Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Viteza mare pro sau contra ?

In jos 
+7
cstefan
Balto
IonutCFR2009
Nesebar
AlexD
popovici
Luna
11 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Preferati viteza mare cu costuri mai mari ?
Da, as da pana la 20 ron in plus la o calatorie de cateva sute de km pentru a ajunge mai repede cu 1-4 ore
Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Vote_lcap31%Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Vote_rcap
 31% [ 9 ]
Da, as da pana la 100 ron in plus la o calatorie de cateva sute de km pentru a ajunge mai repede cu 1-4 ore
Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Vote_lcap7%Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Vote_rcap
 7% [ 2 ]
Da, as da pana la 500 ron in plus la o calatorie de cateva sute de km pentru a ajunge mai repede cu 1-4 ore
Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Vote_lcap0%Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Vote_rcap
 0% [ 0 ]
Da, as accepta si riscuri crescute de accidente doar sa ajung mai repede, si cu 5 minute, as depasii si cu 200 % viteza legala
Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Vote_lcap14%Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Vote_rcap
 14% [ 4 ]
Nu, prefer sa fac si cu 5 ore in plus doar sa economisesc bani daca economia este mai mare de 5 ron
Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Vote_lcap48%Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Vote_rcap
 48% [ 14 ]
Total voturi : 29

AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Viteza mare pro sau contra ?   Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Icon_minitimeVin 25 Mai 2012, 00:09

Sunt rute şi rute, pe unele trenul e mai eficient, pe altele transportul auto. Asta are de-a face cu poziţia şoselelor şi a căilor ferate, nu se poate schimba din pix.
Bucureşti - Alexandria, de exemplu, sunt 80 km pe şosea. Pe CF sunt 100 numai până la Roşiori... dacă pui tren IC tot o să faci măcar 1h 45 min, deci cam cât duba, doar că o să fie de două ori mai scump. Apoi ar mai fi Bucureşti - Vâlcea, unde şoseaua e mai scurtă cu vreo 100 km, iar firmele de autocare au bilete ieftine, facilităţi pentru elevi/studenţi, facilităţi pentru bilete luate în avans, plată on-line etc. (ba chiar şi pe Bucureşti - Constanţa există asemenea facilităţi).
În schimb, rute pe care CFR ar putea scoate bani buni, gen Bucureşti - Constanţa, Braşov - Sibiu, Rm. Vâlcea - Sibiu, Bucureşti - Craiova, Bucureşti - Galaţi, Bucureşti - Târgovişte (cu Desiro scoţi 1h 25min, cam cât duba, dar preţul la dubă e vreo 15 - 18 RON, faţă de 23,7 la Desiro... dacă acele Desiro ar circula ca RE cu mai puţine opriri decât un R, ar umple trenurile), chiar Bucureşti - Tulcea (tot vreo 7 ore face şi duba), dar şi multe altele (eu le-am zis doar pe cele pe care le-am folosit eu) sunt neglijate. În schimb, sunt vreo 4 perechi de Desiro pe Bucureşti - Vâlcea, există trenuri directe Braşov - Tg. Mureş şi alte aberaţii cu care nu merge nimeni de la un capăt la altul.

cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9360
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: Viteza mare pro sau contra ?   Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Icon_minitimeVin 25 Mai 2012, 02:16

Teodor a scris:
...distinge..economisii... aici sa schimba foaia.

Eu zic sa pui mana pe o carte de gramatica si sa lasi plimbarile astea de placere ale tale.

On topic: Probabil as plati ceva in plus, dar in situatia de astazi, in care pe Tg Mures nu circula absolut niciun tren decent, sau legatura decenta, nu as da niciun ban in plus la bilet. CFR-ul din zona isi bate joc de eventualii calatori, fapt pentru care nici n-am mai fost cu trenul de ceva vreme. Sa nu mai vorbesc de materialul rulant.

Numarul mesajelor : 3305
Reputatie : 8442
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Re: Viteza mare pro sau contra ?   Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Icon_minitimeVin 25 Mai 2012, 07:54

Luna a scris:
Poti merge si la treburi importante cu trenu si cu autocaru, ambele pot intarzia, insa cu ambele trebuie sa iti iei marga serioasa de timp, macar 2 ore.

Corect, ambele pot intarzia, dar la CFR de la un timp treaba cu intarzierile a devenit un lucru obijnuit.

Multumesc cortexedge de corectura, da, m-am grabit si am gresit cateva cuvinte.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Viteza mare pro sau contra ?   Viteza mare pro sau contra ? - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos

Viteza mare pro sau contra ?
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
 Subiecte similare
-
» Linii de mare viteza (HSL) in Romania
» Revista presei
» dfdggg
» M 400 : Brasov - Miercurea Ciuc - Deda - Baia Mare - Satu Mare
» IR1944/45 Satu M-Baia M./Tg Mures-M.Ciuc-Brasov-Buc. Baneasa-Mangalia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum