Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Diverse

In jos 
+102
ciprian71
ets2oltromânia
teoiasi
CristyanC
laur 133
Luca tgv
alex.barac.5
cata
mariuscfrbucuresti
florin.lifticariu
apmatei
vatmanul
Katalyn
gabrielcr
TonyCFR
mielutu zburator
tcm
Kogayon
AndreiCFRbv
M.I.C.I.
Caspar
marianS
Dutzu
Goanga
nsw
daniel_c
razvan - trenuri
dan tm
cosmin br
adibaiacos2003
ldh.ro
alexpopa
DonVILLy
gtavicecity
Amiralul
Costin.B
ionutz72
baiazid
sytrus
KOSTYK
IonutChircu
mariushal
Cont.dezactivat
c o r v i n
Raduku09
riciu
nenuandrei
alex.alexus.tm
Simply18
allred
DPS
LanceR
@ndrey
92Dragos
19jimmy84
Lafont
lapsanszkitamas
Warrior12
Balto
kristi kkk
The Legend
cristi CFR
Teodor
Andrey_tm
Jhonyla
AndreiStefan
Radu Tudor
Costin.H
vanchorusebulgaria
NicuS
membru dezactivat ,
cstefan
sp59
Cont dezactivat
IonutCFR2009
FeroFan97
Hurricane
AndreiCFRBucuresti
Adirmvl
mureseanu_976
Nesebar
Spartan1948
ANDU2100HP
Adrian78
cortexedge
George
DUAL
AlexD
V3R
Shinkasen
spiderpc
Caravelle_Zg
COSTACHE MIHAIL
Dr2005
Luna
Rarau
TVlad
AndiCFR
Re6/6
cont inactiv
Vlad
Vitosa
106 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 34 ... 65, 66, 67  Urmatorul
AutorMesaj
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6763
Data de inscriere : 25/05/2012

Diverse - Pagina 66 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeDum 17 Sept 2017, 15:26

Luna, lasa-ne cu balivernele.
1894 ajunge full in București. Grosul incepe de la Slatina. Din Craiova nu merge lumea la București via Pitești.
Nu ne mai trolla atat cu studentii și trenurile neînsemnate (sau in locuri neînsemnate). Realitatea nu sta cum ai tu impresia.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeDum 17 Sept 2017, 15:37

Nu neg ca e asa, eu vroiam doar sa zic ca nu peste tot e full. Mi-ar fi placut sa merg cu 1894 insa e scump biletul si mai greoi sa il prind ca am venit cu 2082. Nu trolez nimic, zic situatia din teren oricare ar fi ea cand am ocazia/pe unde merg. La fel cum si tu zici despre alte trenuri/zone si alti membrii la fel. Cand ajung in capitala o sa mai scriu si despre situatia din Gara de Nord, vazuta personal, indiferent care ar fi ea.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeDum 17 Sept 2017, 15:46

Creşterea de cca. 4% e pe întregul sistem. Desigur, 4% din 60 milioane înseamnă ceva... dar ăştia 4% în plus nu sunt pe Alexandria - Zimnicea sau pe Sibiu - Câineni. E la mintea cocoşului că e vorba de trenurile spre centrele universitare mari (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Braşov, Timişoara, eventual Tg. Mureş), trenuri care oricum erau pline.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeDum 17 Sept 2017, 15:56

Mda, deci probabil a fost crestere de 10-20-30 la suta sau si mai mult pe anumite trenuri dar in rest cresterea sa fie 1% sau chiar negativa. Pe scurt pe o parte din sectii nici gratis nu prea sunt calatori.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeDum 17 Sept 2017, 17:22

Pai nu sunt aglomerate peste tot cine e student în Capitala cu buletin de la Bacău în sus nu o sa meargă în fiecare week-end acasă sa stea 6-7 ore în tren plus înca o ora de la cămin pana la gara cu tot cu urcatul în tren apoi iar probabil încă o ora cu mașina sau căruța de la gara pana acasă e deja jumătate de zi pierdută și cu jumătate de zi la întoarcere apuca sa-și vadă familia, Joiana și pe Ghiță și s-a dus weekendul. Chiar dacă au gratis nu toți își permit sa piardă jumătate din week-end pe drum de aia încă vin pachetele în postul 2 la locomotivele trenurilor dinspre Moldova și Oltenia ori alte pachete direct la nași în compartimentul de serviciu. A ajuns un pachet mai greu decat o bicicleta sa fie mai ieftin pe tren de la Suceava la București decât o bicicleta de la Sinaia la București.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeMier 27 Sept 2017, 01:07

Hai, da-ma Dreacu'!

http://www.railwaygazette.com/news/business/single-view/view/alstom-and-siemens-announce-merger-of-equals-to-create-a-european-champion-in-mobility.html

Alstom and Siemens announced on the evening of September 26 that they had signed a memorandum of understanding for a merger of Siemens' Mobility business with Alstom.

The transaction is expected to close at end of 2018. It would take the form of a contribution in kind of the Siemens Mobility business, including its rail traction drives activities, to Alstom in return for newly issued shares representing 50% of Alstom's share capital on a fully diluted basis.

The name of the combined group would be Siemens Alstom. Its global headquarters and the management team for rolling stock would be in the Paris area, and the combined entity would remain listed in France. The headquarters of the Mobility Solutions business would be in Berlin.

The board of the combined group would comprise six directors designated by Siemens, including the chairman, four independent directors and the CEO. To ensure management continuity, Alstom SA Chairman & CEO Henri Poupart-Lafarge will continue as CEO, while Siemens Mobility CEO Jochen Eickholt will 'assume an important responsibility in the merged entity'.

The companies said the two businesses were 'largely complementary in terms of activities and geographies', and the deal would bring together 'two innovative players of the railway market with unique customer value and operational potential'.

The new entity would have 62 300 employees in more than 60 countries. It would have an order backlog of €61⋅2bn , revenue of €15⋅3bn, an adjusted EBIT of €1⋅2bn and an adjusted EBIT-margin of 8⋅0%. Siemens and Alstom expect to generate annual synergies of €470m in the fourth year afer the close of the deal, and target net-cash at closing between €0⋅5bn and €1⋅0bn.
'Franco-German merger of equals'

'This Franco-German merger of equals sends a strong signal in many ways' said Joe Kaeser, President & CEO of Siemens AG. 'We put the European idea to work and together with our friends at Alstom, we are creating a new European champion in the rail industry for the long term. This will give our customers around the world a more innovative and more competitive portfolio'.

He said 'the global market place has changed significantly over the last few years'. The emergency of China's CRRC as 'a dominant player in Asia' has 'changed global market dynamics', while digitalisation also has an impact . 'Together, we can offer more choices and will be driving this transformation for our customers, employees and shareholders in a responsible and sustainable way', Kaeser said.

Poupart-Lafarge said the agreement was 'a key moment in Alstom's history, confirming its position as the platform for the rail sector consolidation.' The combined business would have a global reach across all continents, scale, technological know-how and a 'unique positioning on digital transportation', he said. 'By combining Siemens Mobility's experienced teams, complementary geographies and innovative expertise with ours, the new entity will create value for customers, employees and shareholders'.
Shareholders

Alstom shareholders at the close of the day preceding the closing date would receive two special dividends: a control premium of €4⋅00 per share (totalling €0⋅9bn) to be paid shortly after closing of the transaction and an extraordinary dividend of up to €4⋅00 per share (totalling €0⋅9bn) to be paid out of the proceeds of Alstom's put options for the General Electric joint ventures of approximately €2⋅5bn subject to the cash position of Alstom. Siemens will receive warrants allowing it to acquire Alstom shares representing two percentage points of its share capital that can be exercised earliest four years after closing.

The transaction is unanimously supported by Alstom's board and Siemens' supervisory board. Bouygues fully supports the transaction and will vote in favour at at an extraordinary general meeting which is to be held before July 31 2018.

The French state also supports the transaction based on undertakings by Siemens, including a standstill at 50⋅5% of Alstom's share capital for four years after closing and certain governance and organisational and employment protections. The French state has also confirmed that the loan of Alstom shares from Bouygues will be terminated no later than October 17 2017 and that it will not exercise the options granted by Bouygues. Bouygues has committed to keep its shares until the earlier of the extraordinary general meeting and July 31 2018.

The transaction is subject to clearance from relevant regulatory authorities, including foreign investment clearance in France and anti-trust authorities as well as the confirmation by French capital market authority AMF that no mandatory takeover offer has to be launched by Siemens following completion of the contribution.

If Alstom were not to pursue the transaction, it would have to pay a €140m break-fee.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeMier 27 Sept 2017, 20:19

Adi se unesc scad preturile pentru productie si dezvoltare ca altfel vin galbejiti de la CSR si ii cumpara bucata cu bucata
Sus In jos
catalinu'

catalinu'

Numarul mesajelor : 182
Varsta : 35
Localizare : bacau
Reputatie : 5485
Data de inscriere : 16/06/2010

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeJoi 05 Oct 2017, 14:52

Salutare.Pentru angajare la CFR unde ar trebui să mă adresez? Există vreun site ceva?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeJoi 05 Oct 2017, 15:45

catalinu' a scris:
Salutare.Pentru angajare la CFR unde ar trebui să mă adresez? Există vreun site ceva?

Care CFR?Calatori Infra?
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5430
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeJoi 05 Oct 2017, 21:37

Adirmvl a scris:
Hai, da-ma Dreacu'!

http://www.railwaygazette.com/news/business/single-view/view/alstom-and-siemens-announce-merger-of-equals-to-create-a-european-champion-in-mobility.html

si uite asa dispare concurenta, desi se zice ca e motorul capitalismului....o sa avem in toate domeniile numai Standard Oil-uri...
Sus In jos
marian1967

marian1967

Numarul mesajelor : 26
Reputatie : 4712
Data de inscriere : 30/01/2012

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeJoi 05 Oct 2017, 22:21

catalinu' a scris:

http://clubferoviar.ro/jobs/#s=1
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeLun 20 Noi 2017, 17:34

Teatrul Tineretului din Piatra Neamt are o sigla noua.
A costat 800 de milioane de lei vechi.
Asta-i sigla de aproape un miliard, platita din bani publici, de la buget.
Superb, de vis, o opera de arta..

Diverse - Pagina 66 23795110
Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4077
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeMier 20 Dec 2017, 16:28

La anul dupa bacalaureat si admiterea de la ase(se intra pe baza de dosar,cel mai mult vor conta media de la bac-60%- si nota la romana, si mai putin,40% media din 9-12) si as vrea sa fac turul tarii. As vrea sa merg cat mai mult intr-o saptamana. Ce rute mi-ati recomanda?
As vrea sa merg spre Timisoara apoi sa merg pe Vaile Oltului si Jiului,ca sa descopar cat mai multe peisaje spectaculoase(pacat ca nu stim sa ne folosim de tara cand EA are atatea bogatii)
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeMier 20 Dec 2017, 18:45

O saptamana inseamna 7 zile adica cel putin 6 nopti nedormite in pat la program de somn normal. O saptamana inseamna bani de bilete de tren ( chiar daca beneficiezi de reducere de elev ) sunt totusi niste bani pentru un elev. Probabil il acoperi cu premiul de la parinti pentru Bac + ASE caci pe vremea mea ca sa punem burtabpe carte ne motivau parinti cu premii. In clasa a 8-a aveam promisiunea pentru Examenul de Capacitate o bicicleta e drept am primit o bicicleta noua dar cu 1 an mai tarziu important e ca luasem examenul vietii pe care anumiti colegii de nota 8 l-au picat.

Ca sa mergi o saptamana prin tara cu trenul iti trebuie bani de mancare iar mancarea e ieftina doar la supermarketuri, aici mai intra si apa, sucuri sau bere pentru hidratare si bani pentru acumulatori la un eventual aparat foto.

Trebuie sa iti faci bugetul din timp, daca ai un parinte sau chiar pe amandoi in strainatate anuleaza treaba cu bugetul.

Apoi trebuie sa te gandesti la igiena personala ca sa mergi o saptamana cu zeci de trenuri nu doar aduni sute de poze /filmari si kilometrii cu trenul ci o sa aduni si foarte multa transpiratie, o sa ai nevoie de haine de schimb la tine.

Fa-ti traseul in asa fel incat sa-ti lasi o marja de cateva zeci de minute intre trenuri ca pe cf din Romania la orice ora prinzi cate ceva care iti poate da peste cap tot planul.

Nu posta LIVE in ce tren te afli sau incotro te duci pe Facebook mai ales daca te duci singur risti sa ai parte de musafiri nepoftiti sau chiar mai rau poti sa fi jefuit la.capat de sectie sau chiar in tren fix de cei care ii crezi prieteni pe FAcebook.

Fa-ti un plan bine pus la punct, antreneaza-te din timp vezi cat poti sa rezisti sa nu dormi ca pe perna ta, mai revizuieste odata treaba cu cele 6-7 zile prin trenuri, fa-ti bugetul si asigurate ca ai timp intre trenuri ca sa sti exact pe unde vrei sa ajungi.

Si eu am zis ca fac multe insa socoteala de acasa nu se compara cu cea din targ. Insa stiu sigur ce o sa fac la vara. Balkan Flexi Pas : Atena, Salonic, Belgrad, Sofia, Istanbul, Varna, Burgas, Nis si cam atat.
Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4077
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitimeJoi 21 Dec 2017, 11:04

Multumesc de sfaturi. Intamplarea face sa am o problema cu alimentatia(nu intru in detalii ca e o poveste lunga, NU e vina mea ci a unui medic ce a sustinut ca as fi avut convulsii, parintii au crezut in spusele doctorului si mi l-au pus in mancare) in fine.
Parintii mei sunt divortati si am aceea pensie alimentara(nu ma apuc sa spun suma,dar e una destul de mica in acte) si incerc ca sa nu mai cumpar chestii cu bani din alocatie(imi vine alocatia pe card)si cu banii de la maica-mea incerc sa fac turul tarii. E doar un plan. PS. Daca ar fi sa imi iau bilete mi le-as lua cu anticipatie,cu schimbari ca sa obtin cat mai multe reduceri ca nu mai vreau sa am carnet de note. Mi se pare inutil. Am si o sa folosec ISIC-ul ca si carnet universal de elev. Cu toate ca in Romania la transport am doar la microbuze si in anumite locuri.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 66 Icon_minitime

Sus In jos

Diverse
Sus 
Pagina 66 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 34 ... 65, 66, 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Diverse (Dan tm)
» Diverse
» Diverse
» Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala?
» diverse ldh80

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: