Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ?

In jos 
+3
AlexD
DUAL
Adrian78
7 participanți
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ? Empty
MesajSubiect: Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ?   Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ? Icon_minitimeJoi 01 Dec 2011, 20:46

De ceva timp ma gandesc care ar fi schema potrivita si predominanta pentru vagoanele de la CFR calatori pentru ca sunt prea multe scheme cam naspa mai ales cea de la Astra 21-76 21-86 19-90!!Personal imi place schema de la vagoanele 19-21-70 si 22-76-96..

Ultima editare efectuata de catre adrian78 in Vin 02 Dec 2011, 10:02, editata de 1 ori
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Reputatie : 13277
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ?   Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ? Icon_minitimeVin 02 Dec 2011, 01:22

Pai iti place sau nu ti place schema de la 21-76 Smile) .. ca te-ai contrazis mai sus Razz ..
Mie imi place schema de la 21-90 pt ceva simplu .. iar la complexitate schemele de la 20-83.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8690
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ?   Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ? Icon_minitimeVin 02 Dec 2011, 10:35

Eu as folosi pentru trenurile IC schema albastra (express) si locomotivele vopsite gen EGM 920 (express) Sunt doar cateva trenuri IC si se poate face lucrul asta fara mari investitii daca se vrea.
Iar la IR mi-ar placea schema simpla rosie cu dunga alba gen 19/20-55 si delfini la tractiune(dar aceeasi nuanta de culoare si vagoanele si locomotivele).
Ar fi o lovitura de imagine iar trenurile s-ar diferentia mult mai bine si prin clasa sau rang unele de celalalte. Ca sa nu mai spunem ca ar mai sugera si o anumita ordine/normalitate, lucruri acre momentan nu se ragasesc in nici un departament de la CFR.
Pe trenurile R(regio) as baga numai automotoare fie ele diesel sau electrice.

Sus In jos
AndiCFR
V.I.P Member
V.I.P Member
AndiCFR

Numarul mesajelor : 3683
Localizare : Braşov
Reputatie : 8757
Data de inscriere : 10/06/2011

MesajSubiect: Re: Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ?   Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ? Icon_minitimeVin 02 Dec 2011, 21:55

Pentru trenurile IR schema locomotivelor Delfin si mai ales trenuri cu o singura culoare,nu curcubee inafara de cele cu vagoane de dormit,cuseta.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ?   Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ? Icon_minitimeSam 03 Dec 2011, 09:58

@Adi 20-83 Razz ...
Sus In jos
cont inactiv

Numarul mesajelor : 1550
Reputatie : 7011
Data de inscriere : 25/04/2010

MesajSubiect: Re: Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ?   Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ? Icon_minitimeSam 03 Dec 2011, 10:45

Regio - albastru ultramarin, exact ca in perioada post-comunista;
InterRegio - rosii, un rosu de genul electricei 41-0122;
IC - Alb, sau un gri foarte deschis;

Cele gen RE, ICE, sa aiba o dunga pe dansele care sa le diferentieze de R respectiv IC;
Locomotivele, electricele sunt bune coca-cola insa la fel, daca ar avea cam aceeasi nuanta de culoare...gen 122 sau 106, dieselele eu le-as schimba schema alb albastra, nu toate insa le-as mai schimba....eventual o schema gen phoenix-ul 001 cu schmbarea culorii de la un post la celalalt, si pentru ICE electricele la fel cu o schema de culoare cu interschimbare de la o nuanta la alta intre posturi.

Asa, ca un off-topic mic, ar trebui sa bage cate un vagon care sa ierbicideze primavara fiecare sectie, sa fim sinceri nu e o investitie enorm de mare, se pune o cisterna cu o modificare, sa aiba 2 vane la fiecare capat cu cate o cabina in care sa stea un nene de la cfr care sa mentina un debit constant de solutie....cred ca un vagon de asta la fiecare statie de domiciliu ar fi mai mult decat suficient.
Sus In jos
FeroFan97

FeroFan97

Numarul mesajelor : 390
Varsta : 27
Localizare : Sfîntu Gheorghe
Reputatie : 5817
Data de inscriere : 06/02/2010

MesajSubiect: Re: Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ?   Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ? Icon_minitimeSam 03 Dec 2011, 17:10

Propunerea mea :
Regio : Albastru inchis, cu dunga alba
Interregio ( cele interne ) : Rosu , cu dunga alba
InterCityurile : Schema 21-76
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8414
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ?   Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ? Icon_minitimeDum 04 Dec 2011, 20:55

Mie imi placeau vagoanele verzi - kaki. Desi acum fiecare serie de vagoane vine in alta schema de culori, nici una nu e cu verde. Probabil intentionat evita culoarea asta pentru ca o fi asociata cu ideea de "vechi", "comunist", "murdar", etc.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ?   Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ? Icon_minitimeDum 04 Dec 2011, 23:32

Vagoanele noi sunt cam in drapel Smile .. si personal cred 2004 arata BESTIAL!!!Si aia e cea mai buna schema pentru locomotive(ca tot vorbim de scheme).Cred ca daca un vagon ar fi in drapel transversal nu vertical cu nuante care se intrepatrund si liniile sa fie ca un val al unui drapel ,cred ca ar arata extraordinar.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ?   Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ? Icon_minitime

Sus In jos

Ce schema de culori ar trebui sa aiba vagoanele ?
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» TRS-Romania
» 105 : Golesti - Campulung - Argesel
» Schema vopsire locomotive Phoenix
» Compunerea trenurilor din Romania - 2014
» Vagoanele anilor '50 '60

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: