Numarul mesajelor : 250 Localizare : Oradea Reputatie : 5906 Data de inscriere : 14/07/2009
Subiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa Mar 26 Feb 2013, 10:18
Mulţumesc de lămuriri, Doctore !
Există o Malaxa 78 vopsită în albastru cu alb, care pleacă dimineaţa de la Oradea. Nu ştiu dacă mai circulă, anul trecut în noiembrie am văzut-o întâmplător. Întrebarea e: ce număr de tren e acela, pe ce rută circulă? Mulţumesc anticipat
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa Mar 26 Feb 2013, 10:21
discoid21 a scris:
Mulţumesc de lămuriri, Doctore !
Există o Malaxa 78 vopsită în albastru cu alb, care pleacă dimineaţa de la Oradea. Nu ştiu dacă mai circulă, anul trecut în noiembrie am văzut-o întâmplător. Întrebarea e: ce număr de tren e acela, pe ce rută circulă? Mulţumesc anticipat
Vine de la Arad la Oradea ca 3111 si pleaca inapoi ca 3114 , Oradea-Arad .
Subiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa Mar 26 Feb 2013, 11:06
Multumesc Karpaty pentru raspunsul prompt si complet! Ne revedem dupa ce il testez.
AMX 97-0548-4 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1300 Varsta : 29 Localizare : ARAD Reputatie : 6952 Data de inscriere : 20/09/2009
Subiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa Sam 02 Mar 2013, 23:24
R 3747 Arad-Ciumeghiu
Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6907 Data de inscriere : 15/03/2012
Subiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa Mar 05 Mar 2013, 14:17
Doamne sfinte ! Sunt ingrozitoare aceste Malexe ! Astazi,de la Oradea spre Arad,am avut onoarea ( sau oroarea) de a ma plimba cu un astfel de AM. Cum fu drumul? In-gro-zi-tor ! Pe langa mirosul puternic de motorina,coroborat cu gazele emanate de motor,a fost si o galagie teribila in AM,incat cu castile ( care imi acopereau urechile) date la maxim,ascultand muzica la laptop,abia distingeam notele muzicale. Inca odata,ingrozitoare AMuri.
P.S. Personal,respect oamenii care trebuie sa suporte des,chiar zilnic aceste AMuri.
cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
Subiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa Dum 10 Mar 2013, 21:32
78-1018-7+78-1029-4 R 3746 Chisineu Cris 14:24 - Arad 15:35
Asta ce numar are? E tot in Depoul Brasov,cam in aceeasi zona unde a pozat didi H-ul. Dar in hala mai exista un Malaxa,doar ca ala nu arata asa rau ca asta..
Sergiu rmn
Numarul mesajelor : 487 Varsta : 38 Localizare : Arad Reputatie : 5089 Data de inscriere : 25/04/2012
Doamne sfinte ! Sunt ingrozitoare aceste Malexe ! Astazi,de la Oradea spre Arad,am avut onoarea ( sau oroarea) de a ma plimba cu un astfel de AM. Cum fu drumul? In-gro-zi-tor ! Pe langa mirosul puternic de motorina,coroborat cu gazele emanate de motor,a fost si o galagie teribila in AM,incat cu castile ( care imi acopereau urechile) date la maxim,ascultand muzica la laptop,abia distingeam notele muzicale. Inca odata,ingrozitoare AMuri.
P.S. Personal,respect oamenii care trebuie sa suporte des,chiar zilnic aceste AMuri.
De cand cu modernizarile, jafurile astea fac si Arad-Timisoara si Arad-Curtici... Cate sunt de toate la Arad?
cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
Asta ce numar are? E tot in Depoul Brasov,cam in aceeasi zona unde a pozat didi H-ul. Dar in hala mai exista un Malaxa,doar ca ala nu arata asa rau ca asta...
Acestea erau de automotoare protocol, cel din poza e 77-0955-3. Cel din hala posibil sa fie 78-0791-0
Numarul mesajelor : 250 Localizare : Oradea Reputatie : 5906 Data de inscriere : 14/07/2009
Subiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa Mier 27 Mar 2013, 16:26
Spartan1948 a scris:
Acum 2 zile am incercat si eu sa vad cum e sa calatoresti cu Malaxa 78. Am calatorit de la Oradea la Arad, cu R3114. Acelasi tren cu care ai calatorit si tu, Spartan.
Sa va povestesc cum a fost. Din fericire, nu am avut parte de "parfumuri" de motorina
Incep cu filmuletul pe care l-am realizat:
Automotorul era incapator, chiar incalzit. Bine, ca de la un moment dat a inceput sa se cam raceasca in interior, dar asta e alta poveste. Scaunele mi s-au parut suficient de bune pentru un tren de navetisti. Doar ce asteptari aveti de la un tren de navetisti? sa fie montate scaune de Mercedes?
In mers, automotorul e zgomotos (asa e cum spunea Spartan). Viteza este mica, cu toate ca motorul este turat tare. De fapt, automotorul e ca o rasnita. E ca si cum ai lua o rasnita de cafea, i-ai pune niste roti si ai pune-o pe calea ferata Asa e, merge el cum merge. Asa incet, cu zgomot, cu opriri dese si lungi, dar merge. Auzi motorul tragand din greu.
Stiti ce mi-a placut in automotor? Cuierele:
Dar nu mi-a placut faptul ca nu se potriveau ca si forma si culoare cu suportul de bagaje.
Ce concluzii tragem:
Automotorul Malaxa ar fi bun ca si trenulet nostalgic sau de agrement, dar nu ca si tren pentru navetisti. Calatorii vor trenuri confortabile si rapide. chiar am surprins un calator spunand: Cu acest tren nu mai merg. Nu mai ajung niciodata (la destinatie). Pe mine nu m-a deranjat viteza lui mica, nici conditiile, pentru ca am calatorit de placere, insa majoritatea calatoresc cu el cu treburi de serviciu. Acesta nu e un automotor pentru timpurile noastre. Acum nu spun sa se puna Desiro (sageata albastra) pentru navetisti, dar se poate gasi o solutie mai buna, cu un automotor mai rapid.