|
| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+101cortexedge Adisoft1991s TonyGFR alinx3330 spiderpc Caravelle_Zg Katalin4653 huiu_goe dandel mariushal cont dezactivat . Hurricane @ndrey 63-1143-5 aurelsandu cnusi adytm kristi kkk lifetec andreikiki redeme baiazid Simply18 manuela frank81 nenuandrei Desiro256 Spartan1948 kasapis2007 roseanu Raduku09 razvan - trenuri kristu traian M.I.C.I. raoul Vale 1nt3rp0l_106 Kriszti219 daniel_c George33 lokomo69 Amiralul cristi ar membru inactiv rich1974 alex1987 DPS AlexandruC iuli.hard COSTACHE MIHAIL didinul Norbi ravers75 lovekomotive allred Re6/6 TVlad incepator Goanga MariusM membru exclus bostanescu gigel lapsanszkitamas rizelgeorgel2004 dany90 NicuS cstefan AndiCFR mureseanu_976 riciu cfr500 vanchorusebulgaria EuroNight sorin cont inactiv AlexD ionutz85 Ciprian andreiutzu ionutz72 Warrior12 The Legend cardinal Vitosa Teodor Adirmvl bybyutza Vlad Costin.H Luna DUAL Dr2005 pannonia express Nesebar Rarau avram ldh80 IonutCFR2009 Adrian78 Andrey_tm 105 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Aug 18, 2012 12:42 am | |
| Mda, bine ca inca mai am cupoanele de la facultate... :roll: Si la autocar ce orar e? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Aug 18, 2012 12:46 am | |
| Bucureşti - Cluj: autocar Dacos, 45 RON cu anticipaţie minim 14 zile (vezi www.dacos.com.ro ) Cluj - Suceava - Bucureşti: trenuri IR cu reducere 13% pentru anticipaţie de minim 21 de zile (sau iei fără anticipaţie şi iei dus-întors, caz în care ai doar 10%, nu se cumulează anticipaţia cu dus-întors) + 10% fidelitate (ai maxim 48 de ore de stat la Suceava)+ 5% (sau 15% dacă ai MasterCard, dar nu se merită să îţi faci aşa ceva doar pentru CFR)din restul pentru achiziţie on-line, adică: - preţ întreg: 156,3 RON - reducere 13%: 20,319 RON - subtotal: 135,981 RON - reducere anticipaţie 10%: 13,5981 - subtotal: 122,3829 RON - reducere on-line 5%: 6,119145 RON - total rotunjit: 116,3 RON Suceava - Bucureşti: tren IR cu reducere 13% pentru anticipaţie de minim 21 de zile (sau iei fără anticipaţie şi iei dus-întors, caz în care ai doar 10%, nu se cumulează anticipaţia cu dus-întors) + 5% (sau 15% dacă ai MasterCard, dar nu se merită să îţi faci aşa ceva doar pentru CFR)din restul pentru achiziţie on-line, adică:
Deci 45 + 116,3 = 161,3 RON. --- Dacă ai încă cupoanele de student FOLOSEŞTE-LE, chiar dacă nu ai reducere pentru schimb de trenuri sau anticipaţie, tot ieşi mai ieftin. _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Aug 18, 2012 12:48 am | |
| - adirmvl a scris:
- Mda, bine ca inca mai am cupoanele de la facultate... :roll: Si la autocar ce orar e?
Suceava-Cernauti ? am sunat la autogara si am inteles ca ar fi undeva in jurul pranzului dar nu mai stiu sigur ora . Din cate am inteles asta de pranz este un autocar ucrainian si ca ar fi o cursa cu o duba facuta de romani care pleaca dimineata dar nu a stiut sa imi spuna mai multe informatii , cel mai bine se afla acolo la fata locului , atat stiu ca asta ucrainian este mai ieftin fata de cel romanesc . |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Aug 18, 2012 1:00 am | |
| Mersi mult doctore, dar ma interesa autocarul intre Suceava si Cernauti . Pai le folosesc cand am nevoie, dar pomeneam de Bucuresti-Cluj-Suceava-Bucuresti pentru ca, in cazul in care ne iese planul, ar veni la Cluj ceva prieteni din Bucuresti, si am pleca de aici cu foamea la Suceava. Si la intors ei merg de la Suceava la Bucuresti, iar eu la Cluj. Deci pentru ei ma interesa, ca o sa incercam sa iesim cat mai ieftin posibil. Deci chiar nu e nici o sansa sa mergi cu trenul de la Suceava la Cernauti? |
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Aug 18, 2012 1:04 am | |
| Cu câţiva dolărei poţi încerca să te înţelegi cu însoţitorii de vagon, presupunând că e treaz vreunul (că dacă nimeni nu urcă, nu vor coborî la Suceava). _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Aug 18, 2012 1:42 am | |
| Suceava-Cernauti este trenul Sofia-Moscova dar biletul la tren este foarte scump , cel putin eu nu as da atatia bani pe acel bilet . Un bilet dus-intors costa 12.25 euro la care te obliga sa platesti si suplimentul pentru pat care banuiesc ca este 4 euro pe sens (nu stiu sigur) deci iesi mult mai scump cu trenul plus ca trenul face foarte mult din cauza ca la Vadu Siretului se schimba rotile , se trece pe ecartamentul rusesc , adica din Suceava se pleaca la 13:48 si ajunge la 19 in Cernauti iar cu autocarul faci 2 ore maxim 3 .
p.s.-ai nevoie de pasaport sa intri in Ucraina . |
| | | Adirmvl V.I.P Member
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Aug 18, 2012 1:53 am | |
| Vai de capul meu! Da, stiu ca trebuie pasaport... ca sa ajung pe un teritoriu romanesc... |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Aug 18, 2012 8:54 am | |
| - Dr2005 a scris:
- în 2006, tramvaiul circula la 6 minute. Acum troleibuzul pe aceeaşi rută vine la vreo 12 - 15 minute, deşi cică s-a fluidizat traficul
Haide sa nu bagam in aceasi oala graficul de la orele de varf de L-V din timpul anului scolar cu graficul de vacanta din afara orelor de varf... Daca nici Brasovul nu mai arata a oras atunci ce sa mai zicem de comune ca Ploiesti, Bacau, Galati sau sate ca Targoviste, Buzau samd... |
| | | membru inactiv User Dezactivat
Numarul mesajelor : 898 Varsta : 48 Reputatie : 6551 Data de inscriere : 10/10/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Aug 18, 2012 11:16 am | |
| - paall a scris:
- Dr2005 a scris:
- în 2006, tramvaiul circula la 6 minute. Acum troleibuzul pe aceeaşi rută vine la vreo 12 - 15 minute, deşi cică s-a fluidizat traficul
Haide sa nu bagam in aceasi oala graficul de la orele de varf de L-V din timpul anului scolar cu graficul de vacanta din afara orelor de varf...
Daca nici Brasovul nu mai arata a oras atunci ce sa mai zicem de comune ca Ploiesti, Bacau, Galati sau sate ca Targoviste, Buzau samd... Gabriel, nu cumva cam exagerezi cu afirmatiile astea belicoase la adresa oraselor enumerate de tine, catalogandu-le drept COMUNE sau SATE??? Eu zic sa nu mai folosesti asemenea afirmatii si daca nu ai fost in aceste orase pe care le numesti ,,comune"/ ,,sate" si nu le cunosti, mai bine abtine-te!! Chiar te rog! Fiecare oras are farmecul lui fie ca e mai mare fie ca e mai mic. Dar nu sa-l poreclesti ca fiind...,,comuna"! |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Aug 18, 2012 1:15 pm | |
| Cu Galatiul am exagerat din cauza oboselii, dar pentru celelalte imi mentin parerea. |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Aug 18, 2012 6:19 pm | |
| Program de vacanţă tramvai: https://2img.net/h/i194.photobucket.com/albums/z241/Brasov-transport/Statii/statiagarabrasovspresaturn5to.jpg Comparaţi-l cu cel de troleu de acum: http://www.ratbv.ro/afisaje/8-dus.html
E un mit ăsta că Braşovul şi Sibiul ,,arată a oraşe" şi restul nu. E drept, ambele au centre istorice puse în valoare şi care atrag turişti. Dar în cartiere e jale (să vezi dezastru la Sibiu dacă te duci în Valea Aurie, pe Rahova, în Guşteriţa sau la Piaţa Cibin). Prin Braşov ai mers vreodată în Noua? Sau în Triaj? Bartolomeu (unde eşti ca la ţară la propriu)? Da' turiştii nu văd astea şi muşcă momeala.
Dacă vrei să vezi un oraş ,,adevărat" în Ardeal, du-te la Cluj sau la Oradea. Să vezi acolo şi centru şi transport în comun ca lumea, cu orar bun şi trasee bune. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Aug 18, 2012 8:49 pm | |
| Despre programele de circulatie nu are rost sa comentam asa pun si eu graficul lui 102 din PLoiesti din 2006 unde circulau mult mai des decat acum in 2012.
In Noua e liniste, curatenie, parcari cu abonamet, parcuri, strand, gradina zoologica, lac, loc de iesit la iarba verde etc...in Triaj e liniste si acolo iar Bartolomeu e la periferie.
Nu am nimic special cu nici un oras ( comuna sau sat ) din RO dar cel putin la Brasov nu am vazut negrii prin zona centrala cum sunt prin alte comune chiar in centru ( vezi Ploiesti ) de sunt in stare sa te talhareasca/bata chiar in fata Primariei sau de fata cu militia, cel putin la Brasov nu sunt atat de multi negri cum sunt pe aici, si au si ei ca orice alt oras dar ai tin pe la periferie nu in Centru.
Cat despre programul de circulatie al RAT Bv se respecta exact ce scrie pe program, ora 18:56 care nu poate fi decat 18:55, 18:56 sau 18:57, statiile sunt cum nu sunt in alt oras din Romania, harta orasului, harta transportului in comun, programul la fiecare traseu in parte, chisoc de ziare cu bilete RAT si 2-3 locuri acoperite pentru atunci cand ploua. Autobuze noi, sau de vreo cativa ani, nu jafuri sau zeci de tipuri incat nu mai sti care e al RAT sau care e privat, afisajele de pe autobuze or fi ele clasice dar is de 1.000 de ori mai bune ca cele moderne, civilizatie in mijloacele de transport si multe alte lucruri pozitive.
In incheiere la Targoviste am vazut oameni talhariti in zona centrala de interlopii si negri iar milita se facea ca vorbeste la telefon, La Ploiesti schimbasii de valuta si de telefoane sunt in Centru ca la ei acasa pe cand la Brasov nu am vazut din 2002 de cand ma duc astfel de lucruri negative, ba mai mult de fiecare data cand am mers cu cineva a fost foarte multumit, si aproape toti zicand aceasi vorba : "Nici nu zici ca esti in Romania".
O sa ajung si in Cluj si in Oradea si daca o sa vad ca tramvaiul x nu vine la ora la care trebuie sa vina cand o sa ajung acasa o sa postez peste tot ( la fel cum a facut un mare pasionat de tramvaie din Bucuresti sa nu-i mai dau numele => M.A ) cele intamplate ca : "In Ploiesti transportul in comun este un dezastru total cand nu circula tramvaiele pe 102, sunt autobuze care vin cate 2 odata, evident primul e full si al doilea e gol" asa o sa zic si eu de Cluj sau Oradea desi se poate ca acel episod sa fie pe moment nu tot timpul dar vorbele mele nu au valoare caci eu nu sunt expert in transportul in comun si mai ales in tramvaie, eu nu am site si nici forum asa ca nu prea o sa conteze ce zic eu.
|
| | | alex1987
Numarul mesajelor : 283 Reputatie : 4850 Data de inscriere : 28/05/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun Aug 20, 2012 2:15 pm | |
| De la mine a plecat... eu vroiam doar sa aflu cat mai multe pareri legate de ideea aministrarii cladirilor de gara de catre primarii, indiferent ca vorbim de comune sau de orase, sau ca in cazul de fata era vorba de ideea primarului de la Brasov.Eu consider ca oricum arata jalnic sau in orice caz, diferit de garile occidentale, si asa ma gandesc ca orasele sau comunele mai bine gospodarite au o sansa la gari frumoase.Pareri legate de orase cred ca sunt pt alt forum, iar ca paranteza, parerile vehemente impotriva Brasovului sunt cu argumente subtiri...si la periferie in Bv sse gaseste curatenie, locrui de joaca pt copii asfalt nou cabluri ingropate cum nu e alta localitate in tara etc..Dar repet, Problema e de gari, la nivel national.. |
| | | cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6554 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun Aug 20, 2012 10:34 pm | |
| La ce sunt folosite materialele care sunt schimbate atunci cand se modernizeaza o portiune de cale ferata (traverse, sine, stalpi) ca in Arad am vazut stive de traverse. Cu aceste materiale nu se pot reface sectii secundare sau construi linii noi, gen Harlau- Botosani, sau altele. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun Aug 20, 2012 10:56 pm | |
| Eu stiam ca se sorteaza. Cele care corespund normelor se refolosesc, celelalte se recicleaza sau se arunca. Stilpii de beton nu cred ca se mai recupereaza pentru ca cica nu sint buni pentru viteze mari; de aceea se folosesc acum numai stilpi de metal. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
| | | | Întrebări şi răspunsuri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |