Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Calea Ferata romaneasca - incotro ?

In jos 
+26
Florin C
redeme
stefan_br
M.I.C.I.
ravers75
cortexedge
Vlad
vanchorusebulgaria
Teodor
cristi CFR
Nesebar
tuborgtnp
manuela
Adrian78
cont dezactivat .
Ionutz
AlexD
060-EA078
Dr2005
Nk11
cnusi
rich1974
eu
Razvan
razvan - trenuri
iDorin
30 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
AutorMesaj
M.I.C.I.

M.I.C.I.

Numarul mesajelor : 541
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5318
Data de inscriere : 18/11/2011

Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeMier 08 Feb 2012, 20:43

Daca mergem cu nasul ne asumam si anumite riscuri. E ca la loz in plic. Nu poti sa stii ce supra supra supracontroale ii mai taie capul sa bage.

Dar poti si scapa si doar cu 2 lei sa mergi cu trenul. Conditiile sunt aceleasi ca si cei care merg cu bilet.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8689
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeMier 08 Feb 2012, 21:06

CFR se indreapta incet dar sigur spre privatizare, am ajuns sa vedem 80% din trenuri alcatuite din 2 maxim 3 vagoane. Asta este inceputul sfarsitului din pacate sau din fericire.
Circulati cu nasul cat mai puteti, oricum 80% din calatori merg cu nasul iar in momentul cand CFR va fi vandut poate ii vad pe toti dati afara sa ma mai linistesc putin sufleteste deoarece 95% din situatia dezastruoasa de la CFR din vina nasilor este, datorita lor in prostiaa lor ei nu inteleg ca daca din 100 de calatori doar 20 au bilet exista posibilitatea ca CFR sa nu aiba incasari sa sustina salarii, locuri de munca, investitii in material rulant, infrastructura si asa mai departe. Ei nasii in prostiaa lor nu inteleg ca daca CFR nu are incasari de bani nici ei nu vor avea salarii decente...banuiesc ca asta e motivul pentru care saliveaza ca turbatii la o spaga de 2-3lei.
Sus In jos
stefan_br
V.I.P Member
V.I.P Member
stefan_br

Numarul mesajelor : 511
Localizare : Braila/Bucuresti
Reputatie : 5845
Data de inscriere : 23/05/2010

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeMier 08 Feb 2012, 21:26

CFR Calatori nu se va desfiinta insa va fi un soi de companie care opereaza pe rutele principale cateva trenuri de rang superior (sper insa sa nu fie asa) iar CFR Infrastructura va trai din TUI si va carpi cat va putea.CFR Marfa va fi sacrificata (mare pacat caci se poate face profit).

Sa vedem ce vor face privatii cand se va duce de rapa infrastructura de pe sectiile secundare!Presimt ca se vor acomoda si vor cumpara dube si autocare! Evil or Very Mad
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeMier 08 Feb 2012, 21:33

ravers75 a scris:
eu a scris:

Dragi pasionati si calatori si trenurilor!!!!
Dupa cum vedeti, de 22 de ani se da lovitura dupa lovitura, pentru distrugerea transportului feroviar.
Intrebarea este: NOI CE FACEM???? Stam si vorbim, cum s-a mai inchis o sectie, cum s-a mai furat o sina, cum s-a mai anulat un tren, cu cat s-au scumpit iar biletele, ca nu sunt legaturi decente, fotografiem trenuri la care scade nr de vagoane de la o luna la alta.
Stam si vedem cum ne rad in nas hoti ca NECOLAICIUC, MITREA, BASESCU, DOBRE, BOAGIU, si altii????
Stam si credem toate gogosile care ne sunt aruncate cu reabilitari, viteze exceptionale, si alte t a m p e n i i??
Stam si ne uitam cum este distrusa intreaga retea feroviara construita cu atata munca de catre parintii nostri??
Ne uitam cum se imbogatesc unii, si noi nu avem cu ce ajunge la locul de munca, desii platim impozite statului din salariile de subzistenta??
CE FACEM?? Ca in scurt timp nu vom mai avea ce fotografia, despre ce vorbi???
Le dam o mana de ajutor, pentru distrugere sau dimpotriva???
Eu incerc sa-i ajut, si nu voi mai cumpara bilet , voi merge cu nasul, pentru ca si pentru mine conteaza banii.
Daca asta vor!!!!!!
Daca mergi cu nasu ce rezolvi? Sunt mii de calatori care merg cu nasu, nu de azi de ieri, de ani buni iar CFR ul se duce la vale! Oricum sa stii ca exista si transport rutier si aerian! Si imi pare rau dar acolo NU MERGE NIMENI PE GRATIS! Dar poti sa incerci Laughing

Pai situatia e cam asa , daca mergi cu nasu platesti la IR cat ai da pe un bilet intreg la Regio , de exemplu azi am fost la gara si am intrebat de curiozitate sa vad cat ma costa un drum pana la Iasi la nas si a zis sa ma urc linistit sa ma asez unde gasesc un loc si ca vorbim in tren dar am insistat sa imi spuna cat ma costa pentru ca nu prea am bani si a zis ca daca am 45-50 sa stau linistit , iar daca as fi luat bilet plateam 85 deci concluzia e ca daca mergi cu nasu nu le dai lor bani sa i fure Boc impreuna cu Udrea si nenea Base , asa iesi si tu mai ieftin pentru ca daca iei bilet platesti 85 Buc-Iasi asa cu nasu cu 100 te duci si te si intorci Wink . Dece sa iau bilet ca am luat bilet mereu si unde am ajuns ? sa inchida toate secundarele ca asa vor ei si sa imi puna trenuri pe ce rute vor ei mai noi daca schimbi 2-3-4 trenuri se taxeaza fiecare tren in parte nu se mai taxeaza pe toata distanta asta tot ca sa scumpeasca si sa aibe ei deudne sa fure banii poporului . Nu nu mai cumpar bilet la IR si daca vine supra control si te prinde fara bilet nu e problema iti taie bilet pentru o statie deci tot iesi mai ieftin decat cu bilet pret intreg . Chiar imi doresc sa dea faliment si sa fie vanduta unei companii care stie sa faca treaba , atunci o sa cumpar bilet cu placere cand vor fi si legaturi intre majoritatea oraselor , conditii asa cum e normal sa fie si viteza de deplasare undeva pe la 80 km/h medie nu ca acum 40 . Platesti bilet si banii se duc in buzunarele altora nu in infrastructura si confort . Mad

Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18745
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24321
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeMier 08 Feb 2012, 21:35

CFR Calatori e vaca buna de muls bani de achiziti "este" locuri calde si bine platite la stat "este" media salariala 2400 de lei cand la privat pentru 6 milioane muncesti pe branci o sa ajunga ca Taromul care merge cu avioane mari in pierderi si isi mentin cursele degeaba iar WizzAir zboara pe langa ei si la Tarom aceasi meteahna zero management directori parasutati din cer contracte cu baieti destepti capuseala maxima si nu m-ar mira sa fie sustinuta asa in agonie doar pentru satisfacerea clientelei politice numai Boc cu echipa lui cate drumuri de Cluj-Bucuresti au facut pe banii nostri sa nu mai zic de aseara 6 parlamentari adusi de la Constanta cu cursa speciala Tarom sa voteze az guvernul!!
Daca am gresit sa ma corecteze cineva!!
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeMier 08 Feb 2012, 22:19

stefan_br a scris:
CFR Marfa va fi sacrificata (mare pacat caci se poate face profit).

De mai mult de un an de zile CFR Marfa sustine CFR Calatori, din profitul facut de CFR Marfa se acopera din pierderile de la CFR Calatori.
Sus In jos
redeme
V.I.P Member
V.I.P Member
redeme

Numarul mesajelor : 1081
Localizare : Iasi
Reputatie : 6118
Data de inscriere : 06/03/2011

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeMier 08 Feb 2012, 22:27

AlexD a scris:
stefan_br a scris:
CFR Marfa va fi sacrificata (mare pacat caci se poate face profit).

De mai mult de un an de zile CFR Marfa sustine CFR Calatori, din profitul facut de CFR Marfa se acopera din pierderile de la CFR Calatori.
Eu știam că CFR Marfă n-a mai scos profit din 2007... Sau mă înșel?
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeMier 08 Feb 2012, 22:29

Din 2010 a inceput sa scoata si scoate bine, nu spun de unde si de la cine stiu asta ca s-ar putea sa aiba probleme persoanele respective.

De ce credeti ca vor sa privatizeze CFR Marfa? E simplu, detine 70% din piata si e cel mai mare concurent pentru GFR si alti operatori 'privati'. Cu CFR Marfa iesit din scena ceilalti privati pot imparti cum vor ei cascavalul si pot tarifa cum vor ei. CFR Marfa are rol foarte important in mentinerea tarifulul la o valoare cat mai decenta, fara CFR provatii pot aplica ce tarife vor ei d'aia vor sa dispara CFRul din peisaj.
Sus In jos
tuborgtnp

tuborgtnp

Numarul mesajelor : 166
Varsta : 34
Reputatie : 5262
Data de inscriere : 05/12/2010

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeJoi 09 Feb 2012, 01:05

AlexD a scris:
Din 2010 a inceput sa scoata si scoate bine, nu spun de unde si de la cine stiu asta ca s-ar putea sa aiba probleme persoanele respective.

De ce credeti ca vor sa privatizeze CFR Marfa? E simplu, detine 70% din piata si e cel mai mare concurent pentru GFR si alti operatori 'privati'. Cu CFR Marfa iesit din scena ceilalti privati pot imparti cum vor ei cascavalul si pot tarifa cum vor ei. CFR Marfa are rol foarte important in mentinerea tarifulul la o valoare cat mai decenta, fara CFR provatii pot aplica ce tarife vor ei d'aia vor sa dispara CFRul din peisaj.

de acord...insa, nu cred ca detine 70% si unii OTF de marfa nu au disparut, au fost cumparatide gfr
Sus In jos
http://pasionatiferoviari.ro
redeme
V.I.P Member
V.I.P Member
redeme

Numarul mesajelor : 1081
Localizare : Iasi
Reputatie : 6118
Data de inscriere : 06/03/2011

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeJoi 09 Feb 2012, 01:37

70% din piață în 2012? Poți te rog să indici un document care să certifice această informație? Mulțumesc!
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeJoi 09 Feb 2012, 09:32

Na ca nu a fost ca mine, astia spun 61%...
http://www.wall-street.ro/articol/Companii/110930/Volumul-de-marfa-transportat-de-CFR-a-crescut-cu-26.html

Important este ca din 2010 de cand s-a inceput reorganizarea CFR Marfa a inceput sa scoata profit.

Ultima editare efectuata de catre AlexD in Joi 09 Feb 2012, 09:35, editata de 1 ori
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18745
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24321
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeJoi 09 Feb 2012, 09:34

Cota de
piata
sistem
feroviar 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
marfuri
transportate
CFR
Marfă 100,0 100,0 98,8 96,3 96,2 86,3 79,9 76,1 72,1 66,6 58,2
OTF 0,0 0,0 1,2 3,7 3,8 13,7 20,1 23,9 27,9 33,4 41,8
Sus In jos
Florin C

Florin C

Numarul mesajelor : 108
Varsta : 37
Localizare : Craiova
Reputatie : 4869
Data de inscriere : 15/11/2011

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeJoi 09 Feb 2012, 10:39

AlexD a scris:
CFR se indreapta incet dar sigur spre privatizare, am ajuns sa vedem 80% din trenuri alcatuite din 2 maxim 3 vagoane. Asta este inceputul sfarsitului din pacate sau din fericire.
Circulati cu nasul cat mai puteti, oricum 80% din calatori merg cu nasul [...] datorita lor in prostiaa lor ei nu inteleg ca daca din 100 de calatori doar 20 au bilet exista posibilitatea ca CFR sa nu aiba incasari sa sustina salarii
Te contrazic putin, si o spun din ce am vazut in tren, din toate calatoriile mele cu trenuri rapide si accelerate, anul trecut, 95 % din calatori aveau bilet, eram atent la aceste detalii, putin probabil ca in toate trenurile cu care am mers, sa fi prins mereu vagonul in care toti aveau bilet. De obicei ma mai plimb prin tren, si rar vedeam cate un calator pus la usa pentru amenda, sau asteptand nasul.
Vorbesc de ruta Craiova - Bucuresti, Bucuresti - Brasov, Bucuresti - Constanta, ca pe astea am mers.
Acum, ca pe personale, sau in alte zone situatia e alta, e altceva.
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/FlorinROeurope
tuborgtnp

tuborgtnp

Numarul mesajelor : 166
Varsta : 34
Reputatie : 5262
Data de inscriere : 05/12/2010

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeJoi 09 Feb 2012, 10:43

Doomsday a scris:
AlexD a scris:
Circulati cu nasul cat mai puteti, oricum 80% din calatori merg cu nasul [...] datorita lor in prostiaa lor ei nu inteleg ca daca din 100 de calatori doar 20 au bilet exista posibilitatea ca CFR sa nu aiba incasari sa sustina salarii
Te contrazic putin, si o spun din ce am vazut in tren, din toate calatoriile mele cu trenuri rapide si accelerate, anul trecut, 95 % din calatori aveau bilet, eram atent la aceste detalii, putin probabil ca in toate trenurile cu care am mers, sa fi prins mereu vagonul in care toti aveau bilet. De obicei ma mai plimb prin tren, si rar vedeam cate un calator pus la usa pentru amenda, sau asteptand nasul.
Vorbesc de ruta Craiova - Bucuresti, Bucuresti - Brasov, Bucuresti - Constanta, ca pe astea am mers.
Acum, ca pe personale, sau in alte zone situatia e alta, e altceva.

atunci recomand o calatorie cu 1821 pe craiova - bucuresti, sa vezi blatisti ce urca la videle.
Sus In jos
http://pasionatiferoviari.ro
Florin C

Florin C

Numarul mesajelor : 108
Varsta : 37
Localizare : Craiova
Reputatie : 4869
Data de inscriere : 15/11/2011

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitimeJoi 09 Feb 2012, 11:10

tuborgtnp a scris:

atunci recomand o calatorie cu 1821 pe craiova - bucuresti, sa vezi blatisti ce urca la videle.
Ei bine, detaliul asta mi-a scapat, da, de la videle se urcau mai multi... nu mai puteam tine evidenta Laughing , multi ma enervau pentru ca stateau in drum, in usa la toaleta... etc, fumau...

Sus In jos
https://www.youtube.com/user/FlorinROeurope
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Calea Ferata romaneasca - incotro ?    Calea Ferata romaneasca - incotro ?  - Pagina 4 Icon_minitime

Sus In jos

Calea Ferata romaneasca - incotro ?
Sus 
Pagina 4 din 6Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Calea ferată Brașov-Satulung
» M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia
» Infrastructura
» Calea ferata si ora exacta
» Inteligenţa artificială la calea ferată

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum