|
| Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu | |
|
+75bubu yeu1 cardinal marius664 alex.alexus.tm ets2oltromânia florrinel ciprian71 Vitosa Daniel Trifu DAS 2011 lifetec sp59 Vice30 Dionis ravers75 StefanD_ mircea.predoni Katalyn ldh.ro tzifrea Goanga lapsanszkitamas mielutu zburator TonyCFR vatmanul alinutz23 Sabik strainu dan tm impuls NicuS Silviu Sintea riciu Desiro256 Sorinus Razvan Tudor Vlad kristi kkk sorinucu Petre_IFTE cortexedge Balto cristi CFR laur 133 cristi ar AlexD Dr2005 alliens alex.barac.5 huiu_goe baiazid marcelbanu cont dezactivat . Andrey_tm rizelgeorgel2004 Katalin4653 Ionutz fugera Nesebar athosga Vale TVlad cfr500 Adirmvl roseanu alex1987 DUAL AlexandruC Cont dezactivat didinul popovici razvan - trenuri Adrian78 AndiCFR 79 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Lun 11 Iul 2016, 23:13 | |
| Da, s-a schimbat fata de acum 20 de ani, dar EXTREM de slab, lucrurile se misca multe prea incet ca sa mai sper ca eu sau x si y de pe aici mai prindem sa vedem ceva bun in tara asta. Poate daca se miscau treburile mult mai repede era si speranta mai mare dar cum am zis, se msica multe prea incet sa mai sper ca vai ce bine o sa fie peste 10 ani. Peste 10 ani prea putin o sa fie fata de acum. Iar pe partea cealalta, facem o comparatie cum se mergea pe 500 acum 20 de ani si cum se merge acum sau pe 900 sau pe 200 BV-SB sau pe 400 ori alte sectii din tara, acum se merge mai prost fata de acum 20 de ani. Daca facem coridorul IV ca asa ne obliga UE nu inseamna ca evoluam extraordinar de mult, evoluam dar foarte putin. Alta era treaba daca noi ne apucam sa investim si in alte linii sa bagam bani , sa le modernizam, sa construim autostrazi la un nivel mai sustinut si atunci alta era situatia, da, puteam spune ca domne se misca ceva in tara asta dar cand noi avem planul pe hartie pentru Autostrada Transilvania de prin 2004 sau de cand este si am reusit sa facem doar 52 km din 603 km ce sperante sa mai am? |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Lun 11 Iul 2016, 23:24 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Da, s-a schimbat fata de acum 20 de ani, dar EXTREM de slab, lucrurile se misca multe prea incet ca sa mai sper ca eu sau x si y de pe aici mai prindem sa vedem ceva bun in tara asta.
Tu zici incet, eu zic foarte rapid...Suntem la ani lumina fata de anii 90', eu an trait acei ani si stiu ce vorbesc... Iar bugetul e limitat, trebuie sa se faca si autostrazi, si drumuri nationale, si stadioane, si diguri de aparare...Suntem o tara medie in reconstructie, cu o mentalitate zdruncinata de un regim care a lovit in special la nivel mental... Tot saraci eram ca stat si pe timpul lui Ceausescu, ca banii se duceau in alta parte (de exemplu la canal), iar intretinerea liniilor de cale ferata era mai bune intrucat nu se uita nimeni la sosele, aveam fix 130km de autostrada si aia facuti prost... Eu nu zic ca suntem inca la un nivel mediu european, dar cam asta este scopul, acolo vrem sa ajungem, si acolo vom ajunge in timpul vietii noastre. Evident ca daca ne dorim sa ajungem ca Germania, nu se va intampla acest lucru niciodata, nu neaparat in timpul vietii noastre... Daca ne fixam obiective prea marete sau ne comparam cu diferite imperii si state favorizate de istorie, nu vom rezolva nimic altceva decat sa ne imbatam cu o imagine a Romaniei care poate mai mult decat arata... |
| | | StefanD_
Numarul mesajelor : 65 Varsta : 34 Localizare : Bucuresti Reputatie : 3249 Data de inscriere : 07/03/2016
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 12 Iul 2016, 11:21 | |
| - baiazid a scris:
- Kapпaтй a scris:
- Da, s-a schimbat fata de acum 20 de ani, dar EXTREM de slab, lucrurile se misca multe prea incet ca sa mai sper ca eu sau x si y de pe aici mai prindem sa vedem ceva bun in tara asta.
Tu zici incet, eu zic foarte rapid...Suntem la ani lumina fata de anii 90', eu an trait acei ani si stiu ce vorbesc...
Iar bugetul e limitat, trebuie sa se faca si autostrazi, si drumuri nationale, si stadioane, si diguri de aparare...Suntem o tara medie in reconstructie, cu o mentalitate zdruncinata de un regim care a lovit in special la nivel mental...
Tot saraci eram ca stat si pe timpul lui Ceausescu, ca banii se duceau in alta parte (de exemplu la canal), iar intretinerea liniilor de cale ferata era mai bune intrucat nu se uita nimeni la sosele, aveam fix 130km de autostrada si aia facuti prost...
Eu nu zic ca suntem inca la un nivel mediu european, dar cam asta este scopul, acolo vrem sa ajungem, si acolo vom ajunge in timpul vietii noastre. Evident ca daca ne dorim sa ajungem ca Germania, nu se va intampla acest lucru niciodata, nu neaparat in timpul vietii noastre...
Daca ne fixam obiective prea marete sau ne comparam cu diferite imperii si state favorizate de istorie, nu vom rezolva nimic altceva decat sa ne imbatam cu o imagine a Romaniei care poate mai mult decat arata... Romania cred ca e 100% dependenta de banii de la UE, care probabil nu are nicio intentie ca Romania sa ajunga macar pe aroape de tarile din vest. |
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 12 Iul 2016, 11:44 | |
| - StefanD_ a scris:
Romania cred ca e 100% dependenta de banii de la UE, Este dependenta politic, prin planuri, proiecte diverse printre care si cele de infrastructura, alinierea legislatiei , moneda unica, dar nu si de banii de la UE... Nu confunda politica cheltuirii banilor publici in Romania , cu ce avem in buget...Evident ca atunci cand stii ca iti dau parintii inapoi banii pe care i-ai dat pe masina, ii dai pe benzina si alte prostii. - StefanD_ a scris:
- care probabil nu are nicio intentie ca Romania sa ajunga macar pe aroape de tarile din vest.
Si ce intentie ar trebui sa aibe Uniunea Europeana pentru ca Romania se se apropie de tarile din vest ? Dar bine argumentat, realist, si fara populisme.. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 12 Iul 2016, 14:32 | |
| Continuăm deplasarea spre Copșa Mică. Firul 1 a fost balastat și cam atât, acesta fiind singurul progres față de aprilie. Firul 2 nici măcar nu a fost montat parțial, dar stâlpii de susținere a catenarei au fost montați. Continuăm pe traseul vechi al liniei, cel nou urmând a fenta o curbă destul de strânsă, după ieșirea de pe poduri. Cele două trasee se întâlnesc înainte de intrarea în Copșa Mică, trenul continuând deplasarea pe firul 2 finalizat. Intrăm în Copșa Mică pe liniile care, în viitor, vor fi dedicate exclusiv traficului de marfă. Peroanele provizorii vor fi demontate odată cu finalizarea lucrărilor. Clădirea și zona peroanelor nu s-a modificat deloc din aprilie, pe șantier nu era nici urmă de muncitori (în afara a 2 oameni care aveau probabil rolul de a păzi zona). (8 aprilie 2016) (1 iulie 2016) După Copșa Mică lucrările au mai avansat; s-a dat drumul circulației cu 100 km/h între Copșa Mică și Micăsasa pe firul finalizat, în rest, pe unde sunt devieri și în alte câteva puncte, se circulă cu 50 km/h. Din Copșa se iese pe fir vechi și traseul va fi puțin diferit, nu fundamental însă. În zona în care vor fi poduri noi, se circulă tot pe firul vechi. Pe-aici, nici urmă de muncitori, liniște mormântală. Se prezintă în stadiu identic cu cel din aprilie. 100 km/h. Intrăm în Micăsasa pe fir vechi, pe-aici s-au mișcat puțin lucrurile în special prin montarea șinei pe firul 2. Facem cruce cu 1746 în această haltă de mișcare ce urmează să fie retrogradată la PO. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 12 Iul 2016, 17:33 | |
| Continuăm spre Blaj. În continuare, firul 2 este aproape finalizat și e în stare mult mai bună decât pe o bună parte din traseu, cu excepția unor scurte bucăți unde lucrările sunt în stadiu incipient. Peroanele Lunca hc., la fel ca acum 3 luni. Intrare în Valea Largă Hm. Aici lucrările stau destul de bine, fiind relativ aproape de finalizare. Mai trebuie instalată catenara pe 2 fire și aliniată șina, că arată ca după bombardament momentan. (Vedere spre MEDIAȘ - SIGHIȘOARA) Spre Câmpu Libertății, firul 2 mai are nevoie doar de semnalizare pentru a fi funcțional. Momentan, se circulă pe el cu tracțiune diesel și la cale liberă, catenara nefiind racordată la rețeaua de alimentare. Peroanele PO Mănărade, la fel ca acum 3 luni. PO Km 374+700 finalizat, momentan doar 2 trenuri opresc aici. Intrare în Câmpu Libertății Hm.. De ce nu a fost deja retrogradată la PO nu pricep pentru că oricum nu poate realiza încrucișări. La întoarcere, oprim aici ca să coboare Vasilică, precum a fost întâmpinat cu căldură de IDM. |
| | | mielutu zburator
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 12 Iul 2016, 17:53 | |
| Spre Blaj au fost montate panouri fonoabsorbante, însă lucrările au stagnat, raportat la cum era în aprilie. Pe alocuri nici măcar terasamentul n-a fost finalizat. Ajungem în Blaj... (8 aprilie 2016) La ieșirea din Blaj, lucrările au avansat, mai ales la poduri; se lucra în dreptul aparatelor de cale. Intrăm în Crăciunel, care nu va fi desființată odată cu finalizarea lucrărilor. Peroanele sunt gata, însă catenara și liniile în sine sunt departe de a fi inaugurate. Se iese pe firul 2 finalizat. În continuare, firul 1 este finalizat însă nu se poate circula pe el, lipsind semnalizarea și catenara fiind doar instalată, nu și racordată la alimentarea cu energie electrică. Rămâne de văzut cum se mișcă, însă sper (și am motive) ca la sfârșitul toamnei să se circule pe 2 fire între Blaj și Coșlariu Pod Mureș. Cu excepția unei porțiuni între Cistei și Mihalț, lucrările sunt gata. Noi facem dreapta spre Teiuș. Pe stânga, linia va continua pe un nou amplasament spre Coșlariu, însă din păcate nici măcar terasamentul acestui nou traseu nu a fost finalizat. Pe șantiere a fost mai multă activitate la această trecere, spre deosebire de ultima dată când mureau lopețile cu muncitorii agățați de ele. Deși se lucrează la modul 2 fac 8 stau, măcar se face ceva și nu trece timpul degeaba. Mult mai multe utilaje pe teren, în special pe porțiunea Mediaș - Micăsasa. În rest, speranțe mari și rezultate puține, dar chiar cred că mersul anului 2017 va vedea primele trenuri trasate cu 120 km/h între podul Mureș și Blaj (poate chiar și Câmpu Libertății). Cu puțin noroc, se vor reduce timpii imenși de mers pe relația București - Cluj Napoca și se vor reintroduce Isterele prin Sighișoara. |
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 12 Iul 2016, 18:10 | |
| - mielutu zburator a scris:
În rest, speranțe mari și rezultate puține, dar chiar cred că mersul anului 2017 va vedea primele trenuri trasate cu 120 km/h între podul Mureș și Blaj (poate chiar și Câmpu Libertății). Cu puțin noroc, se vor reduce timpii imenși de mers pe relația București - Cluj Napoca și se vor reintroduce Isterele prin Sighișoara. Daca intra macar Isterul pe Sighisoara, vedem 140km/h intre Micasasa si Coslariu (40km)... |
| | | mielutu zburator
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 12 Iul 2016, 18:34 | |
| N-ai să vezi încă, între Micăsasa și Blaj mai e o groază de făcut, iar de la Mihalț la Coșlariu se merge pe racordul vechi. Maxim 120 pe Mihalț - Blaj și asta cu optimism. În rest, pozele vorbesc de la sine. |
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 12 Iul 2016, 18:43 | |
- N-ai să vezi încă, între Micăsasa și Blaj mai e o groază de făcut, iar de la Mihalț la Coșlariu se merge pe racordul vechi.
93% din tronsonul Micasasa-Coslariu este finalizat, cei 7% ramasi se pot finaliza si ei pana la sfarsitul anului... „Pe Coslariu - Micasasa, de la 86% la 100%, adică vom finaliza acest tronson. Şi pe alte două tronsoane, care sunt Micasasa Atel şi Atel - Sighisoara, plecăm din zona 64-65%, vom ajunge la 90% la sfârşitul anului”, spunea Dan Costescu, ministrul Transporturilor in luna februarie 2016 - mielutu zburator a scris:
- Maxim 120 pe Mihalț - Blaj și asta cu optimism.
De ce doar 120km/h, si nu 140km/h ? Vitezele de circulatie intre Blaj si Coslariu sunt urmatoarele: statia Blaj 80km/h Blaj-Craciunel v. max 150 km/h Craciunel - km. 388+900 v.max 150km/h km. 388+900 - km.389+700 v.max 120km/h km.389+700 - Coslariu Podu Mures v.max 150km/h
Ultima editare efectuata de catre baiazid in Mar 12 Iul 2016, 19:34, editata de 2 ori |
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 12 Iul 2016, 19:25 | |
| Sighisoara-Micasasa ianuarie 2016 by FCC
https://www.youtube.com/watch?v=tYWj9f1JPPw
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 12 Iul 2016, 20:06 | |
- Intrare în Câmpu Libertății Hm.. De ce nu a fost deja retrogradată la PO nu pricep pentru că oricum nu poate realiza încrucișări.
Nu va mai fi retrogradată deloc, va fi desfiinţată, locul ei fiind luat de PO Km. 374+700h. Deocamdată nu se poate desfiinţa, pentru că nu s-a făcut reintegrare BLA, deci mai există încă semnalele de intrare şi ieşire. Nu ar avea rost să se facă această operaţiune (care costă peste 100.000 lei), pentru că oricum la punerea în serviciu a liniei noi va fi pusă în funcţiune şi semnalizarea nouă. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 12 Iul 2016, 21:15 | |
- M 300 va avea un nou traseu, mai simplu și cu mai puține curbe ce va permite circulația cu viteză mai mare (probabil 120 km/h). Acest traseu implică realizarea unui tunel care va evita bucla actuală; lucrările la acesta sunt în stadiu avansat de execuție.
Pe tot intervalul Sighisoara - Medias, deci inclusiv in zona cu varianta noua de traseu Sighisoara-Danes, viteza proiectata este de 160km/h... |
| | | mielutu zburator
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mier 13 Iul 2016, 01:12 | |
| Mă refeream pe TOT traseul, în care includ și bucata blestemată dintre Augustin, Rupea și Vânători. Câmpu Libertății nu cred să fie înlocuit de PO 374+700, ăla e ceva mai înainte de actuala clădire a stației. Promisiuni am tot auzit, trebuia să fie gata complet lucrările în 2015, suntem în 2016 și pe Daneș - Sighișoara nici măcar la 65% n-au ajuns. Eu, când am emis ipotezele, m-am bazat STRICT pe ce am văzut în teren, nu pe ce visează unii și alții care n-au ieșit din birouri de 10 ani dar știu ei pe toate. Nu cred să se dea drumul cu 120 km/h înainte de finalizarea completă a lucrărilor, așa a fost pe toate liniile și din cauza problemelor de semnalizare cât și a micilor detalii ce vor necesita corectare nu văd să se dea drumul cu 140 km/h la anul. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mier 13 Iul 2016, 09:12 | |
| Rupea si Augustin ramin in afara zonei reabilitate. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu | |
| |
| | | | Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |