|
| Mersul trenurilor 2011-2012 | |
|
+76Cont dezactivat The Legend roseanu alex.alexus.tm 1nt3rp0l_106 Katalin4653 alex1987 Norbi Andrey_tm ionutz85 membru exclus kristi kkk romaniaetc rich1974 Costin.H Kriszti219 laur 133 cstefan Radu Tudor nenuandrei ravers75 DAS 2011 buldozer2 user dezactivat... Rarau membru inactiv mishu_edm srazvi Stratan-Tttggvv 060-EA078 redeme mureseanu_976 iDorin tuborgtnp Silver eu ionutz72 cont dezactivat . alex03bv mihaiuc pannonia express stefan_br vanchorusebulgaria Laur didinul cardinal rizelgeorgel2004 DPS saint COSTACHE MIHAIL IonutCFR2009 Vale cont inactiv popovici DUAL lovekomotive Dr2005 Adrian78 Tomi13leu Vlad calin941-2 cristi CFR AndiCFR bogdan srl ATM manuela dandel halmarius AlexD traian razvan - trenuri Nesebar Luna Vitosa get. Alex Avram 80 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
popovici Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 49 Localizare : Austria - Germania - Romania Reputatie : 6048 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Lun 12 Dec 2011, 11:26 | |
| Cand intru pe cfrcalatori.ro nu imi arata decat trenurile din partea superioara a paginii iar mai jos mesajul ,,Internet Explorer cannot display the webpage''. De multe ori ,,bad gataway''si alte treburi , la voi ,,merge'' la fel ? |
| | | lovekomotive V.I.P Member
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6375 Data de inscriere : 20/08/2009
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Lun 12 Dec 2011, 11:28 | |
| La fel si la mine, da exact aceleasi erori. |
| | | popovici Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 49 Localizare : Austria - Germania - Romania Reputatie : 6048 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Lun 12 Dec 2011, 11:33 | |
| Mda , probabil merge sistemul online doar la trenurile care se vad , la celelalte mai avem de asteptat !
Oricum , n-am vazut nici o reclama la tv cu reducerea de 25-35 % , daca nu CFR-ul macar de la cei de la MasterCard aveam pretentii... Si in afara de televiziune trebuia umplute ziarelele si revistele cu tiraj mare cu asa ceva...Treburile astea mi se par facute destul de stangaci , sincer , parca suntem in anii 50' ... |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Lun 12 Dec 2011, 12:42 | |
| Ei nu au reclame la ofertele de calatorie nici macar in gari (cu mici exceptii), si tu vrei sa aibe in presa ? Calatorul trebuie sa ii caute pe ei, nu ei cauta calatori se pare. Infofer nu merge de ieri dupamasa, cfrcalatori.ro si ala e cu probleme, bileteonline si ala merge greu, semn ca multa lume se intereseaza acum de mers/bilete. |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8365 Data de inscriere : 26/05/2011
| | | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Mar 13 Dec 2011, 11:07 | |
| - Luna a scris:
- Ei nu au reclame la ofertele de calatorie nici macar in gari (cu mici exceptii), si tu vrei sa aibe in presa ? Calatorul trebuie sa ii caute pe ei, nu ei cauta calatori se pare. Infofer nu merge de ieri dupamasa, cfrcalatori.ro si ala e cu probleme, bileteonline si ala merge greu, semn ca multa lume se intereseaza acum de mers/bilete.
infofer nu e al lor ,cfrcalatori.ro merge bine si corect,mersultrenurilor.ro iarasi merge ,celalalt nu l-am folosit veac |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Mar 13 Dec 2011, 12:52 | |
| Infofer este site-ul S.C. Informatică Feroviară S.A., societate care e subordonată unei din companiile din fostul SNCFR (cred că CFR Călători, dar nu bag mâna în foc). Printre altele, Informatică Feroviară se ocupă de baza de date la care se conectează sistemul de vânzare a biletelor (xSell, creat tot de Informatică Feroviară), iar interfaţa prin care călătorii pot afla informaţii despre mersul trenurilor e făcută tot de ei, ea fiind implementată şi în site-ul CFR Călători. Deci, practic, nu e nicio diferenţă între ce arată infofer.ro şi ce arată cfrcalatori.ro
Mersultrenurilor.ro e un site care copiază din când în când baza de date respectivă şi o stochează pe un alt server. Evident, informaţia respectivă nu e de încredere, pentru că modificările de ultimă oră nu apar (spre deosebire de Infofer/CFR Călători).
Apropo de mersul trenurilor, acesta se planifică utilizând programul Routes ( http://routes.ro/ ), realizat acum câţiva ani (mai mulţi) special pentru CFR (pentru CFR SA probabil, pentru că ei realizează trasele). Cu respectivul soft se trasează timpii de mers pentru fiecare secţie (ţinându-se cont de materialul rulant folosit, de tonaje, declivităţi, curbe şi opriri), încrucişările şi se generează şi livretele de mers şi tabelele din mersul trenurilor de călători în forma în care le ştim cu toţii. Baza de date cu trenurile, care rezultă de aici, este cea la care se conectează şi Infofer/CFR Călători.ro şi xSell, deci orice modificare făcută aici e făcută automat şi pe site şi în sistemul de vânzare a biletelor. S-au dus vremurile când o groază de oameni stăteau cu rigla şi creionul pe hârtie milimetrică să traseze caracteristicile locomotivelor peste profilele secţiilor, apoi se scria livretul şi după aia alte persoane luau tren cu tren din livret şi făceau tabelele cu mersul. _________________ :TTT:
|
| | | popovici Utilizator Blocat
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Mar 13 Dec 2011, 13:36 | |
| - Dr2005 a scris:
S-au dus vremurile când o groază de oameni stăteau cu rigla şi creionul pe hârtie milimetrică să traseze caracteristicile locomotivelor peste profilele secţiilor, apoi se scria livretul şi după aia alte persoane luau tren cu tren din livret şi făceau tabelele cu mersul. Da , dar din pacate cineva (un nene) tot da comanda programului cu rutele iar mersul pe rute iese defectuos. Eu nu zic mai bine de mana , doamne fereste , ci mai bine alt nene . |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Mar 13 Dec 2011, 16:10 | |
| - Dr2005 a scris:
- Infofer este site-ul S.C. Informatică Feroviară S.A., societate care e subordonată unei din companiile din fostul SNCFR (cred că CFR Călători, dar nu bag mâna în foc). Printre altele, Informatică Feroviară se ocupă de baza de date la care se conectează sistemul de vânzare a biletelor (xSell, creat tot de Informatică Feroviară), iar interfaţa prin care călătorii pot afla informaţii despre mersul trenurilor e făcută tot de ei, ea fiind implementată şi în site-ul CFR Călători. Deci, practic, nu e nicio diferenţă între ce arată infofer.ro şi ce arată cfrcalatori.ro
Mersultrenurilor.ro e un site care copiază din când în când baza de date respectivă şi o stochează pe un alt server. Evident, informaţia respectivă nu e de încredere, pentru că modificările de ultimă oră nu apar (spre deosebire de Infofer/CFR Călători).
Apropo de mersul trenurilor, acesta se planifică utilizând programul Routes ( http://routes.ro/ ), realizat acum câţiva ani (mai mulţi) special pentru CFR (pentru CFR SA probabil, pentru că ei realizează trasele). Cu respectivul soft se trasează timpii de mers pentru fiecare secţie (ţinându-se cont de materialul rulant folosit, de tonaje, declivităţi, curbe şi opriri), încrucişările şi se generează şi livretele de mers şi tabelele din mersul trenurilor de călători în forma în care le ştim cu toţii. Baza de date cu trenurile, care rezultă de aici, este cea la care se conectează şi Infofer/CFR Călători.ro şi xSell, deci orice modificare făcută aici e făcută automat şi pe site şi în sistemul de vânzare a biletelor. S-au dus vremurile când o groază de oameni stăteau cu rigla şi creionul pe hârtie milimetrică să traseze caracteristicile locomotivelor peste profilele secţiilor, apoi se scria livretul şi după aia alte persoane luau tren cu tren din livret şi făceau tabelele cu mersul. Informatica Feroviara S.A. functioneaza ca societate comerciala pe actiuni, cu personalitate juridica si este infiintata la 1 noiembrie 2002 ,ca filiala a Companiei Nationale de Cai Ferate, actionar unic, in baza HG 706/2002. Routes nu are nici o legatura cu aplicatia celor de la Infofer si nici cu cei de la CFR Calatori. Este un program special iar fiecare CENTRU REGIONAL DE EXPLOATARE, ÎNTREŢINERE ŞI REPARAŢII DE CĂI FERATE are un birou "Serviciul Mers de Tren" cu acces la acest program, unde se traseaza mersul pe fiecare sucursala. Iar asta se face dn 2003. Biroul este la Timisoara, nu stiu ce faceau aia la Simeria dar in mod sigur nu ce se face la Timisoara , adica mersul de tren ! _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | mihaiuc
Numarul mesajelor : 267 Reputatie : 5519 Data de inscriere : 14/07/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Mar 13 Dec 2011, 19:25 | |
| - adrian78 a scris:
- Aveau o plansa mare de vreo 4 metri lungime si o gramada de linii colorate pe ea si au zis ca sunt ocupati cu noul mers..Ce putea fi?
Ori analizau diagramele de mers (pentru a ajusta turele personalului, de exemplu - habar n-am care e procedura exacta), ori faceau vreo simulare (cu pixul si hartia inca se lucreaza in multe locuri, simularile simple si noi tot cu pixul si hartia le facem) de diverse feluri - de exemplu dadeau linii de garare, ori faceau propunerile pentru cei care faceau mersul. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Mar 13 Dec 2011, 20:41 | |
| Cu Routes nu se generează şi modifică baza de date pe care Infofer o accesează ca să afişeze ce afişază?
Adrian78, cu planşa cu linii colorate nu poţi să trasezi nimic... ca să faci o trasă manual, ai nevoie de profilul secţiei desenat la o scară cât mai mare, pe care tragi linie pentru fiecare viteză maximă, peste care iei rigla şi compasul şi trasezi caracteristica de tracţiune a vehiculului motor şi aşa stabileşti timpii de mers, astfel încât să poţi frâna la timp când treci, de exemplu, de pe o secţiune cu viteza de 100 km/h pe una de 30 km/h. _________________ :TTT:
|
| | | alex03bv
Numarul mesajelor : 20 Varsta : 35 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5024 Data de inscriere : 14/03/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Mier 14 Dec 2011, 20:18 | |
| Da!!!! In final am calatorit si eu cu noile ranguri de tren. Am plecat din Buc cu IR 1623 spre Brasov. Acum sunt in R2505. Vreau sa spun ca 1623 a ajuns mai devreme in Brasov cu 4 minute. Am venit pe firul 1 tot timpul (pe firul din dreapta in sensul de mers). Nu ma multumeste viteza. La patru vagoane cate a avut trenul in compunere si la noul tronson proaspat -in curs de finalizare- ma asteptam ca viteza sa fie mai mare. Dar e bine si asa. Nu inteleg de ce a oprit in Crivina. Odata ajuns in Bv m-a surprins placut faptul ca prin statia de amplificare, trenurile erau anuntate de o voce foarte frumoasa a unei doamne. Sa nu radeti de mine, dar tonul fostei femei ce a prestat pana recent ma inebunea. Si acum o urasc. La trenurile Regiotrans am observat ca la numele unor statii se aude tot vocea ei. Mi se pare curioasa compunerea fostului R826/827 care in timpul saptamanii este format doar din trei vagoane. In weekend se mai adauga alte doua. Putin zic eu. Mai ales in weekend. Daca unele legaturi erau mai ok, jos palaria in fata CFR. Nu comentez nimic in legatura cu preturile. Asta este. Ma bucur enorm ca acum distanta intre BV si BUC se parcurge in aprox 2.5 ore. @Toader - In statia de amplificare se aude tot melodia ce era inainte. Melodia la care faceai tu referire am auzit-o in Bucuresti.
Eu am un abonament emis in 8 decembrie valabil la toate trenurile accelerat si la patru trenuri rapid pe distanta Buc-Bv. Controlorul nu a zis nimic. S-a uitat un pic ciudat. Atat. Deci daca aveti abonamente la vechile ranguri ce inca nu au expirat sunt valabile.
Ultima editare efectuata de catre alex03bv in Mier 14 Dec 2011, 20:22, editata de 1 ori |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Mier 14 Dec 2011, 20:21 | |
| 1623 are oprire planificata in Crivina, la fel ca in Buftea. |
| | | AndiCFR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3683 Localizare : Braşov Reputatie : 8756 Data de inscriere : 10/06/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Mier 14 Dec 2011, 20:28 | |
| Alex,stiu,am spus si la topicul destinat statiilor de amplificare ale CFR ca s-a reintrodus melodia de dinainte si ca s-a rezolvat problema cu ''destinatia''unui tren. |
| | | alex03bv
Numarul mesajelor : 20 Varsta : 35 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5024 Data de inscriere : 14/03/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 Mier 14 Dec 2011, 20:32 | |
| nu stiam de existenta acestui topic. Scuze |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2011-2012 | |
| |
| | | | Mersul trenurilor 2011-2012 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |