|
| Vagoanele anilor '50 '60 | |
| | Autor | Mesaj |
---|
mihaimit
Numarul mesajelor : 2 Reputatie : 5013 Data de inscriere : 08/03/2011
| Subiect: Vagoanele anilor '50 '60 Mar 08 Mar 2011, 15:43 | |
| Salut la toti Iubitorii CFR-ului
Numele meu este Mihai Mitrea. Lucrez in domeniul cinematografic. De ce am postat pe acest forum. Intr-o secventa a unui film pe care intentionez sa-l filmez In Bucuresti am nevoie de un set de vagoane din perioada anilor '50-'60. Ar trebui sa fie trase de o locomotiva cu aburi conform scenariului. Din discutiile avute cu cei de la CFR SFT am inteles ca toate cele 3 seturi de vagoane din remiza Mogosoaia (Calugareni. Moldovita si Regal) nu mai pot fi scoase din cauza de revizie. Sunt nevoit sa renunt si la locomotiva cu aburi ( nu poate iesi din acelasi motiv). Pentru a putea totusi filma secventa am nevoie de cateva vagoane de calatori ale anilor '50 -'60. in stare de functionare pe care mai apoi sa le pot muta in gara in care doresc sa fac aceasta filmare. Si acum intrebarea: Cunoasteti daca mai exista prin aproprierea Bucurestiului astfel de vagoane in stare de functionare? Vreun tren cursa sau personal mai au astfel de vagoane? Va multumesc anticipat pentru raspuns? email-ul meu este mihaimitrea@rdslink.ro. Cu multumiri.
Mihai M |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15505 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Vagoanele anilor '50 '60 Mar 08 Mar 2011, 16:19 | |
| - mihaimit a scris:
- Salut la toti Iubitorii CFR-ului
Numele meu este Mihai Mitrea. Lucrez in domeniul cinematografic. De ce am postat pe acest forum. Intr-o secventa a unui film pe care intentionez sa-l filmez In Bucuresti am nevoie de un set de vagoane din perioada anilor '50-'60. Ar trebui sa fie trase de o locomotiva cu aburi conform scenariului. Din discutiile avute cu cei de la CFR SFT am inteles ca toate cele 3 seturi de vagoane din remiza Mogosoaia (Calugareni. Moldovita si Regal) nu mai pot fi scoase din cauza de revizie. Sunt nevoit sa renunt si la locomotiva cu aburi ( nu poate iesi din acelasi motiv). Pentru a putea totusi filma secventa am nevoie de cateva vagoane de calatori ale anilor '50 -'60. in stare de functionare pe care mai apoi sa le pot muta in gara in care doresc sa fac aceasta filmare. Si acum intrebarea: Cunoasteti daca mai exista prin aproprierea Bucurestiului astfel de vagoane in stare de functionare? Vreun tren cursa sau personal mai au astfel de vagoane? Va multumesc anticipat pentru raspuns? email-ul meu este mihaimitrea@rdslink.ro. Cu multumiri.
Mihai M Eu te invit sa vizitezi topicul cu Gara Bucuresti Obor. http://www.forumtrenuri.com/t292-gara-obor-de-la-istorie-si-maretie-la-tristete-si-decadere Aici se gasesc sase vagoane conservate ce au circulat in perioada anilor 50-60. Unele dintre ele au seria 95-18 http://www.forumtrenuri.com/t415-vagoane-seria-95-18 acestea pastrandu-si schema clasica de vopsea si interiorul acelasi. Filmarea se poate face pe linia Caciulati - Snagov, nu vei fi deranjat , linia este in stare de functionare dar necirculabila. si neelectrificata. Se poate scoate si o locomotiva cu aburi si daca nu este in stare de functionare, cel putin poate intra in cadru fiind oprita. Daca gasesti pana la urma materialul rulant adecvat si incep filmarile, cu cea mai mare bucurie ne autoinvitam si noi in apropierea locului de filmare! Succes! Daca mai ai si alte intrebari, nu ezita sa le asterni pe forum!!! |
| | | mihaimit
Numarul mesajelor : 2 Reputatie : 5013 Data de inscriere : 08/03/2011
| Subiect: Re: Vagoanele anilor '50 '60 Mar 08 Mar 2011, 16:35 | |
| Multumesc pentru raspuns. Problema sta in felul urmator. Vagoanele ar trebui sa ajunga intr-o gara terminala gen Gara de Nord conform scenariului. Se filmeaza doar sosirea lor, cativa metri. O sa merg pina in Gara Obor sa vad care mai este starea vagoanelor respective. Din punct de vedere al filmarilor linia Caciulati Snagov este inchista traficului feroviar de mai bine de 5 ani. Ultima data cand am filmat eu pe aceasta linie am avut o gramada de probleme cu cei de la CFR intrucat dupa ce mi-au pus la dispozitie trenul de epoca pe linia mai sus amintita si-au dat seama ca nu pot sa mearga pe acea linie nemaifiind inspectata de multi ani. Dar semnand contractul nu au avut incotro si asa ca eu am putut sa filmez pe acea ruta. Problema mea este urmatoarea. Daca vagoanele sunt pina la urma bune nu cred ca pot sa le mut din Obor din acelasi motiv din care nu pot folosi trenurile din remiza Mogosoaia. Nu au revizie si nu au dreptul sa se puna in miscare.Pe mine ma intereseaza niste vagoane din acea perioada care inca mai circula regulat pe vreo ruta interna. Astfel ma pot duce la regionala sa le cer vagoanele altfel.... Oricum multumesc.
Mihai |
| | | cont inactiv
Numarul mesajelor : 1550 Reputatie : 7011 Data de inscriere : 25/04/2010
| Subiect: Re: Vagoanele anilor '50 '60 Mar 08 Mar 2011, 17:53 | |
| de ce nu incerci la iasi unde mai circula dimitroave si vorbesti sa-ti lege 2 dimitroave dupa un dhc.....sau mai e o sectie a CFR unde se invarte un 69 rosu, parca 0003-ul rosu si dimitroave dupa el, uite ca imi fuge sectia din minte... |
| | | myster2008 Administrator
Numarul mesajelor : 1387 Varsta : 42 Localizare : Roquetas de Mar , Almeria , Spania Reputatie : 7076 Data de inscriere : 15/08/2008
| Subiect: Re: Vagoanele anilor '50 '60 Mar 08 Mar 2011, 18:12 | |
| Domnule Mihai Mitrea , puteti incerca cu garnitura care circula pe Oravita - Anina : Aici exista si o locomotiva cu aburi care poate fi impinsa de un LDE : Ar fi o alta varianta plauzibila , numai ca este cam departe de Bucuresti, vagoanele s-ar potrivi de minune... |
| | | SULZERUL 0733
Numarul mesajelor : 318 Varsta : 37 Localizare : Hm. Frunzanesti, linia 801 Reputatie : 5657 Data de inscriere : 02/07/2010
| Subiect: Re: Vagoanele anilor '50 '60 Mar 08 Mar 2011, 18:13 | |
| Mai poti incerca si la Buzau, care inca are vagoane de tipul asta. E drept ca nu stiu starea lor, dar, tinand cont ca acestea au fost in circulatie pe ruta Buzau-Nehoiasu pana cand linia a fost cedata TFG, presupun ca inca pot circula linistite acele vagoane. E doar o sugestie si e si mai aproape de Bucuresti |
| | | ATM
Numarul mesajelor : 1371 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6639 Data de inscriere : 10/07/2010
| Subiect: Re: Vagoanele anilor '50 '60 Vin 01 Apr 2011, 00:17 | |
| Greu de crezut ca CFR ar detasa garnitura Oravita-Anina pana la Bucuresti pentru filmari - sau pentru orice altceva. Pentru ca nu prea au ce sa puna in loc... cel mult doar sa le detaseze la Timisoara pentru o zi, si aia tot cu rugaminti fierbinti. Vagoanele Dimitrov 29-22 ale Buzaului nu prea mai circulau nici inainte de a fi cedata linia catre TFG. SI nici nu stiu daca or mai exista sau or fi casate. Insa relativ aproape de Bucuresti mai este si trenul Servtrans ce face Costesti-Rosiori, si el are constant in alcatuire un vagon Dimitrov 29-22. Tras tot de un Ldh. In cel mai rau caz, daca nu reusesti nimic, nimic, cu vagoane, poti sa te orientezi pentru o grupa de 3 automotoare seria 77 sau 78 , facute prin anii 1940, care sa fie filmate prin Pitesti sau Timisoara. Ambele statii infundate, iar automotoare sunt destule pe acolo. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Vagoanele anilor '50 '60 | |
| |
| | | | Vagoanele anilor '50 '60 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |