Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+101
cortexedge
Adisoft1991s
TonyGFR
alinx3330
spiderpc
Caravelle_Zg
Katalin4653
huiu_goe
dandel
mariushal
cont dezactivat .
Hurricane
@ndrey
63-1143-5
aurelsandu
cnusi
adytm
kristi kkk
lifetec
andreikiki
redeme
baiazid
Simply18
manuela
frank81
nenuandrei
Desiro256
Spartan1948
kasapis2007
roseanu
Raduku09
razvan - trenuri
kristu
traian
M.I.C.I.
raoul
Vale
1nt3rp0l_106
Kriszti219
daniel_c
George33
lokomo69
Amiralul
cristi ar
membru inactiv
rich1974
alex1987
DPS
AlexandruC
iuli.hard
COSTACHE MIHAIL
didinul
Norbi
ravers75
lovekomotive
allred
Re6/6
TVlad
incepator
Goanga
MariusM
membru exclus
bostanescu gigel
lapsanszkitamas
rizelgeorgel2004
dany90
NicuS
cstefan
AndiCFR
mureseanu_976
riciu
cfr500
vanchorusebulgaria
EuroNight
sorin
cont inactiv
AlexD
ionutz85
Ciprian
andreiutzu
ionutz72
Warrior12
The Legend
cardinal
Vitosa
Teodor
Adirmvl
bybyutza
Vlad
Costin.H
Luna
DUAL
Dr2005
pannonia express
Nesebar
Rarau
avram
ldh80
IonutCFR2009
Adrian78
Andrey_tm
105 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 58 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
redeme
V.I.P Member
V.I.P Member
redeme

Numarul mesajelor : 1081
Localizare : Iasi
Reputatie : 6118
Data de inscriere : 06/03/2011

Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeMier Oct 31, 2012 9:07 pm

Are cineva Dispozitia 9/2009 de la CFR Marfă în format electronic (sau scanat)? Mulțumesc!
Sus In jos
andreikiki

andreikiki

Numarul mesajelor : 83
Varsta : 35
Localizare : BRASOV/TRIAJ
Reputatie : 5579
Data de inscriere : 19/11/2009

MesajSubiect: g   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeMier Oct 31, 2012 10:37 pm

defileul muresului poate il stiti multi.sunt zone frumoase deda-toplita, deda-beclean.voslobeni-iz.oltului de ce nu se fac niste fluturasi cu zonele frumoase ca sunt multi care nu stiu despre zonele astea
Sus In jos
andreikiki

andreikiki

Numarul mesajelor : 83
Varsta : 35
Localizare : BRASOV/TRIAJ
Reputatie : 5579
Data de inscriere : 19/11/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeMier Oct 31, 2012 11:36 pm

in curtea fabricii de paine vel pitar din brasov este o cale ferata inca vizibila vine de la 7spice iese prin autogara trece strada si se impreuneaza cu linia brasov-bartolomeu aveti idee ce e cu ea?
Sus In jos
ionutz72
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz72

Numarul mesajelor : 1030
Varsta : 52
Localizare : Prin zona...
Reputatie : 6452
Data de inscriere : 30/03/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeJoi Noi 01, 2012 12:18 am

Facea candva legatura cu statia Bartolomeu. Intrau pe acolo vagoane cu grau.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13276
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeJoi Noi 01, 2012 7:59 am

La unguri se circula cu 160 unde e implementat ETCS,ce-i drept nu am mai fost de 2 ani dupa Budapesta cu trenul,sunt curios acum RJ ul ce viteza comerciala are pe Gyor-Viena.Oricum are viteza mai buna ca Dacia,ca face ~ la fel cu opriri mai multe decat Dacia.Totusi austriecii sunt foarte nationalisti,si nu prea ii vezi sa se arunce la altceva decat ce e national .. La fel si-n Germania.
Oricum bine ca-l avem si-asa ,ca sunt destul de multi romani care merg la a2'a, in schimb strainii ingroasa grav randurile vagoanelor de dormit.Citisem pe rail away parca un review la calatorie Londra-Bucuresti via Viena cu Dacia si erau foarte placut impresionati de dormitorul romanesc..
Dacia era limitat la 140 datorita cusetei.Dormitor 200,Ava 200,Boardul a fost de 200 ,dar aaccum e 160 datorita lipsei patinei EM.
Sus In jos
Teodor

Numarul mesajelor : 3305
Reputatie : 8442
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeJoi Noi 01, 2012 12:12 pm

O scurta intrebare, R 9002 ( Craiova - Bucuresti Basarab ) ajunge cu intarziere la destinatie ? Daca da, cam cate minute ?
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15504
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeMar Noi 06, 2012 7:10 pm

Am o intrebare: In momentul actual care tren de calatori este cel mai lung? (adica are in compunere cele mai multe vagoane)
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeMar Noi 06, 2012 7:44 pm

COSTACHE MIHAIL a scris:
Am o intrebare: In momentul actual care tren de calatori este cel mai lung? (adica are in compunere cele mai multe vagoane)

Cred ca 1741 ?

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15504
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeMar Noi 06, 2012 7:51 pm

Cam cate vagoane are??

Am pus intrebarea pentru ca am vazut in ultima perioada numai trenuri cu vagoane putine.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeMar Noi 06, 2012 7:53 pm

14-15 vagoane , cam asa .

V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 2058
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6602
Data de inscriere : 02/08/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeMar Noi 06, 2012 8:00 pm

karpaty a scris:
14-15 vagoane , cam asa .
in ultima vreme, eu am numarat numai 10-11, dar ramane cel mai lung dintre cele care trec prin Bucuresti N
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeMar Noi 06, 2012 8:12 pm

Depinde de zile , are 3 clasa de Satu Mare plus 3 clasa de Baia Mare deja 6 vagoane , cuseta si dormitor de Baia Mare se fac 8 cuseta si dormitor de Oradea a ajuns la 10 cuseta si dormitor de Satu Mare a ajuns la 12 dar pentru Satu Mare nu are doar o cuseta si un dormitor , mereu am vazut cate 2 din fiecare , e posibil sa renunte la cuseta si dormitorul de Oradea in cursul saptamanii si poate de asta sa aibe doar 10-11 vagoane eventual si cuseta de Baia Mare si ramane doar cu dormitorul , cum am spus depinde de zile , de sarbatori are si 16 vagoane .

Vizitator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeMar Noi 06, 2012 9:50 pm

Saptamana trecuta l-am vazut cu 14 vagoane dar nu mai tin minte in ce zi, printre care si vag de clasa 1-a la grupa de Baia Mare care cateva luni bune nu a circulat.
Sus In jos
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5452
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeMar Noi 06, 2012 10:49 pm

Intrebare legata de intreruperea calatoriei

de ex plec sambata asta de la Bucuresti Nord la Predeal dar vreau sa ma opresc inainte la Sinaia sa intrerup si apoi sa plec peste ceva timp la Predeal

de ex plec cu IR 1637 Bucuresti Nord 7.10-9.12 Predeal , ajunge la 8.45 in Sinaia

1) unde trebuie sa ma duc sa intrerup? La casa de bilete, in alta parte ?

2) urmatorul e 1582 Constanta-Brasov ajunge la 9.55 in Sinaia dar are intarziere si nu vreau sa il iau, sunt obligat sa il iau pe asta?
Eu as prefera sa il iau pe IR 1621 care ajunge la 11.28 in Sinaia si sa continui calatoria la Predeal.
Deci ce trebuie sa fac?
Ma duc la casiera ii prezint biletul , ea pune o stampila, si apoi ma intorc tot sambata cu 15 min inainte de a pleca un IR si ea imi scrie pe bilet numarul trenului in care urc?

3) pe distanta ramasa trebuie obligatoriu sa imi cumpar loc? Pot sa stau in picioare, fara loc, adica sa nu mai platesc nimic?

Intreb toate astea ca poate intalnesc vreun nas zelos intre Sinaia si Predeal si nu se stie / plus ca nu am facut vreodata intrerupere si prima fraza ma cam incurca.

-------------------------------------------------------------------

ÎNTRERUPEREA CĂLĂTORIEI

Legitimaţia de călătorie dă dreptul, de regulă, la o singură întrerupere a călătoriei, care trebuie să se încadreze în minimum 24 de ore de la plecarea trenului cu care a sosit călătorul sau de la plecarea primului tren de legătură de acelaşi rang.

Aplicarea vizei de întrerupere cu stabilirea duratei acesteia se poate solicita o singura data, cu exceptie pentru legitimaţiile care au prevăzute alte conditiile comerciale particulare de utilizare.
Termenul de întrerupere a călătoriei, altul decât 24 de ore, se stabileşte de personalul CFR Calatori conform reglementarilor comerciale.
Continuarea călătoriei se poate face din staţia de cale ferată unde s-a făcut întreruperea călătoriei sau din orice staţie de cale ferată situată pe parcursul rămas neefectuat.

Legitimaţia de călătorie îşi pierde valabilitatea în cazul în care călătoria întreruptă nu va putea fi continuată cu trenul pentru care a fost vizată. În aceste situaţii se poate aplica viza de neutilizare parţială cu restituirea tarifelor aferente, cu respectarea reglementarilor in vigoare.
Când călătorul nu poate preciza cu ce tren îşi va continua călătoria, se va aplica de catre casiera numai ştampila, urmând ca el să se prezinte din nou pentru a i se completa viza cu numărul trenului, data şi semnătura.

Pentru a avea dreptul la continuarea călătoriei: este obligatorie prezentarea calatorului la staţia de cale ferată de întrerupere, cu legitimaţia de călătorie, pentru a se aplica de catre casiera viza de întrerupere, în termen maxim de o oră de la sosirea în staţia de cale ferată unde se intrerupe calatoria.

Călătorul găsit în tren cu legitimaţie de călătorie numai cu ştampila pentru întrerupere, fără a avea specificat numărul de tren şi data pentru continuarea călătoriei, cat si eventualele legitimatii de calatorie ca diferente tarifare, va fi considerat ca fiind cu legitimaţie de călătorie nevalabilă şi tratat ca atare.
Sus In jos
cristi ar

Numarul mesajelor : 866
Varsta : 46
Localizare : Arad
Reputatie : 6554
Data de inscriere : 28/05/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitimeMar Noi 06, 2012 10:55 pm

La sosirea in Sinaia te prezinti la casa de bilete unde ti se aplica viza de intrerupere si poti cere continuarea calatoriei cu un alt tren
dar nu mai tarziu de acelasi tren pentru data de maine (ziua urmatoare). Mi se pare ca trebuie sa platesti inca o data locul 3.30 lei.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 49 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 49 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 58 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: