|
| Diverse | |
|
+102ciprian71 ets2oltromânia teoiasi CristyanC laur 133 Luca tgv alex.barac.5 cata mariuscfrbucuresti florin.lifticariu apmatei vatmanul Katalyn gabrielcr TonyCFR mielutu zburator tcm Kogayon AndreiCFRbv M.I.C.I. Caspar marianS Dutzu Goanga nsw daniel_c razvan - trenuri dan tm cosmin br adibaiacos2003 ldh.ro alexpopa DonVILLy gtavicecity Amiralul Costin.B ionutz72 baiazid sytrus KOSTYK IonutChircu mariushal Cont.dezactivat c o r v i n Raduku09 riciu nenuandrei alex.alexus.tm Simply18 allred DPS LanceR @ndrey 92Dragos 19jimmy84 Lafont lapsanszkitamas Warrior12 Balto kristi kkk The Legend cristi CFR Teodor Andrey_tm Jhonyla AndreiStefan Radu Tudor Costin.H vanchorusebulgaria NicuS membru dezactivat , cstefan sp59 Cont dezactivat IonutCFR2009 FeroFan97 Hurricane AndreiCFRBucuresti Adirmvl mureseanu_976 Nesebar Spartan1948 ANDU2100HP Adrian78 cortexedge George DUAL AlexD V3R Shinkasen spiderpc Caravelle_Zg COSTACHE MIHAIL Dr2005 Luna Rarau TVlad AndiCFR Re6/6 cont inactiv Vlad Vitosa 106 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Diverse Vin 12 Mai 2017, 11:07 | |
| Berea Azuga e fix în proprietatea aceleiaşi multinaţionale care a cumpărat şi demolat şi fabrica de la Azuga. Cea ,,clasică" se produce acum la Craiova (ca off-topic, Ursus ,,Bere Cluj" se produce la Buzău şi Timişoara, Timişoreana se produce şi ea la Buzău şi Timişoara, Silva ,,Reghin" şi Bucegi (!) se produc la Constanţa, Haţegana se produce la Craiova), dar e o mare porcărie, cu mălai şi enzime la greu.
Cea de acum e produsă la nemţi, dar nu ştiu după ce reţetă, mă gândesc că neamţul nu o pune toate porcăriile în bere, chiar dacă Legea Purităţii Berii a fost abrogată după ce Germania a intrat în UE. Azuga nepasteurizată se doreşte o bere premium... interesant că producătorii s-au apucat să scoată pe piaţă beri nepasteurizate, probabil geloşi pe succesul berilor produse în fabrici mici, care au început deja să fie accesibile ca preţ (Zăganu e 5 lei la Auchan, Csiki Soer e 3 lei şi un pic la Braşov). Avem deja Timişoreana Nepasteurizată (şi e o porcărie sintetică), acum Azuga, urmează Skol nepasteurizat în vreo lună. Poate măcar aceste beri vor fi disponibile la 0,5 litri în magazine, nu doar în porcăria de sticlă de 0,33, probabil invenţie Heineken... e o bătaie de joc să vinzi bere tip lager la 0,33!
Prin afară nu am văzut lager la 0,33, cu excepţia Heineken. Toate berile la sticlă erau la 0,5 (nu 0,33, nu 0,4, nu 0,6, nu 0,75, ci 0,5 litri), iar garanţia ţi se oprea frumos pe bon. La noi nici dacă vrei nu poţi să iei sticlă de 0,5 litri de bere din alt loc în afară de bar, adică o bere de 3 lei o iei cu 7 - 10 lei. Am încercat la Selgros... nici de acolo nu am putut cumpăra bere la 0,5 litri, o vindeau doar la navetă de 24 sticle, unde contravaloarea navetei era cât vreo 10 beri. Practic, la hipermarket găseşti la 0,5 litri doar sticlele nereturnabile, adică anumite beri artizanale (nu toate, doar alea care nu ţin la sticla returnabilă, deci doar Sikaru şi Zăganu) şi ceva beri din import. _________________ :TTT:
|
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Diverse Vin 12 Mai 2017, 11:11 | |
| Si inca un amanunt, berea nepasteurizata dar cu termen de garantie 4 luni, cea produsa acum 30 de ani, avea termenul de 15 zile.Ma gandesc ca cea de acum are ceva sintetic pentru a o mentine atata timp. |
| | | Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6556 Data de inscriere : 30/01/2011
| Subiect: Re: Diverse Vin 12 Mai 2017, 11:28 | |
| |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Diverse Vin 12 Mai 2017, 13:47 | |
| - ciprian71 a scris:
- Si inca un amanunt, berea nepasteurizata dar cu termen de garantie 4 luni, cea produsa acum 30 de ani, avea termenul de 15 zile.Ma gandesc ca cea de acum are ceva sintetic pentru a o mentine atata timp.
E filtrată mai bine. O nepasteurizată nefiltrată rezistă vreo 2 - 3 luni dacă e produsă în condiţii de maximă igienă. Una filtrată probabil se duce spre 4 - 6 luni. Şi, totuşi, Zagorka Retro de la bulgari are garanţie 4 săptămâni... în vreme ce Csiki Soer de la noi are 6 luni. Deşi, dintre toate nepasteurizatele de la noi (exclusiv Ground Zero, Terapia şi Beretta, care se găsesc doar în baruri, la preţuri pe măsură), Nemţeana mi s-a părut cea mai bună, care e şi nepasteurizată şi nefiltrată. Dar nici Csiki Soer nu a fost rău, în schimb Zăganu m-a cam dezamăgit. De p----ul de Timişoreana Nepasteurizată nu mai zic nimic, aia nu e bere. _________________ :TTT:
|
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8414 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Diverse Vin 12 Mai 2017, 15:49 | |
| A propos de Azuga, aceasta multinationala (SAB Miler) a avut indecenta, ca sa nu ii zic tupeul, sa umple orasul Azuga de reclame de tipul "berea orasului nostru" dupa ce a mutat utilajele, a demolat fabrica si a dat afara oamenii. Nu stiu ce reactie or fi avut cei din Azuga dar in orice caz pe mine m-a dezgustat si tot ceea ce pot sa fac e sa nu mai cumpar nici o marca produsa de ei. La fel au facut si la Cluj, cu Ursus. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Diverse Vin 12 Mai 2017, 20:21 | |
| Doctore, intrai la Profi pentru aprovizionare, dupa lucru. Erau cam ascunse sticlele de jumatate de Timisoreana (clasica si nepasteurizata) si Ursus. Bine, macar erau reci. Mai erau niste sticle de Bergenbier blonda si ale. In rest supozitoare la sticla.
Probabil ca le considera pe celel din urma de unica folosinta, iar cu cele de jumatate nu vor sa se complice. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Diverse Dum 04 Iun 2017, 15:10 | |
| Chiar nu vrem sa avansam deloc tot asa sa mergem doar promisiuni electorale cresteri de salarii si niste sisteme de invatamant si sanatate de doi lei
http://m.zf.ro/zf-24/cea-mare-criza-romania-it-isti-ci-ingineri-vrem-facem-autostrazi-cai-ferate-birouri-masini-avem-economia-nevoie-disperata-220-000-ingineri-iar-scoala-livreaza-numai-40-000-scoatem-absolventi-drept-16399074 |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Diverse Lun 05 Iun 2017, 01:59 | |
| Si mai zic unii ca sunt prea multi studenti. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Diverse Lun 05 Iun 2017, 09:33 | |
| Degeaba avem studenti daca pleaca din tara, da, asa e, mereu aud in trenuri studenti care zic aceata placa "eu nu raman aici, nu stau eu sa lucrez in tara asta" dupa ce termina pleaca in alte tari unde salariul minim e 1500 euro nu 1500 lei. |
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Diverse Lun 05 Iun 2017, 10:16 | |
| - Luna a scris:
- Si mai zic unii ca sunt prea multi studenti.
Tot nu ai inteles esenta articolului?Sunt multe facultati care scot doar manageri si locentiati in drept care nu mai pot sa intre in sistem dar pe partea tehnica stam foarte prost deci normal facultatile ar trebui sa formeze doar ce cere piata dar in cazul asta dispar multe universitati unde o freaca langa niste prosfesori universitari cu salar de zeci de mii de lei pe luna asta e paradoxul |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Diverse Mar 06 Iun 2017, 00:48 | |
| Sa existe, nu e vina lor ci a studentilor care se inscriu. - Kapпaтй a scris:
- Degeaba avem studenti daca pleaca din tara, da, asa e, mereu aud in trenuri studenti care zic aceata placa "eu nu raman aici, nu stau eu sa lucrez in tara asta" dupa ce termina pleaca in alte tari unde salariul minim e 1500 euro nu 1500 lei.
Bine fac, la fel si ca in articol, sper sa fie ,,criza de forta de munca,, in loc de somaj in cat de multe domenii, doar asa vor creste salariile. |
| Subiect: Re: Diverse Joi 08 Iun 2017, 12:00 | |
| Ce il recomanda pe jigodia asta la BNR?
BNR , pentru HotNews.ro : Eugen Nicolaescu coordoneaza Directia de Servicii Informatice, Achizitii, Directia Tehnica si Mentenanta si Statistica . Salariul: 33.535 lei. Noul viceguvernator: Pe masura ce ma voi familiariza cu BNR, pot prelua si alte directii
http://m.hotnews.ro/stire/21806565 |
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4078 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Diverse Joi 08 Iun 2017, 12:10 | |
| Au avut sa isi faca pensii speciale dar pe niste manuale NU au avut bani suficienti. La nul in clasa a xii-a va trebui sa impart cu inca cineva mai multe manuale Oricum nu cred ca se va schimba ceva curand. Dupa ce termin facultatea plec din tara ca nu mai are rost, se va inrautatii situatia http://www.gandul.info/stiri/cum-va-arata-romania-peste-50-de-ani-o-tara-depopulata-sau-multiculturala-plus-sunteti-pregatiti-pentru-un-sistem-social-in-care-statul-nu-mai-asigura-pensia-8496629 |
| Subiect: Re: Diverse Vin 09 Iun 2017, 14:13 | |
| https://www.europafm.ro/resita-12-milioane-de-euro-pentru-asfalt-cu-7-centimetri-mai-subtire-decat-grosimea-contractata-audio/ |
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4078 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Diverse Dum 18 Iun 2017, 17:11 | |
| DESI nu imi place politica as vrea sa stiu daca credeti ca se va schimba ceva in tara?Eu cred ca nu.
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Diverse | |
| |
| | | | Diverse | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |