutorMesaj
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6860
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12240
Data de inscriere : 03/11/2010

Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 10:53

Totusi si inainte de 1989, au existat produse romanesti, exportate datorita calitatii lor, cu nimic mai prejos decat produsele similare din vest! Amintesc aici de locomotive si vagoane (fabrica de la Arad a exportat vagoane si in SUA, iar locomotivele romanesti erau exportate in numeroase tari), autoturisme ARO (intr-un concurs desfasurat in RF Germana, un autoturism ARO a surclasat un autoturism Land Rover), produse chimice, mobila (fabrica de la Radauti livra 90% din productie la export, iar garniturile de mobila Bogdana si Rococo produse la Vaslui erau exportate in RF Germana, Suedia, URSS, etc), , materiale de constructie, textila-incaltaminte (pantofii produsi de Guban Timisoara erau recunoscuti pentru calitatea lor), produse agricole (garnituri intregi de tren cu carcase de porc de la Comtim Timisoara plecau la export in URSS).
Papucii produsi la Husana Husi erau folositi inclusiv de armata irakiana, utilajul petrolier produs la SUC Husi era exportat in China, textilele realizate de Moldotext mergeau la export, iar piese de moblilier produse de Sectia lemn Husi erau exportate in Olanda.

Astea sunt FAPTE concrete, nu inventii! Si când spun lucruri practice, concrete, tot se cheama ca as face propaganda regimului comunist ?!

Iar dupa 1964 in Romania nu au mai existat detinuti politici! Daca iti vedeai de serviciu si de familie, nu aveai treaba cu baietii cu ochi albastri de la securitate!
Iar la un meci pe stadion, la un sprit in restaurant, la o tabla, cate glume nu se spuneau despre regim, si se critica deschis regimul. Ori nimeni nu a patit nimic din cauza asta, dupa 1964!
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 11:13

Trebuie spus ca dupa 1964, militia si securitatea au servit statul si poporul roman, si nu pe Ceausescu!

Tot respectul si toata cinstea pentru lucratorii de militie si securitate de dupa 1964!

Militianul care asigura ordinea si linistea publica pe strada (atunci erau mult mai putine crime, violuri, talharii, etc), militianul de la economic care descoperea unele infractiuni economice (precum celebra afacere Bachus- cazul Stefanescu cu vinurile), militianul de la judiciar (precum unul ca Dumitru Ceacanica- cel mai mare criminalist roman, care a contribuit si la descoperirea celebrului criminal in serie Ramaru) care descoperea autorii unor crime, ce treaba aveau cu Ceausescu ?! Ei isi faceau doar datoria si meseria, indiferent de regimul politic de atunci!

De ce trebuie sa judecam totul din punct de vedere politic, si nu putem aprecia cinstit eforturile unor oameni de a-si face meseria, care chiar daca erau militieni erau OAMENI ca si noi ?!

Acum cinstit vorbind- cei care au prins mai mult aceea perioada (eu din pacate am prins-o destul de putin), va amintiti cred- daca mergeati linistiti pe strada, nu provocati scandal public, nu deranjati ordinea si linistea publica, etc, sa lua vreun militian de dumneavoastra , asa din senin ?! Nu cred!

Erau- cred ca le-ati vazut- acele serii de filme Brigada Diverse, care redau destul de fidel si real cum se desfasura munca de militie in anii 70!

Dupa 1980 si militienii indurau acceleasi lipsuri ca tot romanul- si militianul ingheta iarna de frig in apartament, si el statea la coada la lapte si la carne, etc!
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9089
Reputatie : 12985
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 11:23

iar incepi cu militia si securitatea?

poate au servit pe ai tai dar nu pe restul populatiei.
Sus In jos
Amiralul

Numarul mesajelor : 845
Reputatie : 6515
Data de inscriere : 12/06/2009

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 11:50

ldh,nu o sa te conving eu,dar in timpurile alea unde toti ar fi trebuit sa fie egali,unii erau mai egali decit ceilalti.
Nomenclaturistii aia,stateau in vile boieresti,partidul avea vile,ferme,case de vacanta unde mergeau cu familia in concediu,gratis.Faceau chefuri intre tovarasi,gratis.Aveau casa de comenzi unde trimiteau soferul cu cutia de aluminiu si lista de cumparaturi si cumparau tot ce nu gaseai tu,om obisnuit.
Partidul avea grija sa fie pastate aparentele,nu vedeai ca se bat care are cel mai lung mertan ca acum...desi cind eram copil Ceasca se plimba in Mercedes 600 kompressor,copiii astora puteu merge la scoli in strainatate,nu la Moscova cum crezi tu,ci la Oxford!
Si apropo de munca securitatii,in 87 cind am venit din armata am fost intr-o noapte la un coleg,sa ne uitam la filme.Tipul a imprumutat videoul si cum eram vreo 30 de insi,cineva a ciripit.Am dat toti cu subsemnatul la secu de ni s-au terminat pixurile.
Noroc ca turnatorul n-a stiut de unde a fost luat videoul ca il confiscau si l-am fi platit din buzunar,ca asa era,daca voiai sa vezi un film in anii aia,iti asumai riscuri.
Si acum cind il vad pe Cristopher Lambert in Nemuritorul imi vine sa rad ce prosti am fost sa suportam 50 de ani porcariile comunistilor.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 12:03

Amiralule, degeaba ii spui ca el e fiu de nomenclaturist local.

pacat ca discutia a luat-o iarasi razna, in rest era in regula sa mai discutam una alta.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 12:08

Ba da- au servit dupa 1964 statul si poporul roman! Eu vad in militienii si securistii de dupa 1964, doar niste OAMENI care-si faceau cinstit meseria! Incercati sa va detasati de grade, uniforme, functii, si sa-i vedeti ca pe niste oameni simpli!

Securitatea de dupa 1964 a servit statul si poporul roman prin

1. Contracararea pe plan informativ a actiunilor dusmanoase la adresa statului si poporului roman, desfasurate de catre URSS si Ungaria in special. In cadrul DSS-ului exista o unitatea speciala anti-KGB.

2. Protejarea secretelor militare si economice romanesti (directia de contrainformatii economice era condusa de generalul Emil Macri)

3. Obtinerea din strainatate de informatii utile Romaniei, prin Centrala de Informatii Externe

4. Activitatea laudabila a trupelor USLA, condusa de Gheorghe Ardeleanu.

5. directia de paza, condusa de generalul Marin Neagoe.

Dupa 1980, DSS-ul cunoastea starea de nemultumire a populatiei, si in repetate rânduri Iulian Vlad a incercat sa-l avertizeze pe Ceusescu despre acest lucru, insa nu a fost ascultat.

Discutiile de la Malta din 1 decembrie 1989 au fost cunoscute de DSS, si, constient de ce va urma si ca Ceausescu oricum va cadea, Iulian Vlad da ordin tuturor cadrelor de securitate sa adopte o atitudine pasiva si de non-combat.

Astfel, sefii Inspectoratelor Judetene a MI refuza sa indeplineasca cererile unor prim-secretari judeteni de a scoate in strada unitatile speciale Scutul, si putem spune ca atat securitatea cat si militia nu au intreprins vreo actiune de represiune in timpul revolutiei.

Inca din 17 decembrie, Iulian Vlad transmite un ordin catre toate cadrele de securitate- sa ramana in unitati si sa depuna armamentul la rastel.
In sedinta CPEx din 17 decembrie, Nicolae Ceausescu i critica dur pe Iulian Vlad, Tudor Postelnicu si Vasile Milea, reprosandu-le ca ce au facut ei se cheama pactizare cu inamicul si ar trebui pusi la zid!

In noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, Iulian Vlad i propune lui Vasile Milea ca impreuna sa dea o lovitura de stat, cadrele Directiei de paza a DSS-ului sa aresteze cuplul Ceausescu, pe membri CPEx si ai guvernului, iar armata sa preia puterea, un timp limitat.
Din pacate Vasile Milea nu are taria de caracter a se impotriva deschis lui Ceausescu si refuza propunerea, preferand apoi sa se sinucida.

Dupa fuga lui Ceausescu din sediul CC, Iulian Vlad da ordin tuturor celor cca 150 de cadre a Directiei de paza sa se retraga si sa abandoneze armamentul (Declaratia lui Iulian Vlad- Aveam 150 de oameni inarmati pana in dinti in sediul CC. Daca dadeam ordin sa traga, iesea macel).

Apoi Iulian Vlad- impreuna cu un alt mare erou si patriot generalul Stefan Gusa- incearca sa opreasca raspandirea zvonurilor aberante raspandite prin TVR, sa puna ordine si sa coordoneze actiunile armatei, evitând astfel razboiul civil spre care se indrepta atunci Romania.

Trebuie spus ca securitate a fost prima care l-a abandonat pe Ceausescu. De altfel acesta a fost retinut de catre echipajul de militie format din plutonierii Constantin Paisie si Andrei Osman, si predat armatei de catre militienii din Targoviste si de catre seful securitatii judetene Dambovita.

Sotii Ceausescu au fost abandonati la marginea drumului si de cei doi ofiteri de securitate care-i insoteau.

Dupa fuga sotilor Ceausescu, la sediul TVR, adjunctul sefului IGM-ului, generalul Romeo Campeanu, transmite un comunicat catre toate unitatile si cadrele de militie din tara. Militia este a poporului si apara poporul, nu altceva! Toate cadrele de militie vor dialoga cu revolutionarii, vor calma spiritele, si sub nici o forma nu vor utiliza armamentul din dotare.

Cu toate acestea, in unele localitati din tara, elemente huliganice si criminale, infractori de drept comun, borfasi si tigani, vor ataca si incendia sedii si posturi de militie, agreseaza cadrele de militie si securitate (fara ca acestea sa fi intreprins vreo actiune de represiune si fara ca sa fi tras un singur foc de arma), unii militieni si securisti fiind asasinati barbar.
In Harghita si Covasna, elemente soviniste maghiare comit acte de barbarie si maltratari asupra lucratorilor de militie si securitate.
Merita titlul de eroi martiri ai revolutiei toti militienii si securistii asasinati in mod barbar in Harghita, Covasna, la Cugir sau la Sibiu.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 12:22

Amiralul a scris:
ldh,nu o sa te conving eu,dar in timpurile alea unde toti ar fi trebuit sa fie egali,unii erau mai egali decit ceilalti.
Nomenclaturistii aia,stateau in vile boieresti,partidul avea vile,ferme,case de vacanta unde mergeau cu familia in concediu,gratis.Faceau chefuri intre tovarasi,gratis.Aveau casa de comenzi unde trimiteau soferul cu cutia de aluminiu si lista de cumparaturi si cumparau tot ce nu gaseai tu,om obisnuit.
Partidul avea grija sa fie pastate aparentele,nu vedeai ca se bat care are cel mai lung mertan ca acum...desi cind eram copil Ceasca se plimba in Mercedes 600 kompressor,copiii astora puteu merge la scoli in strainatate,nu la Moscova cum crezi tu,ci la Oxford!
Si apropo de munca securitatii,in 87 cind am venit din armata am fost intr-o noapte la un coleg,sa ne uitam la filme.Tipul a imprumutat videoul si cum eram vreo 30 de insi,cineva a ciripit.Am dat toti cu subsemnatul la secu de ni s-au terminat pixurile.
Noroc ca turnatorul n-a stiut de unde a fost luat videoul ca il confiscau si l-am fi platit din buzunar,ca asa era,daca voiai sa vezi un film in anii aia,iti asumai riscuri.
Si acum cind il vad pe Cristopher Lambert in Nemuritorul imi vine sa rad ce prosti am fost sa suportam 50 de ani porcariile comunistilor.

Toate casele de protocol NU apartineau activistilor de partid, ci apartineau statului! Activistii de partid doar le foloseau, pe perioada cat aveau aceea functie in localitatea respectiva!
La Vaslui am vazut casa modesta (fara etaj, cu 2-3 camere), unde a locuit ultimul prim secretar al judetului, Ion Pavel!
Pai se compara cu vilele de astazi ale celor care au lucrat la stat si au furat pe rupte ?!

O data, un prim-secretar de la Neamt, din fondurile partidului, si-a facut o casa de vacanta! Când a aflat, Ceausescu l-a destituit imediat, l-a trimis in judecata si casa a nationalizat-o!

Au fost revizori contabili ai cooperatiei de consum care au facut puscarie doar pentru ca luasera ca spaga o pereche de papuci, ca sa inchida ochii la lipsa in gestiune gasita la un gestionar! Atunci, furtul din avutul obstesc se pedeapsa extrem de dur, iar la o lipsa in gestiune mai mare de 3 salarii tarifare, obligatoriu se intocmea dosar penal.

Iar ca sa lamurim o data pentru totdeauna aceasta fabulatie ca as fi fost fiu de nomenclaturist! Tata a fost revizor contabil, merceolog si sef de grup depozite (intre 1986-1994) in cadrul cooperatiei de consum, iar mama a fost contabila la ocolul silvic!

Iar ca sa vedeti ca si militienii si securistii indurau acceleasi lipsuri ca si toti romanii dupa 1980, nu de putine ori veneau la depozit si se rugau de tata- Nea Valerica, va rugam, daca puteti sa ne ajutati cu un frigider, o masina de spalat, un sac de ciment, un litru de ulei, un kil de zahar, etc!
Totusi dupa aia erau baieti fini- e adevarat ca faceau o cinste cu un sprit sau o masa la Cina.

Astia erau militienii si securistii- cel putin cei din Husi.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7645
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 12:55

Nu dom'le, gestionarii erau cei mai aprigi adversari ai șperțului. Ldh80, am avut și eu un unchi din ăsta! Știi ce cinstit era? Mamă, mamă! In decembrie '89 a scos din căpiță 1000000 de lei și a început bișnița cu Turcia. Drept e că și noi, familia, am dus-o bine cu el, avem ce ne trebuie. Evident printr-un troc din ăsta de epoca de piatră, noi îi dădeam ce aveam pe la țară, el ne dădea ciocolată chinezească, țigări Kent, aveam manuale noi, cerneală-la librărie trebuia pe lângă bani să dai și 2 ouă pentru cerneală, stilouri chinezești, bomboane bulgărești sau cubaneze! A pus o pilă pentru tata la Aro să sară vreo 100 de poziții în față și multe altele! Lasă-mă cu cinstea comuniștilor. Erau niște țărani cu 3 clase ajunși fortuit în capu' statului, Ceașcă e exemplul perfect al unui regim distopic, cizmarul președinte! Iar unchiul meu azi e un șmecher care trage de sfori parlamentari, nu vrea să se bage în față, are caiete de sarcini la licitații după modelul pe care-l dorește, are facultate făcută la 50 de ani. Bineînțeles, la o facultate din Craiova unde decan era un tip pe care el îl omenea pe vremea tabloului. Scutește-mă, revoluția a fost vrută în primul rând de comuniștii îmbuibați care nu mai puteau suporta să stea băgați în spate. Iar cu bunul statului... E discutabil, omu' nou comunist s-a dovedit prea bou ca să gestioneze ce avea pe vremuri, nu că ar fi avut ceva incomensurabil. Când văd prin Teleorman oamenii care au condus local PCR-ul, cât de limitați sunt, mă minunez ce popor prost am avut/avem!

Ultima editare efectuata de catre kristi kkk in Joi 04 Aug 2016, 12:57, editata de 1 ori
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 12:55

Ai tau aveau functii bine plsate de aceea te-ai invatat sa ai totul si sa nu faci nimic rezultind un inadaptat al acestor zile.La nivel micro tot nomenclatura se chema.

cele scrise de tine le-ai mai scris si alta data, inseamna ca le ai salvate in calculator.

Cum am spus discutia a deviat aiurea spre slavirea comunismului in mod inutil cind putea fi o discutie principiala, comparativa intre comunism si capitalism.

Nu ca ar fi capitalismul mai breaz.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7645
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 13:05

Nu a existat pușcărie politică după 1964? Păi Gheorghe Ursu era cumva "șmenar", " maradonist"? Bagi capu' în nisip și te faci că nu vezi niște încălcări elementare ale drepturilor omului! Păi e bine, comunistule, ca tu azi să înjuri pe Băsescu sau Iohannis și să nu pățești nimic iar pe vremea comuniștilor cei care spuneau un banc cu Ceaușescu își lăsau oasele pe la canal?
Sus In jos
Amiralul

Numarul mesajelor : 845
Reputatie : 6515
Data de inscriere : 12/06/2009

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 13:08

Am avut un coleg,fie-i tarina usoara,care era nepotul unui fost prim-ministru.Stiu o multime de povesti cu copii lui Ceasca,Mizil si restul...Nu le spun aici,le stiu de 30 de ani,dar faceau cam ce vroiau...
Tu nu intelegi mai ldh,aia nu aveau nevoie de proprietati ca aveau totul pe gratis,erau mai ,,egali'' ca ,,oamenii muncii de la orase si sate'' pe care cica ii reprezentau.
Da,erau fabrici care exportau,dar totul era controlat de secu,tara avea nevoie de valuta,vindeam ieftin,numai sa iasa dolarul.
In 90 cind s-a desfintat CAER-UL nu se mai pute continua cu trocul,intre statele ,,fratesti''.Dadeam la rusi carne ei ne dadeau gaz metan,la polonezi locomotive si ei ne dadeau carbune ...Cind a fost vorba sa se lucreze pe costuri reale,nu s-a mai putut..
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 14:54

kristi kkk a scris:
Nu dom'le, gestionarii erau cei mai aprigi adversari ai șperțului. Ldh80, am avut și eu un unchi din ăsta! Știi ce cinstit era? Mamă, mamă! In decembrie '89 a scos din căpiță 1000000 de lei și a început bișnița cu Turcia. Drept e că și noi, familia, am dus-o bine cu el, avem ce ne trebuie. Evident printr-un troc din ăsta de epoca de piatră, noi îi dădeam ce aveam pe la țară, el ne dădea ciocolată chinezească, țigări Kent, aveam manuale noi, cerneală-la librărie trebuia pe lângă bani să dai și 2 ouă pentru cerneală, stilouri chinezești, bomboane bulgărești sau cubaneze! A pus o pilă pentru tata la Aro să sară vreo 100 de poziții în față și multe altele! Lasă-mă cu cinstea comuniștilor. Erau niște țărani cu 3 clase ajunși fortuit în capu' statului, Ceașcă e exemplul perfect al unui regim distopic, cizmarul președinte! Iar unchiul meu azi e un șmecher care trage de sfori parlamentari, nu vrea să se bage în față, are caiete de sarcini la licitații după modelul pe care-l dorește, are facultate făcută la 50 de ani. Bineînțeles, la o facultate din Craiova unde decan era un tip pe care el îl omenea pe vremea tabloului. Scutește-mă, revoluția a fost vrută în primul rând de comuniștii îmbuibați care nu mai puteau suporta să stea băgați în spate. Iar cu bunul statului... E discutabil, omu' nou comunist s-a dovedit prea bou ca să gestioneze ce avea pe vremuri, nu că ar fi avut ceva incomensurabil. Când văd prin Teleorman oamenii care au condus local PCR-ul, cât de limitați sunt, mă minunez ce popor prost am avut/avem!

Vad ca amestecati mai multe lucruri, si spuneti si neadevaruri!

Haideti sa va spun eu cum a fost!

1. In privinta comertului, amestecati doua lucruri distincte!

-Este adevarat ca inainte de 1989 unii gestionari mai lua un ciubuc de la oameni! De obicei asta se intampla cam asa. Venea omul la gestionarul cooperatiei, si zicea ca ar vrea sa cumpere un frigider. Gestionarul cooperatiei i spunea- Da, nici o problema, va servim, doar ca avem putine frigidere si mai trebuie sa asteptati, sa vina vagonul de la Gaesti. Daca omul pricepea ideea, spunea- Stiti, sunt si eu atent cu dumneavoastra! Iar acest atent insemna cca 5%- din valoarea marfii (daca un frigider costa 4000 de lei, ciubuc gestionarului era de 200 de lei, echivalentul a doua mese la restaurant). In felul acesta, toata lumea era multumita- conducerea unitatii ca marfa era vanduta , planul realizat si incasata contravaloarea marfii, gestionarul ca lua si el un mic ciubuc si omul ca lua marfa mai repede.

Acest fenomen era generat de faptul ca se primeau mai putine frigidere decat cererea (prioritatea fiind exportul). La contractari cu industria se obtinea mai putina marfa decat cererea.

Unii merceologi mai abili reuseau la contractari sa obtina marfa un pic mai multa decat planul aprobat. De exemplul, daca erai merceolog , te duceai la contractari si se stia ca vii din judetul Vaslui, reprezentantii fabricilor iti spuneau- Pai stim ca acolo la Husi se face un vin bun, ca aveti la Vaslui un coniac bun Vasconi, ca aveti la Husi un IAS puternic, etc! Aluzia era clara- la ce se asteptau sa primeasca reprezentantii fabricilor.

-Insa cu totul alta era situatia daca vreun gestionar incerca sa pagubeasca unitatea sau sa fure din avutul obstesc! Asa daca mai luai un ciubuc de la om mai treaca-mearga, dar daca era gasit gestionarul cu lipsa in gestiune, incerca sa falsifice facturi, acte contabile, avize de insotirea marfii, etc, atunci facea puscarie fara discutie!
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 15:07

2. Si inainte de 1989, au existat (la conducerea unitatilor industriale, IAS-urilor, CAP-urilor, etc), oameni care merita toata stima si consideratia, excelenti profesionisti in domeniile lor de activitate, care si-au facut doar meseria si datoria fata de tara si popor, indiferent de regimul politic existent atunci!

Dintre acestia pot fi amintiti- Florentin Carpanu (directorul Comtim Timisoara), Ion Avram (ministrul industriei metalurgice), Mihai Florescu (ministru industriei chimice), Alexandru Filioreanul (directorul regionalei CFR Iasi), Ion Stanescu (ministrul turismului), Paul Niculescu Mizil (presedintele CENTROCOOP-ului), generalul Petre Constantinescu (omul care a condus constructia metroului bucurestean), generalul Constantin Olteanu (ministru apararii si apoi primar general al capitalei), generalul Iulian Vlad (profesionist desavarsit in munca de informatii), Jean Moldoveanul (seful IGM-ului), Ion Gheorghe Maurer, Ion Fratila (prim secretar al judetului Vaslui) si multi altii!

Când judecam activitatea acestor oameni, trebuie sa o facem strict in functie de ce au facut ei in meseria lor si in calitatile care le-au avut, nu in functie de orientarea politica a lor!

De exemplul in cazul lui Alexandru Filioreanul. Prea putina relevanta are daca a fost comunist sau nu, ci ceea ce conteaza este ce a facut el -cat a fost in functie- pentru regionala Iasi.

3. Despre Nicolae Ceausescu ar fi multe de spus, insa ma rezum la ce a spus despre el un fost impiegat de miscare din statia Husi- Asa cizmar cum a fost, dar multe lucruri bune a facut pentru tara asta!
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 15:14

Ai luat-o pe aratura.
Il ridici in slava pe Filioreanu pentru legenda ca a inceput o cale ferata de capul lui?

Ce cunostinte ai despre nomenclaturisti, nici nu ma mir provenind din nomenclatura locala.

Pacat ca ai distrus iarasi un topic.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 04 Aug 2016, 15:29

Nu e vorba de a ridica in slavi pe nimeni, ci de a spune niste adevaruri! Nu l-am ridicat in slavi- am spus doar ca si-a facut meseria!

Iar faptul ca eu cunosc ce s-a intamplat in istoria Romaniei nu vad cu ce va deranjeaza!

Si de ce domnule spuneti ca am distrus un topic ?! Adica e cenzura cumva si nu pot sa-mi exprim o opinie ?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Caile ferate si mineriadele   Caile ferate si mineriadele - Pagina 5 Icon_minitime

Sus In jos

Caile ferate si mineriadele
Sus 
Pagina 5 din 8Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Caile ferate din Basarabia
» Caile Ferate Romane
» CFM-Moldova
» Caile ferate forestiere
» Calea Ferata romaneasca - incotro ?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: CFR - FILE DE ISTORIE-
Mergi direct la: