|
| Viteza mare pro sau contra ? | |
|
+7cstefan Balto IonutCFR2009 Nesebar AlexD popovici Luna 11 participanți | |
Preferati viteza mare cu costuri mai mari ? | Da, as da pana la 20 ron in plus la o calatorie de cateva sute de km pentru a ajunge mai repede cu 1-4 ore | | 31% | [ 9 ] | Da, as da pana la 100 ron in plus la o calatorie de cateva sute de km pentru a ajunge mai repede cu 1-4 ore | | 7% | [ 2 ] | Da, as da pana la 500 ron in plus la o calatorie de cateva sute de km pentru a ajunge mai repede cu 1-4 ore | | 0% | [ 0 ] | Da, as accepta si riscuri crescute de accidente doar sa ajung mai repede, si cu 5 minute, as depasii si cu 200 % viteza legala | | 14% | [ 4 ] | Nu, prefer sa fac si cu 5 ore in plus doar sa economisesc bani daca economia este mai mare de 5 ron | | 48% | [ 14 ] |
| Total voturi : 29 | | |
| Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Viteza mare pro sau contra ? Vin 25 Mai 2012, 00:09 | |
| Sunt rute şi rute, pe unele trenul e mai eficient, pe altele transportul auto. Asta are de-a face cu poziţia şoselelor şi a căilor ferate, nu se poate schimba din pix. Bucureşti - Alexandria, de exemplu, sunt 80 km pe şosea. Pe CF sunt 100 numai până la Roşiori... dacă pui tren IC tot o să faci măcar 1h 45 min, deci cam cât duba, doar că o să fie de două ori mai scump. Apoi ar mai fi Bucureşti - Vâlcea, unde şoseaua e mai scurtă cu vreo 100 km, iar firmele de autocare au bilete ieftine, facilităţi pentru elevi/studenţi, facilităţi pentru bilete luate în avans, plată on-line etc. (ba chiar şi pe Bucureşti - Constanţa există asemenea facilităţi). În schimb, rute pe care CFR ar putea scoate bani buni, gen Bucureşti - Constanţa, Braşov - Sibiu, Rm. Vâlcea - Sibiu, Bucureşti - Craiova, Bucureşti - Galaţi, Bucureşti - Târgovişte (cu Desiro scoţi 1h 25min, cam cât duba, dar preţul la dubă e vreo 15 - 18 RON, faţă de 23,7 la Desiro... dacă acele Desiro ar circula ca RE cu mai puţine opriri decât un R, ar umple trenurile), chiar Bucureşti - Tulcea (tot vreo 7 ore face şi duba), dar şi multe altele (eu le-am zis doar pe cele pe care le-am folosit eu) sunt neglijate. În schimb, sunt vreo 4 perechi de Desiro pe Bucureşti - Vâlcea, există trenuri directe Braşov - Tg. Mureş şi alte aberaţii cu care nu merge nimeni de la un capăt la altul. _________________ :TTT:
|
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9360 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: Viteza mare pro sau contra ? Vin 25 Mai 2012, 02:16 | |
| - Teodor a scris:
- ...distinge..economisii... aici sa schimba foaia.
Eu zic sa pui mana pe o carte de gramatica si sa lasi plimbarile astea de placere ale tale. On topic: Probabil as plati ceva in plus, dar in situatia de astazi, in care pe Tg Mures nu circula absolut niciun tren decent, sau legatura decenta, nu as da niciun ban in plus la bilet. CFR-ul din zona isi bate joc de eventualii calatori, fapt pentru care nici n-am mai fost cu trenul de ceva vreme. Sa nu mai vorbesc de materialul rulant. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8442 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Viteza mare pro sau contra ? Vin 25 Mai 2012, 07:54 | |
| - Luna a scris:
- Poti merge si la treburi importante cu trenu si cu autocaru, ambele pot intarzia, insa cu ambele trebuie sa iti iei marga serioasa de timp, macar 2 ore.
Corect, ambele pot intarzia, dar la CFR de la un timp treaba cu intarzierile a devenit un lucru obijnuit. Multumesc cortexedge de corectura, da, m-am grabit si am gresit cateva cuvinte. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Viteza mare pro sau contra ? | |
| |
| | | | Viteza mare pro sau contra ? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |